Fotball - Norsk

Citano

OBOS-ligaen 2021

Da er alle lagene klare for 2021-sesongen. Fra 2020-sesongen forsvant Tromsø og Lillestrøm opp til Eliteserien, mens Øygarden og Kongsvinger forsvant ned til PostNord-ligaen. I kvalikk for både opprykk ES og nedrykk PN så endte det med at OBOS lagene beholdt plassene sine, da Stjørdals-Blink vant sammenlagt over PostNord-utfordrer Asker, mens Sogndal som kom til kvalikkfinalen for opprykk tapte på nøytral bane i romjulen mot Mjøndalen som da beholdt sin plass i Eliteserien.

Følgende 16 lag spiller i OBOS-ligaen 2021 med plasseringer fra 2020-sesongen i parentes

Aalesund (Eliteserien #16) Bryne (PostNord avd. 2 vinner) Fredrikstad (PostNord avd. 1 vinner) Grorud (#13) HamKam (#9) Jerv (#11) KFUM Oslo (#8) Ranheim (#4) Raufoss (#6) Sandnes Ulf (#7) Sogndal (#3) Start (Eliteserien #15) Stjørdals-Blink (#14) Strømmen (#10) Ull/Kisa (#12) Åsane (#5)

OBOS-ligaen har oppstart Mandag 2. påskedag (05/04/21) med avslutning første Søndag i November (07/11/21)

6
468 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Blir veldig spennende å følge FFK tilbake på nivå 2.

Med et par forsterkninger kan de kanskje være med å kjempe allerede i år? Virkelig et lag jeg ønsker tilbake i Eliteserien.

De og Kamma.

1

Jeg tar et skikkelig skudd fra hofta og sier at Aalesund, Start og Sogndal kommer til å være topp 3 i en eller annen rekkefølge.

Forøvrig liker jeg at Fredrikstad og Bryne er tilbake.

1

Blir spennende, Start og Ålesund må finne seg i å være favoritter men de er ikke like store som TIL og LSK var i år.

Sogndal, Ranheim blir der oppe. Ham-Kam med Rekdal hele sesongen. Bryne og FFK tilbake i det nest beste selskap. Kanskje Start rykker i fra, men ellers tror jeg dette kommer til å bli veldig jevnt.

Malacay

1

Tviler på disse:

Start - må kutte minst 20 mill i budsjettet. Kan lett komme i den situasjonen at de mister de beste spillerne uten å greie å forsterke.

Ranheim - vil nok gradvis bli svakere på grunn av eldre spillertropp. Reginiussen og Helland fra RBK?? Kan komme inn og gi en midlertidig bust.

Ålesund - opp som ei løve og ned som en fell - kan ha skapt usikkerhet men sunnmøringene finner muligens noen kroner å bruke på kistebunn.

Sogndal - kan ha overprestert i år og det kan kommer en reaksjon etter finaletapet. Hawai-keeper og slår dommerne ned på råspillet de har fått drive med i år blir 2021 fort en liten nedtur.

Toppen i OBOS er ledig. Tror topplagene blir overraskende i 2021 - mot mange odds disse:

HamKam, UllKisa, Fredrikstad og KFUM blir topp 4.

1

Min første følese er å dele lagene i fire puljer på hvordan jeg tror de vil gjøre det i 2021-sesongen

Pulje 1: De som kommer til å kjempe om direkte opprykk, men som jeg ihvertfall tror får en kvalikkplass for opprykk: Fredrikstad, Ranheim, Sandnes Ulf, Sogndal

Pulje 2: De som jeg tror vil være med i kampen om opprykkskvalikk evt. stå like utenfor. Med fullklaff kan de også blande seg inn i kampen om direkte opprykk: Aalesund, HamKam, KFUM Oslo, Raufoss, Start, Ull/Kisa

Pulje 3: De jeg tror kommer til å havne midt på tabellen, men at de også kan både gjøre det bedre og komme på opprykkskvalikk eller dårligere og havne på nedrykkskvalikk: Bryne, Jerv, Åsane

Pulje 4: De jeg tror må kjempe for å overleve. Fullt mulig de kan overprestere og komme på sikker plass og være langt unna nedrykk, men vi får se: Grorud, Stjørdals-Blink, Strømmen

1

Sitter med en følelse av at Aalesund og Start er betydelig svakere enn det TIL og LSK var i fjor. Pr. i dag ser jeg ingen store favoritter. Kanskje det endelig er duket for at Kåffa kan være helt der oppe.

1
Citano Min første følese er å dele lagene i fire puljer på hvordan jeg tror de vil gjøre det i 2021-sesongen Pulje 1: De som kommer til å kjempe om direkte opprykk, men som jeg ihvertfall...

Hvis Sogndal mister han knallgode høyrebacken sin og han talentfulle midtbanemaestroen, så er dem fawked. FFK mister ingen, i tillegg til allerede å ha hentet en spiller i hvert ledd. Betten Hansen fra Mjøndalen i forsvar, Olav Øby på midtbanen og Taofeek Ismaheel i angrep. Sistnevnte tror jeg kommer til å ta ligaen med storm. Det er mye positivitet i byen, laget har kontinuitet, treneren har forlenget kontrakten og sammensetningen i laget er bedre enn på ti år.

1

FFK bør vel klare å etablere seg i OBOS i første omgang. Tipper de havner midt på tabellen om de får litt flyt 8 starten av sesongen. Regner med at Ålesund reiser seg igjen holder de som svake favoritter med Start som den klare utfordreren. Songdal og Ranheim like etter der igjen.

om Rekdal holder seg unna casinoer så kan Ham Kam også blande seg opp i toppen.

1

Vil det komme ett tipp etråd for tabellplassering i obos da tro? Virka ganske vellykka den på eliteserien

1
mattamygg FFK bør vel klare å etablere seg i OBOS i første omgang. Tipper de havner midt på tabellen om de får litt flyt 8 starten av sesongen. Regner med at Ålesund reiser seg igjen holder...

Selvfølgelig er Start og Ålesund favoritter. Det som gjør at jeg tror det blir jevnt er at de nyopprykkede (FFK, Bryne) er for en gangs skyld lag med litt tyngde når det gjelder økonomi. Det er ikke en dugnadsgjeng. Hamkam som gjorde det veldig bra etter at Reka kom får nå ha ham hele sesongen.

Sandnes/Ulf og Sogndal dersom de klarer å ta poeng på bortebane vil være der oppe, samme med Ranheim som plukker opp overskuddslageret til Rosenborg.

Overraskelser blir det alltid i denne ligaen, så det kan like gjerne hende at en av mine favoritter ender opp i Post-Nord.

Malacay

1

Dersom Start henter inn brukbare erstattere for spillerne som nå forsvinner mener jeg de vil være favoritter. Jeg tror ikke Ålesund klarer direkte opprykk med et lag tilsvarende det som rykket ned i høst. De må skaffe midler til gode forsterkninger for å være favoritter. Sogndal, Ranheim, Sandnes og HamKam tror jeg også vil være med å kjempe om de øverste plassene. Spent på om Fredrikstad kan melde seg på i toppen. Så kommer det garantert overraskelser både i topp og bunn :-)

1
Ola21 Tviler på disse: Start - må kutte minst 20 mill i budsjettet. Kan lett komme i den situasjonen at de mister de beste spillerne uten å greie å forsterke. Ranheim - vil nok gradvis b...

Ranheim - vil nok gradvis bli svakere på grunn av eldre spillertropp. Reginiussen og Helland fra RBK?? Kan komme inn og gi en midlertidig bust.

Verken Reginiussen eller Helland er aktuelle for lag som spiller på kunstgress. Kroppene deres tåler det rett og slett ikke. Skal det være noen i RBK som havner i Ranheim, så er mitt tips Gjermund Åsen. Han skal ha blitt fortalt at han kan finne seg en ny klubb. Og han har nettopp kjøpt seg nytt hus i byen til 6,75 millioner. Dog er han muligens avhengig av noe større inntekt enn hva Ranheim kan tilby for å sitte på det huset?

1

Gleder meg vanvittig til sesongstart. Tror FFK havner i den mølja midt på tabellen som hvert år kniver om den siste kvalikkplassen. Tipper 9. plass.

1

Hvis Åsane beholder Røssland så rykker de opp neste år. Ender da enten på 2. plass eller på 3. plass og rykker opp via kvalikk.

1

Lignende innlegg

Laster...