Fotball - Norsk

Engabohem

Om Klanen i Aftenposten

Dyktige og selvopptatte

Når det går dårlig med Vålerenga, finner Klanen trøst i å dyrke egen fortreffelighet.

Kommentar DAG VIDAR HANSTAD

LES OGSÅ Helt sjef på Ullevaal - 01.11.02

Det finnes ikke maken til Klanen i Norge. Når Vålerengas supportere stemmer i med sine sanger og kamprop, er det nesten så man får frysninger nedover ryggen. Det som kommer fra motstanderens heiagjeng lyder som ynkelige pip i forhold til Klanens kraftfulle basser.

Søndag følger sesongens høydepunkt. Cupfinalen på Ullevaal vil gi Klanen massevis av oppmerksomhet. Medlemmene liker det. Fra tid til annen kan man få et inntrykk av at en del av dem føler seg mer betydningsfulle enn spillerne. Det er ikke måte på markeringsbehov.

Hovedfagsstudent Vebjørn Johansen på Idrettshøgskolen er delvis inne på dette i sin oppgave: For enkelte er Klanen viktigere enn selve klubben. Slik også merkevaren Klanen er det. Klanen har fått en posisjon i Vålerenga som gjør at den har makt. Eller den vil iallfall ha det. Når det går dårlig sportslig eller økonomisk med fotballaget, er supporterne der og krever endringer.

Nå viser riktignok undersøkelsen at det er massevis av ressurssterke mennesker i Klanen, men det kan bli problematisk når den skal inn å påvirke beslutningene i en idrettsklubb.

Dette må ikke misforstås dithen at Vålerenga har medgangssupportere. Klanen-medlemmene møter riktignok ikke like tallrike opp når laget sliter, men er i aller høyeste grad lojale. Jeg kommer aldri til å glemme da de sto igjen og sang for spillerne etter nedrykket i 1996.

Det skader ikke at supporterne gir uttrykk for meninger som ikke alltid er i tråd med klubben eller lagets ledelse. I sommer ga Klanen tydelig beskjed om hva den mente om at trener Kjetil Rekdal byttet ut publikumsyndlingen Tobias Grahn i nesten hver kamp. Rekdal, som også er populær i Klanen, var fornuftig nok til å unngå noen konfrontasjon. Han vet hvor viktig det er å ha med seg Klanen på laget. Jeg tviler på at en trener i Vålerenga kan beholde jobben hvis han får supporterskaren mot seg.

Det betyr desto mer å ha dem med på laget. Klanen regnes jo som "den tolvte spiller".

Utfallet av søndagens finale er helt åpen. Kampen på tribunen er derimot avgjort på forhånd. Klanen vinner soleklart.

1
38 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ja, sånn er det når man setter seg selv høyere enn klubben man støtter......

-pol-

1

Jeg må si meg enig i det du skriver her. Det er to ting som skiller klanen fra de andre supporter-gjengene.

KIDS

IDOLDYRKING

Her i Bergen består den syngende kjerne av 90% Kids (tenåringer). De dyrker spillerene og ikke laget. Spillere som gir faen i Brann. Bare spillere som har gjort noe helt spesiellt for klubben burde fått sin egen sang.

1

Jeg skjønner ikke helt hva Hanstad vil frem med denne kommentaren. Han sier jo egentlig ingenting.

Mener han at det er bra at Klanen er som de er eller ønsker han at de skal forandre seg? Er det bra eller dårlig for Vålerenga at de er der.

Hva er det du egentlig vil frem til, Hanstad?

1
hof Jeg skjønner ikke helt hva Hanstad vil frem med denne kommentaren. Han sier jo egentlig ingenting. Mener han at det er bra at Klanen er som de er eller ønsker han at de skal forand...

"hof skrev: Jeg skjønner ikke helt hva Hanstad vil frem med denne kommentaren. Han sier jo egentlig ingenting."

Jeg er helt enig. Artikkelen om Vebjørn Johansens hovedoppgave var langt mer informativ og interessant enn Hanstads kommentar.

1

"For enkelte er Klanen viktigere enn selve klubben"

Tankevekker for noen og enhver dette???

1
engajente En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Sta...

"engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Stabæk er medgangssupporere..."

Hvor mange supportere har egentlig Stabæk?

hof -som mener det er en del medgangssupportere i Klanen - ikke basert på prestasjonene på banen men på prestasjonene på tribunen.

1

Sitat Aftenposten: Over 35 prosent av medlemmene er "bønder".

Hva definerer dere som bønder? Er det alle utenfor Oslo? Da Vålerenga spilte mot Lyn hørte jeg enkelte fra klanen som sang bondesangene sine, er Lyn bønder..?

Hvor mange prosent av spillerne på Vålerenga er egentlig "bønder"?

-Valagar ––––––––––––––––––––––––- http://groruddata.com/vegard/

1
valagar Sitat Aftenposten: Over 35 prosent av medlemmene er "bønder". Hva definerer dere som bønder? Er det alle utenfor Oslo? Da Vålerenga spilte mot Lyn hørte jeg enkelte fra klanen som...

valagar skrev: Sitat Aftenposten: Over 35 prosent av medlemmene er "bønder".

Hva definerer dere som bønder? Er det alle utenfor Oslo? Da Vålerenga spilte mot Lyn hørte jeg enkelte fra klanen som sang bondesangene sine, er Lyn bønder..?

Hvor mange prosent av spillerne på Vålerenga er egentlig "bønder"?

-Valagar

"Hva definerer dere som bønder?" Svar: Alle som ikke holder med Vålerenga!

"Er lyn bønder?" Svar: Ja!

"Hvor mange prosent av spillerne på Vålerenga er egentlig bønder?" Svar: Ingen selvfølgelig....

Vi skal vinne finalen.................

1
hof "engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av...

hof skrev: "Hvor mange supportere har egentlig Stabæk?

hof -som mener det er en del medgangssupportere i Klanen - ikke basert på prestasjonene på banen men på prestasjonene på tribunen."

Vet ikke hvor mange supportere Stabæk har akkurat, men etter samtaler med venner og bekjente som påstår at de er Stabæksupportere, har jeg kommet frem til at mesteparten av de går kun på hjemmekamper, og mange av dem går kun dersom de får gratisbilletter. Vet også at mange av disse ikke holdt med Stabæk før de rykket opp i Tippeligaen... Derfor er min oppfatning at Stabæk har veldig mange medgangssupportere!!

De finnes medgangssupportere i alle klubber, men jeg vil ikke påstå at 'Enga er av de lagene som har mange medgangssupportere!!

1
engajente En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Sta...

"engajente skrev: Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Stabæk er medgangssupporere..."

Hvordan i all verden kom du fram til det? Kommer du heller med argumenter om at vi ikke har så mange supportere, har du rett :o) Med vennligst spar deg for ting du ikke vet noe om.

Sjekk www.stabaek.no

1
engajente hof skrev: "Hvor mange supportere har egentlig Stabæk? hof -som mener det er en del medgangssupportere i Klanen - ikke basert på prestasjonene på banen men på prestasjonene på trib...

"engajente skrev: 1) Vet ikke hvor mange supportere Stabæk har akkurat, men etter samtaler med venner og bekjente som påstår at de er Stabæksupportere, har jeg kommet frem til at mesteparten av de går kun på hjemmekamper, og mange av dem går kun dersom de får gratisbilletter. Vet også at mange av disse ikke holdt med Stabæk før de rykket opp i Tippeligaen... Derfor er min oppfatning at Stabæk har veldig mange medgangssupportere!!

2) De finnes medgangssupportere i alle klubber, men jeg vil ikke påstå at 'Enga er av de lagene som har mange medgangssupportere!!"

***************

1) De som drar på kamp kun pga gratisbilletter er ikke supportere av klubben. De kunne like gjerne ha dratt på en Lyn eller Enga-kamp om du hadde fått gratisbilletter der. Generelle fotball-supportere kaller jeg dem.

2) Du har helt rett i at Stabæk ikke hadde mange tilskuere i 1. og 2. Div. Ca 300 og 50. At en klubb får mange tilskuere når de rykker opp, (Og aldri har vært i øverste divisjon) betyr ikke at de har mange medgangssupportere. Minner også om et tilskueretall på Ullevaal ifjor. 2750 mot Tromsdalen. Og i år mot Lyn: 20000. Da mente flere Enga-supportere at ca 15000 av dem var Enga-supportere... Hvor var disse mot Tromsdalen?

Jeg syns egentlig hele debatten om medgangssupportere er litt teit. Alle klubbene får høyere snitt når det gpr bra, og lavere snitt når det går dårlig.

Sjekk www.stabaek.no

1
engajente StabækS: Les det jeg skrev for 2 min siden! :-) Forhåpentligvis blir dere flere, så vi kan høre dere bedre på kamper ;-)

"engajente skrev: StabækS:

Les det jeg skrev for 2 min siden! :-) Forhåpentligvis blir dere flere, så vi kan høre dere bedre på kamper ;-) "

********

Jeg så det etter at jeg hadde skrevet det første innlegget. Satser på å bli flere, men det er ikke lett når mange Bærumsfolk heller velger Enga som sin klubb. *Hint, hint*

Leser på profilen din at du er fra Bærum.... Dårlig oppdragelse, med andre ord :o) ?

Sjekk www.stabaek.no

1
engajente En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Sta...

"engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Stabæk er medgangssupporere..." ------------------ hvor tar du det fra?

1
kingknut "engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av...

"kingknut skrev: "engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av supporterne i Stabæk er medgangssupporere..." ------------------ hvor tar du det fra?"

Les det jeg har skrevet litt tidligere i debatten... :-)

1
kingknut "engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk? Sånn ca 60 % av...

Folk i Statistisk sentralbyrå hadee grått og ledd av påstander som engajenta har.

1 Hva er en "medgangssupporter" ? 2 "folk jeg prater med" sier 60 %

Ikke rart klanen har 3 - 9000 medlemmer, hvorav alle møter - de synes bare ikke

1
StabækS "engajente skrev: StabækS: Les det jeg skrev for 2 min siden! :-) Forhåpentligvis blir dere flere, så vi kan høre dere bedre på kamper ;-) " ******** Jeg så det etter at jeg hadde...

"StabækS skrev: "engajente skrev: StabækS:

Les det jeg skrev for 2 min siden! :-) Forhåpentligvis blir dere flere, så vi kan høre dere bedre på kamper ;-) "

********

Jeg så det etter at jeg hadde skrevet det første innlegget. Satser på å bli flere, men det er ikke lett når mange Bærumsfolk heller velger Enga som sin klubb. *Hint, hint*

Leser på profilen din at du er fra Bærum.... Dårlig oppdragelse, med andre ord :o) ?

Sjekk www.stabaek.no"

ER fra Bærum ja, men når man har vokst opp med en far som heier på enga, så blir man jo litt påvirket, for å si det sånn . Vet at mange fra Bærum holder med andre lag enn Stabæk, f.eks 'Enga eller RBK men alle har jo hver sin grunn for å holde med den klubben de holder med.

Disse vennene og bekjente jeg refererte til tidligere sverger på at de er ekte Stabæksupportere... Sist jeg var sammen med de, hadde vi en heftig diskusjon på akkurat det med ekte supportere osv... Det kom frem at to av de som "hater Enga og elsker Stabæk", faktisk aldri hadde betalt for en eneste billett (av de fire kampene de har vært på denne sesongen) eller har noe som helst av Stabæk effekter.!!! Det er ikke akkurat ekte supportere spør du meg... Det må du være enig i??

Men jeg regner med at du er en ekte Stabæk supporter som er å se på Nadderud og Onkel Blaa?? ;-)

1
engajente "kingknut skrev: "engajente skrev: En ting som ikke kan tviles på, er at Vålerenga er det laget med færrest medgangssupportere.... Hvor mange medgangssupportere har for eks. Stabæk...

"engajente skrev:

Les det jeg har skrevet litt tidligere i debatten... :-)" -------- så det først etter at jeg skrev innlegget.

forøvrig kjenner jeg noen medgangsenga fans fra bærum

ergo (din def) er 60% av alle engafans drittunger fra bærum som heier på ebga fordi klubben er hypet

1
Arrest2 Folk i Statistisk sentralbyrå hadee grått og ledd av påstander som engajenta har. 1 Hva er en "medgangssupporter" ? 2 "folk jeg prater med" sier 60 % Ikke rart klanen har 3 - 9000...

"Arrest2 skrev: Folk i Statistisk sentralbyrå hadee grått og ledd av påstander som engajenta har.

1 Hva er en "medgangssupporter" ? 2 "folk jeg prater med" sier 60 %

Ikke rart klanen har 3 - 9000 medlemmer, hvorav alle møter - de synes bare ikke "

For meg så er ikke dette en seriøs debatt, men et sted der man utveklser meninger og tanker, både gode og dårlig argumenter!! Det var ikke en påstand, men noe man kan tro etter å ha snakket med enkelte såkalte Stabæk supporter! :-)

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...