Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg ser på fotball-internasjonal så er det rene tråder om klubber som Real Madrid, Barcelona, Roma osv. Men her på engelsk-fotball er det ikke sånne tåder. Så istedenfor å lage nye tråder om ting som anngår Man Utd hele tiden, kunne vi jo samle alt her inne..

Vårt kjære lag. Vi som skal vinne PL, CL, FA-og Lugacupen neste sesong må jo få en tråd vi kan prate om all suksessen hehe.

Håper denne blir brukt ordentlig. Jeg skal ihvertfall legge denne i favoritter og bruke den.

133
284,3k kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Amused99

Giggs sin avgang som fotballspiller markerer for alvor slutten på en æra i Manchester United og engelsk fotball. Den eneste som var med på hele den fantastiske reisen vi hadde sammen med Sir Alex fra 1993 (dere skjønner hvorfor jeg velger meg ut dette årstallet) til 2013, og den siste av alle de fantastiske spillerne som slo gjennom for Manchester United på 90-tallet gir seg nå som fotballspiller. Jeg klipper og limer litt fra noe jeg skrev for noen år siden...

Ryan Giggs har vært i Manchester United så og si hele mitt liv, og all den tid jeg husker Manchester United uten Giggs er det faktisk bare så vidt. Giggs til Manchester United som 14-åring, lokket fra Manchester City av Sir Alex personlig. Selv mennesker med begrenset kjennskap til kontrafaktisk historieskrivning kan tenke seg hva det hadde betydd for Manchester om dette aldri hadde skjedd. Kan man annet enn å prise seg lykkelig over at historien gikk sin gang?

Ryktene om dette dribleglade fenomenet hadde slentret seg fra hjørne til hjørne i Manchesters gater i god tid før Giggs fikk sin første kamp for United, hjemme mot Everton tidlig 1991. Det er nå godt over 20 år siden, og dette hjemmetapet fremstår selvsagt som en parentes i Giggs ' enorme karriere. Ryktene som frekventerte Manchesters gater, puber og arbeidsplasser snakket som nevnt om et enormt talen, og tittelen lot ikke vente på seg: "The new George Best".

Giggs fikk sin første kamp fra start senere det samme året, hjemmekampen mot Manchester City vant vi med 1-0. Målscorer? Ryan Giggs .

I konkurranse med gode spillere som Lee Sharpe og Andrei Kanchelskis gjorde Giggs etterhvert venstrevingen til sin egen. Spillet han fremviste i de kommende sesongene gjorde han til den første spilleren som noensinne ble kåret til årets unge spiller to år på rad (92 & 93). Siden har dette skjedd to ganger, Robbie Fowler (95 & 96), samt Rooney 10 år senere (2005 & 2006).

Det fremstår vel som åpenbart for de fleste at vi snakker om spillere som har gjort et enormt inntrykk i ung alder.Ryan Giggs hadde nå allerede som tenåring hentet sitt første trofè med Manchester United, da han i 1992 var med på å hente hjem ligacupen for første gang. I årene som fulgte kom trofèene på løpende bånd, og man kan sagtens spørre seg selv om United hadde gjort det like godt uten Ryan Giggs ? Vi hadde et godt lag, og Eric Cantonas ankomst var nok av enorm betydning (noe vi ser på hans United-statistikk). Men det er nok verdt å huske på at dette også var tiden da Ryan Giggs ble voksen som fotballspiller.

Siden første målet hans, sesongen 1990/91 har han scoret i de 19 påfølgende sesongene! Altså, han har etter målet mot Newcastle nå scoret i sin 20. sesong på rad. Hva har så disse sesongene bragt Ryan Giggs ? En liten oversikt er vel på sin plass.

FA Premier League - Champions (13): 1992-93, 1993-94, 1995-96, 1996-97, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2002-03, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2010-11, 2012-13.

FA Cup Winner (4): 1994, 1996, 1999, 2004

League Cup Winner (4): 1992, 2006, 2009, 2010

UEFA Champions League Winner (2): 1998-99, 2007-08

Det fremstår som nærmest absurd at Ryan Giggs vant sin første "player of the month"-pris først i 2006. Dette skjedde altså etter at han i 17 år hadde blendet oss med fantastiske løp, utrolige mål og en generell tilnærming til spillet fotball som har gledet oss sesong etter sesong etterhvert som han har produsert sin magi langs venstreflanken. Årets spiller ble han først i 2009, noe mange har sett på som en heders-pris mer enn noe annet. Det handler vel mest om hvordan man vurderer kriteriene for tildeling av prisen, men det er en helt annen diskusjon som er tatt tidligere.

Uansett hvordan man vrir og vender på det vitner det om en spiller som har opprettholdt et veldig høyt nivå i en relativt høy alder, spesielt med tanke på at det her er snakk om en ving som i stor grad har bygget sin karriere på hurtighet med ballen i beina.

Det finnes øyeblikk som er med på å definere en spillers karriere. Fowler har sitt hattrick på tre sekunder, Beckham hadde en avslutning fra midtbanen og Solskjær fikk en tå på ballen mot Bayern Munchen. Jeg tror ikke en eneste av dere vil være uenig om jeg trekker frem målet han scoret mot Arsenal i 1999 som dette øyeblikket for Ryan Giggs.

Semifinalen i FA-cupen var gått til en feilaktig omkamp. Omkampen var gått til ekstraomganger, etter at United først fikk Keane utvist og deretter reddet straffe på overtid i 2. ordinære omgang. I ekstraomgangene i en av de mest dramatiske semifinalene gjennom alle tider i FA-cupen trekker Giggs frem dette magiske verket.

Se og nyt, det blir aldri gammelt.

Det finnes knapt et mål i Uniteds historie som kan vise til en slik dramatisk ramme, og som samtidig produserer en slik intuitiv opplevelse av magi som dette målet. Når man ser slike ting, og vi i retrospektiv også vet hva som skjedde i Barcelona i slutten av mai: er det rart vi føler det hele var forutbestemt?

Ryan Giggs har fylt 40 år, og han har spilt nesten 1000 kamper for Manchester United.

Vi snakker om en levende legende, og kanskje den største spilleren som har trukket på seg en United-trøye (og her er konkuransen hard - man kunne nok sagt det samme om flere). Det var hardt å miste Eric Cantona. Det var hardt å miste Roy Keane. Ryan Giggs har spilt for Manchester United nesten hele mitt liv. Det føles nesten litt absurd å skulle følge et United hvor Giggs ikke er en av dem som danser rundt på den grønne matten.

Og nei, vi mister ikke "The new George Best". Etter en liten mannsalder i klubben står Ryan Giggs trygt plantet på sine egne bein i aller første rekke, og han vil slippe å gå bak Best, Charlton og Law når de møtes under Sir Matts og Sir Alex' ledelse i det neste livet.

Legende

35

Gooblidyk

Ryan Giggs har fylt 40 år, og han har spilt nesten 1000 kamper for Manchester United.

Vakkert innlegg...siterte ikke hele selv om jeg sikkert burde..

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...