Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tromsø oppfordrer til boikott av VM 2022

Tromsø blir første norske klubb som oppfordrer til boikott av Fotball-VM 2022.

Klubben skriver på sine hjemmesider at "Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt.

Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer.

Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar."

9
1,3k svar

Tjaaah

Hvorfor skal land som Qatar gjøre en innsats for å bli bedre når folk i moralens høyborg er villig til å tro all mulig dritt om dem uansett?

Det er ikke snakk om boikott uansett, det er snakk om at det nok har vært en utvikling der, men det er ikke godt nok.

Det vil være en klar beskjed om at et minimum av utvikling og tiltak ikke vil være godt nok. Det kan fortsatt ryke på tampen, om man ikke skjerper seg grundig.

Så er jeg helt klar på at mitt viktigste argument ikke bare gjelder Qatar, men også senere mesterskap, og utviklingen her generelt. Så det er helt fair å mene at min hovedgrunn til boikott dermed blir urettferdig overfor Qatar. Selv mener jeg de behandler arbeiderne sine altfor dårlig, og at de burde bli straffet for dette.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...