Fotball - Norsk

notlob

Rekdal`s visjoner...

.... leser at Kjetil Rekdal har tenkt å gjøre Vålerenga til en seriøs utfordrer til seriegullet i løpet av et par års tid. Dette er vel ting som vi har hørt fra klubber som, Brann, Molde, Viking og Lillestrøm de siste årene, Lyn har vel tenkt å gjøre det til neste år.

Med all respekt for Rekdal, det er flott å ha ambisjoner på vegne av sitt eget lag - alt annet ville vært rart - men jeg ser faktisk ingen som vil vippe Rosenborg av tronen de neste årene, selv om de har hatt brukbar motstand de siste par årene. Så kan man selvfølgelig diskutere seg grønn hvorvidt det er heldig eller ei.

1
44 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"notlob skrev: >.... leser at Kjetil Rekdal har tenkt å gjøre Vålerenga til en seriøs utfordrer til seriegullet i løpet av et par års tid. Dette er vel ting som vi har hørt fra klubber som, Brann, Molde, Viking og Lillestrøm de siste årene, Lyn har vel tenkt å gjøre det til neste år. > Med all respekt for Rekdal, det er flott å ha ambisjoner på vegne av sitt eget lag - alt annet ville vært rart - men jeg ser faktisk ingen som vil vippe Rosenborg av tronen de neste årene, selv om de har hatt brukbar motstand de siste par årene. Så kan man selvfølgelig diskutere seg grønn hvorvidt det er heldig eller ei."

For det første har Rekdal sagt at Vålerenga skal være i medaljestriden om et par år, så det er ingen grunn til å gjøre ham mer ambisiøs enn han er. For det andre har både Molde (to ganger) og Lillestrøm (en gang) vært seriøse utfordrere til seriegullet de siste fem årene. Selvsagt har Vålerenga kapasitet til å bli det samme innen tre-fire år. Det er langt frem, men noen visjoner må man jo ha.

Bean.

1

Selv om Rosenborg har vunnet hvert år så har det blitt tettere de siste åra. Det er slutt på den tida da de vant med tosifret antall poeng og hvor seriegullet ble sikret i august. Bærebjelkene i RBK-laget begynner å merke kjøret helt tydelig. Ingenting tyder på at Rosenborg har blitt et bedre fotballag siden tusenårsskiftet. Flere av de under HAR blitt det. Dersom det jobbes bedre i klubbene under kan vi fort få et tronskifte allerede om et år eller to.

1
bean "notlob skrev: >.... leser at Kjetil Rekdal har tenkt å gjøre Vålerenga til en seriøs utfordrer til seriegullet i løpet av et par års tid. Dette er vel ting som vi har hørt fra klu...

For det første har Rekdal sagt at Vålerenga skal være i medaljestriden om et par år, så det er ingen grunn til å gjøre ham mer ambisiøs enn han er. For det andre har både Molde (to ganger) og Lillestrøm (en gang) vært seriøse utfordrere til seriegullet de siste fem årene. Selvsagt har Vålerenga kapasitet til å bli det samme innen tre-fire år. Det er langt frem, men noen visjoner må man jo ha. Bean."

Rekdal sa jo i går at de skal "stoppe" Rosenborg da, det var målsettingen om et par års tid, og det trenger de nok mer enn et par år for å kunne ha noen mulighet for. Medalje bør kunne være innen rekkevidde med 3-4 bra forsterkninger

1
bean "notlob skrev: >.... leser at Kjetil Rekdal har tenkt å gjøre Vålerenga til en seriøs utfordrer til seriegullet i løpet av et par års tid. Dette er vel ting som vi har hørt fra klu...

"For det første har Rekdal sagt at Vålerenga skal være i medaljestriden om et par år, så det er ingen grunn til å gjøre ham mer ambisiøs enn han er. For det andre har både Molde (to ganger) og Lillestrøm (en gang) vært seriøse utfordrere til seriegullet de siste fem årene. Selvsagt har Vålerenga kapasitet til å bli det samme innen tre-fire år. Det er langt frem, men noen visjoner må man jo ha."

Bean.

-----------------

Mulig han da er kraftig feilsitert i VG, men mener da vitterlig at jeg leste at "vi skal stoppe Rosenborg`s seierrekke, og det neste vi tar er seriegull"

Når det gjelder det andre du påpeker i innlegget ditt, så har jeg vel ganske så klart fått det med meg i mitt innlegg, at ja, de har hatt bra kamp til døra de siste årene. Noe annet har jeg ikke påstått, så jeg vet ikke helt hvor du vil hen. Poenget er at vi har hørt dette av lag i flere år nå, Teitur Thordarson er vel den i så måte som har vært mest ambisiøs.

Hvis man ser bort ifra de siste par sesongene, så har Rosenborg dårligst vært 6 poeng foran lag nummer to, siden 1995. Ellers har de vunnet med mellom ni og sytten (!) poeng. M.a.o, ikke mye å skryte av, for de andre lagene.

1

Vi trenger flere klubber som har ambisjoner til å "ta" RBK. Jeg ønsker Rekdals ambisjoner velkommen. Jeg tror at på sikt vil LSK, Molde, Viking, VIF og Stabæk kjempe om gullet sammen med RBK. MEN først må disse klubben ta initiativet og sette seg dette målet.

_____________________ Lillestrøm Sportsklubb Seriemester 2003 Cupmester 2003 Uwe Rösler toppskårer med 28 mål Champions leauge 2004

1
bean "notlob skrev: >.... leser at Kjetil Rekdal har tenkt å gjøre Vålerenga til en seriøs utfordrer til seriegullet i løpet av et par års tid. Dette er vel ting som vi har hørt fra klu...

"For det første har Rekdal sagt at Vålerenga skal være i medaljestriden om et par år, så det er ingen grunn til å gjøre ham mer ambisiøs enn han er."

Like etter cupfinalen så var han hakket mer ambisiøs enn det du skriver her, men det var vel et utslag av akutt "stormannsgalskap"?

"The Better One Close to the Edge, down by a river"

1
19LSK17 Vi trenger flere klubber som har ambisjoner til å "ta" RBK. Jeg ønsker Rekdals ambisjoner velkommen. Jeg tror at på sikt vil LSK, Molde, Viking, VIF og Stabæk kjempe om gullet samm...

tror at på sikt vil LSK, Molde, Viking, VIF og Stabæk kjempe om gullet sammen med RBK. MEN først må disse klubben ta initiativet og sette seg dette målet.

De aller fleste av disse nevnte klubbene har vel vist initiativ og satt seg dette målet de siste 8-10 årene. Men det må vel være en viss kontinuitet i initiativene også?

"The Better One Close to the Edge, down by a river"

1

Det er jo riktig av Rekdal og ha klare visjoner. Har tror på det også. Tror Enga er blant Nogres 5 beste lag om 2 år.

ALJ...

1
BetterOne tror at på sikt vil LSK, Molde, Viking, VIF og Stabæk kjempe om gullet sammen med RBK. MEN først må disse klubben ta initiativet og sette seg dette målet. De aller fleste av disse...

BetterOne skrev: tror at på sikt vil LSK, Molde, Viking, VIF og Stabæk kjempe om gullet sammen med RBK. MEN først må disse klubben ta initiativet og sette seg dette målet.

De aller fleste av disse nevnte klubbene har vel vist initiativ og satt seg dette målet de siste 8-10 årene. Men det må vel være en viss kontinuitet i initiativene også?

Akkurat det jeg mener. Hvis flere lag setter seg dette målet, vil noen lykkes etter hvert. Problemet er at Rbk har en så sterk posisjon i norsk fotball at de fleste lag viser altfor stor respekt for dem. Skal man være en reell utfordrer til RBK, må det satses langsiktig, slik at ikke økonomien går under. Derfor mener jeg at de overnevnte klubber bør tørre å stille seg selv så høye mål. Hvis ikke så skjer, vil gullkampen være avgjort før første serierunde i Rbk`s favør.

_____________________ Lillestrøm Sportsklubb Seriemester 2003 Cupmester 2003 Uwe Rösler toppskårer med 28 mål Champions leauge 2004

1

notlob;

Hvordan mener du ambisjonene i klubbene rundt omkring i landet bør være da?

Skal lagene ha som målsetting at "vi i løpet av to-tre år skal kunne kjempe om sølvet, bak Rosenborg, som som alltid vil ta gullet".

Nytter ikke det, vettu. Gjelder å ha ambisjoner og tro på mannskapet sitt!

1

"notlob skrev: Med all respekt for Rekdal, det er flott å ha ambisjoner på vegne av sitt eget lag - alt annet ville vært rart - men jeg ser faktisk ingen som vil vippe Rosenborg av tronen de neste årene, selv om de har hatt brukbar motstand de siste par årene. Så kan man selvfølgelig diskutere seg grønn hvorvidt det er heldig eller ei."

At Rosenborg vinner de neste par årene anser jeg som rimelig sikkert. Men jeg har tro på Rekdal og hvis han blir i klubben så tror jeg Vålerenga kan bli en seriøs utfordrer i løpet av 3-5 år.

Han satte som mål å få 30 poeng i år og det viste seg å være en målsetning som var særdeles reell. Jeg vil anta at han neste år øker målsetningen til en 40-45 poeng og da har Vålerenga begynt klatringa mot medaljene.

Jeg må også si at jeg synes målsetningen om antall poeng er veldig mye bedre enn målsetningen om plassering. Fokus på eget lag og egne ferdigheter og ikke bry seg så mye om hva de andre lagene gjør.

1
19LSK17 Jeg må også si at jeg synes målsetningen om antall poeng er veldig mye bedre enn målsetningen om plassering. Fokus på eget lag og egne ferdigheter og ikke bry seg så mye om hva de...

"Jeg må også si at jeg synes målsetningen om antall poeng er veldig mye bedre enn målsetningen om plassering."

Høres greit ut, men så kom jeg i tanker om han som gikk inn for å få 36,9%, men nå ligger på ca. 19,5..brr!

Steffen, som tror Rekdal har ganske edruelige målsetninger når han får tenke seg om og blir sitert riktig

1
steffen "Jeg må også si at jeg synes målsetningen om antall poeng er veldig mye bedre enn målsetningen om plassering." Høres greit ut, men så kom jeg i tanker om han som gikk inn for å få...

Steffen

Nå ser det også ut til at den godeste Rekdal får litt penger å bruke om man skal tro VG På nett og i papir.

Statistikken er jo grei. 12 uavgjorte. Bare gamle Vard og Brann (i 1992) innehar den rekorden. Blir jo ren gjetting, men med en 12-15 måls spiss ++ kunne fort ting ha fått annerledes utfall...

Men det gjelder nok både for Viking og Stabæk så vel det da. For mange avgitte poeng/unødige tap spolerer lett vinnersjanser.

Marginene...disse marignene..

1
påtide notlob; Hvordan mener du ambisjonene i klubbene rundt omkring i landet bør være da? Skal lagene ha som målsetting at "vi i løpet av to-tre år skal kunne kjempe om sølvet, bak Rosen...

påtide skrev: notlob;

Hvordan mener du ambisjonene i klubbene rundt omkring i landet bør være da?

Skal lagene ha som målsetting at "vi i løpet av to-tre år skal kunne kjempe om sølvet, bak Rosenborg, som som alltid vil ta gullet".

Nytter ikke det, vettu. Gjelder å ha ambisjoner og tro på mannskapet sitt!

--------------

Det er ikke det som er poenget mitt. All ære til Rekdal som har ambisjoner, jeg ønsker da også at Rosenborg får reell kamp om seriegullet, men som jeg skrev, jeg har ikke noe tro på at akkurat Vålerenga blir noen frelser i så måte. Dere misforstår jo totalt hvis dere tror at ikke jeg ønsker noen andre serievinnere enn Rosenborg. Prøver bare å være litt realistisk. Prøv heller å lese hele innlegget nøye.

1
hof "notlob skrev: Med all respekt for Rekdal, det er flott å ha ambisjoner på vegne av sitt eget lag - alt annet ville vært rart - men jeg ser faktisk ingen som vil vippe Rosenborg av...

Hvis VIF under ledelse av Rekdal skal bli en utfordrer i annet enn navnet må laget lære seg å angripe mot etablert forsvar. Mannen må skifte instilling og gå bort fra troen på at man kan forsvare seg til seier. Rekdal er etter min oppfatning altfor preget av Drillos defensive tankegang hvor sikkerhet er den absolutte prioritet nærmest uansett kamputfall slik at man skal kun sette laget i angrep med mange mann når motstanderen er i ubalanse.

RBK og Eggen har vist at det bor et mye større potensiale i egenskapen å kunne kjøre over en motstander i etablert forsvar enn ovenfornevnte egenskap. Man bør beherske begge deler skal man ha håp om å ta gullet fra RBK de nærmeste årene, og jeg tror ikke Rekdal hverken er interessert eller kapabel til å utvikle en slik angrepsferdighet.

Eirik Røhmen

1
trondhjem Hvis VIF under ledelse av Rekdal skal bli en utfordrer i annet enn navnet må laget lære seg å angripe mot etablert forsvar. Mannen må skifte instilling og gå bort fra troen på at m...

"trondhjem skrev: og jeg tror ikke Rekdal hverken er interessert eller kapabel til å utvikle en slik angrepsferdighet."

Du viser her at du ikke har gode nok kunnskaper om Rekdals ideer, men baserer altfor mye på det du så i cupfinalen. Han sier at det på sikt er viktig å underholde i serien, men at det ikke må gå på bekostning av titler. Videre har han en målsetning om at den unge stallen hans skal spille ambisiøst, og nettopp fordi den er urutinert og mangler en del ferdigheter, ser det litt mislykket ut av og til. Men i de aller fleste kampene går Enga på banen for å prege kampen og spille sitt spill. Når de ikke får det til, blir det til at laget legger seg lavere for å trygge poeng. Det er i hvert fall jeg tilfreds med hvis nedrykk er alternativet.

På trening har Rekdal prioritert midtbanespillet denne sesongen. Han vet at han ikke kan utvikle laget over natta, og tar en lagdel av gangen. Denne har da også fått mye skryt i år og utviklet seg gradvis, og har mange jevngode spillere som gir konkurranse om plassene. Neste sesong står utvikling av angrepsspillet på programmet. Mye av manglene vi har sett i denne lagdelen i år, skyldes dessuten spillermaterialet og savnet av en goalgetter. Sjansemessig har Enga skapt ganske mye og kunne i følge Drillo fort ha fått 10-12 poeng mer.

Til tross for dette, har Vålerenga scoret to flere mål enn bronsevinneren i serien og har tre lag foran seg på tabellen med færre scorede mål.

Så når du sier at Rekdal ikke er interessert i angrepsferdigheter, har du ingen greie på hva mannen står for. Gleder meg til at laget viser at du tar helt feil.

Curva Sud Vålerenga - Norgesmester 2002

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...