Fotball - Premier League

Enzino

Rangering av Sturridge vs Giroud i 2013

Daniel Andre Sturridge er født 01.09.89 og har rukket å fylle 24 år. Han tilbrakte ungdomsårene i Aston Villa, Coventry og City hvor hans største prestasjon var å score 2 ganger i FA-cupfinalen i 2006 hvor City tapte 3-2 ironisk nok for Liverpool.

Han signerte for Chelsea i 2009, og debutterte i PL for laget 18.08. 2009 mot Sunderland hvor han ble byttet inn for ikke ukjente Didier Drogba. På tross av en del gode innhopp, noe starter og noen mål, slo han ikke ut i full blomst i Chelsea hvor det har vært trangt om de offensive plassene de senere årene, og ble derfor lån ut til Bolton 31.01.11. Han fikk 12 kamper og scoret 8 mål i Bolton.

Foran 2012/2013 sesongen gikk han glipp av pre-season pga deltakelse i OL. Han slet med å spille seg inn på laget, og da DiMatteo ble sparket og Benitez tok over i november 2012, skulle han ikke spille mer for de blå.

Den 02.01.13 signerte han for Liverpool, noe som skulle vise seg å bli et sjakktrekk for karrieren hans. Plutselig fikk han tillitt og relasjonene med medspillerene stemte, og han ble en scoringsmaskin. Per d.d. har han 16 mål på 21 kamper i PL og 19 mål på 25 kamper totalt for Merseyside-klubben. Hittil denne sesongen har han vært ustoppelig foran mål, og er PLs toppscorer med 6 mål på 7 kamper, flere av dem matchvinnende scoringer, og av disse rangerer nok fansen 1-0 scoringen mot Manchester United aller høyest.

Sturrigde vant Barclays Player of the month prisen for august 2013, og topper per i dag EA SPORTS Player Performance Index for denne sesongen.

Whoscored.com sine matematiske algoritmer rangerer ham som den 8. beste spilleren hittil i sesongen.

Olivier Giroud er født 30.09.86 og er dermed 27 år. Han spilte ungdomsfotball i Froges (lettere ironisk siden engelskmenn ofte bruker den nedsettende betegnelsen frog-eater på franskmenn) og Grenoble.

Fra Grenoble gikk turen via et låneopphold i Istres og til Tours hvor han fikk 44 kamper og scoret 24 mål.

Den 01.07.10 signerte han for Montpellier, og debuterte for laget i Europaligaen hvor han scoret mot ikke så veldig kjente ungarske Győri ETO. I den første sesongen utmerket han seg som målscorer, bl.a. scoret han vinnermålet i semifinalen i cupen i det 117. minutt mot PSG, og sendte dermed klubben til sin første finale siden tidlig på 90-tallet. Montpellier tapte dog finalen mot Marseille.

I 2011/12 sesongen ble han topscorer i den franske ligaen, med like mange mål som PSGs Nene, men vant tittelen pga flere mål i opent spill (!). Giroud endte sesongen på 21 mål og 9 assists på 36 kamper i ligaen.

Den 26.06.12 signerte han for Arsenal og tok turen over den engelske kanalen for å prøve lykken i engelske Premier League. Det var store sko den kjekke franskmannen måtte fylle, klubbens toppscorer og største stjerne ble senere i en kontroversiell overgangssaga solgt til Manchester United.

Pga dette var presset på Giroud enormt, og det tok ikke mange kampene før pressen og "ekspertene" stemplet ham som en flopp. Symptomatisk nok åpnet han scoringskontoen i ligacupen mot Coventry, og scoret sitt første mål i PL 06.10.12 med utligningen mot West-Ham i en kamp Arsenal tilslutt snudde og vant 3-1.

Giroud økte sin populæritet hos fansen ved å score mot erkerival Totteham i 5-2 seieren. I det hele tatt er han blitt en publikumsfavoritt på Emirates, med en veldig karrakteristisk chant som er laget på tonene til the Beatles sin udødelige hit "Hey Jude".

Scoringsraten tok seg noe opp utover i sesongen, men han ble fortsatt kritisert for å ikke score nok mål, og floppstemplet ble hengende på ham. Han avsluttet sesongen med 17 mål og 11 assists etter å ha vært innvolvert i totalt 47 kamper, 33 fra start og 14 innhopp.

I PL debutsesongen endte han på 11 mål på 24 kamper fra start og 10 innhopp. Antall spisser som har kommet fra en mindre liga og scoret flere mål i sin debutsesong i PLs historie kan telles på fingrende på en hånd, så sånn sett er kanskje floppstemplet litt absurd, men det er vel også i ferd med å visket ut over tid og det begynner å bli en stund siden noe yttret dette veldig høyt.

Han startet 2013/14 forrykende med 4 mål på 4 kamper, men har ikke scoret på de 3 siste kampene. Ellers har den modell-lignende franskmannen vist et enormt engasjement og en vinnervilje i spillet sitt, noe som toppet seg i sluttminuttene hjemme mot Tottenham, da han vant absolutt alt av dueller inne i og utenfor egen box da Spurs presset på for en utlikning på slutten av 1-0 seieren.

Giroud ligger per i dag på 6. plass i EA SPORTS Player Performance Index for denne sesongen.

Whoscored.com sine matematiske algoritmer rangerer ham som den aller beste spilleren hittil i sesongen.

Sturridge er en rå målscorer, rask og bevegelig, men kanskje litt primadonna, og er ikke verdensmester i å slippe ballen på rett sted og til rett tid. Og så har han tidenes mest gay dans når han scorer.

Giroud er lagspiller, et oppspillspunkt (har vunnet 4. mest hodedueller per kamp i PL hittil denne sesongen med 6) og en spiss som nesten overdriver den defensive jobbingen a la Rooney, samt at han er en mer enn decent målscorer. Og så er han så kjekk at mange menn begynner å vurdere å bli like gay som dansen til Sturridge.

Alderen taler selvsagt til Sturridge sin fordel.

Så hva sier folket, hvilken spiller rater du høyest/ville du hatt til klubben din og hvorfor?

(ser da bort fra Liverpool og Arsenal fans, som selvsagt er subjektive)

4
875 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Sturridge er en rå målscorer, rask og bevegelig, men kanskje litt primadonna, og er ikke verdensmester i å slippe ballen på rett sted og til rett tid. Og så har han tidenes mest gay dans når han scorer.

Giroud er lagspiller, et oppspillspunkt (har vunnet 4. mest hodedueller per kamp i PL hittil denne sesongen med 6) og en spiss som nesten overdriver den defensive jobbingen a la Rooney, samt at han er en mer enn decent målscorer. Og så er han så kjekk at mange menn begynner å vurdere å bli like gay som dansen til Sturridge.

Alderen taler selvsagt til Sturridge sin fordel.

Sturridge har primadonna takter inne. Blir han god nok til å kle det så er det jo bare fint, men hvis ikke så håper jeg han legger det fra seg asap før det utvikler seg til et problem. Heldigvis har vi Brendan Rodgers som garantert ikke godtar en type oppførsel som hindrer utviklingen av laget.

Ellers syns jeg det blir feil å vurdere Giroud opp mot Sturridge pdd. Hadde det ikke vært for de 4 første kampene denne sesongen så ville Giroud fortsatt vært han der helt ok spissen til Arsenal. Jeg drøyer det en stund til før jeg vurderer hvor god han er.

Sturridge har prestert eventyrlig siden han ankom klubben i Januar.

1

Jeg forholder meg til overskriften og ikke til hvem jeg ville hatt til egen klubb, ettersom det vil variere fra person til person og favorittklubb til favorittklubb.

I kalenderåret 2013 har Sturridge prestert bedre enn Giroud og må følgelig rangeres høyest i kalenderåret 2013.

1

Så hva sier folket, hvilken spiller rater du høyest/ville du hatt til klubben din og hvorfor?

Som Liverpool-supporter er jeg nokså farget, men jeg tror at jeg uansett ville hatt Sturridge til klubben. Enkelt og greit fordi jeg liker kjappe og bevegelige bakromsspisser, men jeg ikke liker oppspillspunkt og targetspisser.

1

Enzino du Enzino... Om jeg ikke husker helt feil her så var det du som lagde denne Diaby vs Wilshere tråden. Alle husker jo hvordan det endte.

1

(ser da bort fra Liverpool og Arsenal fans, som selvsagt er subjektive)

Denne burde kanskje stått først i innlegget?

1

Og så er han så kjekk at mange menn begynner å vurdere å bli like gay som dansen til Sturridge.

Dette er nok grunnen til at mange sier han er dårlig, for å skjule sin latente homofili. De som tør å innrømme at han er best, er trygge på sin seksualitet, resten som sier Sturridge er best, er rett og slett skaphomser.

3

Om jeg skulle bygget et fotballag, hadde jeg gått for Sturridge. Evnen til å gjøre noe ut av ingenting skiller de.

1

Ellers har den modell-lignende franskmannen

Sammenlignet med Dembele ser han ut som Colin Hendry.

No homo.

1

Selv om Sturridge stadig gjør forbannede feilvalg med ballen, så har de blitt færre og færre og han begynner å bli en spiller jeg kan like ordentlig godt. Jeg var råskeptisk til han i starten og likte ham stadig ikke spesielt godt i sommer, men han begynner å vinne meg over. Selv om jeg stadig ikke er helt overbevist om at dette er nivået han vil ligge på.

Giroud er en spillertype jeg er stor fan av. Hardtarbeidende spisser er gull verdt, men enn så lenge (2013) så stiller han bak Sturridge. Så får vi se hvor det går.

1

Bare en liten klargjøring, FA-cupfinalen i 2006 var mellom Liverpool og West Ham. Kampen endte 3-3 og Liverpool vant på straffekonkurranse

Daniel Sturridge scoret riktignok to mål i finalen i FA Youth Cup mot Liverpool i 2006.

Hvem ville jeg hatt til klubben min?

Jeg tenker i utgangspunktet Sturridge, i og med at han er yngre, og selv om han ikke har fått bevist mye før han kom til Liverpool, viser han nå som han får spille fast en meget god scoringsfrekvens, selv om han ofte er usynlig til tider. Men så er det vel gjerne det som kjennetegner en goalgetter.

2

Ellers har den modell-lignende franskmannen

Tilfeldig at målene stoppet når playboyen Osvaldo scoret? I think not. Giroud når ikke Osvaldo opp til anklene når det kommer til sexyness.

Synes Sturridge er bedre, men skulle jeg valgt en av dem til Tottenham, så hadde det blitt franskmannen.

1

Sturridge er kanskje best, men Giroud passer nok best i Arsenal så lenge vi har Walcott. Tror heller ikke at det er tilfeldig at målene til Giroud stoppet da Walcott ble skadet. Han både gir Giroud mer plass pga trusselen han utgjør, samtidig som at han også er en av de beste til å slå innlegg i klubben.

1
trminator Bare en liten klargjøring, FA-cupfinalen i 2006 var mellom Liverpool og West Ham. Kampen endte 3-3 og Liverpool vant på straffekonkurranse Daniel Sturridge scoret riktignok to mål...

Bare en liten klargjøring, FA-cupfinalen i 2006 var mellom Liverpool og West Ham. Kampen endte 3-3 og Liverpool vant på straffekonkurranse

Daniel Sturridge scoret riktignok to mål i finalen i FA Youth Cup mot Liverpool i 2006.

Det var så selvsagt at det handlet om Youth cupen siden gutten var 16 år, at det gadd jeg faktisk ikke presisere. Hadde en 16 åring scoret 2 mål i en FA-cupfinale hadde det vært så historisk at alle ville ha hørt om det.

Dette beviser nok en gang at på VGD, så vil folk helst finne flest mulig feil i det andre skriver! :-)

1
milksteak [sitat…] Tilfeldig at målene stoppet når playboyen Osvaldo scoret? I think not. Giroud når ikke Osvaldo opp til anklene når det kommer til sexyness. Synes Sturridge er bedre, men s...

Tilfeldig at målene stoppet når playboyen Osvaldo scoret? I think not. Giroud når ikke Osvaldo opp til anklene når det kommer til sexyness.

Pass deg, ellers lager jeg en "Giroud vs Osvaldo - hvem er kjekkest?" tråd, der bare damer og homser får lov til å svare.

1

Lignende innlegg

Laster...