Fotball - Norsk

Tigerberget

Årets spiller og lag:

Vinnere under Årets spiller 2002:

Sparebank 1 Årets Spiller:

John Arne Riise (Liverpool)

John Arne Riise vinner prisen for andre år på rad. 22-åringen fra Ålesund har for lengst både spilt og skutt seg inn i hjertene til fans av både Liverpool og det norske landslaget, og er en av de sentrale spillerne for Norge i kampen for å kvalifisere seg for Euro 2004.

Cooligans Årets Spiller i Tippeligaen:

Jonny Hanssen (Lyn)

Jonny Hanssen (29) med bakgrunn i Narvik-Nor, FK Mjølner, Eendracht Aalst, Tromsø IL og nå Lyn, har vært en dominerende kraft på midtbanen i Oslo-klubbens sterke sesong i 2002. Hanssen har med sitt sterke spill igjen meldt seg på i landslagsdiskusjonen.

Forsberg/Høili Årets Spiller i 1.divisjon:

Morten Gamst Pedersen (Tromsø)

Gamst Pedersen (21), med bakgrunn i Norild, ble toppscorer i førstedivisjon med atten scoringer denne sesongen, og dermed en sterkt medvirkende årsak til at giganten fra ishavsbyen igjen er klar for Tippeligaen.

Tips Årets Profil i Tippeligaen:

Erik Holtan (ODD Grenland)

Holtan har gjennomført nok en solid sesong for Odd Grenland, men 2002 representerer vel det endelige gjennombrudd. Dette er også blitt lagt merke til av landslagsledelsen, og 33-åringen med bakgrunn i Moss og Kongsvinger satt på benken i høstens landskamper mot Nederland, Danmark og Bosnia.

Hadeland Glassverk Årets Talent i Tippeligaen:

Martin Wiig (Odd Grenland)

Forventningene ble skrudd i himmelhøyde foran sesongen etter Martin Wiigs glimrende spill i oppkjøringen. 19-åringen med bakgrunn i Bodø/Glimt og Urædd har innfridd, og vært medvirkende til Odds fine sesong som endte med cupfinale på Ullevaal.

Jøtul Årets Lag:

målvakt: Erik Holtan (ODD Grenland) Holtan har gjennomført nok en solid sesong for Odd Grenland, men 2002 representerer vel det endelige gjennombrudd. Dette er også blitt lagt merke til av landslagsledelsen, og 33-åringen med bakgrunn i Moss og Kongsvinger satt på benken i høstens landskamper mot Nederland, Danmark og Bosnia.

høyre back: Christer Basma (Rosenborg) Basma har etablert seg som en av profilene på det norske landslaget, og imponert for den 11-dobbelte seriemesteren Rosenborg gjennom hele sesongen. 30-åringen med bakgrunn i Bærum, Kongsvinger og Stabæk viste seg også frem som målscorer da han satte inn to pene scoringer i 5-1 seieren mot Lyn på Lerkendal i april.

venstre back: André Bergdølmo (Ajax) 31 år gamle Bergdølmo imponerte stort gjennom doublesesongen til den nederlandske giganten Ajax i sesongen 2001/2002. Spilleren med bakgrunn i blant andre Lillestrøm og Rosenborg har etablert som et klart førstevalg som venstreback på det norske landslaget.

midtstopper: Tommy Berntsen (Lyn) Berntsen har spilt strålende for bronsevinner Lyn denne sesongen, og imponert i midtforsvaret sammen med den danske landslagsstopperen Steven Lustü. 28-åringen med bakgrunn i Skjetten, Lillestrøm og Eintracht Frankfurt har også blitt høyaktuell for landslaget.

midtstopper: Henning Berg (Blackburn Rovers) Bautaen og klippen i det norske landslagsforsvaret er på god vei til å sette ny landslagsrekord i antall spilte kamper. Landslagskapteinen har vært gjennom tøffe tider på både klubblaget og landslaget, men vist imponerende takter denne høsten.

midtbane: Erik Mykland (FC Köbenhavn) Etter en ublid avslutning i tyske 1860 München har Erik Mykland gjenfunnet fotballgleden og storspillet i Kongens by. Han har fått full tillit av treneren Hans Bache, og blitt publikumsyndlingen fremfor noen i FC Köbenhavn. Forsøk på å få midtbaneeleganten til å gjøre comeback på det norske landslaget har dog ikke lykkes.

midtbane: John Arne Riise (Liverpool) John Arne Riise vinner prisen for andre år på rad. 22-åringen fra Ålesund har for lengst både spilt og skutt seg inn i hjertene til fans av både Liverpool og det norske landslaget, og er en av de sentrale spillerne for Norge i kampen for å kvalifisere seg for Euro 2004.

midtbane: Jonny Hansen (Lyn) Jonny Hanssen (29) med bakgrunn i Narvik-Nor, FK Mjølner, Eendracht Aalst, Tromsø IL og nå Lyn, har vært en dominerende kraft på midtbanen i Lyns sterke sesong i 2002. Hanssen har med sitt sterke spill igjen meldt seg inn i landlagsdiskusjonen.

midtbane: Ørjan Berg (Rosenborg) 34 år er ingen alder for evighetsmaskinen i RBKs mesterlag 2002. Berg har gjennom hele sesongen vist sitt enorme register for norske fotballelskere, og fortvilet er nok mange over at denne klassespilleren ikke vil spille for det norske landslaget.

angrep: Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) Hva mer kan sies om vidunderet fra Kristiansund. Solskjær (29) er et etablert navn i den globale fotball med spill for en av de største klubbene i verden, og imponerer både med sitt spill og sin tålmodighet. Det ble ingen triumfer i form av pokaler i 2002, men Solskjær har som vanlig vartet opp med stort spill og fantastiske scoringer. Han har også vært sterkt delaktig i det norske landslagets fine høst.

angrep: John Carew (Valencia) Etter en noe laber sesong i 2001/2002 til John Carew å være, er 23-åringen fra Lørenskog i sitt livs form. Han har imponert stort de siste månedene både for Valencia og det norske landslaget, og med sin styrke, fart og teknikk vist at han er en spiller på høyt europeisk nivå.

Lenge leve IK Start

ALJ...

1
3 svar

Neste år er forhåpentligvis Fredrikstad representert med mer enn de bedriftene som er nevnt her...

Lenge leve Forsberg & Høili!

-------------------------------------------------------------------------------------- 26 kamper | 20 seire | 3 uavgjort | 3 tap | 99-28 | 63 poeng 2003: 1. divisjon, 2004: Eliteserien? 99 mål - 99 år Ringberg 31 mål, 25 assists og 25 kamper. Hansen 31 mål 25 kamper. FFK på vei tilbake!

1

Det er bare å gratulere vinnerne. Alle prisene virker å være velfortjente.

Zevs

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.
Bilde

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndighete...


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
1
0 svar

Det skjeve spillet

"Sentrale Manchester United-spillere er flinke med ord om Ole Gunnar Solskjær. Han hadde hatt mer bruk for om de hadde blødd for ham på banen. Det virker å være tilnærmet full enighet om at det var ri...
Bilde

Det skjeve spillet

Sentrale Manchester United-spillere er flinke med ord om Ole Gunnar Solskjær. Han hadde hatt mer bruk for om de hadde blødd for ham på banen.


Bilde www.vg.no
1
0 svar

Liverpool - Arsenal: Hvem vinner?

Liverpool møter Arsenal på Anfield, 20. november kl. 18.30. Hvem vinner? Avgi stemme i bunn, og diskuter den kommende storkampen her (Du må være logget inn for å avgi stemme). Statistikk:
Liverpool
53,8 %
Uavgjort
23,1 %
Arsenal
23,1 %

13 stemmer • Avstemningen er over

5
1 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar
Laster...