Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tromsø oppfordrer til boikott av VM 2022

Tromsø blir første norske klubb som oppfordrer til boikott av Fotball-VM 2022.

Klubben skriver på sine hjemmesider at "Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt.

Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer.

Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar."

9
1,3k svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Taururu

Joshua King sto bak et fotballarrangement på Stovner for unge håpefulle. Groruddalen består av av over 300.000 innbyggere. King ga uttrykk for at fotball er for dyrt i Norge. Jeg vil si at dette gjelder i særdeleshet barn og unge i Groruddalen som ikke har pengesterke foreldre som vi ser spesielt lenger vest i Osloområdet. At det kan være økonomisk vanskelig å ha barna sin i den lokale klubben er et problem, neste problem er å ha kvalifiserte trenere og for å ha en sportslig satsing i hver klubb trengs økonomiske ressurser, men også mangel på fotballbaner er et stort problem blant titusenvis av barn og unge i Groruddalen. Så kan man spørre seg, er ikke dette noe som bør være på bordet til politikerne? Ja, til dels. Jeg har jo alltids ment at Bærum kommune som er en del Oslo by bør bli en del av Oslo kommune. Men å dele ressursene med østlige deler av Oslo sitter nok langt inne for mange.

Så hva har dette med boikott av QatarVm å gjøre? Konsekvenser av en boikott er som vi alle vet at vi kan bli utestengt fra VM og dens kvalikk frem til VM 2030. Det kan også bety enorme økonomiske tap for NFF, vårt øverste organ. Det vil bl.a. bety at titusenvis av unge håpefulle fotballspillere i Groruddalen kanskje ikke har råd til å spille fotball, eller at de lokale klubbene ikke har råd til å følge opp en sportslig plan. Uten penger som kommer inn til NFF og som kommer norsk fotball til gode, vil det fortsatt være vanskelig om ikke umulig å finne en fotballbane å spille på. Så ja, kanskje vi mister hundrevis av spillere i toppfotballen denne og neste fotballgenerasjon. For de som driter i det, kan jeg fortelle at tilbudet om å kunne spille fotball går langt utover nettopp det å bli "proff". Det har en samfunnsmessig viktig rolle og kanskje spesielt her i Osloområdet. Å være del av en klubb, lag og miljø er viktig for utviklingen av "selvet". Det kan gjøre at dårlige miljøer blir byttet ut med klubbmiljøet og på sikt bety mindre kriminalitet, men heller bedre muligheter for alle senere i livet. Med en boikott vil disse unge, håpefulle aldri se Joshua King i et VM. Den drømmen blir knust, kanskje det å akkurat se deres store forbilde i et VM hadde vært den siste lille gnisten for å gå på treningen den dagen det trengtes.

Så, ja jeg hører til på venstresiden i politikken. Mulig jeg var enda rødere før, jeg var der en gang hvor jeg skulle boikotte, protestere mot alt som ikke var riktig i denne verden. Grunnen var god og innsatsen hard og vi må faktisk bruke stemmen vår for å kunne gjøre en forandring i verden. Men tidligere gjorde jeg det uansett, jeg hadde tunnelsyn og ønsket ikke å åpne øynene for konsekvenser og andre løsninger. Konsekvensene er å sette landslagsfotballen på stopp og ikke minst risikere enorme tap for norsk fotball generelt. Jeg vet hvor viktig dette er, jeg ser ofte toppfotball (1-3nivå), men også på lavere nivå. Jeg vet hvor mye fotballen betyr for alle på alle nivåer. Konsekvensene kan for mange bli kutt i planer og mindre satsing. Andre løsninger finnes også. For menneskerettighetene i Qatar er forkastelige, jeg tror du skal lete lenge i Norge for å finne noen som mener noe annet. Det vil være mye mer virkningsfullt å forsøke å få med andre nasjoner med HumanRights markeringer under ett VM f.eks.

En boikott løser ingenting, menneskerettighetene i Qatar vil ikke bli bedre av dette. Å skyve norsk fotball foran oss og med det våre beste spillere, men også unge håpefulle spillere er et sjansespill. Så værsågrei, ha mulige konsekvenser i bakhodet. Når det gjelder NFF er jeg helt enig, mye kan bli bedre. Diskusjonen om NFF kan vi ta når boikotten er nedstemt.

10

stc887

Så hva har dette med boikott av QatarVm å gjøre? Konsekvenser av en boikott er som vi alle vet at vi kan bli utestengt fra VM og dens kvalikk frem til VM 2030. Det kan også bety enorme økonomiske tap for NFF, vårt øverste organ. Det vil bl.a. bety at titusenvis av unge håpefulle fotballspillere i Groruddalen kanskje ikke har råd til å spille fotball, eller at de lokale klubbene ikke har råd til å følge opp en sportslig plan. Uten penger som kommer inn til NFF og som kommer norsk fotball til god

Rørende innlegg men dessverre har det du sier lite om ingen rot i virkeligheten.

Jeg betaler mer i avgifter til NFF enn det vi får tilbake. Jeg ser heller ikke at vi har indirekte nytte av TV-pengene. Det er ganske dyrt å drive fotballklubb, og budsjettet på avgifter til NFF er ganske stort,

NFF om inntekter til bredden

[https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/yRWVp2/breddeklubber-reagerer-paa-nff-tall-tull-og-toeys](</system/edit/post/id/50504228/Breddeklubber%20reagerer på NFF tall. Tull og tøys>)

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...