Fotball - Premier League

Toddamannen

Liverpool FC - Spillervurderinger 2011/2012.

5 kamper av årets sesong er spilt, og det er på tide å vurdere innsatsen til hver enkelt spiller, samt en litt mer generell vurdering. Disse 5 kampene har endt i 2 seiere, 1 uavgjort, og 2 tap. En noe skuffende sesongstart sett under ett. Jeg gir bare karakterer til de spillerne som har spilt en del minutter tilsammen. Vurderingen blir tatt utifra både liga og cupspill.

Pepe Reina: En forholdsvis bra innledning på sesongen, selvom han leverte langt under pari i dagens ydmykelse. Litt bekymringsfullt at Pepe slipper inn såpass enkle scoringer som den til Defoe, og den ene til Adebayor i dag. Men vi må ikke svarmale det helt, Pepe har vært solid ellers, og er en fantastisk igangsetter.

Karakter: 6.

Martin Kelly : Det nyeste medlemmet i kjeksfamilien sliter for tiden med skade, og synd er det. Var god borte mot Arsenal, men ble skadet i kampen etter, mot Bolton. Forventes å være tilbake neste helg mot Wolverhampton, og det trenger vi.

John Flanagan: Startet som høyreback i sesongpremieren, var forferdelig, og har blitt vraket etter det. Er ikke god nok for regelmessig spill i Premier League enda, men gutten er fortsatt ung.

Glen Johnson: Presidenten i kjeksfamilien er ute med skade. Har fått 10 minutter førstelagsfotball hittil, og jeg krysser fingrene for at han klarer å få en skadefri periode i løpet av sesongen. Vi trenger enten Johnson eller Kelly skadefri om vi skal kunne sikre den viktige 4 plassen.

Daniel Agger: Dansken har vært bunnsolid i sesongens første kamper, men måtte desverre ut med skade i dagens kamp. Kan bli katastrofalt om skaden er langvarig, for Agger er den eneste virkelige klassestopperen vi har i klubben.

Karakter: 7-

Jamie Carragher: Formkurven peker nedover, og vise-kapteinen vår har blitt enda litt dårligere enn han var i fjor. Dårlig med ball i beina, og blir stadig mer avkledd pga manglende fart. Har vært direkte skyld i noen scoringer denne sesongen, og må opp på et høyere nivå om han skal fortjene en plass i startoppstillingen i fremtiden.

Karakter: 5-.

Martin Skrtel: Ble benket i de to første kampene, men har i de tre siste vikariert for Kelly og Johnson på høyrebacken med blandet hell. God mot Bolton, under middels mot Stoke, og patetisk dårlig mot Tottenham i dag. Trives best som midtstopper, og Dalglish ser forhåpentligvis at Skrtel enten burde benkes, eller spille i sin favorittposisjon.

Karakter: 4/5.

Sebastian Coates: Fikk en mer eller mindre umulig oppgave mot Spurs i dag, men kom fra det med æren i behold. Virker som en ballsikker og duellsterk stopper. Det burde kunne bli en del spilletid på unggutten om Carragher og Skrtel fortsetter å levere under middels.

Jose Enrique: Liverpool's beste i forsvaret hittil denne sesongen. Besitter stor hurtighet, er bra teknisk, og forholdsvis solid defensivt. Virker som en glimrende signering.

Karakter: 7.

Jack Robinson: Gjorde en god figur mot Exeter, og har ikke spilt utenom den kampen. Om Enrique holder seg skadefri må nok Robinson satse på å imponere i cupene.

Lucas Leiva: Har fortsatt i samme spor som i fjor. Meget god i duellspillet, først og fremst langs bakken, og en glimrende takler. Holder også som regel et bra nivå på pasningsspillet sitt, selvom det til tider er noe varierende. Vil nok bli enda bedre med Gerrard ved siden av seg. Sammen med Adam må han gjøre hele jobben selv, og får vanskelige arbeidsvilkår.

Karakter: 7.

Charlie Adam: Står med 1 mål og 2 assists sålangt denne sesongen. Statistikken er etter min mening langt penere enn det han faktisk har levert på banen. Tempo og duellsvak, og sliter med slurvete pasningsspill. Helt håpløs utvisning i dag, og burde løfte seg drastisk om han skal beholde plassen sin i laget når Gerrard er tilbake fra skade. Nesten ikke tilstede defensivt.

Karakter: 4.

Jay Spearing: Har fått lite med spilletid denne sesongen, og det syns jeg er greit nok, da Spearing ikke er god nok for et lag som skal kjempe om en plass i neste års Champions League.

Jordan Henderson: Har til tider vist at han er en meget god spiller. En løpsmasking, som har en god pasningsfot. Var spesielt god hjemme mot Bolton. Problemet med Henderson er at han til tider kan bli litt vel anonym, og at han skaper litt for mye, og heller prioriterer støttepasninger. Jeg vil gjerne se en Henderson i fremtiden, som tør å ta mer ansvar offensivt, for kvalitetene er der.

Karakter: 5+

Stewart Downing: Etter å ha vært meget god i de første kampene, har Downing levert langt dårligere i de to siste. Er avhengig av at laget fungerer for at han skal være god. Uansett tror jeg Downing kommer til å bli en meget god signering, og er en av de få som kan gjøre Liverpool uforutsigbare offensivt.

Karakter: 6.

Maxi Rodriguez: Måltyven har ikke fått spille mye i ligaen, men fikk starte mot Exeter og scoret. Sånn som flere av midtbanespillerne har prestert kunne jeg gjerne sett at Maxi fikk flere sjangser i ligaen.

Dirk Kuyt: Var som resten av laget god mot Bolton, og hadde 2 assists i den kampen. I resten av kampene har han ikke utmerket seg spesielt, hverken i positiv eller negativ forstand.

Karakter: 6-.

Craig Bellamy: Er hentet tilbake til klubben, og kommer nok til å få langt mer spilletid etterhvert. Positiv i de minuttene han fikk borte mot Stoke.

Andy Carroll: Virker tung, og til tider umotivert, men man så tendenser til forbedring i dagens kamp. Jeg håper virkelig Carroll klarer å løfte seg utover sesongen, for vi kan trenge ekstremferdighetene hans i tette og jevne kamper.

Karakter: 4.

Luis Suarez: Liverpool's beste i starten av sesongen. Utrolig viktig for laget's offensiv, og har vært involvert i mer eller mindre alt Liverpool har skapt offensivt denne sesongen. Ekstremt bevegelig, en fotballhjerne som få kan matche, og en slepen teknikk gjør han til en av ligaens aller beste spillere. Fikk lite hjelp i dagens kamp, og presterte deretter. Det eneste negative med Luis er sutringen hans. Kunne fort vært utvist i dagens kamp, og pådrar seg tullete gule kort, noe vi absolutt ikke trenger.

Karakter: 8.

Kenny Dalglish: Jeg liker mye av det Dalglish gjør, men jeg mener også at han har for mye forkjærlighet til enkelte spillere, som Carragher, Adam og Carroll. Jeg skulle likt å se en Dalglish som tok enda større sjangser i fremtiden, og som ikke venter unødvendig lenge med å gjøre bytter. Håper også at han snart innser at Adam ikke er god nok for Liverpool. Forhåpentligvis vil ikke skotten starte for Liverpool når Stevie G er tilbake. En sesongstart helt på det jevne av Dalglish.

Karakter: 6.

Årets Liverpool-utgave ser definitivt bedre ut enn fjorårets, men jeg syns det mangler for mye tempo og kreativitet. Det blir litt mye maskinfotball, og vi har enkelte spillere i troppen som hemmer laget ganske kraftig. Det hjelper nok mye om Gerrard kommer tilbake i godt gammeldags slag, og om en av høyrebackene klarer å holde seg skadefri over en lengre periode. Uten offensive backer på begge sider, og spesielt på høyre siden blir vi veldig forutsigbare offensivt. Bredden i stallen er utvilsomt bedre enn tidligere, og det kommer nok til å vise seg i løpet av sesongen. I enkelte kamper har vi overbevist, og det vil nok ta litt tid for å få spilt inn laget helt. Liverpool ser ut som et lag som kan klare å kjempe til seg nok poeng til å kvalifisere seg for Champions League, men finspillet offensivt vil nok først og fremst avhenge av dagsformen til Steven Gerrard og Luis Suarez. En sesongstart litt under forventningene, og det er viktig at vi får opp selvtilliten og intensiteten i spiller før vi skal møte Everton og Manchester United.

8
39 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

5 kamper av sesongen, og man vurderer spillerne? Huff.

1

Kenny Dalglish: Jeg liker mye av det Dalglish gjør, men jeg mener også at han har for mye forkjærlighet til enkelte spillere, som Carragher, Adam og Carroll. Jeg skulle likt å se en Dalglish som tok enda større sjangser i fremtiden, og som ikke venter unødvendig lenge med å gjøre bytter. Håper også at han snart innser at Adam ikke er god nok for Liverpool. Forhåpentligvis vil ikke skotten starte for Liverpool når Stevie G er tilbake. En sesongstart helt på det jevne av Dalglish.

Kunne ikke vært mer enig, kudos.

1
Toddamannen Nei, ikke som Adam i det hele tatt.

Han har vært positiv til tider. Ingen tvil om det.

To veldig gode og ikke minst viktige assists og et mål. Hvordan har pasningspillet hans vært hittil? Synes han virker bra når dere styrer spillet. Ingen hadde vel regnet med at han skulle stå frem i det defensive? Løpskapasiteten hans er ikke en styrke. I så måte er Adam og Henderson to ulike spillere.

1
Ølmagen Han har vært positiv til tider. Ingen tvil om det. To veldig gode og ikke minst viktige assists og et mål. Hvordan har pasningspillet hans vært hittil? Synes han virker bra når der...

To veldig gode og ikke minst viktige assists og et mål. Hvordan har pasningspillet hans vært hittil? Synes han virker bra når dere styrer spillet. Ingen hadde vel regnet med at han skulle stå frem i det defensive?

To assists og et mål er bra det, men demmer ikke opp for å ødelegge sist kamp med et rødt kort før en halvtime var spilt, og om du ser bak statistikken er det langt fra roserødt. Adam har vært elendig i pasningsspillet, og spesielt mot Stoke var det en sann lidelse. Defensivt er han enda svakere enn hva jeg fryktet. Henderson har heller ikke vært strålende, men han bidrar hvertfall på både gode og dårlige dager. Adam ødelegger.

1

Steve Clarke gir sesongstarten karakteren 7/10.

http://www.liverpool.no/newspg.aspx?id=30373&zone=1

Liverpool har tatt 10 av 18 mulige poeng. Man har spilt 3 hjemmekamper mot overkommelig motstand, og har hatt 3 bortekamper mot motstandere som papiret pleier å være vanskelige. 10 poeng er vel således ca godkjent.

Spillemessig har det vært varierende, og her bør man ha mer å gå på. Jeg er likevel sånn brukbart fornøyd med sesongstarten, og gir karakteren 6/10.

1
PaisleyGates Steve Clarke gir sesongstarten karakteren 7/10. http://www.liverpool.no/newspg.aspx?id=30373&zone=1 Liverpool har tatt 10 av 18 mulige poeng. Man har spilt 3 hjemmekamper mot overk...

Spillemessig har det vært varierende, og her bør man ha mer å gå på. Jeg er likevel sånn brukbart fornøyd med sesongstarten, og gir karakteren 6/10.

Poengfangsten: 6/10

Spillemessig: 3/10

Nye spillere: 2/10

Nå er jo poengfangsten av stor betydning, og den har vært helt ok, men spillet har tidvis vært svakt, og faktisk tangert "borti helvete svakt". Samtidig har vi sett periodevis hva som bor i laget, og med Captain Fantastic tilbake så tror jeg vi får ei fin tid framover.

Kampen mot Everton ser jeg på som svært vanskelig, og blir fornøyd med ett poeng her.

1
PaisleyGates Steve Clarke gir sesongstarten karakteren 7/10. http://www.liverpool.no/newspg.aspx?id=30373&zone=1 Liverpool har tatt 10 av 18 mulige poeng. Man har spilt 3 hjemmekamper mot overk...

Liverpool har tatt 10 av 18 mulige poeng. Man har spilt 3 hjemmekamper mot overkommelig motstand, og har hatt 3 bortekamper mot motstandere som papiret pleier å være vanskelige. 10 poeng er vel således ca godkjent.

Burde vært 12 poeng etter min mening.

Tap borte mot Spurs og Arsenal hadde vært tolerant, men vi slo Arsenal og tapte mot Stoke så den er grei.

Det eneste skandaløse poengtapet i så måte er Sunderland hjemme, en kamp som skulle vært avgjort før pause

1
minuspol [sitat…] 2. omgangen mot brighton var fæl, men mot Wolves var det ikke så galt.

Nei, periodevis var det greit, og vi produserte nok store sjanser til å putte tre mål, minst..

Men det jeg likte dårlig var at Wolves klarte å sette et såpass sterkt press på oss periodevis at vi ble tvunget til å forsvare oss, at Kelly var ei rundingsbøye, og at Adam ikke var i nærheten av å klare å styre noe som helst mot en i beste fall ok midtbane.

1
papadask Fordi grunnlaget for en vurdering er altfor tynt.

Så det er umulig å vurdere spilleres VM-innsats f.eks? Hvis de ikke kom seg til semifinalen?

Det er jo null stress å vurdere hvordan en spiller har gjort det etter 5 kamper og gi ham en karakter etter de 5 kampene. Jeg ser ikke problemet? Vi gir jo karakter etter hver kamp, en skulle jo tro grunnlaget for vurdering var enda tynnere da.

1
johwi68 Forsåvidt enig, og oppjusterer 3'eren til en 4'er. Men den tafatte 2.omgangen mot Sunderland, alle 90 minutter mot Spurs, deler av Arsenalkampen (her må jeg stole på uttalelser fra...

deler av Arsenalkampen (her må jeg stole på uttalelser fra folk her på vgd),

Skjønner ikke hva som var galt med Arsenalkampen. Ja de manglet en del spillere og var ute av form, men det er fremdeles et godt lag. Vi vant fortjent 2-0 borte, og vi var også hakket bedre en dem før de fikk utvist. Ingen fantastisk kamp av oss, men å påstå at det var en dårlig kamp, det går jeg ikke med på

1
Liverpoolking7

Assistkongen vår tipper jeg blir Suarez, med 19 assister.

Toppscoreren vår tipper jeg blir Kuyt, med 18 mål.

Vår beste formspiller tipper jeg blir Bellamy.

1
akaRa [sitat…] Skjønner ikke hva som var galt med Arsenalkampen. Ja de manglet en del spillere og var ute av form, men det er fremdeles et godt lag. Vi vant fortjent 2-0 borte, og vi var...

Skjønner ikke hva som var galt med Arsenalkampen.

Ikke jeg heller. Skulle tro det bare var å spasere litt rundt på Emirates så er tre poeng i boks. Selv uten et par nøkkelspillere er det en tøff kamp.

En annen ting jeg reagerer på er det virker som om folk tror vi hentet et defensivt rivjern i Charlie Adam. At han er dårlig defensivt er noe, og jeg har påpekt dette et par ganger tidligere, som har vært kjent i flere år. Kan ikke huske at folk var så negative da vi hentet skotten.

1

Lignende innlegg

Laster...