Fotball - Premier League

mersey1892

~ Kamptråd: Everton - Liverpool ~

Merseysidederby. Sesongens høydepunkt for mange i Liverpool by, særlig de blå som får se gutta sine på hjemmebane mot storebror i røde drakter. Derbyet blir ofte omtalt som "the friendly derby" siden det ikke er klare skiller i byen for hva som er blått og hva som er rødt, familiene er ofte delt, og sympatiserer med begge lag.

Oppgjøret har blitt spilt 220 ganger tidligere, med 88 Liverpool-seiere, 66 til Everton, og 66 uavgjorte. De røde har nettet 305 ganger, mens de blå står med 252 mål.

Oppgjøret går denne gang av stabelen lørdag 23.november, klokken 13.45 norsk tid. Goodison Park er arena, og TV2PL sender kampen, selvsagt, med sending fra 13.00.

Liverpool har hatt et veldig godt tak på naboene de siste ti årene, og på de siste 30 kampene har Liverpool 16 seiere, 10 er endt uavgjort, mens Everton bare har 4 seiere. I fjor spilte man 0-0 på Anfield, mens dette oppgjøret på Goodison endte 2-2. Denne kampen er hos meg mest husket for Suarez' feilaktige annulerte mål på overtid. Målet ville sørget for tre viktige poeng for Liverpool, men linjedommeren ville de tydeligvis annerledes.

Jeg holder en knapp på de røde i dette oppgjøret, både med et historisk perspektiv, men også på grunnlag av årets form på lagene. De oser mål av Liverpool om dagen, og de har hatt som vane å heve seg de nødvendige hakkene for å tukte Everton de siste årene. Jeg forventer en toneangivende Gerrard, en leken Coutinho, og en magisk opptreden av Suarez. Dette burde kunne holde til seier.

Everton (lagoppstilling i 0-0-oppgjøret mot Palace i helgen):

Howard - Coleman - Jagielka - Disin - Baines - Mirallas - McCarthy - Osman - Barry - Pieenar - Lukaku

(Barkley inn? Jelavic inn?)

Liverpool:

Mignolet - Johnson - Agger - Skrtel - Enrique - Gerrard - Lucas - Henderson - Coutinho - Sturridge - Suarez

I min mening er dette vår beste 11'er, og også en velegnet 11'er for dette oppgjøret. Jeg tror BR ønsker å starte med fire bak som mot Fulham, og gir fornyet tillit til Agger og Skrtel. Per i dag sliter Toure med en liten skade og, og Sakho er nok mer aktuell for en startplass. Johnson og Enrique tar backene, da de er våre soleklart beste alternativ, og ofte også nøkkelen til hvorvidt vi spiller godt eller ei. Allan bryter seg ikke inn på midten i denne, og samarbeidet mellom Gerrard, Lucas og Henderson fortsetter. Gerrard er ikke 100% i dag, men med litt tid frem mot kamp så har han vel en fair mulighet til å riste hofteproblematikken av seg. Regner med Gerrard starter dette oppgjøret med mindre han er på krykker. Hendersons egenskaper blir viktige.

Den fremre trioen sier seg selv. Håper Sturridge er fit for fight igjen, og det hadde vært hyggelig om han kom på scoringslista igjen. Suarez scorer i dette oppgjøret.

Kamptips: 1-3 (Baines - Sturridge, Suarez, Gerrard)

4
1,7k svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Johnson og Enrique tar backene

Dette var vårt virkelig svake punkt mot Arsenal, samt at Coutinho ikke kom inn før i andre omgang. Vi får se om landskampene gir noen skader og hvordan laget blir etter det.

Med skikkelige vingbacker kan dette bli interessant.

1

Blir spennende å se om Liverpool har klart å tette luke opp til Everton. Det ser unektelig bra ut for de rødes del.

1
BreckRoad2 [sitat…] Dette var vårt virkelig svake punkt mot Arsenal, samt at Coutinho ikke kom inn før i andre omgang. Vi får se om landskampene gir noen skader og hvordan laget blir etter de...

Med skikkelige vingbacker kan dette bli interessant.

Ja, det er som du sier, alfa og omega for vårt angrepsspill. Johnson var god mot Fulham, og gir angrepet en ekstra dimensjon når han ligger så høyt på høyresiden, og kan doble eller dra innover i banen. Han er også en god ballspiller, og ser ofte smarte løsninger i form av stikkere til angrepsrekka, eller muligheter for å utfordre og legge ut i feltet. Og akkurat dette trenger vi, og vi ser så utrolig mye mer farlig ut om dette klaffer. Hadde han bare vært like stabil bakover som forover.

Enrique er dessverre litt for mye opp og ned, men til tider er han som vi har sett fantastisk, og gjerne umulig å passere. Mannen er råsterk, og har han dagen så vender han vekk hvem det skal være. Fremover er det vel mest link up'en med Suarez vi har fått se, som til gjengjeld har vært til tider svært god. Uansett om han er noe ustabil er han lysår bedre en Cissokho, spesielt offansivt.

Jeg håper og tror disse kommer seg trygt gjennom landskampene, og spår egentlig lite speilltid for begge to. Hodgson virker å være på nett med Liverpoolstaben hva spilletid i ubetydelige landskamper angår. Spar Sturridge, Gerrard og Johnson mest mulig takk.

1
Kent Blir spennende å se om Liverpool har klart å tette luke opp til Everton. Det ser unektelig bra ut for de rødes del.

Blir spennende å se om Liverpool har klart å tette luke opp til Everton

Du mener 2-poengs GAAAAAPET fra i fjor som ene og alene kan skyldes på den åpenbare feilannulleringen av målet på Goodison?

Joda, det tror jeg nok. Med seier her er det 6 poengs luke ned, med tap er det likt. Føler meg fullstendig avslappet og trygg på å ende foran Everton i år, de er en hamstringskadet Lukaku unna midtable...

1

Vidåpent.

Ved Evertons 89 hjemmekamper mot Liverpool har 31 endt med Everton-seier, 27 har endt uavgjort mens Liverpool har 31 seiere.

Tipper selv på en ny U.

1
Rome77 [sitat…] Du mener 2-poengs GAAAAAPET fra i fjor som ene og alene kan skyldes på den åpenbare feilannulleringen av målet på Goodison? Joda, det tror jeg nok. Med seier her er det 6...

Du mener 2-poengs GAAAAAPET fra i fjor

Ja, og 4-poengsgapet fra sesongen før der igjen.

Sa ikke at de endte så forbanna langt foran dere, men det har hvertfall vært realiteten to sesonger på rad nå. Og sesongene før der igjen var det dere som var 4 og 2 poeng foran.

Det er jo unektelig ekstremt jevnt over så "mange" sesonger.

Tror også Liverpool ender foran i år, bare så det er sagt.

1

Her handler nok mye om å stoppe den digre belgieren på topp. Hans spisskompetanse pluss dødballer er nok Evertons største våpen. Disse derbyene lever sitt eget liv, og blir spesielt spennende i år nå som styrkeforholdet er nokså likt. Ikke nødvendigvis positivt for Liverpool at Suarez kommer hjem kort tid før kamp - og potensielt kan være døgnvill.

Tror allikevel på seier. I motsetning til oppgjøret mot Arsenal bør det her være mulig å få grep på midtbanen. Barry og McCarthy er spillere man bør klare å håndtere. Passer definitivt bra for Gerrard og Lucas å møte en spiller som Barry som ikke har rask forflytting som spisskompetanse. Får man grep på midtbanen vil kvaliteten offensivt forhåpentligvis vise seg seg som vanlig. Dog; livredd for dødballer imot. Baines har en sjeldent god fot - og med Liverpool sin svakhet på markering kan det bli skummelt.

1

Ikke akkurat noen tvil om hvilken klubb som er "people's club" i Liverpool. Everton er et sjarmerende lag, i den grad det går an for et lag i en kommersiell liga som den engelske.

1

Dette blir en godbit, og en ypperlig start på PL-helgen etter nok en satans landslagspause.

1

Her er det bare å bruke Sakho. Leiesoldaten Lukaku er det eneste vi egentlig har å frykte (samt dødballer da, som alltid med Neverton).

heldigvis har Liverpool by to storklubber som fansen elsker. Synd vi ikke opplever det samme i Oslo, der vi bare har en klubb i den øverste divisjonen, og den år etter år er landets laughing stock.

håper på dette laget

Mignolet

Johnson Skrtel Sakho Enrique

Hendo Lucas Gerrard Coutinho

Suarez Sturridge

3

Dette blir en fryktelig vanskelig kamp mot et meget bra Liverpool lag,med Suarez i spissen så frykter jeg det blir en u.Den spilleren Everton frykter mest er uten tvil Gerrard,han overpresterer alltid mot folkets lag.

1

Nå som Moyes har tatt med gampefotballen sin et annet sted kan dette faktisk bli en ok match å se. Greit å se hvordan landskampene blir først, men med max lag tar Liverpool denne.

1

Verdt å merke seg at Uruguay vant 5-0 borte mot Jordan i første kvalikkamp til VM. Suarez presterte å ikke score....Tro det den som vil.

Lov å håpe på at Suarez dropper returkampen?

Returkampen går natt til torsdag i Uruguay og vi har tidlig kamp lørdag. Suarez er neppe i Liverpool før fredagen og har lite tid til restituasjon.

1

Lignende innlegg

Laster...