Fotball - Premier League

StevenPatrick

PL vs La Liga

Når man ser sesongstarten, så kan man begynne å lure på om PL nå beveger seg i en retning der to lag er så suverene at spenningen i ligaen forsvinner. Manchesterlagenes sesongstart er så sterk, at jeg tror aldri jeg tidligere har sett maken. Og da tar jeg med Leeds og Liverpools 29 strake uten tap, jeg tar med Arsenals ubeseiretsesong. For uansett, så fremstod ikke disse lagene som like suverene som Manchesterlagene gjør i år.

Sååå.... Hva tror dere? Går vi mot en liga med to suverene lag? Blir PL redusert til en liga ala La Liga, der to lag har en realistisk mulighet til å vinne ligaen?

Og bare for å gjøre det klart; jeg klandrer ikke Manchesterlagene. De har tatt kloke valg, på hver sin måte. Og jeg personlig setter ikke Uniteds metode over Citys metode, uten at det er et tema som er i fokus her.

1
79 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Snakkes om 15 serierunder. Og seff syntes du ikke United metode er bedre enn Citys. Latterlig prematur tråd.

1

På et måte, ja. Men det vil aldri bli like langt fra City ned til Chelsea som det er fra Real til Valencia.

1

Og jeg personlig setter ikke Uniteds metode over Citys metode, uten at det er et tema som er i fokus her.

Jeg tipper en flaske cola på at det er det som kommer til å bli fokuset her.

1

Guillem Balague kom med noen litt interessante tweets ikveld.

Han nevner blant annet at siden 2004 har det vært kun vært to forskjellige vinnere i PL/La Liga. Altså, Chelsea/ManUtd og Barca/RM. Han mener altså at Premier League er omtrent like så en "to-lags"-liga som La Liga.

"La Liga has got 61.2 per cent of Spanish players. The Premier League only 36.7 per cent of English footballers. Happy with that, England?"

1

For uansett, så fremstod ikke disse lagene som like suverene som Manchesterlagene gjør i år. Sååå.... Hva tror dere? Går vi mot en liga med to suverene lag? Blir PL redusert til en liga ala La Liga, der to lag har en realistisk mulighet til å vinne ligaen?

Nå tror jeg du skal tenke tilbake til sesonginnledningen forrige sesong da omtrent alle delte ut PL-pokalen til suverene Chelsea - etter at de hadde knallet inn 17 baller bak motstanderne på 4 kamper (forøvrig en rekord United slo i dag). Hvordan gikk det forrige sesong?

Jeg tror vi står overfor et race mellom tre lag, United, Shity og Chelsea. Hvem av disse som vinner er heeeelt i det blå ennå...

1

Chelsea er økonomisk sterke de også, men de har et generasjonsskifte på gang. Men de kommer nok til å være med i toppen de også.

Liverpool har et spennende prosjekt på gang, og man får gi det tid før man dømmer det rett ned. Men jeg er fortsatt skeptisk til innkjøp av britiske spillere, spesielt når de er på samme nivå som Adam og Carroll. Men vi får nå se etterhvert, tror Liverpool vil være med å regne i toppen de også, trenger nok bare å få satt sammen laget skikkelig.

Arsenal er et stort spørsmålstegn. Mye skader, dårlig disiplin, ingen nøyaktig spillestil lenger, lite rutine. Men Wenger kan fort trylle frem noe, han har gjort det før.

Dette er tre lag som er økonomisk sterke, har gode managere, og en stor populæritet rundt omkring i verden. I Spania, så er det bare Real Madrid og Barcelona som kan vise til det samme.

Så jeg er ikke spesielt redd for at PL skal bli like dårlig som La Liga har blitt. Ikke glem at de mindre lagene også har mer å rutte med enn de mindre lagene i La Liga. TV-avtalen i PL gir en større fordel for PL-klubbene, og er med på å holde nivået i PL.

1

Manchesterlagenes sesongstart er så sterk,

Meget god form på begge klubbene. Real M. og barca valser over resten uansett from.

1

4 serierunder har gått. 4.

Chelsea har også startet bra.

Liverpool får snart Gerrard tilbake.

Arsenal og Tottenham har handlet og vil være med å gjøre det spennende i toppen.

Nå har også Utd muligens mistet Cleverley i flere mnd, i verste fall resten av sesongen.. Slike ting spiller inn.

2

Synes det er for tidlig i sesongen å si at det er det som skjer i England.

Samtidig så er jo de enorme økonomiske forskjellene mye av årsaken til at det er en så betydelig avstand i Spania. I England er man rett og slett ikke i nærheten av å ha så store økonomiske forskjeller, og derfor tror jeg heller ikke at man vil få de samme differansene som man har i Spania pdd.. I hvert fall ikke ennå.

1

Mange svar her ettrhvert, og forsåvidt også mange fornuftige svar. Og ingenting hadde gledet meg mer enn at dette var et blaff, at disse klubbene hadde mistet formen. Men de har ikke bare startet med seire. De har startet med å vinne med rene utklassingssifre. De har rett og slett tatt et grep på ligaen som jeg aldri tidligere har sett.

1
Knaxern Chelsea er økonomisk sterke de også, men de har et generasjonsskifte på gang. Men de kommer nok til å være med i toppen de også. Liverpool har et spennende prosjekt på gang, og man...

I Spania, så er det bare Real Madrid og Barcelona som kan vise til det samme.

Skal ikke si noe på at det er flere topplag i England, men må man like langt tilbake i tid for å finne en annen serievinner i England enn Chelsea og United, som man må i Spania, for å finne en annen vinner enn Real Madrid og Barcelona.

1

Såpass gammel og urutinert. Hvordan er det mulig? Her jo intelligens spille inn.

-Pat

2

Chelsea startet vel også "rimelig" sterkt i fjor, for så å kollapse midt i sesongen.

1

Etter kveldens kamper i La Liga vil jeg si at det ikke er en astronimisk forskjell mellom de to store og resten som først antatt.

1
Hemingway- Chelsea startet vel også "rimelig" sterkt i fjor, for så å kollapse midt i sesongen.

For all del, men de startet allikevel ikke på denne måten. For her snakker vi om to klubber som ikke bare slår sine motstandere. Ikke bare fremstår som sterke. Her snakker vi om to lag som rundspiller lag som er regnet som CL-kandidater. En ting er å slå WBA 6-0 i en enkelt kamp. Noe annet er det vinne 5-1 borte mot Spurs, og samtidig sløse med sjansene. Vinne 8-2 hjemme mot Arsenal. Et Arsenal på revansjejakt.

Alle vet at lag kan sprekke. Men aldri har vi sett maken til sesongstart av to lag i Englands øverste divisjon. Og det får ihvertfall meg til å stille enkelte spørsmålstegn.

Så får jeg heller kalles urutinert, uintelligent eller hva det måtte være. For det bryr meg ærlig talt ikke.

1

Ingen fare for det, selv om Manchester lagene ser meget sterke ut. La Liga er jo blitt en vits rett å slett.

1

Det handler ikke om de to beste, men avstanden fra de og ned til nestemann! Det avviket beskriver kvaliteten på grupperingen under( de nest beste) I PL har det jo stort sett vært marginalt med fallhøyde ned til 3-4 plassen, noe som igjen betyr at det er bedre nivå på ligaen, i forhold til den spanske hvor det er er et hav ned.

Til de som ikke forstår det så kan det fremdeles bety at Barcelona er best i verden.

1
StevenPatrick For all del, men de startet allikevel ikke på denne måten. For her snakker vi om to klubber som ikke bare slår sine motstandere. Ikke bare fremstår som sterke. Her snakker vi om to...

Vinne 8-2 hjemme mot Arsenal. Et Arsenal på revansjejakt.

Et Arsenal med Coquelin, Traoré og Jenkinson. Uten Wilshere og Vermalen. Uten erstattere for Nasri og Fabregas.

Et meget svakt Arsenal-lag med andre ord.

Og det heter forresten å stille spørsmål, og å sette spørsmålstegn ;-)

1

Lignende innlegg

Laster...