Jeg husker - og forbanner - dette programmet. Gikk på søndagskvelden. Før Bravo Bramissimo, som var et tilsvarende program for Serie A. Om jeg husker riktig. Rimelig sikker på at Goal gikk på søndagskvelden i hvertfall.

Hvorfor jeg forbanner det? Fordi det var her jeg ble kjent med karer som Alan Shearer, Coling Hendry og Tim Sherwood. Laget de spilte på hadde de vakreste draktene, de hadde en tendens til å score mål og vinne kamper.. Så det ble laget jeg valgte å følge. Det var artig i et par år. I dag holder jeg meg alltid i nærheten av et rep, da jeg liker tanken på å få en slutt på elendigheten.

5

Jeg tror det hørte med til sjeldenhetene at tippekampsendingene startet så tidlig som oktober, men minnet kan gjerne spille meg et puss. Man gikk i alle fall og gledet seg fra seriestart til man snappet opp gjennom Tips eller Fotballavisen at de direktesendte tv-kampene snart var i gang. Som oftest ble det kunngjort tre-fire døgn før kampstart hvilke lag som ville være involvert, og om en skulle være så heldig å få oppleve sitt eget lag et par-tre ganger pr sesong, kunne en smile hele sommerferien igjennom.

Tidlig i januar i '93 var det FA-cup tredje rundehelg, og den ene kampen etter den andre ble avlyst. Nrk hadde et par alternativer dit man rakk sende en kommentator, men da også den siste løsningen falt offer for klimaet, endte man opp med tredjedivisjonslaget Hartlepools kamp mot Crystal Palace. Det var umulig for den opprinnelige kommentatoren å nå fram opp til nordøst tidsnok for avspark, så kampen ble kommentert av Terje Dalby og Egil Olsen fra studio. Nå vet jeg ikke helt hvilke oppslagsverk nrk-kommentatorer hadde å lese seg opp via på den tiden, men det kunne virke som om bindet som omtalte Hartlepool manglet fra hylla. For en stakkar som drev den skandinaviske Hartlepool-supporterklubben på den tiden ble kampen en eviglang tirade i feilinformasjon og hån (Dalby: "han nummer 10 på Hartlepool ser ut som en rugbyspiller, Egil?" Og nummer 10 på Hartlepool var en av mine store favoritter på den tiden, siden jeg et drøyt år i forveien hadde fått vært hjemme hos Brian Honour og hilst på ham). Hadde bare ikke sjenertheten tatt slik overhånd at jeg kunne ringt og fôret studio med i hvert fall enkelte opplysninger den gang.

3

TVNorge hadde også noen tippekamper på 80-tallet, sånn rett etter at kanalen hadde startet opp. Hallvard Flatland var studiovert og muligens Tor Rune Haugen som kommentator (er dog ikke 100% sikker på dette). I tillegg kan man nevne at TV3 også viste en engelsk kamp hver søndag tidlig på 90-tallet i en sånn maratonssportssending.

Et av tippekampene jeg husker best er Luton-Oxford 7-4. Sølve Grotmol var kommentator, og for de som husker han var han ikke akkurat kjent som noen sprudlende kommentator. Det ble etterhvert så inflasjon på målene at det kunne ta opptil flere sekunder fra et mål ble scort til han sa noe som helst, og når han sa noe var det svært halvsøvning referering som han skulle lest opp publikumstallet.

2
6347 Mange fine bidrag i tråden her. Lurer fortsatt på om TV 2 hadde studio i forbindelse med sine rettigheter i 95-98, eller startet sendingen direkte på stadion ved kampstart?

Lurer fortsatt på om TV 2 hadde studio i forbindelse med sine rettigheter i 95-98, eller startet sendingen direkte på stadion ved kampstart?

Mener å erindre at TV 2 kjørte sendinger fra 15:30 til 18:30 da de hadde rettighetene til "tippekampen". Husker at blant annet Davy var programleder en del ganger og at det var ofte noe reportasjer fra England. Etter at kampen kl 16 var slutt husker jeg man viste ett kvarter med høydepunkter fra en annen kamp.

2
Wilcoxxx Det var 295 eller 795. Husker jeg ble fra av meg av glede når det stod med store bokstaver - og blinket!! - at Blackburn hadde signert Chapuisat! Jeg hadde aldri hørt om denne Chap...

Husker jeg ble fra av meg av glede når det stod med store bokstaver - og blinket!! - at Blackburn hadde signert Chapuisat!

"Blackburn Rovers' next foreign acquisition could be the Borussia Dortmund striker Stephane Chapuisat. Blackburn yesterday offered pounds 4.2m for the Swiss international, who is likely to be sold by the European Cup finalists.

Chapuisat, 28, is one of five players that Roy Hodgson has earmarked for the club before his arrival from Internazionale. Rovers have also made approaches for another Swiss, the midfielder Ciraco Sforza.

Shay Given, Blackburn's 20-year-old reserve goalkeeper looks certain to join Newcastle. The Republic of Ireland international is reported to have agreed a five-year contract with the Tyneside club, with Kenny Dalglish prepared to pay pounds …"

Hehe

2
6347 Mange fine bidrag i tråden her. Lurer fortsatt på om TV 2 hadde studio i forbindelse med sine rettigheter i 95-98, eller startet sendingen direkte på stadion ved kampstart?

Bra tråd!

Mener bestemt at TV2 hadde studio, man ikke av typen vi kjenner fra Canal + og TV 2 PL i dag. Mener det var et studio av typen der man hadde litt sport og spill etc før kampen og ørlite i pausen. Var ganske mye markedsføring av "Tippekampen" som programmet het. Tippekampen ble imidlertid aldri den suksessen TV2 håpet på, seertallene falt voldsomt sammenlignet med NRK sine. Her kom jo kampen ofte etter masse vintersport.

TV2 lagde allerede på denne tiden reportasjer fra England, husker blant annet Ernst A Lersveen stod på gaten i Newcastle med Svein Mathisen og diskuterte Keegans posisjo etter et nytt mislykket forsøk på seriegull.

I Sverige ble imidlertid Tipslørdag på TV4 en gigantsuksess med PL da TV4 overtok PL-rettigheter fra SVT. Litt pussig når vi er vant med å høre at engelsk fotball er mye mer populært i Norge vs. Sverige. Sannheten er nok at flere i Norge er veeeldig interessert, men i Sverige er nok interessen større for internasjonal fotball generelt enn i Norge.

Jeg er også noe usikker på hvem som faktisk hadde rettighetene til PL 1995-98. FilmNet/Canal + sendte jo veldig mye, søndagskamper, mandagskamper etc. Mulig de kjøpte det av TV2 som ikke var interessert. Så kjøptei alle fall de alt i februar (?) 1998 og TV2 kom ikke i land med en avtale om å kjøpe lørdagskamp slik at man kunne fortsette med tippekampen.

Husker veldig godt første runde av lørdagstippekamper på Canal + august 1998. (Coventry-Chelsea 3-2). ;) Canal + hadde pengeproblemer og kommentatorene uttrykte skuffelse at de ikke fikk reise til England men måtte kommentere fra studio og ekspertene måtte det også spares inn på.

Jeg husker hjemme fikk vi Canal + og dermed PL på betal-TV høsten 1997. Første kamp var 30.11.1997 Arsenal-Liverpool 0-1. Utrolig mål av Steve McMannaman nesten fra den ene sidelinjen, ble sagt å redde jobben til Roy Evans den seieren der. To uke deretter tapte så Arsenal 3-1 hjemme på Highbury for Roy Hodgsons Blackburn. Husker Arsenal-fansen var rimelig oppbragte etter en elendig periode og flere krevde en da upopulær og fortsatt ukjent franskmanns hode på et fat.

De lå ekstremt langt bak Man Utd på dette tidspunkt, jf diskusjon i år om hvor mye man kan ta inn på serieleder ved årsskiftet.

Lite visste vel de da at Arsenal etter denne kampen ikke skulle tape igjen i PL før ligagullet var sikret to runder før slutt og at Wenger fortsatt skulle sitte i sjefsstolen over 15 år senere.

Husker også at Ivar Hoff våren 1998 ble ansatt av TV2 og blant annet kommenterte et par onsdagskamper på TV2 fra PL som gikk i redigert opptak (!!) i Onsdagssporten ca 2245-0010. Var vel i Hoffs første (?) kamp mellom Arsenal og Derby (1-0) her at han sa at Seaman hadde spenst som "en tepose".

Husker meget godt den siste kampen TV2 viste. En onsdagskamp i mai 1998. Også den ble sendt i redigert opptak ganske sent. Liverpool-Arsenal 4-0. Arsenal var allerede mestere og Liverpool stod guard of honour. Davy Wathne satt i studio og kalte kampen "et feiende flott punktum for gratisk engelsk ligafotball på norske TV-skjermer".

2
Slettet-PTSFJA

Fy faen, good times.

Solheim og Tjærnås + Fredheim som kommentator. I egen klasse.

1

tippekampene på 70 tallet. fattern og en kompis knertet et par murer-pils, mens Alvim-gutten (ja, vi bodde på Alvim) Rolf Hovden kommenterte. laget til fattern var Leeds, men vi ble oftest bedt om å holde kjeft når Best hadde dribleraid innenfor 16 metern. det var fatterns idolisering av denne som fikk meg til å fatte interesse.

1

Filmnet og Supersport var også inni bildet på midten av 90-tallet, før de ble kjøpt av canal+. Det var vel først da man fikk se engelsk fotball på andre tidspunkt enn lørdag klokka fire.

1

Han som prater engelsk men forstår norsk. Kommer ikke på navnet. Han er med veldig ofte. (Med mindre han står på listen..)

EDIT: Trevor Morley

EDIT2: Hvis han ikke regnes som mer enn en gjest, men fast.

1

Lørdagskampen klokken 16 var rimelig spikra. Men det var som regel alt - utenom onsdagskampen, tror jeg det var på den tida. Det var i hvertfall av og til kamp sent på kvelden på en ukedag. Jeg mener det var onsdag. Husker i hvertfall at Henning Berg scora et glimrende sjølmål for United en sen kveld, men husker ikke om det var onsdag eller tirsdag. Eller gud forby, mandag.

Ren gjetning: Jeg tipper Tv2 sendte rundt 45-50 kamper pr sesong på denne tiden. Maks. Var ikke så ofte det var kamper utenom kampen som gikk rundt grøttider på lørdager.

1
Fowla Filmnet og Supersport var også inni bildet på midten av 90-tallet, før de ble kjøpt av canal+. Det var vel først da man fikk se engelsk fotball på andre tidspunkt enn lørdag klokka...

TV2 viste også utenom lørdager, men det var som jeg nevnte i innlegget over ikke særlig ofte.

Supersport... Ah. Kanalen som viste NHL. På et tidspunkt hvor alt vi visste om NHL kom gjennom hockeykort og den månedlige utgaven av Pro Hockey. Plutselig fikk vi se heltene tulle rundt på isen.

Alt var mer ræva på 90-tallet, likevel var alt mye bedre da.

1
Barbarez9 Haha, hvorfor det egentlig?

Blir bare spekulasjon for min del, men kan være...

Fordi Sportslørdag/Sportsrevyen kun gikk under vintersesongen. Om jeg ikke tar feil, hendte det at man ikke fikk med seg starten av kampen fordi hopprennet eller skøyteløpet gikk lenger enn antatt.

Eller fordi man ikke ville konkurrere med norsk fotball. Som hadde ca 0 kamper på lørdager?

1
Wilcoxxx Blir bare spekulasjon for min del, men kan være... Fordi Sportslørdag/Sportsrevyen kun gikk under vintersesongen. Om jeg ikke tar feil, hendte det at man ikke fikk med seg starten...

Fordi Sportslørdag/Sportsrevyen kun gikk under vintersesongen. Om jeg ikke tar feil, hendte det at man ikke fikk med seg starten av kampen fordi hopprennet eller skøyteløpet gikk lenger enn antatt.

Eller fordi man ikke ville konkurrere med norsk fotball. Som hadde ca 0 kamper på lørdager?

Stemmer nok det.

Men de sendte i blant kamper fra norsk fotball på lørdags ettermiddager. Og da kan det stemme ganske bra at kamper fra England overtok da den norske sesongen var over.

Husker i allefall (vel, husker og husker, har sjekket det i ettertid) at kampen som gjorde meg fotballfrelst som 6-åring, Molde-Rosenborg 1-7 i september 1990, gikk på en lørdag.

1

Det var norske tippekamper på NRK i hvert fall på 90-tallet i den perioden de ikke sendte engelske.

1

Lignende innlegg

Laster...