Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tromsø oppfordrer til boikott av VM 2022

Tromsø blir første norske klubb som oppfordrer til boikott av Fotball-VM 2022.

Klubben skriver på sine hjemmesider at "Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt.

Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer.

Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar."

9
1,3k svar

aIseboy

Så jeg håper virkelig vi ikke boikotter, men jeg håper også dette ikke blir slutten på denne politiske bevisstheten blant fotballsupportere. Målet bør nå være å endre FIFA og sørge for at slikt ikke skjer igjen. Endre stemmereglene, stille krav til bærekraft hos arrangører, nedskalere mesterskapet, stille krav om arbeidsforhold og om ytringsfrihet i forbindelse med mesterskapet. Ja, også må vi gjøre noe med eget fotballforbund, for det er nesten litt pinlig å stå på samme side som dem i denne saken.

Selv om vi har kommet til stikk motsatt konklusjon, så vil jeg likevel hylle deg for ett av de mest oppegående og nyanserte innleggene i saken fra boikottmotstandere (eller om prossessen om saken, mer korrekt) jeg har lest.

Ingen tvil om at gjennom årene har bygget seg opp masse frustasjon, hvor supportere, grasrota, bredde og frivillige har følt seg skviset, utnyttet og herset med. Mens toppene har beveget seg stadlig lengre bort fra de idealene de snakker så vakkert om i festtalene. "Uten fansen er vi ingenting"..hah..

Og NFF er knapt bedre enn UEFA/FIFA - det er bare i langt mindre skala. Måten NFF og flere kretsledere har operert i denne saken har virkelig vært å kaste bensin på bålet. Det går i bunn og grunn på mye av det vi ser i denne tråden også. Harsellering og beskjed om å holde kjeft. I tillegg har NFF vist en maktarroganse som er kvalmende.

Hadde de derimot vist den dialoglinjen de snakker så varmt om, i praksis - så tror jeg faktisk ikke vi hadde fått så stort engasjement.

For de som er for boikott er selvsagt langt flere og bredere lag av fotball-Norge enn "supporterhipstere".

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...