Fotball - Norsk

anton10

Frykter fansen koker over (Bergen)

"Lederen i Brann Supporter Team, Silje Nordtveit (20), advarer nå Sandefjord-fans og -sympatisører mot de sterke følelsene som vil utspille seg i Bergen etter et eventuelt Brann-nedrykk:

Jeg håper jo selvfølgelig at det ikke blir det, men jeg innser at det kan bli bråk. Det kan rett og slett bli et helvete hvis Brann skulle rykke ned, sier Nordtveit til Dagbladet."

http://www.dagbladet.no/sport/2002/11/05/353062.html

-Hva tror dere vil skje hvis Brann skulle rykke ned? Det er jo ganske alvorlig når lederen i BST går ut i media og advarer Sandefjord supportere. Er det blitt sånn at man ikke kan dra på fotballkamp i Bergen uten å frykte for sitt eget liv? Økser/kniver, bremseslanger, angrep på mødre med småbarn og nå nærmest annonsering i media om at det blir "bråk hvis dere slår oss"

Hva skjer i Bergen egentlig? har dem rabla helt

1
109 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

No er det vel på tide, det har kanskje vore det ei stund og, at Nordtveit tek sin hatt og går.

Johann Gambolputty...det nyttar ikkje for ein leiar å driva på slik

1

Synes også dette var en uansvarlig uttalelse. Hun rettferdiggjør evt. angrep på Sandefjordsupportere, ved å legge ansvaret over på dem. Burde hun ikke heller bedt sine egne folk besinne seg hvis det skulle gå nedenom og hjem

FatMolly - som ikke kan huske at noen Sogndølinger ble slått ned etter den jævlige mandagen i 2000

1

De som liker å bråke i Bergen, gjør det som regel uten hensyn til om Brann vinner eller taper. Men rykker Brann ned, har de jo en utmerkte anledning til å gå amok.

Pilt, hardkokt.

1
Biggus Vi er ENGAsjerte og har følelser andre steder også, men for bergenserne synts det som om de skal trå over en hver strek når det gjelder dette, og det virker litt påtatt og patetisk...

Det som forundrer meg, er at dette temaet (Bergen=bråk) kommer stadig opp til debatt. Nå må det da vel snart være noen grep dem kan foreta der borte for å få en slutt på dette.

Vi vet jo at det er et relativt lite antall mennesker som ikke kan oppføre seg der, men at lederen i BST selv uttaler seg på denne måten i media ser jeg som meget merklig. Hva ønsker hun egentlig og oppnå med sånne uttalelser? Hvis det er å holde motstandernes suportere borte bra bergen og stadion så lykkes hun nok. Og det er skammelig. Ikke rart at BST blir overlegne på stadion når folk må frykte for sitt eget liv for å overvære kampen "live"

1
Biggus Dette er jo som å legalisere bråket på forhånd dette... Skamlig av denne lille jenta og bst... Biggus Dickus http://101prosent.fanzine.no

"Biggus skrev: Dette er jo som å legalisere bråket på forhånd dette... Skamlig av denne lille jenta og bst...

Biggus Dickus"

Først et lite utdrag fra Life of Brian:

Do you want to giggle when i mention the name BIGGUS DICKUS??!! He has a wife to you know, do you know what she is called? She`s called Incontinentia, Incontinentia Buttocks!!

Jeg er helt enig med Biggus i at Nordtveit på en måte legaliserer bråket, noe jeg har påpekt på bst.no`s hjemmesider. Det BST trenger for å gjenopprette troverdigheten er en voksen person, med lang fartstid i supportermiljøet og som er i stand til å takle media på en fornuftig måte. Men Biggus, spar oss for unødvendige utfall mot bergensere generelt er du snill. Ok?

1

Herregud hvor tåpelig dene uttalelsen var. Men jeg som bergenser og brannsupporter, og som kjenner miljøet ganske bra, kjenner meg stadig mindre og mindre igjen i alt dette våset om at det er så mye bråk i Bergen.

Man har ingenting å frykte med mindre man løper rundt og bevisst provoserer noen.

Dessuten må man slutte og stadig vekk dra BST inn i dette her selv om ikke alle liker lederen. Det viser seg gang på gang at det ikke er BST-medlemmer som er involvert i pøbleri. Og da har for pokker ikke BST noe som helst med det å gjøre. Medlemmer som pøbler seg blir umiddelbart sparket på ræv ut. Hvis noen i fullt alvor mener at BST skal holde orden eller ta ansvar for pakk og idioter som ikke er medlemmer, da står det dårlig til. Da burde de fått utlevert uniformer, håndjern, fullmakt og myndighet til det ene og det andre, utryknigskjøretøyer og godt betalt.

1
FatMolly Det er klart det er begrensa hva BST kan gjøre med folk som ikke er medlemmer. Men BST må da stå ansvarlig for hva lederen sier? Det er vel dere som har valgt henne? FatMolly - som...

"FatMolly skrev: Det er klart det er begrensa hva BST kan gjøre med folk som ikke er medlemmer. Men BST må da stå ansvarlig for hva lederen sier? Det er vel dere som har valgt henne?

FatMolly - som ikke tror at alle bergensere er voldelige idioter"

Jeg har ikke valgt en sjel til noe, men jeg har jo hatt muligheten til å påvirke et slikt resultat. Dette utsagnet fra lederen virker lite gjennomtenkt, og gjennomsnittsbrannsupporteren har slett ikke et behov med å komme med slike "advarsler", da det virker litt...... ......tja, skremmende..? Det gir hvertfall et apekattbilde av sine egne som jeg vil ha meg frabedt.

Ja, 99% av brannsupporterne og bergensere er veldig snille : )

1

Rart at dette ikke ble trukket frem før klokken hadde passert 3, det har jo stått på db.no sine sider i hele dag.

"Jeg håper jo selvfølgelig at det ikke blir det, men jeg innser at det kan bli bråk."

Det hun sier er jo ikke overraskende uttalelser, at det kan koke over for noen av Brannfansen er ikke akkurat noen nyhet.

1

Silje Nordtveit sier bare det som sant er.Brannsupporterne er elendige tapere,og blir det nedrykk så er faren stor for at det går ut over de tilreisende fra Sandefjord.De er vel ikke akkurat noe nyhet at det medfører en viss risiko å reise på bortekamp til Bergen.For bare krysse fingrene for at ingen blir alvorlig skadet når Sandefjord sender Brann ned der de hører hjemme.

1
flesknes Silje Nordtveit sier bare det som sant er.Brannsupporterne er elendige tapere,og blir det nedrykk så er faren stor for at det går ut over de tilreisende fra Sandefjord.De er vel ik...

"flesknes skrev: Silje Nordtveit sier bare det som sant er.Brannsupporterne er elendige tapere,og blir det nedrykk så er faren stor for at det går ut over de tilreisende fra Sandefjord.De er vel ikke akkurat noe nyhet at det medfører en viss risiko å reise på bortekamp til Bergen.For bare krysse fingrene for at ingen blir alvorlig skadet når Sandefjord sender Brann ned der de hører hjemme."

Jeg elsker slike konstruktive, modne uttalelser som er en blanding av en halvt bevisst og halvt ønsketenkende tilstand.

Maxi - mentalt frisk og symptomfri.

1
den13mann Rart at dette ikke ble trukket frem før klokken hadde passert 3, det har jo stått på db.no sine sider i hele dag. "Jeg håper jo selvfølgelig at det ikke blir det, men jeg innser at...

Hadde tenkt å kommentere det selv for flere timer siden, men er jo tross alt på jobb da....

Problemet er vel at hun legger ansvaret over på Sandefjordfansen - de blir bedt om å holde seg unna sentrum dersom de vil ha helsa i behold. Det blir en utidig legitimering av evt. faenskap mer ustabile bergensere kan komme med. Selvfølgelig skal Sandefjordfansen kunne ta seg en øl i Bergen og feire opprykket!

1
FatMolly Hadde tenkt å kommentere det selv for flere timer siden, men er jo tross alt på jobb da.... Problemet er vel at hun legger ansvaret over på Sandefjordfansen - de blir bedt om å hol...

"FatMolly skrev: Hadde tenkt å kommentere det selv for flere timer siden, men er jo tross alt på jobb da....

Problemet er vel at hun legger ansvaret over på Sandefjordfansen - de blir bedt om å holde seg unna sentrum dersom de vil ha helsa i behold. Det blir en utidig legitimering av evt. faenskap mer ustabile bergensere kan komme med. Selvfølgelig skal Sandefjordfansen kunne ta seg en øl i Bergen og feire opprykket!"

Det har ikke rot i virkeligheten for fem øre at man bør være forsiktig med å gå i sentrum. Herre min hatt, bytt leder nå.

1
FatMolly Hadde tenkt å kommentere det selv for flere timer siden, men er jo tross alt på jobb da.... Problemet er vel at hun legger ansvaret over på Sandefjordfansen - de blir bedt om å hol...

"Problemet er vel at hun legger ansvaret over på Sandefjordfansen - de blir bedt om å holde seg unna sentrum dersom de vil ha helsa i behold."

Evt holde seg unna sentrum dersom de vil være noenlunde sikker på å ha helsen behold. Hun garanterer ikke vold, hun sier at det kan skje. Og det er ikke noe nytt så det var vel Sandefjordfansen klar over allerede.

Dog skal det legges til at med slike uttalelser så skaper hun nok en frykt hos motstanderfansen som ikke burde være der, samt at enkelte idioter føler at de nå har "lov" til å lage bråk ved et evt nedrykk. (disse idiotene ville nok mest sans laget bråk uansett)

1

anton10 skrev:

> -Hva tror dere vil skje hvis Brann skulle rykke ned? Det er jo ganske alvorlig når > lederen i BST går ut i media og advarer Sandefjord supportere.

Det er nok i utgangspunktet veldig få bråkmakere i Brann-miljøet, på samme måte som hos Klanen og KFL. Jeg tipper at den harde kjerne i Bergen, de som virkelig er ute etter bråk omtrent uansett ligger på 40-60 personer. De aller fleste av disse er nok heller ikke medlemmer i BST. Disse personene tror jeg nok at vakter og politi vil ha god kontroll på inne på stadion og i tiden etter kampen. Jeg vet at det blir spanet aktivt på dette miljøet i tiden rundt kamper i Bergen.

Det store problemet her vil faktisk være den jevne, vanlige Brann-supporter. Etter et nedrykk vil for mange alt av følelser være totalt lammet, totalt blokkert. Dette i sammenheng med for noen litt for store mengder alkohol vil under de rette forhold kunne føre til at en person som normalt sett ikke er voldelig vil kunne "ta av". Ikke av seg selv, men dersom det skulle oppstå noe bråk i nærheten av der dette evt. skjer vil kunne føre til at denne personen ikke lenger har noen hemninger. Og disse personene kan det være mange av. Så det kan i en gitt situasjon istedenfor disse 40-60 brødhodene (som ser det som sin oppgave her i livet å sloss) fort vil kunne bli et par hundre tullete bergensere som krysser denne grensen. Og da kan det bli et stort problem.

Jeg hverken tror eller håper at noe skjer, men som sagt, det kan i en gitt situasjon skje, og da kan det bli farlig.

At ikke denne unge damen mer aktivt går ut og legger press på sine er rart. Hun burde bruke alle mulige kanaler til å få frem dette budskapet.

Forøvrig ønsker jeg begge lag lykke til, og håper begge lags supportere holder seg i skinnet på alle måter.

Jon Sandem, Klansmedlem nr 22 av over 6.100

1
Maxi "FatMolly skrev: Det er klart det er begrensa hva BST kan gjøre med folk som ikke er medlemmer. Men BST må da stå ansvarlig for hva lederen sier? Det er vel dere som har valgt henn...

Maxi skrev:

> Ja, 99% av brannsupporterne og bergensere er veldig snille : )

99%? La oss si 98,50% så er vi enige... ;-)

Og så har dere jo en del vakre kvinner der borte mellom disse fjellene da. :D

Jon Sandem, Klansmedlem nr 22 av over 6.100

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Siste svar

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
2
1 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Vrakede Finne ga Brann nytt håp med sensasjon på Aspmyra

På kampens siste spark på ballen sikret Bård Finne (26) ett poeng for Brann i et usannsynlig drama i Eliteserien. Finne var satt ut av Brann-laget av trener Eirik Horneland, som heller prioriterte Bra...
Bilde

Vrakede Finne ga Brann nytt håp med sensasjon på Aspmyra

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Brann 2–2) På kampens siste spark på ballen sikret Bård Finne (26) ett poeng for Brann i et usannsynlig drama i Eliteserien.


Bilde www.vg.no
1
0 svar

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Laster...