Fotball - Premier League

skbrann88

Arsenal - Styrket eller svekket?

Arsenal har vært ganske aktiv på overgangsmarkede denne sommeren, noe fansen har ventet på i mange år. Wenger som alltid har tviholdt på sin politikk, måtte til slutt gi etter for presset, for å beholde managerjobben i Arsenal. Styret øremerket nemlig hele £80mil til spillerkjøp denne sommeren, og selv om det lenge ut til att Wenger ikke skulle kjøpe rutinerte spillere, så gjorde nok 8-2 tapet mot Man Utd att han fikk endret sitt syn.

Jeg personlig mener Arsenal har gjort det bra på overgangsmarkedet og styrket stallen denne sommeren. Jeg vet mange er uenig med meg, men jeg har gode arrgumenter for det jeg sier.

Nasri og Fabregas: Slik jeg ser det har både Nasri og Fabregas vært dårlig for oss de siste 2 sesongen. Det er helt klart spillere i verdensklasse, og Fabregas er en av de aller beste offensive midtbanespillerne i verden. Etter Fabregas ble linket til Barcelona flere sesonger, å sommeren i fjor, så var det vell liten tvil om att Barcelona var målet til Fabregas. Det var nok ikke helt frivelig att han valgte å bli, og det kunne gjennspeiles i mange av kampene hans forrige sesong. Jeg syntes til tider att han var den svakeste på midtbanen, og han trakk ned spillerne rundt seg med måten han var på. Han hadde også gode kamper, men sammenlignet med hvor god vi vet han er på sitt beste, så var det stor variasjon i det han leverte. Jeg oppfattet i mange av kampene att han var gått tom, og virket veldig umotivert. Etter Barcelona-kampene i Champions League var jeg ikke i tvil lengre, da var det helt opplagt att vi kom til å miste han i sommer. Fabregas som elsker Arsenal har alltid hatt den største delen av hjert hjemme i Barcelona, og jeg tror han alltid hadde en drøm om å vende hjem. Nasri derimot, han overrasket meg i sommer. Selv om Gallas for to år siden advarte oss mot Nasri, og omtalte han som en drittsekk, så tok vi han i varmen. Selvsagt ikke overraskende når det var Gallas som kom med uttalesen. I etterkant er det ingen tvil om att Gallas hadde rett. Nasri er en drittsekk. Jeg har lenge hatt troen på att Nasri skulle bli vår nye Arsenal-yndling når Fabregas vendte hjem, men allerede før Fabregas hadde offentliggjort att han ville forlate klubben, kom Nasri på kant med fansen. Han hadde en del gode kamper i fjor, men også en del forferdelige kamper. Det er vanskelig å finne grunnen til att Nasri sin form dalte utover i sesongen, men det kan ha sammenheng med en lite motiverene kaptein.

Dette er de to spillerne vi kommer til å savne mest i tiden fremover, men samtidig er jeg glad for et salg. Jeg har liten tro på att Fabregas ville finne tilbake til sin toppform i Arsenal. Hvertfall med Wenger som manager, og Arsenal sin overgangspolitikk. Det er lett å skylde på Wenger i etterkant, men spillerne må også ta en del av ansvaret. Vi var til tider nærmt å lykkes i fjor. I begynnelsen av nyåret var vi nr 2 i ligaen, ligacupfinale, champions league sluttspill og var med i Fa-cupen, men bare i løpet av noen uker forsvant alle muligheter til trofe. Feilen var nok att vi satset på 4 trofeer, og hadde for høye mål når vi så hvordan vi lå ann. Vi burde nok konsentrert oss om 2 trofeer (ligacup og ligaen). Laget i fjor var som sagt, ikke langt unna å lykkes, men vi var litt for liten.

Det jeg vil frem til er att jeg mener Arteta kan fylle rollen til Fabregas. Han er ikke i nærheten av Fabregas på sitt beste, men jeg syntes allikevel han er bedre enn de jeg så av Fabregas i fjor. Det samme gjelder Nasri. Jeg har stor tro på att Gervinho kan fylle den dalende formen vi så av Nasri.

I tillegg til dette har vi også hentet Santos. En spiller jeg syntes er ganske lik Clichy i spillestil, men også en bedre spiller enn Clichy. I tillegg er det også duket for Gibbs når han er skadefri, noe som vil gi oss en brukbar dekning på venstrebacken.

Når det gjelder stopperne våres, så syntes jeg Vermalen er i likhet med Vidic og Kompany, ligaens beste stoppere. Han er som en vegg der bak, og stopper omtrendt alt som prøver å komme forbi. Han bidrar også bra offensivt på banen. Desverre har han hatt middels stoppere ved sin side. Koscielny og Djourou er gode spillere, men ikke gode nok til å vinne ligaen. Det kan derimot Mertesacker bidra til. Han er en rutinert spiller som har mye og tilføre der bak.

Keeperen er det ikke mye å si på. Verdens største keepertalent, som har fått fast plass i start 11eren både på Arsenal og Polen. Han har levert for oss siden han kom inn i skadefraværet til Fabianski og Almunia, noe vi kan være veldig glade for.

Sagna. Ligaens beste høyreback. Trenger ikke si mer.

Vi har ett fantastisk forsvar med:

----------------------Szczesny---------------------- Sagna - Mertelsacker - Vermalen - Santos

Jeg tror de nye kjøpene har styrket forsvaret mange hakk. Noe som var et stort problem i fjor.

Arteta, Gervinho, Park er vell de største signeringene på midtbanen. 3 ganske rutinerte spillere som alle gir bredde og styrker den offensive midtbanen/kantene. Defensivt er vi ganske sterke med Ramsey, Song og Wilshere som alle kan fylle de to plassene..

Jenkinson, Chamberlain, Campbell. 3 spillere som kan bli svært lovende spillere for oss om noen år. Chamberlain renges også som ett av verdens største talenter.

RVP. Skadefri er han kanskje ligaens beste spiss, men jeg mener vi kunne hatt en bedre backup en Chamakh.

Spillere inn: Gervinho, Arteta, Benayoun, Park, Santos, Mertesacker, Chamberlain, Jenkinson, Campbell, Miyaichi (tilbake fra lån)

Spillere ut: Fabregas, Nasri, Clichy, Eboue, Denilson (lån), Vela (lån), Bendtner (lån)

For meg ser det ut som de vi kjøper er nok til å erstatte de som er solgt. Men jeg syntes vi ser bedre ut med den nye troppen. Grunnen er prestasjonen til Fabregas og Nasri og Clichy i fjor. Om de presterte sitt beste, så er det ingen tvil om att vi hadde blitt svekket, men ta i betraktning det de har levert sist sesong. Vi var nærme til tross innsatsen fra nøkkelspillere.

Her er noe av det som viser bredden i laget pdd. 1.lag:

_________________________SZCZESNY______________________ SAGNA_____MERTESACKER_____VERMAELEN______SANTOS _________________________________________________________ ___________________SONG______WILSHERE_________________ WALCOTT________________ARTETA______________GERVINHO _________________________RVP____________________________

(RES) ________________________FABIANSKI_______________________ JENKINSON_______KOSCIELNY______DJOUROU_______GIBBS _________________________________________________________ ____________________RAMSEY___DIABY____________________ PARK__________________BENAYOUN______________ARSHAVIN ________________________CHAMAKH_______________________

(RES2)

_______________________ALMUNIA_________________________ INGEN________MIQUEL____________SQUILLCI_________INGEN _________________________________________________________ __________________EASTMOND__FRIMPONG_______________ CHAMBERLAIN__________ROSICKY_______________MIYAICHI ________________________SUNU___________________________

Jeg mener vi ikke er svekket, men vil gjerne høre hva dere mener. Du kan også lese mer om både Arsenal og andre klubber her.

16
431 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor Arsenal skulle være styrket. Dere har mistet to av deres tre beste spillere. Ja, bredden ser bedre ut, men hva gjør vel det når førsteoppstillingen er langt svakere enn det den burde være. Slik det kan se ut, så bytter man Djourou/Kocielny, Cesc, Clichy og Nasri ut med Mertesacker, Arteta, Santos og Nasri. Hvordan kan man da være styrket i forhold til i fjor ?

Mertesacker er nok en god signering, men den skulle kommet for lenge siden. Hadde Mertesacker ankommet ifjor sommer kunne nok Arsenal vært en gullkandidat forrige sesong.

1
Gotyouagain666

Arteta har vel vært en av de beste hos everton de siste sesongene så om han kan beholde formen når han skal nå trille ball hos gunners så tror jeg dette kan være et av de beste kjøpene wrenger noen gang har gjort.

2
LaVecchiaSignora Jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor Arsenal skulle være styrket. Dere har mistet to av deres tre beste spillere. Ja, bredden ser bedre ut, men hva gjør vel det når førsteoppstill...

Hvordan kan man da være styrket i forhold til i fjor ?

Styrket i den forstand att Wilshere var bedre enn Fabregas i fjor, noe forsåvidt Arteta også var. Fabregas har hatt 1 og halv sesong uten å levert der vi vet han kan være. Dermed vil jo f.eks Wilshere som ny sjef på midtbanen, styrke laget i forhold til det vi hadde i fjor. Syntes også laget har sagte men sikkert vokst de siste årene, til tross for att nøkkelspillere har underprestert. Om du regnet på en skal fra 1-10 så er Fab sånn ca:

2008/2009 = 10 2009/2010 = 9 2010/2011 = 7

Da vil en spiller som har 8/10 styrke laget i forhold til forrige sesong. Jeg så samtlige Arsenal kamper i fjor, og jeg syntes Fab var umotivert og grinete til tider. Det er grunnen til jeg ikke syntes laget blir sterkere.

Selvsagt om Fabregas leverte det vi vet han er god for, så ville laget vært svekket i forhold til i fjor.

1

Å si noe annet enn at Arsenal er svekket er hehe. Jah.

Venstrebacken er i beste fall like bra/dårlig som i fjor. Stopperplass er dere styrket med Mertesacker på plass. Men Gervinho og Arteta inn for Nasri og Fabregas er så svekket at ordet svekket ikke er i nærheten av å beskrive den faktiske situasjonen. Arteta og Gervinho er for all del gode spillere, men Nasri og Fabregas er verdensklasse.

Men regner med at Arsenal kommer til å utfordre Liverpool om 4.plassen uansett. Men der stopper det også. Sesongen 2011/12 blir en kamp om å overleve i topp 4 for Arsenal.

1

Tja, jeg synes det er vel tidlig å konkludere. Spillere av Nasri og Fabregas-kvalitet har vi garantert ikke kjøpt.

Per Mertesacker. Jeg håper dette er brikken i puslespillet som gjør forsvaret tettere. Jeg håper tyskeren kan bidra til å styrke Arsenal på defensiv dødball, som har vært et stort problem de siste sesongene.

Santos. Har tittet litt på youtube. Skrytevideoen forteller om mye fint framover bå banen. Bra fart, gode finter,god teknikk, godt skudd. Men, den forteller ingenting om de defensive ferdighetene, bortsett fra farten da.

Arteta. Ingen tvil om at dette er en spiller som gjør dagens Arsenalmidtbane bedre. En spiller som er kjent med engelsk fotball, og som sikkert på sitt beste har vært vurdert som spansk landlagsmann.

Park er et ukjent blad for meg. Men, det kan jo være et positivt tegn at ambisiøse Lille ble irriterte over å miste ham i siste sekund. Det kan vel være måten ting skjedde på også. Blir spennende å se koreaneren, som uansett er innkjøpt for å styrke benken. Billig var han.

Benayoun er et lån, og er sikkert en grei benkesliter.

Om Arsenal er styrket av dette er vanskelig å uttale seg om. Jeg synes handlinga oser av panikk, og er av den grunn forsiktig optimist.

1

Veldig fornøyd.

Forsvaret er styrket både på stopper og backplass.

Midtbanen har mistet Cesc og Nasri, men Arteta er et kupp, Benayoun vil gi oss bredde og Gervinho har vist at han er god. Vi har ikke den stjernespilleren som Cesc var på sitt beste, men bredden er bedre og de som er der kan ta over tronen.

På topp har vi fått Park istedet for Bendtner. Usikker på han, men utifra hva jeg har sett av han så passer han godt inn hos oss.

Totalt sett er jeg veldig imponert over hva Wenger har fått til før deadline. At summene totalt ikke er mere enn halvparten enn hva vi fikk for Nasri, Cesc og Clichy viser at Wenger virker å ha fått mye ut av pengene.

Jeg er veldig fornøyd og gleder meg til sesongen nå. Kan ikke si jeg sa det samme på søndagskvelden.

1

Mulig dette er panikkkjøp, men det er jammen meg gode panikkjøp. Deilige signeringer av Wenger det her. Selv om vi ikke har fått inn en spiller av Cesc-kvalitet, så er jeg rimelig sikker på at laget har blitt styrket i dette vinduet.

1

Arteta var etter min mening veldig svak i fjor. Oppskrytt spiller og et merkelig kjøp av Wenger. Han burde heller hentet Ben Watson fra Wigan eller Leon Osman.

Hvor mye betalte Arsenal for Arteta?

Det viktigste er dog at Arsenal har fått inn en del spillere. Det trengte de.

1

Det er bedre med en spiller som blør for drakten, enn type Nasri, og Fabregas siste sesong.

Sagna, Vermalen, Wilshere. Det er vell de 3 spillerne som i SAMTLIGE kamper de spiller, ofrer 100% fra begynnelse til slutt.. Det er slike spillere vi trenger.

1

Tysekeren er god, men brassen (og dette baserer jeg kun på det lille jeg har sett samt hørt fra andre) burde nesten heller vurderes som ving fremfor back. Virker hasardiøst offensiv. Arteta er klasse, men ikke på nivå med Cesc. Park? Aner ikke. Men trodde virkelig han var mer spiss enn flanke.

1
russell_martin Tja, jeg synes det er vel tidlig å konkludere. Spillere av Nasri og Fabregas-kvalitet har vi garantert ikke kjøpt. Per Mertesacker. Jeg håper dette er brikken i puslespillet som gj...

Om Arsenal er styrket av dette er vanskelig å uttale seg om. Jeg synes handlinga oser av panikk, og er av den grunn forsiktig optimist.

Kan ikke si meg uenig i dette. Jeg synes hele suppa man nå har kjøpt vitner om elendig planlegging, med unntak av Gervinho. Man har ikke gjort dårlige kjøp. Utenom Yossi, som jeg egentlig synes er merkelig. Problemet er bare at man ikke har kjøpt den kvaliteten dere har etterlyst, IKKE engang etter at man har mistet Nasri og Cesc.

Jeg er enig i at Cesc har hatt bedre dager enn fjoråret, og det var nok riktig å selge nå. Men at man ikke har erstattet den viktigste spilleren er rett og slett trist, for deres del. At situasjonen ser noe bedre ut enn den gjorde for noen dager siden, burde dommen likevel være knusende.

1
LaVecchiaSignora [sitat…] Kan ikke si meg uenig i dette. Jeg synes hele suppa man nå har kjøpt vitner om elendig planlegging, med unntak av Gervinho. Man har ikke gjort dårlige kjøp. Utenom Yossi,...

Jeg er enig i at Cesc har hatt bedre dager enn fjoråret, og det var nok riktig å selge nå. Men at man ikke har erstattet den viktigste spilleren er rett og slett trist, for deres del. At situasjonen ser noe bedre ut enn den gjorde for noen dager siden, burde dommen likevel være knusende.

Wilshere blir en av verdens beste midtbanespillere om noen år. Og med det forsvaret vi nå har, så er jo det ett bra lag vi har på vei. Szczesny blir nok nye EVDS..

1

Ser man på hva Arsenal har stilt med mot Liverpool og Man Utd de 2 siste kampene er laget/troppen helt klart styrket!

1
LaVecchiaSignora [sitat…] Kan ikke si meg uenig i dette. Jeg synes hele suppa man nå har kjøpt vitner om elendig planlegging, med unntak av Gervinho. Man har ikke gjort dårlige kjøp. Utenom Yossi,...

Problemet er bare at man ikke har kjøpt den kvaliteten dere har etterlyst

Wenger har da aldri kjøpt verdensklasse til å erstatte noen. Når transferrekorden er på rundt £15 millioner sier det litt. Fabregas går ikke ann å erstatte, Nasri ble erstattet av Gervinho. Men det skal sies at Mertesacker, Santos, Park og Arteta kostet mye mindre totalt enn Andy Carroll. Det er typisk Wenger å ikke overbetale det han mener en spiller er verdt, men det vet vi alle. Vi har kjøpt mer spillere med erfaring denne sommeren enn det jeg kan huske, vi har også kvittet oss med !20! spillere.

Jeg er fornøyd med det han har handlet, hvordan laget blir er vanskelig å vite. Det samme gjelder de ny innkjøpte. Men en ting er sikkert, vi har mye bedre bredde enn det vi hadde ifjor. Noe som var grunnen til at alt gikk til helvette med engang vi fikk en skade eller to.

1
Lezah Tysekeren er god, men brassen (og dette baserer jeg kun på det lille jeg har sett samt hørt fra andre) burde nesten heller vurderes som ving fremfor back. Virker hasardiøst offensi...

men brassen (og dette baserer jeg kun på det lille jeg har sett samt hørt fra andre) burde nesten heller vurderes som ving fremfor back.

Dette kan du lett begrunne med bruk av youtube. Alle videoene handler om hva han gjør offensivt, og ikke hva han gjør defensivt.

Draktnummeret passer.

1
russell_martin [sitat…] Dette kan du lett begrunne med bruk av youtube. Alle videoene handler om hva han gjør offensivt, og ikke hva han gjør defensivt. Draktnummeret passer.

Dette kan du lett begrunne med bruk av youtube.

Men det gjør jeg ikke, som historiker er kildekritikk noe jeg tar semiseriøst. Jeg baserer det på de fire-fem kampene jeg har sett samt uttalelser fra tyrkiske sportsjournalister i forbindelse med overgangen.

1

Jeg har ikke sett ham. Da har ikke jeg annet verktøy enn å se litt på youtube. En youtubevideo på 3 minutter viser highlights, som viser fine mål, fine finter osv, og ikke når han har en dårlig dag.

Man har uansett lov til å tenke sitt, når 100% av videoen handler om det offensive.

1
LaVecchiaSignora Jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor Arsenal skulle være styrket. Dere har mistet to av deres tre beste spillere. Ja, bredden ser bedre ut, men hva gjør vel det når førsteoppstill...

"Jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor Arsenal skulle være styrket. Dere har mistet to av deres tre beste spillere. Ja, bredden ser bedre ut, men hva gjør vel det når førsteoppstillingen er langt svakere enn det den burde være"

Som mange andre så ser du deg blind på hvor god Fabrgas og Nasri kan være og ikke hvor god de har vært for Arsenal de siste sesongene. Derfor er Arsenal styrket

1
kromkaka "Jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor Arsenal skulle være styrket. Dere har mistet to av deres tre beste spillere. Ja, bredden ser bedre ut, men hva gjør vel det når førsteoppstil...

Som mange andre så ser du deg blind på hvor god Fabrgas og Nasri kan være og ikke hvor god de har vært for Arsenal de siste sesongene. Derfor er Arsenal styrket

Har drakter med Fabregas på siden 2006. Han var yndlingspilleren min helt frem til i fjor. Jeg ser meg ikke blind på det han gjorde tidligere. Han var en av de aller beste, og han er det fortsatt, det har han visst allerede i Barcelona. Men jeg liker ikke spillere som ikke gir 100%. Derfor er det ikke så rart att når årets drakt skulle kjøpes, sto det Wilshere på ryggen. Jeg tror Wilshere vil slå ennå mer til nå når Fabregas er vekke, og han kan ta over det ansvaret å styre midtbanen. For en sjefstype han er, og det i så ung alder. Her snakker vi en av verdens største talenter.

Selvsagt er de to spillerne et tap, og Fab kan ikke erstattes med andre enn Xavi, Messi og Sneijder.. Men for oss var det for seint med Fabregas. Han ville hjem, og ville nok aldri nådd sitt toppnivå i Arsenal igjen.

Men vi har jo forsåvidt en god start 11er i tillegg til bredden.

*4. beste keeperen i PL Szczesny *Beste høyrebacken i PL Sagna *3. beste stopperen i PL Vermaelen *nest beste DMS i PL Song *Wilshere som nærmer seg en av de beste MS i PL. *til slutt RVP. PL og Verdens mest efferktive spiss. Skadefri ville han nok vært verdens beste spiss.

Disse spillerne har også den viljen til og gi alt i hver eneste kamp, noe som løfter hele laget. Mot Man Utd var 4 av disse vekke, i tillegg til noen andre viktige spillere, så med den bredden vi nå har, i tillegg til nivået på spillerne våre, så tror jeg Arsenal som lag er styrket.

1
LaVecchiaSignora Jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor Arsenal skulle være styrket. Dere har mistet to av deres tre beste spillere. Ja, bredden ser bedre ut, men hva gjør vel det når førsteoppstill...

Slik det kan se ut, så bytter man Djourou/Kocielny, Cesc, Clichy og Nasri ut med Mertesacker, Arteta, Santos og Nasri. Hvordan kan man da være styrket i forhold til i fjor ?

Per > Djourou/kosc

Santos > Clichy

Arteta

Gervinho >= Nasri

Jeg synes det ser styrket ut jeg...... pluss bredde.

1

Lignende innlegg

Laster...