Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tromsø oppfordrer til boikott av VM 2022

Tromsø blir første norske klubb som oppfordrer til boikott av Fotball-VM 2022.

Klubben skriver på sine hjemmesider at "Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt.

Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer.

Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar."

9
1,3k kommentarer

oddvar_kjempebra

Helt uenig i dine vurderinger av hva som er verst i disse landene, men greit nok. At Kina ser på Uguriene som annenrangs synes ganske klart for eksempel. De interneres.

For meg er dette veldig enkelt. Hvis man mener at man bør boikotte Qatar-VM så burde man mene at Kina-OL også burde boikottes. Sånn rent prinsipielt.

Så kan man vurdere hva som er mest sannsynlig å få til. Der er vi uenige da du synes å tro at det er mye større sannsynlighet for at en ensidig boikott fra Norge av Qatar-VM vil ha en virkning.

Jeg vil snu på det å si at i vinteridrett er Norge en stormakt og derfor ville en ensidig norsk boikott av vinter-OL fått større oppmerksomhet.

Uten at jeg tror at det ville materialisert seg til noe.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Fortid og framtid - Viking for alltid

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...