Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvordan ble du supporter av den klubben du heier på i dag? Spennende å høre forskjellige historier.

1
81 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

sharpix

Mitt første virkelig elsk forhold til fotball kom under VM90 i Italia. Da var det hjemmelaget jeg falt for, av en så banal grunn som at jeg digget blåfarget på draktene deres. Jeg var veldig lei meg etter at de røyk på straffer for et destruktivt spillende Argentina i semifinalen, noe som fikk meg til å bestemme meg for at jeg skulle holde med Italia i hvert mesterskap frem til de klarte å vinne VM. Noe de endelig klarte i 2006.

Etter VM90 var jeg selvsagt interessert i å bli kjent med Serie A, men det ble vist svært lite fra den ligaen på norsk tv den gangen. Det var derimot vist en del engelsk fotball, noe jeg ikke fikk særlig sansen for. Jeg hadde rikitgnok valgt meg ut Spurs som sympatilag i løpet av 90-91, basert i at de Gazza og Lineker på laget - to spillere som hadde markert seg for England under VM. Jeg så kanskje et par kamper av de, der i blant et 1-3 nederlag mot Liverpool som ikke klarte å vekke noe til harme.

Sommeren 1991 mistet jeg min storbror på 17, og hjemmet var preget av sorg. En lørdag ettermiddag i slutten av november 1991 ble jeg sittende å se på tippekamp mellom Manchester United og West Ham. Før kampen viste NRK en reportasje om flyulykken i Munchen i 58, og denne traff meg og gjorde at jeg kunne identifisere klubben med min egen situasjon. Vi hadde liksom noe felles, en felles erfaring. Det var derfor ikke noe tvil om hvem jeg skulle heie på i den kampen. Og United vant kampen 2-1 etter mål av Giggs, og Robson, sistnevnte ble umiddelbart favorittspilleren. United fortsatte å fremvise sin beste form den sesongen frem til nyttår, noe som bidro til å forsterke interessen. Og det ble jo bare enda mer intenst da det gikk til helvete i mai 1992, og United tapte ligagullet til Leeds. Lite viste jeg den gangen at jeg hadde hoppet på det som skulle bli en gigantisk medgangsbølge.

3

Elvebakken

Ble wolves fan på grunn av tippekampene på 70 tallet. En litt eldre nabo/kompis som holdt med Leeds, ga meg en " plakat" for hvert skudd jeg reddet på løkka. Han klipte de ut fra goal og shoot. Jeg husker fortsatt at jeg fikk et bilde av John Richards etter en økt bak biblioteket i Fredrikstad. Han brakk forøvrig armen min i en av de skuddseansene. Jeg tapetserte rommet mitt med de. Vi hørte på fotballsendigene på BBC når det ikke var tippekamper og skrev ned resultater og førte tabell i notisbøker

Den første kampen jeg husker som tilskuer var når vi sendte særp ned i andre divisjon i 72. Per Haftorsen fikk 10 på vgbørsen. En kriminell nabo av oss senka sfk vimpelen på halvstang. Vi fikk sølv det året.

3

LarsLie

Jeg ble antastet av United-fans på Canal Street og har siden vært City-supporter!

3

CarloTheBouncer

Det hele begynte i 2013. Etter en fantastisk sesong, hvor både Giggs og Rooney var satt ut av laget, hvor Nani hadde funne tilbake til gamle takter, Welbeck hadde tatt steget til å bli en ving i verdensklasse, Rafael var linket til de største klubbene i Europa, og Jones kom inn i laget som et rivjern uten like, annonserte Ferguson at han skulle gi seg i United. Det hele kom som et sjokk og en enorm skuffelse, snarlig etterfulgt av at min største helt, Scholes, også annonserte sin avgang.

Imidlertid hadde jeg stor tro på at United skulle leve videre, det var trossalt, som Ferguson påpekte, lagt et solid grunnlag for videre suksess i mange år framover. Så kom den største skuffelsen av de alle, Moyes ble ansatt, og jeg spådde klubbens undergang. Etter det kom skuffelsene på rekke og rad. Welbeck ut, Nani ut, Rafael ut, Vidic ut, Anderson ut, Kagawa ut, Fellaini inn. Klubben ble på få sesonger revet sønder og sammen, hele grunnlaget var borte, nesten alle spillerne jeg hadde sympatier for ute av klubben, og de få som var igjen, Carrick og Jones, neglisjert så til de grader.

Jeg skjønte at jeg ikke ville klare å bygge opp et forhold til et fullstendig nytt Unitedlag, jeg mislikte de fleste spillerne, så at kvaliteten på innkjøpene dalte mens prisene bare økte, og kom derfor til at jeg måtte finne meg en ny klubb.

Premier League var et naturlig sted å begynne da det er enklest å følge klubbene der, samt at jeg setter pris på den overlegne økonomien. Etter en gjennomgang av samtlige staller, falt valget på Aston Villa. Med en rekke stjernespillere, Amavi, Gil, Veretout, Traore og Okore, så jeg for meg at Villa kunne underholde og prestere på et nivå langt høyere enn de fleste andre lag. I tillegg virket laget å være fornuftig i handel, med kjøp av nevnte spillere og salg av særlig Benteke.

Villa ble imidlertid en enorm skuffelse, da mr. Tim Sherwood ikke anerkjente en eneste av disse spillerne, og prestasjonene dermed uteble. Garde kom inn, ga samtlige spillere tillit, tok en skalp mot City og presterte på høyt nivå. Dessverre røk Amavi ut, og med middelmådige prestasjoner mistet Garde troen på disse spillerne. Med det gikk prestasjonene over til det katastrofale, og nedrykket ble et faktum. Med det regner jeg med at de fleste av disse spillerne forsvinner, men inntil det skjer vil jeg fremdeles ha sympatier for Aston Villa.

Jeg var imidlertid avhengig av å finne et nytt Premier League lag av åpenbare grunner. Nok en gang gjorde jeg en vurdering av samtlige Premier League lag, og fant ut at det mest spennende laget, som jeg også har hatt sympatier for i lang tid, var West Ham. Med en solid økonomi, ny stadion, en rekke stjernespillere, flere enorme talenter og nydelige drakter ble valget enkelt, og det er historien om hvordan jeg ble West Ham supporter.

3

KommersK

Så Manchester City i en tippekamp i svart/hvitt en gang i 69/70. Tror en full Rolf Hovden kommenterte. City vant. Siden har det alltid vært dem. Og alltid hatet fargen rød, så da ble utvalget begrenset. Ble ikke sosialist heller. Visste jo ikke med en gang at City spilte i lyseblått, men det kom som en lettelse...

2

GreySerpent

Så Manchester City i en tippekamp i svart/hvitt en gang i 69/70. Tror en full Rolf Hovden kommenterte.

Norwich og Southampton

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Fortid og framtid - Viking for alltid

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...