Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Arsenal Football Club - Pride of London

Den offisielle klubbtråden for Arsenal Football Club erklæres herved for åpnet.

Grunnlaget for opprettelsen av en sådan er at mange av oss med beklagelse har registrert at alt for mange informative og lesverdige innlegg, og som forskjellige debattanter åpenbart har lagt ned en god del arbeid i, forsvinner fordi trådene de gjemmer seg i blir uaktuelle. Derfor opprettelsen av en sådan klubbtråd, hvor slikt nå kan samles på ett sted. Skal vi samtidig erklære den for spam-fri sone, mon tro?

Hilser Thunderball

Born Danish Raised Norwegian Gunning for Glory By the Grace of God

123
218,5k svar

218465 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Enzino

The perfect final day

(Disclaimer: dette innleget er utformet ekstremt subjektivt og det er en beskrivelse av min personlige opplevelse av denne dagen. Jeg beklager hvis enkelte deler av innlegget kan virke støtende på noen. For de av dere som HATER Arsenal vil jeg anbefale å ikke lese det. For de av dere som ikke er interessert i opplevelsenen mine frem til kampstart og tankene i etterkant, vennligst gå rett til og les kun avnitt 2 hvor dere kan lese om min opplevelse av kampen)

Avsnitt 1 - Prelude

Jeg trekker på meg en gammel Arsenal-drakt med «O2» på brystet og «14 Henry» på ryggen. Fra den gangen i tiden vi var konger av England og invincibles.

«Fortynine, fortynine, undefeated... fortynine, fortynine, I say! Fortynine, fortynine, undefeated... playing fotball the Arsenal way!»

Jeg har en god følelse. Vi bare KAN IKKE tape. Ikke bare har jeg en perfect record i tidligere FA-cupfinaler jeg har sett live. Men finalen går på bursdagen til hun jeg så den forrige sammen med. For de som tror på omens, er dette f... meg en garanti for seier!

Jeg entrer tuben, og følger directions fra karen i billettluken som solgte meg tube-billetten til Wembley. Nynner inni meg på «she wore a yellow ribbion».

Tidligere da jeg var på lunsj på en italiensk cafe, før jeg fikk på meg drakten, på vei til toalettene observerte jeg en mor og en datter som sitter og spiser i Arsenal-drakter. I det jeg passerer dem, spør jeg dem uten å se på dem «What did she wear?», og de rekker ikke svare før jeg sklir ned trappen. Da jeg returnerer opp, gjenkjenner de meg, smiler og sier «A yellow ribbon!». «That's right, a yellow ribbon», svarer jeg. Det er feelgood, spenningen i luften er til å ta og føle på.

Da jeg bytter til Jubilee line på Green park, registerer jeg skuffet at det kun er en annen Arsenal-drakt å se. Vi veksler blikk, jeg nikker, han nikker tilbake og slår seg på badget. Wordless bonding. Han likner faktisk litt på Fabregas. Weird!

Jeg titter litt på tube-kartet, og skjønner at jeg burde byttet til Metropolitan line, siden denne går i samme retning men har færre stopp. Men så begynner ting å skje. En gruppe på 8-10 supportere (inklusive en dame som er overraskende flott med tanke på at man faktisk er i England) kommer på, og begynner å synge. «She wore, she wore, she wore, a yellow ribbon. Good old Arsenal, we're proud to say that name. Na na na nanana na, nanana na, Giroud. I like Eboue-boue, you like Eboue-boue, we like E----boue.»

Jeg spør dem hvorfor det er så få supporere på denne banen, og får til svar at alle tar Metropolitan. Vi diskuterer om det er noe poeng i å bytte over, men «lederen» av gjengen mener at vi sparer så lite på å bytte pga at ventetiden på neste stasjon gjør at vi ikke sparer noe. Men når vi står på stasjonene med dørene åpne, kommer toget på Metropolitan line inn på perongen. Alle kaster seg rundt og springer ut, jeg springer etter. Hører et skrik bak oss, 3-4 av de som var treigest står klemt fast i døren på tuben! Vi springer tilbake og hjelper dem å trekke opp døren. Release. Vi kommer oss over på Metropolitan-line, den er helt full. Alle har røde og gule Arsenal-drakter. Nå begynner det!

Steminingen er høy, Villa-farger er fraværende. Vi er Arsenal, vi eier tuben, vi er konger av London, vi skal eie Wembley. «Wembley, wembley, we're the famous Arsenal, and we're going to Wembley!». «What do we think of Tottenham? Shait! What do we think of shait? Tottenham!». «Tim Sherwood's a Goooooner, Tim Sherewood's a Gooooooner!». Jeg får pepper (dog med glimt i øyet) for å ha stilt opp i RØD Henrydrakt, av en hard core Gooner i gul drakt, hvis kamerat ironisk nok står uten drakt og med et rødt og hvitt skjerf. «I can buy a yellow outside Wembley» sier jeg, og får et anerkjennende nick og et smil til svar.

Ut av tuben og ned trappen, mektige og monumentale Wembley Stadium reiser seg langt borte i horrisonten. Goosebums. Bobbies følger strengt med overalt. Politihestene har sluppet svære klumper med shit midt i veien. «Hey, there's Tottenham!» sier en og peker på shit-haugen. Latter.

Gåturen ned, mens Wembley Stadium vokser seg større og større, er som en eneste lang paradamarsj. 98% av alle er Arsenal-fans. Hvor er egentlig Villa-fansen? Jeg får den samme følelsen av uslåelighet som jeg hadde da jeg trakk på meg Henrydrakten. Dette KAN vi jo ikke tape?

Inn på stadion, opp rulletrappene, rett i øl-kø, drikke ølen raskt og så komme seg til setet.

Spillerentréen skjer til dramatisk musikk og med flammer og smell. Det er anledningen verdig. Lagene blir prestentert. Jeg er happy med laget, jeg hadde jo sagt at jeg helst ville ha en Walcott i form på banen, siden han representerer en type løp og gjennombruddskraft som er annerledes enn alle de andre spillerne våre.

Prins William representerer kongefamilien og hilser på spillerne. Så sangen for dronningen. Jeg blir grepet av anledningen og synger av full hals Tony Adams-style. «Gooo-oooood saaaaaaave the Queeeeeeeeeen!». Det er nok ingen ved min side som kan tro at jeg er noe annet enn enn erke-brite?

Avsnitt 2 The Game

Jeg har faktisk ikke rukket å tenke gjennom hvordan denne kampen kommer til å starte før Arsenal tar kontroll. Pass and move. Pass and move. Pass, drible and move. Villa sliter med å få låne ballen.

Så kommer sjansene på løpende bånd. Cazorla i Vlaar til corner. Tre cornere på rad. Nå presser vi. Benteke meier ned Santi etter å ha blitt grundig lurt av en finte. Vi roper på kort, men dommeren nøyer seg med tilsnakk. Cleverly på etterskudd mot Monreal. Denne gangen gjør dommeren jobben og får opp kortet.

Alexis legger inn og Kochielny header fra kloss hold. Given gjør en umulig redning! Hele Arsenalsvingen hopper.

Bellerin avanserer med farten sin til linja og slår inn til Ramsey som setter ballen rett utenfor. Det ligger en Arsenalscoring i luften! Villa henger i tauene.

Øzil serverer Ramsey som er heldig med spretten og får med seg ballen, dog er han litt ute av balanse og feier han den over. Herregud, skal det være en sånn dag hvor ballen bare ikke vil i mål, og motstanderen scorer på sin første sjanse?

Cazorla til Øzil, som legger inn til Walcott. Han skal bare styre ballen i halvtomt mål, men Richardsen kaster seg og klarer på mirakuløst vis å blokkere. Selvsikkerheten min fra før kampen begynner å blande seg med tvilen. Jeg har sett det så mange ganger før. Senest mot Swansea. Vi presser, skaper og brenner, motstanderen scorer. Ikke i dag, f*** ikke i dag!

Delph blir rundlurt av Alexis og holder ham igjen for å hindre kontring. Klart gult! Hva i all verden driver du med dommer?

Så kommer Villa på en sjelden visitt og den kjære polakken vår slår et trademark hull i lufta, men Benteke er heldigvis ikke der han skal. Et skremmeskudd likefullt.

Alexis blir felt igjen, og denne gangen får Hutton riktig gult.

Delph drar ned Øzil, og denne gangen får han i hvert fall gult. Ikke like klart som det første gule han skulle hatt egentlig, men i hvert fall høyst fortjent etter de to situasjonene.

Skal Villa virkelig klare å holde dette til pause? Jeg beholder troa, det fortsatt nok tid til å skape en eller to sjanser til.

Walcott vender opp på venstre og setter igang Monreal på en overlap, som legger inn. Sanchez vinner utrolig nok i lufta, og ballen spretter fritt. Både Walcott og Cazorla kommer stormende. Cazorla viser nok en gang overlegen spilleforståelse og slipper ballen til bedre plasserte Walcott (det var slik det så ut fra min plass på tribunen, på reprisene etter kampen har jeg sett at han ikke ville ha nådd den), som kontrollert smeller til på volley med kjeiva. Jeg ser bevegelse i nettet og stadion eksploderer! Enderlig. Og så sykt fortjent! Theo trademark fighting face feiring.

«Theoooo, theooooo, theoooo, theoooo!». Klassieren «One-nil to the Arsenal, one-nil to the Arsenal» runger over Wembley, og verden kjennes som et rettferdig sted likevel.

Pausen er en laaaaaaang kø for å få påfyll av alkohol. God stemning. «She wore, she wore, she wore a yellow ribbion». «Tim Sherewood's a Gooner». Latter. Stressdrikking og tilbake til setet. Faen, 48:30 alt, jeg rakk ikke starten. Men greit nok, resultatet er fortsatt det samme. Rekker knapt å sette meg ned så smeller det.

Som flere her har fått med seg, så jeg Parlours klassikker i 2002-finalen mot Chelsea live. Jeg har alltid sagt det er den sykeste liveopplevelsen min av sport. Men dette er nesten på høyde. Alexis mottar ballen vender innover og banker løs fra distanse. Det er hardt, det er presist og det dunker i tverliggeren på vei inn i nettet bak en forfjamset Given på gresset.

Keepertabbe? HAHAHAHA jeg ler av alle som kan påståd noe så idiotisk. Det finnes ikke en keeper i verden som hadde reddet det skuddet [*insert DeGea jokes*]. En god keeper hadde kanskje vært nærmere enn Given som ikke fikk opp henda. Men reddet? Nope.

Alt ser rosenrødt ut. Men 2-0 er jo en farlig ledelse i fotball og jeg har sett så utallige kamper hvor Arsenal har ledet 2-0, fått 2-1 i rævva og så mistet grepet om kampen totalt. Så 100% sikker er jeg ikke. Selv om alt føles annerledes i dag. Vi virker å være i balanse, vi vinner duellene og det er alltid en ekstra mann i sikring.

Kill'em off! Et mål til nå, så er det ingen vei tilbake. Ramsey til Walcott, Given gjør en ny mesterlig redning, Sanchez banker inn returen. I 2/10 sekund er vi i motsatt sving i paradis til vi ser at Theo stopper opp og linjemannen står med flagget i været.

Vi fortsetter å kjøre. Spiller powerplay rund boxen til Villa og vinner en corner. Herlige bittelille Santi slår inn. Jeg ser Per Mertesacker gå opp upresset (jeg fulgte ballen, så jeg fikk ikke med meg hvordan han løp seg fri) og henger i luften.

Og så stopper tiden.

Jeg står i en vinkel som gjør at jeg ser headingen hans rett bakfra med 180 grader på retningen inn i målet. I det han treffer ballen skjønner jeg at vi har vunnet. For jeg skjønner at den ballen kommer til å gå inn, lenge før den er i mål (merkelig at jeg kunne være så sikker egentlig, for i etterkant har jeg sett at han ikke traff ballen rent, men at den gikk fra hodet hans ned via skulderen).

«Big fucking German! We got a big fucking German! Big fucking Geeeeeerman! We got a big fucking German!»

Jeg misser Koshielny's komiske feiring, fordi han har fått skjorta dratt over hodet i en duell i feltet.

Nå er det fest. Kampen kjennes vunnet. Vi synger, vi hopper, vi vinker, vi flagger.

Inn kommer Giroud og Wilshere.

«Na na na nanana na, nanana na, Giroud!». «Jackie Wilshere, he want's his own song, he want's his own song, he want's his own song». Latter.

Og vi lar oss ikke affisere stort av at det ser ut som om Villa blir snytt for en straffe når the Coque feller Gaby. Det var visstnok frispark rett utenfor boxen får jeg vite av en venn (og Liverpool-supporter) via sms. Det så ut som straffe fra der jeg stod.

Vi triller ball. Pass and move. Pass and move. Lavere tempo nå. Villa har sluttet å presse særlig høyt.

Jeg tenker av en eller annen grunn på Adams' klassiske 4-0 scoring mot Everton som sikret oss PL-tittelen i 1998. Og det er et forvarsel for det som skal komme. Ikke like episk og ingen klubblegende denne gangen, men det er vintage Arsenal og det er trademark Giroud. Jeg fikk den til og med live på video med telefonen min, fordi jeg skulle filme sluttsignalet og jubelen.

Trademark Giroud goal, sier jeg 4 ganger til sidemannen som ikke skjønner en dritt av det. Kanskje var stemmen min for hes og lydnivået for høyt, eller kanskje han bare ikke visste hva trademark goal er for noe? Who cares! :D

Dommeren blåser av, til jubel smil og latter. Cupversjonen av «We shall not, we shall not be moved». Jeg visste ikke engang at den fantes. Men nå er det også sjelden et lag vinner FA-cupen back-to-back da (dette var tredje gangen siden PL ble opprettet, og klubber som Liverpool og Manchester United har faktisk aldri klart det i historien).

Villaspillerne og Tim «the Gooner» Sherewood får tapermedaljene sine. Vi klapper høfflig.

Så det store øyeblikket, gutta våre går opp trappene og pokalen står klar. Arteta er på plass og løfter pokalen sammen med Mertesacker som har vært spillende kaptein for dagen. Jeg får nok en gang vibber til finalen i 2002 da Vieria og Adams løftet pokalen sammen.

«Hell yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!» Stadion eksploderer. Spillerne løfter pokalen etter tur. Så trekker de ned på gresset for mere feiring og fotografering.

«One Arsene Wenger, there's only one Arsene Wenger, one Arsene Weeeeeenger, there's only one Arsene Wenger». Wenger ser opp på oss og strekker begge armene over hodet. Vi jubler.

En gammel helt dukker opp på indre bane. «Ian Wright Wright Wright, Ian Wright Wright Wright!»

«Oh, Santi Cazorla, oh, Santi Cazorla».

Så kommer sangene ut av høytaleren på løpende bånd, og vi synger med. Hey dude spilles opp, og vi synger selvsagt «nanana-na Giroud!».

Go West med Pet Shop kommer og vi synger hele svingen i kor: «Four-nil, to the Arsenal, four-nil, to the Arsenal, four-nil, to the Arsenal, four-nil, to the Arsenal».

Og når musikken stilner, synes jeg egentlig det oppsummerer kampen ganske greit...

Avsnitt 3 Aftermath

Mange av våre konkurrenters fans, vil selvsagt si at det var Villa som var dårlige, at det var Villa som ikke møtte opp. Villa ville nok ikke vinne, de satset nok ikke 100% i hver eneste duell liksom? Hvor ofte får de gutta der sjansen på en tittel igjen?

Ofte er det slik at når man spiller bra, så er det fordi motstanderen er dårlig. Men denne dagen, denne kampen var annerledes. Det var vi som var ekstremt gode, som møtte opp med mord i blikket og som klinte til hardest i alle rene dueller. Villa-spillerne prøvde med alt som lå i deres makt. Vi var bare på et helt annen nivå. Jeg tror ikke jeg har sett et Arsenal-lag vinne så mye dueller siden Adams-Campbell-Vieria-Parlour konstelasjonen. Hvis vi angriper hver eneste av de 38 PL kampene neste sesong med denne typen fandenivoldskhet, så er vi reelle utfordrere til PL-tittelen.

Jeg er hellig overbevist om at vi hadde blitt cupmestre uansett hvilket lag vi møtte denne dagen. Vi hadde feiet over samtlige lag, bortsett fra Chelsea som ville parkert bussen i 120 minutter mot vårt offenslive artilleri og kanskje lykkes. Men vi hadde slått dem på straffer likevel, for på denne dagen var vi faktisk uslåelige.

Når man er troende (Arsenal), men begynner å tvile på sin profet (Arsene Wenger), så er det greit med en åpenbaring for å gjennomprette troen. Å se denne maktdemonstrasjonen fysisk foran øynene mine var en slik åpenbaring for meg.

I hjernen fikk jeg nok bare litt mer tro på Arsene igjen siden dette tross alt bare var en enkelt fotballkamp mot en på papiret svakere motstander, men i hjertet mitt er jeg overbevist.

Ta hånden min Monsieur Wenger og led meg inn i lyset.... «...playing fotball the Arsenal way!».

Proud to be a Gooner

Enzino

49

RoyaleWithCheese

Deilig at dette innlegget kom akkurat når jeg hadde tenkt til å tilbringe den neste halvtimen på porselenstronen.

1

ArsenalFC4ever

Proud to be a Gooner

Fantastisk stykke lesning!

1

Arsenal61

Suverent. takk så masse. tommel selvsagt sendt

1

Cobi

Det Arsenal har levert etter at Roman bloddopet Chelsea er så mye mer imponerende enn det Chelsea har gjort i samme periode at kritikken hans selvsagt faller fullstendig på stengrunn.

Det kunne vært morsomt å se Mourinho prøve å ta et lag til CL i ørten sesonger på rad mens han skulle bygge stadion og betale denne ned. Vi vet alle hva som ville skjedd: han ville valgt den feige løsningen og funnet seg en annen klubb, enkelt og greit.

40

Jokkemedkniven

This.

1

A_Hleb

Godt innlegg Cobi.

Det forbauser meg at folk blir så imponert over hva managere får til når de har et ubegrenset kredittkort til rådighet til spillerkjøp og lønninger.

1

ulfarne

Kamerun er ute av ACN. Song er tilbake!

Rekker han Villa-kampen? Kanskje litt tidlig.

39

stamfordb

Av ren nysgjerrighet... Hvorfor har du fått nesten tjue tomler for dette innlegget?

2

ulfarne

Spør heller tommelgiverne

2

Arshavin_93

Altofr tidlig, den er om kun 2 dager. Så satser nok på Man Utd her ja.

1

ViiBlått

Kjenner en som ble utestengt etter å ha gjort slik at man ga tommel når man leste innlegget, slik som du gjør nå. Så slutt, hvis ikke melder jeg ifra om dette, og får Mod til å gjøre det samme med deg.

1

Go0ner

Er dette en sær spøk?

1

BigTonyAdams

Ville bare dele med mine med-Goonere her inne at jeg akkurat nå har blitt far for første gang til ei Goonerette. Alt står bra til med mor og barn, så får vi satse på at å bli født på kampdag er et godt omen og vår første trepoenger går i boks.

38

Wellewinhio

Gratulerer!! Klarer du å vri navnet til noe Arsenal-relatert da? Tonya, Henryetta, Denise, Mesutine (tror dere vil være førstemann med det navnet), osv.

1

Justice 96

Gratulerer med din førstefødte, Mr Adams

1

busnissclass

Gratulerer!!!

1

Mefistofeles

I disse Wenger-tider kan det kanskje være på sin plass med en del statistikk over hvordan han egentlig har gjort det i Premier League i tiden han har vært i klubben? Jeg hadde litt tid til overs og fant noen data som jeg lekte litt med. NB! Langt innlegg med mye tall.

Alle data er per 14. mai, så Sunderland-matchen er ikke med.

Arsenal i perioden med Wenger vs andre klubber:

Klubb - Spilt - V - U - T - Poeng - Poeng per match

1. United - 788 - 497 - 164 - 127 - 1655 - 2.10

2. Chelsea - 788 - 459 - 182 - 147 - 1559 - 1.98

3. Arsenal - 788 - 455 - 193 -140 - 1558 - 1.98

4. Pool - 789 - 397 - 199 - 193 - 1390 - 1.76

5. Spurs - 788 - 337 - 195 - 256 - 1206 - 1.53

Mao, Wenger har ledet den 3. beste klubben i perioden han har vært her (1 fattig poeng mindre enn Chelsea). United suverene, og så er Arsenal og Chelsea langt foran Pool og Spurs.

I perioden 1996-2005 tok Wenger i snitt 2.06 poeng per match over 334 matcher (688 totalt). Det er kun Ferguson/United som var bedre med 2.09 i snitt (698).

Fra 2005 og til nå har snittet falt til 1.92 over 454 matcher. Nå er Chelsea og United bedre med hhv 2.08 og 2.11.

Bytter man fokus og ser på hvordan Wenger har gjort det mot andre lag (han har møtt 44 forskjellige lag i PL) er det faktisk kun 1 eneste lag vi har tatt færre poeng mot enn vi har tatt mot dem.

Verst mot:

Klubb - Spilt - Poeng Wenger - Poeng Motstander - Differanse

United - 42 - 48 - 66 - -18

Pool - 41 - 54 - 54 - 0

Chelsea - 41 - 57 - 54 - 3

De vi har best differanse mot er:

Everton - 41 - 87 - 27 - 60

West Ham - 35 - 76 - 22 - 54

Newcastle - 38 - 79 - 25 - 54

Wenger kunne nok ikke fått en bedre motstander enn Everton på søndag i det minste.

Pre-2005 var Pool laget vi slet mest med, de tok 6 poeng mer mot oss enn vi mot dem, mens United tok 3 poeng mer mot oss enn motsatt. Etter 2005 er det Chelsea og United som har tatt flere poeng mot oss enn motsatt med hhv 27(!) og 15 poeng mer. Wenger mot Chelsea post-2005 er 5 seire, 5 uavgjort og 14 tap!

Videre så jeg på hvordan Wenger har gjort det mot motstandere basert på hvilken sluttposisjon laget han møtte kom på (for 1996/97 brukte jeg 30 kamper, så tallene der stemmer ikke helt).

Posisjon- Spilt - Poeng Wenger - Poeng Motstander - Differanse

1 - 36 - 40 - 58 - -18

2 - 28 - 36 - 39 - -3

3 - 34 - 44 - 50 - -6

4 - 29 - 46 - 34 - 12

------------------------------------------

18 - 41 - 104 - 11 - 93

19 - 41 - 100 - 16 - 84

20 - 41 - 110 - 8 - 102(!!!)

En ting er sikkert, Wenger er virkelig god mot de dårligste lagene! Totalt på 123 kamper mot 18.-20. plass har han 98 seire - 20U - 5 tap!

Ser man på perioden pre-2005 var Wenger kun i minus mot lag nummer 1, med 11 vs 20 (-9 poeng). Alle andre lag var han minimum 6 poeng pluss mot over 18 kamper. Post 2005 er han i minus mot topp 4. -9 mot ligavinneren, -18 mot lag nummer 2, -12 mot nummer 3, -3 mot lag nummer 4 og bare +3 mot lag nummer 5. Lagene fra 6-20 er han minimum +12 mot over 24 kamper. Han har altså gått samlet -42 poeng mot topp 4 siden 2005. Skremmende lesing.

Til sist lagde jeg en liste over managere i Premier Leagues historie og hvor mange poeng de har tatt i de periodene de har vært i en klubb. Mourinho vil mao ha 3 forskjellige 'ranks', med 2 perioder i Chelsea og 1 i United. Jeg har sett på managere som har hatt minimum 18 kamper i klubben og rangert på poeng per match. Wenger er soleklar nummer 2 om man kun ser på poeng.

Manager - Klubb - Spilt - Poeng - Poeng per match

1. Conte - Chelsea - 36 - 87 - 2.42

2. Grant - Chelsea - 31 - 74 - 2.39

3. Mourinho 1 - Chelsea - 120 - 280 - 2.33

4. Ferguson - United - 810 - 1752 - 2.16

5. Ancelotti - Chelsea - 76 - 157 - 2.07

6. Mancini - City - 134 - 276 - 2.06

-----

9. Mourinho 2 & Guardiola - Chelsea/City - 92/36 - 184/72 - 2.00

11. Wenger - Arsenal - 788 - 1558 - 1.98

-----

15. Pochettino - Spurs - 112 - 214 - 1.91

------

22. Klopp - Pool - 67 - 121 - 1.81

Mao, Conte har hatt en monstersesong, og Ferguson var helt, helt unik. Wenger post-2005 er altså på Pochettino-nivå mens han pre-2005 var rundt Ancelotti. Mer urovekkende er det at hans "nye" snitt "bare" holder til 73 poeng, mens hans gamle var 78.

Alt i alt, Wenger har vært - og er - en fantastisk manager. Ser man på hva han har gjort over 788 premier league-kamper er det kun Ferguson som er i nærheten. Mannen fortjener en enorm hyllest, men samtidig tror jeg nok han også føler på at han aldri har vunnet CL og at det nok - enn så lenge - har blitt et par færre ligatitler enn hva som var målet. Uansett hva som skjer neste år så fortjener Wenger en skikkelig avskjed når man ser på tallene han har prestert gjennom årene.

35

VGoth

Ser man på hva han har gjort over 788

Han kan ikke ta æren for dette om han har litt ydmykhet og anstendighet i sjelen sin. Ikke på langt nær. Wenger har vært medioker på et av verdens rikeste og største lag. Basta.

"Bare Ferguson som er i nærheten". Eier du ikke skam? Den burde du omformulert, den får hele innlegget til å fremstå latterlig.

2

WaltonBreckRd

Ser man på hva han har gjort over 788 premier league-kamper er det kun Ferguson som er i nærheten.

Denne var du ikke heldig med.

1

Mefistofeles

Apropos ting man ikke er heldig med, så vil jeg kalle det uheldig å begi seg ut på en semantikkdiskusjon uten å ha snøring på hva man snakker om. I nærheten av er synonymt med uttrykk som "i samme område som", "omkring", "rundt regnet", osv. Vis meg gjerne hvorfor du synes å mene at A i nærheten av B ikke er synonymt med B i nærheten av A.

La meg bruke det i en setning som har vært flittig brukt de siste årene (selv om det nok endrer seg i år): Liverpool var i nærheten av topp 4.

Hvorfor mener jeg at uttrykket kan brukes her? I PLs historie er det to managere som er i en egen klasse ifht alle andre når det gjelder antall kamper og poeng med 1 klubb. Avstanden er så stor at de to er i nærheten av hverandre, men ingen er i nærheten av dem. Men siden du synes å ha stålkontroll på dette tar jeg det som en selvfølge at du vet hvem nummer 3 er og hvor nært vedkommende er.

Forøvrig interessant at du gidder lese hele innlegget for så å trolle. Det har blitt ganske symptomatisk for denne tråden i det siste. Du kunne jo som Pool-fan f.eks. spurt om hvilken Pool-manager som hadde best snitt? Hvordan Benitez gjorde det? Om jeg hadde mer utfyllende statistikk på Pool v Arsenal? Hva med tiden før Wenger? Hvordan var stats for 80-tallet når Pool ikke var en parentes i fotball-Europa? osv osv. Men nei, du valgte i stedet å mageplaske knallhardt på semantikk-isen. Lykke til videre her inne, dette var mitt første og eneste svar til deg.

14

Bacary

Houllier, Evans og Rodgers er vel heller å foretrekke?:)

1

El_Mojo

Alt i alt, Wenger har vært - og er - en fantastisk manager.

Strålende innlegg!

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...