Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tromsø oppfordrer til boikott av VM 2022

Tromsø blir første norske klubb som oppfordrer til boikott av Fotball-VM 2022.

Klubben skriver på sine hjemmesider at "Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt.

Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer.

Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar."

9
1,3k svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Arggg

Problemet mitt med å boikotte Qatar nå er fordi det helt åpenbart vil komme som følge av massesuggesjon rundt en feiltolkning av tall, noe som etter min mening viser ganske utbredte negative fordommer mot gulfarabere. Vi hadde aldri i verden brukt disse tallene på samme måte om det var snakk om en annen arrangør.

Qatar skulle aldri hatt VM. Det er et for lite land til å bære et så stort mesterskap, og de burde vært tvunget til å søke sammen med noen andre. Hele Qatar-VM viser en total mannen på magemål og bærekraft hos FIFA, og setter et elendig eksempel for framtiden. Da har jeg ikke en gang nevnt den åpenbare korrupsjonen og det mildt sagt problematiske styresettet, men dette er argumenter som ville betydd at man måtte boikotte Russland-VM også.

Men når Qatar har fått VM etterfulgt av en enorm kritikk og krav om reformer som til en viss grad har blitt oppfylt, så syns jeg det er spesielt å plutselig skulle bestemme seg for boikott ti år etter tildelingen når stadionene stort sett er bygget, og VM nesten er klar til å arrangeres. I hvert fall når grunnen til boikotten er en fundamental misforståelse av tall som strengt tatt egentlig ikke viser noe negativt for Qatar.

Det er godt mulig at det blir et varsku for framtidige røverstater som vil arrangere ting, og at det bidrar til en kursendring. Jeg frykter like mye at det kan slå negativt tilbake på oss. Folk utenfor Vesten vil kunne hevde at grunnlaget for denne boikotten viser vestlig arroganse på sitt verste, og en enorm mangel på selvinnsikt blant oss. De vil også med rette kunne hevde at det ligger tjukke lag av orientalistiske og til dels rasistiske holdninger bak en slik boikott når grunnlaget er denne artikkelen.

Hvorfor skal land som Qatar gjøre en innsats for å bli bedre når folk i moralens høyborg er villig til å tro all mulig dritt om dem uansett?

10

PapaSmurf

Hvorfor skal land som Qatar gjøre en innsats for å bli bedre når folk i moralens høyborg er villig til å tro all mulig dritt om dem uansett?

Godt poeng.

Men jeg har også tenkt over det Tjaaah sa om fremtidige mesterskap. Det var en tanke jeg ikke hadde vært innom før.

Det man må gjøre før man eventuelt boikotter er å få en fullstendig oversikt over fakta og den reelle utviklingen i Qatar. Å smelle til med en boikott der en ekstrem feilbruk av tall er den utløsende faktoren er på grensen til irrasjonelt.

1

Tjaaah

Hvorfor skal land som Qatar gjøre en innsats for å bli bedre når folk i moralens høyborg er villig til å tro all mulig dritt om dem uansett?

Det er ikke snakk om boikott uansett, det er snakk om at det nok har vært en utvikling der, men det er ikke godt nok.

Det vil være en klar beskjed om at et minimum av utvikling og tiltak ikke vil være godt nok. Det kan fortsatt ryke på tampen, om man ikke skjerper seg grundig.

Så er jeg helt klar på at mitt viktigste argument ikke bare gjelder Qatar, men også senere mesterskap, og utviklingen her generelt. Så det er helt fair å mene at min hovedgrunn til boikott dermed blir urettferdig overfor Qatar. Selv mener jeg de behandler arbeiderne sine altfor dårlig, og at de burde bli straffet for dette.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...