Fotball - Premier League

suckeronthevine

kreativitet i fotballen?

Nils Arne Eggen sa ofte at kreativitet kommer opp når trenerne ikke vet hvordan de vil at spillerne skal spille.Er det sånn? Eller kan trenerne legge opp taktikk tilpasset det noen kaller "kreative " spillere?

Eksempler på trenere som lykkes med det ene eller andre?

1
8 svar

Eggen vet hva han snakker om, han var dønn tro mot sin spillestil hele tiden. Han fant ut hva som fungerer, og han kjørte dette hele tiden ! Så hentet han inn spillere som passet til den type fotball han ville spille. Det tok litt tid, så kom en endeløs rekke med suksess.

Derfor må en trener og klubben bestemme seg for hvordan de skal spille fotball, være tro mot dette og bygge det sakte men sikkert.

Jeg ville valgt en fotball der man gikk raskt i lengerettning, kunne forsvare seg skikkelig og kontre, kombinere det med godt kantspill.

Dette vil alltid fungere, men det er ikke "inn" akkurat nå, det forbauser meg at så mange følger "moten" og ikke det som fungerer. Moten idag er den evinnelige "ballbesittende" spillestilen.

1

Veldig usikker jeg.Sjeldent har vel verden sett et mer dominant lag enn Peps Barca? De spilte ikke fort fremover,men vil absolutt si de spilte etter en plan. Det var ikke 11 gode spillere og lykke til,vær Kreativ?

1
_Dial_Square_ Eggen vet hva han snakker om, han var dønn tro mot sin spillestil hele tiden. Han fant ut hva som fungerer, og han kjørte dette hele tiden ! Så hentet han inn spillere som passet t...

Dette vil alltid fungere, men det er ikke "inn" akkurat nå, det forbauser meg at så mange følger "moten" og ikke det som fungerer. Moten idag er den evinnelige "ballbesittende" spillestilen.

Tror du henger litt etter. Possession var trenden for fem år siden. Nå har gjennombruddshissigheten tatt over igjen. Et eksempel er Real Madrids maltrakterting av Bayern i CL i vår.

1

Ballbesittende spillestil krever jo mye kreativitet i den forstand at motstanderen som oftest ligger riktig plassert og med nok spillere bak ballen. Derfor triller man kula trygt i laget til en av spillerne oppdager et farlig rom å spille i, noe man trenger kreativitet til. Som Fiffig er inne på ser man hvordan dette fungerer (eller ikke fungerer..) i et lag der spillerne tydelig mangler kreativitet.

1

Bayern under Heynckes var nok mer suverene.Men trakk fram Barca,da jeg mener de hadde litt lengre tid på.toppen? At de dominerte fotballen med samme spillestil over noe lengre tid

1

For et kunnskapsløst åpningsinnlegg, og tilsvarende svakt at ingen som svarer, avslører trådstarter! Eggen satte stor pris på kreativitet - og helt i motsetning til det trådstarter liter av seg, mente han at en innøvd variant A, B og C, stimulerer spillerne til å finne på D, E og F. Åpningsinnlegget er rent sprøyt.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.
Bilde

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndighete...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Liverpool - Arsenal: Hvem vinner?

Liverpool møter Arsenal på Anfield, 20. november kl. 18.30. Hvem vinner? Avgi stemme i bunn, og diskuter den kommende storkampen her (Du må være logget inn for å avgi stemme). Statistikk:
Liverpool
53,8 %
Uavgjort
23,1 %
Arsenal
23,1 %

13 stemmer • Avstemningen er over

5
1 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...