Fotball - Premier League

1_min_of_silence

Blackburn take-over

har vært rimelig stille i media både i norge og england angående oppkjøpet av blackburn, og det virker som om partene nå er rimelig nære å sluttføre handelen.

indiske Ahsan Ali Syed skal ha satt av £300m som en foreløpig sum, som skal inkl alt fra nedbetaling av klubbens gjeld på £20m, en solid opprusting av klubbens academy og ikke minst spillerkjøp. i tillegg til en generell oppgradering av hele strukturen på hvordan klubben drives slik at blackburn nok en gang skal kunne være med å kjempe om ligagullet i premier league.

"provide the necessary capital to buy new players and invest over the longer term so it can once again become a title contender", er et av sitatene som er kommet ut fra dewe rogerson, som er talsmann for WGA.

byens store velgjører og sønn, jack walker sørget i sin tid for at klubben hentet hjem ligagullet i 94/95, og selv etter hans bortgang har hans formue blitt spyttet inn i klubben i form av et fond som han opprettet og som familien har tatt hånd om. nå er pengene i ferd med å ta slutt, og den indiske mangemilliadærens interesse er rimelig bra timet. syed har tidligere vært interessert i liverpool, men nå er det altså blackburn valget har fallt på.

ali syed driver et svært veldrevet firma ved navn WGA, i hovedsak kjøper de opp firmaer som gjør det dårlig, øker verdien vesentlig og selger de med enorm fortjeneste.i tillegg til at de er spesialister på økonomisk rågivning. pengene til oppkjøpet kommer direkte fra WGA, og ikke fra eksterne investorer slik en rekke andre oppkjøp finansieres.

skal bli interessant å følge med videre på hva som skjer på ewood park, big fat sam er lovet en betydelig pengessum til spillerkjøp, men er pr idag uvisst om avtalen går igjennom kjapt nok til at pengene stilles til rådighet allerede i dette overgangsvinduet.

regner det er noen der ute som sitter på langt mer info, og som kan legge til andre interessante opplysninger.

1
59 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har vist vært på vent lenge nå. Blackburn p.d.d. har svært lite med penger, og et evt oppkjøpt ville nok gjort underverker for økonomien i klubben.

1

Rart å ville kjøpe Blackburn, men hver sin lyst. Enda en asiat får sin personlige sandkasse å leke i.

1

Alle lag vil ha gull og grønn skoger, men når alt kommer til alt så er det bare 4 CL-plasser..

1

Det er veldig reelt. Tror ikke det går i orden før overgangsvinduet for det om.

Velger å ikke håpe for mye før alt er i orden for det om.

Grunnen til at det ikke høres så mye om dette, er vel fordi det kommer i skyggen av Liverpool her i Norge.

1

Jeg syns det er jævlig synd hvis Blackburn blir en bruk-og-kast klubb på lik linje med City. Ikke fordi det ødelegger fotballen og alt det der, for den har gradvis blitt ødelagt siden 1992. Men fordi Blackburn er egentlig en ganske allright klubb, når alt kommer til alt.

1
Aveirinha [sitat…] På hvilken måte, egentlig?

Nei det er litt vanskelig å sette fingern på, for det er jeg faktisk flere ting med laget som ikke er særlig tiltrekkende. Feks at de siste 10 årene har de hatt et ganske kjipt lag. Blackburn er en ganske kjip by, og fansen, ja den er også ganske kjip. Og til tider har de også spilt veldig kjip fotball. Men alt i alt, klubben har stort sett vært med i øverste divisjon siden jeg startet å følge med, jeg liker draktene, jeg liker klubbemblemet, og jeg liker at de alltid har hatt en god gjeng med engelsktalende spillere. Ewood Park er også en veldig klassisk, fin og intim engelsk arena, med 4 tribunedeler og ingen svinger. I tillegg til at de aldri gjør stort ut av seg, men bare er der, ja det syns jeg er litt.. allright.

2
slhagen Jaja, men dette kan alltids utvides dersom det skulle bety mer penger i kassa for UEFA. De startet jo tross alt ikke med fire.

En tåpelig idè. Nesten så jeg mener at man burde gå tilbake til slik det var med serievinnercupen, at bare vinnern fikk muligheten. I tillegg kunne fjorårets cupvinner fått muligheten ved å spille kvalikk mot andre cupvinnere. Men bare nesten. Hadde det vært sånn, så hadde over halvparten av PL ikke hatt noe å spille for.

1

Ahsan Ali Syed har allerede sagt i fra at han ble feilsitert angående Beckham. Han sa at han har alltid likt Beckham, men har aldri tenkt på å få han til Rovers.

Forøvrig så bor de fleste spillerene som spiller på Rovers i Manchester. Så akkurat det er vel ikke det største problemet?

1

Man kan skjønne at denne Syed har blitt stinn. Utalelser som dette viser at han er sterk i troen på at ting kan gjennomføres, og det er vel kanskje den viktigste egenskapen innen business.

"There's huge potential. We need to be more innovative. If you go back in history United and Real Madrid started somewhere. They did not start as giants. I want an opportunity to start somewhere. I cannot write the books of history in one day, I need time." ..

Syed tror Blackburn kan bli et verdensomfattende navn iløpet av 15 år. Altså ikke noe hurramegrundt.

Videre forteller han litt om hvorfor akkurat Blackburn..

"Many football clubs were presented to me. Blackburn caught my attention for the room it has for productive growth. It also fits my investment philosophy, plus the size of the investment. There's no point giving away millions of dollars of debt to acquire a club because almost all of my companies are unencumbered, so if I buy a club with heavy debts it would have been difficult."

Og helt til slutt slenger jeg med en liten beroliggende melding til tvilsomme fans:

"I'm not coming into this for marketing. I'm a well-established man, I have well-established businesses. With regard to what you require to buy a club, you need liquidity. And my liquidity is quite public. I have nothing to hide. Blackburn fans can easily check on me. I was reading in the papers that the Liverpool deal fell apart because there was no proof of funds or something. That is not the case with this acquisition. I own more than 130 companies and publicly my assets are worth more than £8bn.

"To the fans – if you pick up any of my companies, there is no single loan in any of them from any other financial institution or other outside party. Any finance is from me, in capital or a loan. I feel proud in making this statement. And that is exactly the first step I want to take with Blackburn. The moment I acquire Blackburn I want to get rid of the loan."

Når klubben først skal pengedopes, så virker han her som den rette mannen.

Og ja, kilde: The Guardian

1

Snart er jo alle klubbene i PL med å kjempe om Ligagull. Hvertfall rent økonomisk.

1
Arsenal_FotballClub Hvem liker Blackburn...

Ja lol liksom

Men fra spøk til revolver; Blackburn har faktisk en ganske grei fanskare her på herberget. Kommer ikke så godt frem, men har vel flere medlemmer enn Chelsea her i Norge. Eller, de hadde for ikke så altfor mange år i alle fall. Sikkert flere enn City også..

1
StevenPatrick For ikke å snakke om at han har en forretningspraksis som ikke godkjennes i Bahrain. Og med fare for å virke forutinntatt; jeg tror regler behandles litt mer lemfeldig der enn i Eu...

For ikke å snakke om at han har en forretningspraksis som ikke godkjennes i Bahrain.

Finner jo dette litt merkelig da han for ikke mange dagene gikk ut i media og sa at det var bare til å granske bedriftene hans, og at han ikke hadde noe å skjule. Var vel for godt til å være sant, med tanke på at man nesten må snuske og trikse litt hvis man skal bli virkelig stinn, og der er vel heller ikke denne Syed noe unntak.

Lurer litt på hvilke aspekter ved forretningspraksisen hans som ikke var tilfredsstillende. Kan jo være alt mulig egentlig... Jaja, dagane går no.

1

Lignende innlegg

Laster...