Fotball - Premier League

Kiedis

Kamptråd: Everton - Tottenham

Hvem: Everton - Tottenham

Hva: PL

Hvor: Goodison Park, Liverpool

Når: Søndag, 3.11.13 klokken 14:30

Hvor ser vi den? - TV2 PL

En godbit av en kamp. Kampen i fjor var frustrerende greier. Etter at Dempsey sendte Spurs i ledelsen med et hinsides deflection-mål, hadde vel Gylfi en kanon i tverrliggeren som kunne ført til 0-2 og game over. Isteden snudde Everton kampen med to mål på overtid. Etter det tok AVB virkelig tak i problemet med sene mål i mot, og siden den gang har Spurs vært råsterke i både andreomganger såvel som sluttminuttene.

Dette blir en tøff test for et Spurs som ikke har fått spillet til å gli så langt, men som samtidig har kontrollert de aller fleste kampene de har spilt og ingen av seirene har vært "ufortjente" (jeg hater det ordet i fotballsammenheng).

Jeg tipper følgende Spurs-lag:

Lloris; Walker, Dawson, Chiriches, Vertonghen; Sandro, Dembele; Townsend, Holtby, Sigurdsson; Soldado

* Er redd den noe puslete Chiriches fort kan bli voldtatt av Lukaku, men Kaboul spiller neppe to kamper på så kort tid. Et alternativ er å bruke en noe mer robust Vertonghen som stopper. Hvem som da blir venstreback er et åpent spørsmål.

* Paulinho virket helt kjørt på onsdag, og starter kanskje på benken her. Hvem vet.

* Ellers blir det spennende å se hvordan det blir å møte et lag som ikke legger seg bakpå fra start. Både Villa og Hull spilte tilnærmet med en bakre femmer i de to forrige ligamøtene. Martinez har sannsynligvis større ambisjoner enn 0-0 i denne kampen.

På tide med en seier her igjen. 0-1?

3
548 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Skulle akkurat til å lage en tråd selv, men du kom meg i forkjøpet. Jeg er ganske enig i laget ditt, men jeg håper Rose blir klar. Jeg synes den venstresiden ser litt for dårlig ut. Dessuten, som du sier, må vi stoppe Lukaku i midten. Capoue kan jo være et alternativ, dog ikke veldig realistisk.

Hvis ikke, kanskje Lennon inn og Townsend over på venstre, også flytter man Sigurdsson inn i midten? Jeg vet det fungerte dårlig mot Hull, men i denne kampen vil det bli mer rom for klassiske vinger.

Ellers er jeg spent på denne kampen. Everton er et lag jeg liker godt, og de virkelig veldig sterke, spesielt hjemme.

1

Jeg hadde foretrukket Verts inn som midtstopper, all den tid han kjenner Lukaku godt fra det belgiske landslaget. Det betyr sannsynligvis i såfall at Naughton spiller venstreback, og den er jeg langt mer usikker på - han spiller sjeldent eller aldri en god kamp.

Sandro var ekstremt tung mot Hull forrige helg. Godt at han fikk fri på onsdag for han MÅ spille denne. Som Kledis sier, Paulinho var helt på felgen på onsdag og det er helt greit om han starter denne kampen på benken. Dembélé spilte også hele kampen, så AVB gjør sin vurdering i hvem av de to som er minst trett.

Ellers foretrekker jeg Eriksen inn for Holtby i laget til Kiedis.

En stor test for oss dette. Her kan vi fort få endel overganger, og det blir spennende å se hvordan vi tar vare på sjansene våre.

1

Denne stinker 0-0, max 1 mål.

Tipper Soldado på straffe i det 88.minutt. Stolpe, tverligger og via penisen til Howard.

3
trøndergutten Skulle akkurat til å lage en tråd selv, men du kom meg i forkjøpet. Jeg er ganske enig i laget ditt, men jeg håper Rose blir klar. Jeg synes den venstresiden ser litt for dårlig ut...

Hvis ikke, kanskje Lennon inn og Townsend over på venstre, også flytter man Sigurdsson inn i midten? Jeg vet det fungerte dårlig mot Hull, men i denne kampen vil det bli mer rom for klassiske vinger.

Kunne godt også tenkt meg en slik løsning, dersom vi skal være proaktive mot Evertons venstreside.

Lennon er bedre defensivt, men samtidig tror jeg Townsend fort kan herje veldig med Baines. Det er jo nok av alternativer. Får vi imidlertid en eller annen syk løsning med Lennon på venstre igjen, tygger jeg av meg armen.

Normalt ville jeg foretrukket en 4-3-3 med Eriksen som smal venstrekant, men siden Everton også har en dreven høyreside (Coleman/Mirallas? Spiller de fremdeles slik), så kan godt en pliktoppfyllende og mer robust Gylfi starte. Eriksen har levert lite etter Tromsø-kampen.

1

Everton har ikke tapt hjemme for Totenskinke siden 2007 og har tre strake trepoengere på Goodison i dette oppgjøret Satser på at statistikken holder søndag! Blir belgisk dominans der Everton vinner 2-1 etter scoringer av Mirallas og Lukaku. Trøstemålet står Verthongen for!

Lagene har møtt hverandre 21 ganger i ligaen siste ti år, Tottenham har vunnet ni, Everton sju mens fem har endt uavgjort!

Howard Coleman - Jagielka - Distin - Baines Mirallas - McCarthy- Barry - Pienaar Barkley/Osman Lukaku

1

Med Townsend eller Lennon på høyre blir Baines sine offensive bidrag redusert til ett minimum håper jeg. Legg Sigurdsson på motsatt for å stoppe Coleman, og mye godt er gjort for å stoppe Everton.

I tillegg er det bare å krysse fingre for at "monsteret" Lukaku ikke har dagen.

COYS!

1
Jimmy_28 Med Townsend eller Lennon på høyre blir Baines sine offensive bidrag redusert til ett minimum håper jeg. Legg Sigurdsson på motsatt for å stoppe Coleman, og mye godt er gjort for å...

Med Townsend eller Lennon på høyre blir Baines sine offensive bidrag redusert til ett minimum håper jeg. Legg Sigurdsson på motsatt for å stoppe Coleman, og mye godt er gjort for å stoppe Everton.

Isåfall velkjente toner fra Spurs - var det ikke for to sesonger siden at Bale spilte på høyre når man besøkte Goodison?

Tror uansett ikke disse spillerne i nevneverdig grad vil påvirke de offensive bidragene fra Evertons backer. På Goodison vil Everton spille sitt eget spill og skjer det noen justeringer i forhold til motstander, så er det at Barry blir liggende litt dypere enn vanlig. Distin fyller rommet Baines etterlater seg, mens Jagielka trår til på høyre når Coleman er oppe i banen.

Townsend er jeg ikke veldig urolig for. Det finnes knapt forsvarsspillere i PL som matcher Distin på fart, styrke og rutine.

Alt avhenger selvsagt av kampbildet. Fra start, forventer jeg et Everton-lag som står høyt og har klart mest ball. Men det vil nok endre seg underveis når et av lagene scorer.

1

Tror det blir lettere mot Everton nå enn det var under Moyes som hadde mye mer fokus på defensiv trygghet. Tror det blir mange mål til begge lag jeg. 2-3

1
caliblue [sitat…] Isåfall velkjente toner fra Spurs - var det ikke for to sesonger siden at Bale spilte på høyre når man besøkte Goodison? Tror uansett ikke disse spillerne i nevneverdig gr...

Isåfall velkjente toner fra Spurs - var det ikke for to sesonger siden at Bale spilte på høyre når man besøkte Goodison? Tror uansett ikke disse spillerne i nevneverdig grad vil påvirke de offensive bidragene fra Evertons backer.

Synes man har slitt mer med Coleman enn Baines de siste par sesongene, selv om Baines selvsagt er en hoggorm på dødballer.

1
States09 Tror det blir lettere mot Everton nå enn det var under Moyes som hadde mye mer fokus på defensiv trygghet. Tror det blir mange mål til begge lag jeg. 2-3

Tror det blir lettere mot Everton nå enn det var under Moyes som hadde mye mer fokus på defensiv trygghet.

Jeg ser hva du skriver, men er ikke helt enig. Everton fremstår ikke som spesielt mer offensivt eller defensivt under Martinez enn hva man så med Moyes i sjefsstolen.

Den største forskjellen etter managerbyttet er at man nå ønsker å ha mye mer ball. De første 2-3 kampene led vi litt pga det, siden keeper og forsvarere "alltid" så etter den korte pasningen. Noe som medførte altfor mange balltap i farlige situasjoner. Om ikke balltapene i seg selv ble skjebnesvangre, så skapte det mye usikkerhet og skral selvtillit i de bakre rekker.

Etter hvert har man begynt å gjøre riktigere vurderinger når det kommer til når man skal spille kort og når man skal slå langt eller avklare. Flere av Evertons mål de siste ukene har til og med kommet som følge av lange baller man ikke så overhodet ved sesongstart.

Backene er viktige for Evertons angrepsfotball. Men de er hverken mer eller mindre offensive enn hva de var under Moyes. Eneste forskjellen må være det at siden det ofte går treigt fremover og vi har mye ball, står begge backene høyt samtidig. Men samtidig ligger de to dype på midten dypere enn hva som var tilfelle under Moyes.

At man har mye ball og gjerne triller pasninger på tvers 40-50 meter unna motstanderens mål, betyr ikke at man er mer offensiv enn hva man har vært.

1

Her holder jeg med den beste klubben i liverpool. Tottenham har fått mange poeng på dårlige dager, men tror ikke de drar i land en trepoenger denne gangen.

2

Her blir det en klink h,tror ikke Tottenham klarer å hamle opp med oss i det hele tatt.Sist tap hjemme kom mot Chelsea i 2012.

1

Et ganske åpent oppgjør der jeg holder Everton som favoritt. Spurs må løfte spillet sitt dersom de skal få med seg noe fra denne kampen. Samtidig har vi vært gode bakover (untatt West Ham kampen) så Everton skal få bryne seg på oss.

For meg virker det som det fortsatt passer Spurs best å spille mot offensivt satsende lag, da vi sliter med å finne boksåpnere.. Satser på at Everton spiller ball og dermed gir oss litt rom å boltre- samt kontre i. Gleder meg til denne og håper på en fin kamp der Spurs tilslutt stikker av med seieren.

- COYS -

1

6 poengskamp dette med tanke på kampen om topp 4. Tipper en målfattig kamp hvor marginene blir avgjørende.

1

Jeg ser Everton som klar favoritt i denne. Martinez sitt lag har satt seg fort(ere enn vårt). Vi må opp flere hakk dersom vi skal få med oss noe fra denne kampen. Spennende å se om vi klarer å løfte oss mot et lag som garantert kommer til å ha en offensiv innstilling til kampen.

Tror nok ikke trådstarter bommer mye med start-elleveren, men Lennon kan fort starte. I så fall blir det spennende å se hvem som får venstrekanten. Jeg foretrekker Eriksen for Holtby, men det virker litt hipp som happ for tiden, først og fremst fordi spillet vårt i øyeblikket gir svært vanskelig arbeidsforhold for 10eren, uansett hvem som spiller der.

Ellers er det selvsagt bekymringsverdig at både Paulinho og Dembele fikk 120 minutter mot Hull i midtuken, siden Capoue nok fortsatt er ute.

Jeg blir veldig overrasket hvis det blir mer enn tre mål i denne.

2

Tapet på Goodison forrige sesong var noe av det sureste.... Stort sett full kontroll + stangskuddet til Gylfi. Blir provosert bare av å tenke på den kampen.

1
Gåra Tapet på Goodison forrige sesong var noe av det sureste.... Stort sett full kontroll + stangskuddet til Gylfi. Blir provosert bare av å tenke på den kampen.

Har et surt tap mot dere vi og som fremdeles provoserer! En av kampene Everton har dominert mest hjemme de siste ti årene der man angrep fra alle kanter og posisjoner. Tapte 0-1 etter et mål av Pamarot og Everton ble blant annet snytt for straffe og Cahill traff stolpen! Vi skal en del år tilbake...sesongen 2004/2005 da Everton endte på 4.plass og CL-kvaifisering. Hmmmm...burde man kanskje håpe på et urettferdig ettmålstap også imorgen? ;)

2

Lignende innlegg

Laster...