Fotball - Norsk

Tigerberget

Nå har jammen meg Sørlandets "Judas" klart d igje

Kritisk til Starts talentprosjekt Teddy Moen tror ikke det nye talentprosjektet har noen fremtid hvis ikke Start bruker ressurser på å ansette en spillerutvikler på heltid.

Leder i FC Christianssand, Teddy Moen, mener Start må ansette en spillerutvikler på heltid for at det nye talentprosjektet skal være liv laga. Hvis ikke Start setter av midler og ansetter en spillerutvikler på heltid, er etter min mening ikke prosjektet liv laga. Hvis klubben har ambisjoner om å være en toppklubb i Norge, nytter det ikke å kutte ut stillinger som sportslig leder og spillerutvikler, som de nå har gjort, sier Moen. - Det er viktig og bra at Start har lagt fram et konkret talentprosjekt. Men jeg mener det er et sårbart prosjekt. Først og fremst fordi det er så personavhengig, sier den tidligere Start-treneren.

Onsdag skrev Fædrelandsvennen om Starts nye talentprosjekt som klubben har iverksatt sammen med seks naboklubber. Målet for samarbeidet er å avle fram lokale toppspillere.

Spillerutvikler på heltid

Prosjektet er blitt godt mottatt av samarbeidsklubbene. Men Teddy Moen, leder av FC Christianssand og daglig leder i Norsk fotballtrener-forening, mener talentprosjektet har åpenbare svakheter:

- Jeg har stor respekt for det arbeidet som Bård Wiggen har lagt ned i prosjektet. Han har vært selve drivkraften bak det hele. Men nå som han blir Starts hovedtrener, og klubben ikke skal ha hjelpetrener, vil han ikke ha sjanse til å følge opp arbeidet han har startet, mener Moen.

Han er ikke i tvil om hva Start må gjøre for at prosjektet skal ha en fremtid:

- Når Wiggen nå blir hovedtrener, har Start et tomrom som må fylles. Det må ikke fylles med et navn, men en person med kompetanse. Etter min mening er det bare to-tre personer på Sørlandet som kunne gjort samme jobb, sier Moen.

Kretsansvarlig i Start

Anstrengt økonomi gjør at Start ikke tar seg råd til å ansette en spillerutvikler på fulltid. Men kretsansvarlig i Agder Fotballkrets (KA), Per Erik Andersen, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han har påtatt seg oppgaven med å være pådriveren videre i prosjektet.

- Sammen med Bård skal jeg drive dette videre i samarbeid med kretsen. Planen er at jeg skal være en pådriver for at toppklubben i distriktet skal gjøre noe ut mot nærmiljøet. Det står også i min stillingsinstruks med Agder Fotballkrets, sier Andersen.

- Min hovedoppgave blir å kvalitetssikre hele prosjektet. Og det vil være Start som finansierer det hele, understreker Andersen.

Per Erik Andersen er også i gang med sin D-treneroppgave. Og i den forbindelse skal han gjøre en jobb for Start 2.

- Fokus for oppgaven er å se på toppklubbenes rolle i spillerutvikling. Det er i den sammenheng at jeg skal jobbe inn mot Start 2, sier Andersen.

Teddy Moen stiller spørsmålstegn ved at kretsens ansvarlige for talentutvikling skal involveres så mye i Start.

- Jeg er politisk imot at KA blir engasjert for å jobbe i Start. Det signaliserer at ressursene i kretsstillingen hans blir knyttet i for sterk grad til én klubb. KA er ansvarlig for over 80 klubber i distriktet. Derfor er det viktig at han bruker like mye tid på spillerutvikling i klubber i Risør, Grimstad, Arendal, Søgne og Flekkefjord, mener Moen.

- Jeg vil til en viss grad overta Wiggens jobb. Men bare i den grad jeg får tid. Jobben i Start skal ikke gå på bekostning av andre oppgaver jeg har, parerer Per Erik Andersen.

Vil ha fotballgymnas

Fædrelandsvennen kjenner til at Norges Fotballforbund vurderer Per Erik Andersens engasjement i Start. Grunnen er at det er ulike oppfatninger i Fotball-Norge om hvor sterkt en kretsansvarlig skal knyttes opp til en toppklubb.

Teddy Moen mener Starts samarbeid med naboklubbene er ett steg i riktig retning. Men han har flere varsko å komme med:

- Én gang var Start en av Norges beste klubber i aldersbestemte klasser. Nå er ikke klubben engang flaggskipet på Sørlandet. Før var det vanlig at juniorlaget reiste på treningsleirer og turneringer i utlandet for å få internasjonal matching. Det ser vi ingenting til lenger, sier Moen.

Han er overbevist om at Sørlandet kan bli et mekka for fotballtalenter dersom han får gjennomslag for sine visjoner om å etablere et fotballakademi og et senter for trenerutdanning i Kristiansand.

- Treningsmengdene for unge spillere må økes betraktelig. En ambisiøs 18-åring bør trene to ganger om dagen. Det er kravene for å bli en toppspiller. Et fotballgymnas i Kristiansand ville tilrettelagt for en slik satsing.

- FC Christianssand har også tatt initiativ for å få etablert en debatt rundt en etablering for av et senter for trenerutdanning. Det vil være i samarbeid med HiA, og målet er å utdanne fotballtrenere til ungdoms- og voksen fotball. Håpet er at studiet kan bli en del av bachelor- eller mastergrad, sier Teddy Moen.

Bombe at denne karen er kritisk til det Start driver med! Han var jo kritisk til ny stadion og kritisk om Stian Ohr når han kom til Start!

Lenge leve IK Start

ALJ... * som nettopp har hatt to timer gym....

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er forsåvidt enig i en del av det han sier, men mannen virker jo som om han av all kraft forsøker å ødelegge det han kan for klubben. Han drev laget på sammenbruddets rand i 96, og klubben rykket ned etter en fiaskosesong som kun er blitt overgått av årets sesong. Har stort sett kritisert alt Start har foretatt seg, selv om hans "prosjekter" i klubben viste seg å være fullstendig mislykkede. Fyren bør seriøst holde kjeft om det som angår Start, han har overhode ikke noe grunnlag for å uttale seg!!

cfossnes, som har spist to boller, drukket kaffe og tatt seg en røyk...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.geocities.com/kong\_the\_man--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1
cfossnes Er forsåvidt enig i en del av det han sier, men mannen virker jo som om han av all kraft forsøker å ødelegge det han kan for klubben. Han drev laget på sammenbruddets rand i 96, og...

Nei han har ikke det! Han er den dårligste treneren vi har hatt i klubben sammen med Gudjon. Start rykket ned i 1996 når vi var tippet som favoritter. Dette var mye Teddys feil og økonomien til Start. Teddy viller spille deffansiv fotball med Start og det funker ikke. Start burde klart og holde seg dette året, selv om vi mistet veldig mange spillere i løp av året. Jeg mener at dette var Teddys feil. Årets sesong er ikke nærheten engang av den sesongen i 1996. Et lag som ble tippet som favoritter overasker alle med og rykke ned. Jeg vil si at dette er Teddy`s feil... Han er skam for Sørlandet!

Lenge leve IK Start

ALJ... * som ikke har mye pent og si om denne Teddy Moen...

1

"Tigerberget skrev: Han er overbevist om at Sørlandet kan bli et mekka for fotballtalenter dersom han får gjennomslag for sine visjoner om å etablere et fotballakademi og et senter for trenerutdanning i Kristiansand."

Sorry, men Start blir nok aldri et topplag. Det er riktignok mange talenter og bred satsning der, men når mai kommer og det blir varmt i været, er det bare svabergene og båtlivet i skjærgården som teller for Kristiansand-guttene. Det innrømmer de jo selv.

1
CurvaSud "Tigerberget skrev: Han er overbevist om at Sørlandet kan bli et mekka for fotballtalenter dersom han får gjennomslag for sine visjoner om å etablere et fotballakademi og et senter...

At Start kan komme blant de 5 beste i Eliten igjen kan skje, men ikke med det første. Start må bygge opp laget igjen og etablere seg i Eliteserien. At Start er blant de 5 - 6 beste om 6 år er mulig, men vi må være tålmodige...

ALJ...

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar

– Solskjær må forlate jobben

"– Begeret har vært strengt tatt vært fullt lenge. Men ydmykelsen på Vicarage Road bør ikke bare ha vært dråpen som fikk det til å renne over. Her er kranen så hardt skrudd på at det neppe kan være tv...
Bilde

Ny Solskjær-fiasko: Dette går ikke mer!

(Watford-Manchester United 4-1) Manchester United er nødt til å skaffe seg en annen manager enn Ole Gunnar Solskjær.


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...