Fotball - Premier League

Fowla

Hvordan oppføre seg på kamp i PL

For en tid tilbake trykka jeg på "liker" på en en gruppe kalt "Liverpoolhjerter" på selveste Facebook. Det var vel mest fordi jeg var imponert over jobben Ragnhild Lund Ansnes har gjort i bøkene Liverpoolhjerter og Liverpoolhelter. Et flott stykke arbeid som resulterte i timesvis med finfin lesning.

Det jeg ikke ante da var at denne gruppa samla mye rart av supportere. Diskusjonene som foregår der er som regel ytterst pinlige, og det er ikke et sted man kan få så mye nyttig utav, men underholdende lesning er det absolutt til tider.

Uansett, idag var det en kar ved navn Geir Ivan Torvik som hadde følgende å melde:

"Hver gang jeg kommer hjem fra en kamp på Anfield, så er jeg mektig provosert og irritert. Og ved flere anledninger har det nesten blitt håndgemeng. Mot hvem? Jo norske Liverpool-supportere.

Høflig klapping er det nærmeste man kommer viljen til å skape stemning. Ingen sang, ingen passion, ingen forståelse for hva som kreves for å innta The Kop. Jeg blir forbanna, flau, og det ødelegger hele opplevelsen"

Geir Ivan er altså nære ved å bruke vold fordi han blir så sinna på andre nordmenn som ikke er like flinke til å synge som han selv, og vi andre ødelegger opplevelsen hans HVER GANG!

Jeg bruker "vi", fordi jeg ikke er den ivrigste vokalisten selv. Dels fordi jeg ikke er spesielt stødig i sangene som synges, dels fordi jeg ofte har billetter der folk rundt meg ikke synger. På The Kop blir man mer revet med selvsagt, men forbeholder meg fortsatt retten til å ikke synge.

Hvordan ser man på dette her inne? Må man rett og slett pugge sangene for å være kvalifisert for The Kop? Er det uaktuelt for familiefedre med sønnen sin på førstereis å "oppleve" The kop, eller må man risikere å havne i voldsepisoder med andre nordmenn? Ødelegger man stemningen?

Fyr løs! Og la nå dette handle om saken, bytt gjerne ut Liverpool med United, og The Kop med Stretford End om det hjelper på sakligheten.

Og til sist, jeg har aldri skrytt på meg å være en spesielt god supporter og det forbeholder jeg meg retten til å være.

4
156 svar

Man bør i det minste sette seg inn i og stemme i på de mest kjente sangene om man har billetter på The Kop.

Personlig så synes jeg ikke turister hører hjemme på den tribunen og hadde helst sett at den var forbeholdt lokale fans. Kanskje med reduserte priser i tillegg, for slik det er nå er man i ferd med å miste en generasjon unge lokale supportere fordi det er for dyrt og for vanskelig å få tak i billetter.

Det er dessverre slik at turistene nå har blitt såpass mye verdt for klubbene at lokale supportere blir skjøvet til side fordi at noen kan si at de har vært på Anfield og hatt billetter på The Kop. Et godt bilde på det som har ødelagt stemningen på mange engelske tribuner.

Men vold mot egne eller andre supportere skal man selvsagt ikke ty til.

2

Skal man på kamp skal det synges.

Ellers kan man bli hjemme i leiligheten og banke i taket med en kost når naboen over våger å bevege seg fra stua til kjøkkenet.

1
Johninho2 Man bør i det minste sette seg inn i og stemme i på de mest kjente sangene om man har billetter på The Kop. Personlig så synes jeg ikke turister hører hjemme på den tribunen og had...

Personlig så synes jeg ikke turister hører hjemme på den tribunen og hadde helst sett at den var forbeholdt lokale fans. Kanskje med reduserte priser i tillegg, for slik det er nå er man i ferd med å miste en generasjon unge lokale supportere fordi det er for dyrt og for vanskelig å få tak i billetter.

Det er jeg helt enig. Skal være den første til å innrømme at jeg ikke føler meg god nok for The Kop, og det er det nok andre også som burde gjøre.

Det går lett an å oppleve god stemning uten å ha billett på the kop.

1

Det SKAL synges. Og det SKAL lages en runkebevegelse i lufta mot dommeren hver gang man er uenig med han. De som ikke gjør dette ber om juling fra badass-Geir Ivan.

5

Så absolutt skal det være lov til å ikke synge. Men nå prater jeg kun for meg selv, og min opplevelse fra Anfield og pub før kamp. Jeg er veldig glad i stemning og spesielt når jeg selv kan være med å bidra.

Så jeg lærte meg de fleste sangene, Gerrard sine, Torres sin fantastiske og fields of Anfield road. Men føler vel så mye av kritikken går på det jeg kaller mobil turistene som stort sett står med kameraet fremme og filmer når resten gjengen synger om klubben vår. De er håpløse i min mening. Dette er også en erfaring jeg har fra andre stemningsfulle arrangementer.

1

At kriterier som sang, brøling og wanking for å stå på The Kop er obigatorisk er jeg ikke enig. Heller ikke at man må kunne vise til britisk pass og helst fødselsattest fra Liverpool-området for innpass.

Jeg har selv hatt gleden av å besøke The Kop en gang, og sang med på de sangene jeg kunne. Det var stort sett YNWA, Fields of Anfield Road - delvis, Fernando Torres sangen og (kanskje ikke så voksent, men gøy der og da) she loves the scouse c*ck til John Terry - eller mora til John Terry alt etter som...

På denne turen reiste jeg kun med likesinnede og ingen barn var med på reisefølget, så sinnsstemningen og promillen var deretter. Likevel kom vi i prat med flere lokale, og oppførte oss som seg hør og bør med vanlig folkeskikk. De lokale jeg kom i snakk med hadde generelt en god oppfatning av oss nordmenn/skandinavere og var imponert over hvor lidenskaplige mange av oss var/er.

Så lenge man oppfører seg som folk spiller det ingen rolle om man synger eller ikke, etter min mening. Det viktigste er å støtte laget.

Fotballen er kommersiell og money talks!

1

Er du på Anfield i ordentlige toppkamper, blir du dratt med og synger med uansett (nesten automatisk) er mine erfaringer. De vanligste sangene kan vel de fleste som ser Liverpool på skjermen uke inn og uke ut uansett. I disse matchene synger jeg med. Liverpool-Bolton, Liverpool-Charlton, søndagsmatch mot City før de fikk mye cash etc, da det som oftest er tam stemning generelt på stadion, er jeg ikke akkurat den som drar i gang sangene. Det skal vel heller ikke en nordmann gjøre.

Europakveld på Anfield: syng til du blir hes. Men for meg: ikke noe gæærnt i å forbeholde seg retten om å ikke synge. Dog blir man vel revet med i de virkelige "rysarene".

1

Hvordan er det mulig at nordmenn får plass på The Kop? Det høres jo helt fjernt ut.

2

Til han på forrige side: Terry-sangen er immense. Pure class.

torres-sangen hadde en tendens til å løfte taket på puben før de største matcha. Husker selv den gikk i laaaang tid på full guffe i forkant av da vi banka Real Madrid.

1

Hvordan er det mulig at bønder og folk utenbys får stå i klanen? Det høres så unaturlig ut...

2

Ble skuffet over stemningen sist jeg var på the kop, bare en hard kjerne i midten som prøvde å holde stemningen oppe. Nå skal det sies at dette var tidligkamp, men de som satt rundt meg var lokale supportere og det var ikke mye liv i dem.

Tar man turen helt fra Norge syns jeg personlig man får mye mer igjen av turen med å være engasjert å synge både på tribunen og puben før og etter kamp.

1

Lurer på hvor mange besøk Geir Ivan har hatt på profilen sin i kveld?

Synd Facebook ikke har noen besøksteller, slik som Blink og Nettby hadde.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.
Bilde

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndighete...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Liverpool - Arsenal: Hvem vinner?

Liverpool møter Arsenal på Anfield, 20. november kl. 18.30. Hvem vinner? Avgi stemme i bunn, og diskuter den kommende storkampen her (Du må være logget inn for å avgi stemme). Statistikk:
Liverpool
53,8 %
Uavgjort
23,1 %
Arsenal
23,1 %

13 stemmer • Avstemningen er over

5
1 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...