Fotball - Norsk

VG Nett

VG NETT SPØR: Riktig å sparke Skammelsrud?

Bent Skammelsrud har bestemt seg for å legge opp etter at han fikk beskjed av Åge Hareide om at han er unønsket som spiller på Lerkendal. - Jeg legger opp etter kampen mot Lyon til uka, sier Skammelsrud til VG Nett.

36-åringen var tydelig skuffet og preget av avgjørelsen fredag ettermiddag. - Det er vemodig og jeg trengte noen minutter for meg selv før jeg snakket med pressen og andre, forteller den sympatiske østfoldingen. Å fortsette sin aktive karriere i en annen norsk klubb synes Skammelsrud ville blitt en for stor nedtur.

Hva mener du? Er det riktig av Rosenborg å starte fornyelsen av laget med å nekte Skammelsrud ny kontrakt, eller burde veteranen få fortsette i en overgansgperiode?

1
101 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Trist, veldig trist. Bent burde fått livstidskontrakt, dvs at han burde få fortsette til han selv tok avgjørelsen at han ville gi seg. At han muligens hadde havna på benken og ikkje starta så mange kamper framover får så være, men han kunne iallefall vært med og bidratt til miljøet på flere måter.

1

Den eneste grunnen til å sparke ham er at han eventuelt ikke er god nok for laget, det har han vært i år, spørsmålet blir hvem RBK har i bakhånd som fører til at Bent ikke lenger forsvarer en plass på laget.

1

Typisk for Skammelsrud å kalle det en nedtur å skulle spille for en annen klubb. Fyren er 36 år, all ære til ham for mange gode år, men tiden er moden, og avgjørelsen er nok riktig.

Skammelsrud burde kanskje hjelpe FFK opp i eliteserien?

Guru

1

En knallhard avgjørelse overfor en spiller med 11 seriemesterskap for klubben. Særlig sett i lys av at han helt klart er god nok for laget fortsatt. Jeg hadde ikke sparket han for å si det sånn, men den slemme kynikeren i meg håper at en slik avgjørelse kan skape litt splid og misstemning i Rosenborg som igjen fører til at de yter dårligere. Fotball er ikke renspikka business, foreløpig tror jeg....

Toon

1

"eller burde veteranen få fortsette i en overgansgperiode?"

Kva i all verda meiner du med dette?

"Fornying av laget"...slik er det i alle klubbar, nokon fortsett, nokon sluttar. Treng verken å vera spesielt eller å kallast fornying av laget.

Johann Gambolputty...som synest VG Nett sine eigne bidrag på VGD er tanketomt lågmål

1

Helt riktig å sparke Skammelsrud. Han holder ikke mål lenger, og Rosenborg kan ikke gi han ny kontrakt kun som belønning for lang og tro tjeneste. Det ville ikke være et bedriftsøkonomisk sjakktrekk hvis så skjedde. Winsnes kommer inn for Skammelsrud neste sesong, og han kommer til å gjøre en langt bedre jobb enn hva BS kunne.

1

Bent har vorre en viktig ressurs i RBK i mange år og æ vil savne hans gullfot på Lerkendal. Synes at han sku ha fått et år te før han la opp.

BALDY

1
gambolputty "eller burde veteranen få fortsette i en overgansgperiode?" Kva i all verda meiner du med dette? "Fornying av laget"...slik er det i alle klubbar, nokon fortsett, nokon sluttar. T...

> som synest VG Nett sine eigne bidrag på VGD er tanketomt lågmål

Og noen har det med å klage samme pokker hvilke spørsmål som VG serverer. Hva var det som var så galt med dette da? Skammelsrud har åpenbart vært mer enn god for laget i år, og da synes spørsmålet veldig greit så lenge det gjelder en av Tippeligaens desidert mest profilerte spillere og en trofast klubbtjener.

Toon

1

Mener det er feil å sparke han. Synes han har gjort en bra sesong, og kunne nok gjort det bra et par til også. På en annen side kan det nok være sunt for RBK å hente inn en erstatter allerede nå.

Corgan.

1
Toon En knallhard avgjørelse overfor en spiller med 11 seriemesterskap for klubben. Særlig sett i lys av at han helt klart er god nok for laget fortsatt. Jeg hadde ikke sparket han for...

"Særlig sett i lys av at han helt klart er god nok for laget fortsatt."

Vel, han har jo SPELT, men han har knappast heva laget noko vidare. I fleire av CL-kampane har han vore direkte svak. At RBK kanskje ikkje har nokon fullgod erstattar på plass i skrivande stund, kan vera, men det kan jo like gjerne skuldast at det ikkje akkurat er Eggens største styrke å tenkja på slikt.

Johann Gambolputty...som reknar med Hareide har andre planar, enkelt og greit

1
Klobb Helt riktig å sparke Skammelsrud. Han holder ikke mål lenger, og Rosenborg kan ikke gi han ny kontrakt kun som belønning for lang og tro tjeneste. Det ville ikke være et bedriftsøk...

> Det ville ikke være et bedriftsøkonomisk sjakktrekk hvis så skjedde.

Desverre, eller kanskje jeg burde si heldigvis, så fungerer ikke en fotballklubb på akkurat samme måte som en vanlig bedrift. Å gi Bent sparken kan føre til misnøye og usikkerhet hos de andre +30-åringene, noe som ikke vil være et sportslig sjakktrekk.

Toon

1

Det har jeg faktisk ingen mening om. Det er helt og holdent RBK og Hareide som må vurdere hva som er den beste måten å utnytte sine resurser på og hvilken stallsammensetning de ønsker for framtiden. Når kontrakten hans er utløpt så har ikke klubben og spilleren lenger noen formelle bindinger. Det er likevel ingen tvil om at Skammelsrud enda holder et høyt nivå og fint kan fortsette å spille fotball, men igjen, det er ikke vår avgjørelse og vi har ikke forutsetninger for å vurdere det.

Zevs

1
gambolputty "Særlig sett i lys av at han helt klart er god nok for laget fortsatt." Vel, han har jo SPELT, men han har knappast heva laget noko vidare. I fleire av CL-kampane har han vore dire...

Enig i at han ikke har vært den som har utmerket seg mest i år. Men RBK fungerer best som et kollektiv. Det er ikke så mange som glitrer ekstra der. Bent har i høyeste grad vært en svært viktig brikke i dette kollektivet i mange år.

> Johann Gambolputty...som reknar med Hareide har andre planar, enkelt og greit

Greit nok det. Bare fremtiden vil vise om dette er smarte planer. Men skal han for at han tør å tenke og satse annerledes enn forgjengeren sin.

Toon

1
Toon > som synest VG Nett sine eigne bidrag på VGD er tanketomt lågmål Og noen har det med å klage samme pokker hvilke spørsmål som VG serverer. Hva var det som var så galt med dette da...

"Og noen har det med å klage samme pokker hvilke spørsmål som VG serverer."

Har i farten til gode å sjå at dei nokon gong ikkje har fortent det.

"Hva var det som var så galt med dette da?"

Tja, hadde vore "interessant" å sett kva dei siktar til mph denne "overgangsperioden" dei foreslår. Ein snillistisk sidan-han-har-vore-med-så-lenge-og-gjort-så mykje-bra-så-må-han-få-ny-kontrakt-tankegang?

"Skammelsrud har åpenbart vært mer enn god for laget i år"

Javel?

Johann Gambolputty...som legg til at VG direkte feilinformerer i overskrifta til denne tråden

1

Helt riktig å sparke han! gubben passer best i gamlehjemmet......... WipeOut--------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

1
Toon Enig i at han ikke har vært den som har utmerket seg mest i år. Men RBK fungerer best som et kollektiv. Det er ikke så mange som glitrer ekstra der. Bent har i høyeste grad vært en...

"Bent har i høyeste grad vært en svært viktig brikke i dette kollektivet i mange år."

Ja, men på langt nær i same grad i år. No lit ikkje eg på VG-børs og den slags, men det kunne jo vore interessant å sett litt tal på kven som har vorte vurdert best på RBK i år, og korleis Skammelsrud ligg an der.

Johann Gambolputty...som no skal bort å briljera meir på ei trening enn Skammelsrud har gjort i heile år til saman ;-D

1
gambolputty "Og noen har det med å klage samme pokker hvilke spørsmål som VG serverer." Har i farten til gode å sjå at dei nokon gong ikkje har fortent det. "Hva var det som var så galt med de...

> Har i farten til gode å sjå at dei nokon gong ikkje har fortent det.

Jeg er også enig i at mange av spørsmåla er lavmål, men ikke dette.

> Javel?

Kan du ellers forklare hvorfor han stort sett har spilt de fleste kampene.

> Johann Gambolputty...som legg til at VG direkte feilinformerer i overskrifta til denne tråden

Sparken er selvfølgelig spekulativ ordbruk. Akkurat den reagerte også jeg på.

Toon

1

Skammelsrud til Brann, de trenger den kompetansen han sitter med. Han har sikkert mange gode strategiske råd for hvordan knekke rosenborg.

1
Toon > Det ville ikke være et bedriftsøkonomisk sjakktrekk hvis så skjedde. Desverre, eller kanskje jeg burde si heldigvis, så fungerer ikke en fotballklubb på akkurat samme måte som en...

Toon skrev: "Desverre, eller kanskje jeg burde si heldigvis, så fungerer ikke en fotballklubb på akkurat samme måte som en vanlig bedrift. Å gi Bent sparken kan føre til misnøye og usikkerhet hos de andre +30-åringene, noe som ikke vil være et sportslig sjakktrekk."

Dette ser ikke jeg på som et problem. De andre +30- åringene vet at de før eller senere vil bli veiet og funnet for lett, de får ingen aha- opplevelse selv om Skammelsrud nå ikke er ønsket lenger. Det de andre har å forholde seg til er hva Hareide sier til dem; enten er de ønsket eller så er de ikke det. Tviler på at noen vil føle usikkerhet på grunn av dette. Det kan hende at noen er misfornøyd med at Skammelsrud må gå, men alle i spillergruppen er profesjonell nok til å ikke la dette gå utover laget.

1

ja! hvis han hadde sittet på benken i for mange kamper hadde han begynnt å sutre og det hadde hvertfall ikke vært bra for lagmoralen... ----------------------------------------------------------------------------------------- NuNo is back in Benfica (Finally)

1

Er usikker på akkurat dette. Synes Skammelsrud har vært særdeles variabel på RBK de siste par sesongene noe som i tillegg har gått på bekostning av Fredrik Winsnes. Men han glimter da til nå og da, men situasjonen er at det ikke er i nærheten av det Ørjan Berg presterer på sitt maskimale. Hjemme mot PSG spillte Skammelsrud en kjempebra fotballkamp og dominerte men det begynner å bli en stund siden nå.

Trist, men realistisk.

1
Klobb Toon skrev: "Desverre, eller kanskje jeg burde si heldigvis, så fungerer ikke en fotballklubb på akkurat samme måte som en vanlig bedrift. Å gi Bent sparken kan føre til misnøye og...

> Det kan hende at noen er misfornøyd med at Skammelsrud må gå, men alle i spillergruppen er profesjonell nok til å ikke la dette gå utover laget.

Det er fullt mulig. Jeg støttet synet mitt på den misnøyen som flere av veteranene i RBK har uttrykt i sakens aneldning. Men om det får noen sportslige virkninger vil vi vel uansett ikke være i stand til å merke på en målbar måte.

Toon

1

Bu-hu-hu! BUUUU-hu-hu! Nemlig. SkammeLIG å gjøre dette når skammels kunne gjort veldig god nytte for seg et år til. Nemlig! Åge Hareide suger!

RBKpie

1

Takk for alt Bent. Du har betydd mye for norsk fotball og ikke minst for Rosenborg med 11 seriemesterskap på rad. Blir synd å ta farvel med en fargerik spiller. Du får ha lykke til i det vanlige liv, og hjelpe RBK til seriemesterskap på kontoret i steden for på banen. FARVEL BENT! *gråter*

janesaj - *snufs* Veien til EM-gull 2004 (litt drøyt kanskje, men likevel): Danmark (H) 2-2 Riise, Carew Romania (B) 1-0 Iversen Bosnia-H (H) 2-0 Lundekvam, Riise

1

[...]

Hva mener du? Er det riktig av Rosenborg å starte fornyelsen av laget med å nekte Skammelsrud ny kontrakt, eller burde veteranen få fortsette i en overgansgperiode?"

Jeg mener dette var et dårlig trekk av en påtroppende trener. Åge Hareide fikk sparken i Molde for sin væremåte, og nå begynner han jaggu på igjen. Finnes det ikke ydmykhet overfor andre's innsats ??

Bernt burde fått fortsatt i ett år til - for slik som det nå ser ut, kan usikkerheten i spillegruppa og apparatet rundt bli usikker, og det vil ikke gavne rbk.

Syns forslaget om at Bernt kunne hjelpe Brann hørtes bra ut - Bernt har mange, mange år igjen i norsk fotball - både på og rundt banen.

Vi trøndere har adoptert Bernt som en av våre egne :) Og vi liker dårlig at våre egne blir behandlet slik - jeg liker det veldig dårlig...

- Jan Vidar ------------------------------------------------------- http://home.no.net/janvidar/

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...