Fotball - Norsk

b0lle

Avaldsnes inngår avtale med Betsson.

Nå blir det bråk igjen. Truslene kommer til å hagle fra NFF både når det gjelder det økonomiske men også det sportslige.

Men med tanke på at de har forsøkt noe lignende før, kan dette være starten på en bølge av at utenlandske spillselskaper involverer seg med norske klubber? Vil jo tro at dette er gjennomtenkt når det gjelder det juridiske.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/JJjEy6/avaldsnes-inngaar-avtale-med-utenlandsk-bettingselskap?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1

1
24 svar

Vil jo tro at dette er gjennomtenkt når det gjelder det juridiske.

jeg tviler...

1

Her bør NFF være klinkende klare, den avtalen må brytes umiddelbart. Nekter Avaldsnes, så bør NFF med umiddelbar virkning frata klubben lisensen og kaste dem ut av Toppserien umiddelbart.

1

Sikkert gjort for å starte en eller annen diskusjon, prøve å tøye grenser og for pr.

1
Undisputed Av ren nysgjerrighet: Hvorfor?

For det første fordi de inngår et sammarbeid med et firma som de faktisk ikke har lov til å mota penger fra.

I tillegg så er dette et sammarbeid med et firma som vil ødelegge for norsk idrett, med å ta kunder og penger fra Norsk Tipping. Som sørger for penger idrett og idrettsannlegg.

Kast klubben ut og bannlys lederne fra alle verv innen all idrett i Norge og det for all fremtid. Klubben svikter norsk idrett ved dette sammarbeidet. Det må få konsekvenser. Svært harde konsekvenser.

1
Kjetil_e Her bør NFF være klinkende klare, den avtalen må brytes umiddelbart. Nekter Avaldsnes, så bør NFF med umiddelbar virkning frata klubben lisensen og kaste dem ut av Toppserien umidd...

Tror du NFF har mandat til dette pga denne avtalen iht kriterier for lisens all den tid Betsson ikke skal eksponeres i konkuranse i regi NFF?

Kan dra paraleller til andre idretter hvor bettingsponsorer og bryggerier for øl pryder diverse reklameflater.

1
stc887 Tror du NFF har mandat til dette pga denne avtalen iht kriterier for lisens all den tid Betsson ikke skal eksponeres i konkuranse i regi NFF? Kan dra paraleller til andre idretter...

Riise slapp ikke til som spiller for AAFK før han sa opp jobben sin for Betsson. Du hadde og for noen år siden en kvinnelig friidrettsutøver som ble nektet å konkurer grunnet hennes sammarbeid med et bettingselskap. Helt på sin plass forøvrig.

Når en klubb bryter ikke bare med NFFs reglement men og norsk lov så ja helt på sin plass og frata dem lisensen og hive dem ut av fotballen. De eneste norske som får reklamere for bettingselskaper er utøvere som spiller for utenlandske klubber og der de har bettingselskaper som sponsorer,

1
Kjetil_e For det første fordi de inngår et sammarbeid med et firma som de faktisk ikke har lov til å mota penger fra. I tillegg så er dette et sammarbeid med et firma som vil ødelegge for n...

I tillegg så er dette et sammarbeid med et firma som vil ødelegge for norsk idrett, med å ta kunder og penger fra Norsk Tipping. Som sørger for penger idrett og idrettsannlegg.

Norsk Tipping fortjener ikke kunder. Grusomt spillselskap. Dessverre slik det blir når man har monopol. Ingen grunn til å skape et bedre produkt. Personlig mener jeg vi burde følge etter Sverige hvor utenlandske spillselskap kan motta og betale for en lisens, og skatte til Norge. Fint om klubber tørr å gå i front for dette, ettersom lisensordningen i Sverige har vært svært vellykket.

2
Kjetil_e Riise slapp ikke til som spiller for AAFK før han sa opp jobben sin for Betsson. Du hadde og for noen år siden en kvinnelig friidrettsutøver som ble nektet å konkurer grunnet henne...

Når en klubb bryter ikke bare med NFFs reglement men og norsk lov så ja helt på sin plass og frata dem lisensen og hive dem ut av fotballen. De eneste norske som får reklamere for bettingselskaper er utøvere som spiller for utenlandske klubber og der de har bettingselskaper som sponsorer,

Kan du henvise tll lov som viser at man kan straffe klubb ved å frata klubb lisens?

1

Norsk Tipping og Lotteritilsynet sin makt bør først og fremst bli mindre.

La oss si at jeg eier en kafe, og hver torsdag vil jeg arrangere en 200 kroners pokerturnering med max 30 seter der raken går til lokal barneidrett og de betalte plassene får gavekort. Motivasjonen her er ikke noe annet enn at folk kan samles i hyggelig lag og spille kort over en kaffe eller en pils, samtidig som det gir mulighet til å skape litt ekstra trivsel for befolkningen på mindre tettsteder. Å sette opp et slikt arrangement på en lovlig måte er i dag komplett umulig pga. de rigide reglene til LT og NT, mens i utlandet så er dette et helt vanlig arrangement på linje med Quiz.

Skal Bettson og andre selskaper få fritt leide? Nei, det synes jeg ikke, men det finnes en mellomting.

2
Undisputed [sitat…] Norsk Tipping fortjener ikke kunder. Grusomt spillselskap. Dessverre slik det blir når man har monopol. Ingen grunn til å skape et bedre produkt. Personlig mener jeg vi bu...

En ting er hva man mener om Norsk Tipping og hvordan norsk spillpolitikk bør være. Men man har faktisk et lovverk. Og det må klubber og utøvere faktisk forholde seg til. Og når de bryter det så er det bare en ting å gjøre. Slå hardt ned på dem. Og klubben burde og tivnges til å tilbakebetale alt de har fått av spillemidler.

Og det er langt bedre at overskuddet går til norsk idrett og kultur enn å fylle lommeboka til utenlandske bookmakere.

1
Kjetil_e En ting er hva man mener om Norsk Tipping og hvordan norsk spillpolitikk bør være. Men man har faktisk et lovverk. Og det må klubber og utøvere faktisk forholde seg til. Og når de...

Og det er langt bedre at overskuddet går til norsk idrett og kultur enn å fylle lommeboka til utenlandske bookmakere.

Derfor jeg mener man bør gå for en lisensordning der penger går til norsk idrett, lik den i Sverige. Problemet nå er at så mange heller spiller på utenlandske spillselskap uten en slik ordning, og dermed forsvinner ekstremt mye penger ut av landet uten at noe går tilbake. En slik ordning ville sikret at mye av pengene som nå går ut, heller går tilbake til idretten.

Håper Avaldsnes står på sitt i denne saken, kan bli spennende å se hva utfallet blir.

1
Korgutt Holder det ikke med å henvise til at John Arne Riise måtte avslutte samarbeidet sitt for at han skulle få lov til å spille for Aafk?

Nei for han ble truet med å ikke få spille/bli registrert for spill og gadd ikke ta en runde i rettsvesenet som hadde tatt flere år på tampen av karrieren og andre har blitt truet med å ikke få stipend fra NIF som i praksis er lønn og utestengelse fra landsen (Zucca)

Avaldsnes har allerede fått godkjent lisensen og er meldt på i seriepillet så en evt sanksjon må ha rot i enten NFF/NIF sitt juridiske regelverk eller Norges lover og meg bekjent men rett meg gjerne om jeg tar feil så er det ingen lover der det står at man mister lisensen. Dette stinker evt oppgjør i retten for det er ikke presedens på dette når det kommer til lag.

For meg stinker det at du argumenterer for hvordan det mener det burde vært framfor det som er tilfellet.

1
Kjetil_e Ja første her. At man bekrefter regler satt av FIFA, UEFA, NIF m.m. Da dette er et helt klart brudd med NIF sine regler. Bør det være mer enn nok til å frata dem lisensen. https://...

Ja første her. At man bekrefter regler satt av FIFA, UEFA, NIF m.m. Da dette er et helt klart brudd med NIF sine regler. Bør det være mer enn nok til å frata dem lisensen.

Det er for generelt imo. Ingenting der som sier noe om evt konsekvenser og NFF sitt regelverk trumfer ikke UEFA/FIFA sitt om man har en sponsor kun i regi internasjonale kamper.

Er f.eks forbud på alkohol reklame men stopper ikke å vise arangement i regi utenlandske aktører på norsk tv

Var aldri snakk om straffe VM laget for skiløperne når det var spritreklame

Jeg ser prinsipielt forskjellen på dette og det evt Avaldsnes gjør om man velger å la seg sponse i turneringer som ikke er i regi av NFF og NIF.

1
stc887 [sitat…] Det er for generelt imo. Ingenting der som sier noe om evt konsekvenser og NFF sitt regelverk trumfer ikke UEFA/FIFA sitt om man har en sponsor kun i regi internasjonale k...

Det er en veldig stor forskjell på den reklamen i forbindelse med Ski-VM i Falun og dette sviket til Avaldsnes.

Da det var de svenske arrangørene som var ansvarlige for den reklamen. Det var aldri utøverne. Du hadde vel et tilsvarende sak i et VM eller EM i håndball hvor de norske spillerne måtte spille med reklame for et bettingselskap. Men dette er ting Norge ikke rår over.

Men at en norsk klubb gjør dette er totalt utilgivelig og må slås ned så beinhardt at ingen andre noen sinne prøver seg engang.

1
Kjetil_e Det er en veldig stor forskjell på den reklamen i forbindelse med Ski-VM i Falun og dette sviket til Avaldsnes. Da det var de svenske arrangørene som var ansvarlige for den reklame...

Da det var de svenske arrangørene som var ansvarlige for den reklamen. Det var aldri utøverne. Du hadde vel et tilsvarende sak i et VM eller EM i håndball hvor de norske spillerne måtte spille med reklame for et bettingselskap. Men dette er ting Norge ikke rår over.

Her er vi inne på noe og spesielt siste setningen. Rår Norge og NFF/NIF sine lover i konkuranser utenfor Norges grenser og regi?

Mulig søk sammenligning men det blir litt som når Høie forventet at Brauten skulle sitte 10 dager og x antall dager i Tyskland når du kan teste deg ut av karantene i Tyskland. Da kan Høie messe om at han forventer at man følger Norske karantene regler men man har ingen sanksjonsmuligheter.

1
stc887 [sitat…] Her er vi inne på noe og spesielt siste setningen. Rår Norge og NFF/NIF sine lover i konkuranser utenfor Norges grenser og regi? Mulig søk sammenligning men det blir litt...

Er temmelig sikker på at klubber og utøvere må følge NFF og NIF sine lover og regler også i utlandet. Dette er lover og regler de må følge for i det hele tatt å kunne være medlemmer av NFF. Det samme vil gjelde for klubber og utøvere av enhver annen idrett som er medlem av et av NIFs sine særforbund.

Dette har jo vært viktigste årsaken til at for eks Norges Sjakkforbund aldri har blitt medlem av NIF. (Og det lenge før Offerspillsaken til MC). Blant annet at Sjakkforbundet ikke ønsker å bøye seg for NIF sitt regelverk for barneidrett.

Der hadde vel ikke Høie sitt på det tørre for å si det slik.

1
Laster...