En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Fotball - Premier League

Mindfulness13

Topp 4 2016/2017

Manchester City og United har åpnet overbevisende og vunnet begge sine 2 første kamper. Det er viktig å være med her fra start her om man skal ha noe i topp 4 å gjøre og lag som faller av i starten vil sannsynligvis ikke ta igjen det tapte. Hvis de er 10 poeng bak etter 10 runder eller noe.

1
172 svar
Machine_Head [sitat…] Dette setter jeg pris på. Enig i mye av det du skriver, men legger merke til at du ikke skriver et eneste ord om hvorfor du har Spurs så langt nede som på fjerde. Har du e...

Nå synes ikke jeg at en fjerdeplass er "langt nede" i selskap med sekseren som skiller seg ut, men jeg mener at Tottenham vil befinne seg i den nedre treeren av disse til slutt. Det fordi jeg tror treeren over er det lille strået vassere, og har en edge Spurs ikke har. Det er noe med det, når de aldri har klart å toppe Arsenal under Wenger. Og han har jo som kjent holdt på en stund.

Jeg synes ikke Tottenhams stall er like bra som vår, hvor mye jeg enn prøver å være objektiv. Nå er det ikke noe verktøy å måle staller med, bortsett fra de som hestene fiser og gnir seg i, så noe subjektiv må man nødvendigvis bli.

Men jeg tror som nevnt at de fort havner foran både United og Chelsea, og det er ikke dårlig bare det, med disse lagenes nysatsning på managere.

Jeg setter Klopp såpass høyt, at selv om Tottenhams stall kanskje virker sterkere enn Liverpools, så er det noe med FrannyLee og hans tro på betydningen av føreren av hele kalaset.

Er litt usikker når det gjelder City, for jeg mener at de ikke har en så unikt god stall, men de har en leder som vet hva dette handler om. Ikke en som svikter når det gjelder som mest, men en taktiker av rang. Når spillerne utfyller hverandre som de gjør, så vil City bli laget å slå.

Istedenfor å sette Tottenhams stall i fokus, så er det lettere å gripe tak i vår egen. Man kan jo ta for seg ledd for ledd.

I hvilket lag i PL har man en bedre keeper enn Cech? De Gea er god, og i mine øyne på samme nivå. Men det som skiller keeperplassen vår fra de andres, er Ospina. Poenget i Paris for kort tid siden, var hans, og nærmest hans alene. Han holder nullen i så mange kamper, at han er faktisk en utfordrer til Cech. Ospina har levert varene helt fra han kom, og er i mine øyne PLs beste andrekeeper.

Mustafi. Jeg tror det er en mann Arsenal endelig får full klaff med, ved siden av kanskje ligaens beste stopper, Koscielny. Mustafi er en litt annerledes stopper, en som bryter ballbanen mer enn vanlig, noe jeg tror Arsenal vil profitere på allerede inneværende sesong. En aggressiv stopper med gode sikringsalternativer rundt seg, i Bellerin og Koscielny. Med Merte, Gabriel, Holding og Bielik i bakhånd, kan man ikke klage på den lagdelen. Jeg ser ingen bedre der heller i PL (litt briller har man jo).

Bellerin og Monreal. Ikke bare goonere som mener at dette er PLs beste backpar. Gibbs er som nevnt tidligere absolutt god nok som backup, og ellers har du selv nevnt Jenks og Debuchy på høyresiden. Synes absolutt dette er en gokjent lagdel.

Midtbanen. Ligaens beste i manges øyne. Den sentrale er den beste Arsenal noengang har hatt. Vi har hatt gode alternativer tidligere under Wenger, men det vi har nå, er neste litt latterlig. Xhaka har vært benket så langt i sesongen, og det er Coquelin som har holdt han ute. I tillegg er jo Ramsey av beste kaliber i PL, og har ikke vært savnet engang. Elneny var fjorårets store overraskelse, men i år får han knapt se gresset. Cazorla er endelig skadefri, og er en trollmann for oss. Hans vurderingsevne og pasningsfot er en av ligaens aller beste.

Den offensive midtbanen. Özil trenger ingen superlativer, de lager han selv. Men jeg kan heller ikke huske å ha sett en bedre utgave av Walcott. Han har vært litt av og på tidligere, men stabiliteten han viser nå, kan jeg ikke huske å ha sett. Iwobi har vært årets positive overraskelse, og han viser en offensiv forståelse og et overblikk som vi ikke har sett på en lang stund fra noen unggutter. Har litt å gå på på det defensive, men det kommer med erfaring. Bak i køen står Ox, og da har jeg ikke nevnt Alexis, som jo spiller kant når han ikke er å finne i front.

En glemt mann oppi det hele, er Perez, som Wenger hentet i sommer. Da han endelig åpnet scoringskontoen med to mot Nottingham, så har vi ikke sett han siden. I den kampen var han banens beste. Det er et potensiale der, som vil gi utslag etterhvert. Men Alexis er vår mann i front nå, noe som har vist seg som en genistrek av Wenger, spesielt når han spiller sammen med Walcott. Det er årsaken til at sistnevnte skinner, fordi han overlapper Alexis i front når han henter ball (som han er vant med som ving). Alexis trenger å være involvert mye i spillet, og som spiss må han fungere slik. Det gir han en ganske fri spissrolle, som Walcott vet å benytte seg av.

Dette er nytt av året, og flere skal få merke det etterhvert. Kombinasjonen Özil/Alexis er en av PLs deiligste, og når en Walcott i form spiller samme musikk, og Iwobi stadig er nær å være vår bestemann i kampene, så må det nesten gi utslag på et vis.

Og jeg har ennå ikke nevnt Giroud, som jo har sine styrker også, men nå fra benken. Kombinasjonen av styrker og alternativer i spillestil, er det jeg mener skiller oss fra ikke bare Tottenham, men de andre lagene også. Denne sesongen har vi flere strenger å spille på enn noensinne.

Og ved juletider kommer sannsynligvis også Welbeck tilbake. Nok et alternativ som kan kastes inn avhengig av kampsituasjonen og taktiske forhold.

Om vi i tillegg hadde en mann som kunne sette sammen dette til noe stort, så hadde jeg ment at vi burde ha vunnet ligaen. Om Wenger er denne mannen inneværende sesong, er vanskelig å si. Han gjør sine tabber, men èn ting tror jeg. Han har aldri hatt en bredere og totalt sett bedre stall å jobbe med. Selv ikke i gullårene hans. Bedre enkeltspillere på flere plasser, ja, men ikke en bedre stall.

4

Altfor tidlig. Forrige sesong hadde vel United og Liverpool 6 poeng etter 2 runder, mens Spurs hadde 1. Vi vet jo hvordan det gikk til slutt. Arsenal kommer nok som en kule. United har møtt for dårlig motstand til å konkludere med noe som helst.

2
keyser1 [sitat…] Son og Alli var jo knapt på egen banehalvel, så selv om det å sette tall på gårsdagens formasjon blir noe søkt, så er nok en skjev 442 med atypiske spisser nærmere sannhet...

Morsomt at du påstår at City og Spurs er de eneste opplagte tittelkandidatene. City feilet mot Spurs og hadde litt flaks mot United. Ellers har de møtt Bournemouth og bunn fire-lagene.

Spurs har hatt et marginalt tøffere program, der de slo velfortjent City, fikk et velfortjent poeng mot Everton og et heldig poeng mot Liverpool.

Det laget som derimot har hatt det soleklart tøffeste programmet, det er kun en outsider i forhold. Altså laget som tidvis rundspilte topp 3 fra i fjor og Chelsea. Tre av disse på bortebane.

Nei, det et ingen av lagene i PL som matcher toppnivået til Liverpool der de kan rive i stykker hvem som helst. Se på statistikken Klopp har mot antatt topplag. Kun to tap av 15 mulige, en av dem på straffesparkkonkurranse den andre mot et ekstremt heldig United der deres ene avslutning på mål gikk inn.

Nei akkurat nå, så er Liverpool sin egen verste fiende, noe som gjør at jeg ikke holder dem som favoritter. Men de, som Arsenal, United og Chelsea er høyst reelle tittelkandiater i tillegg til City og Spurs. Outsiderne er først og fremst Everton, ettersom Leicester og Southampton har snublet i starten.

2

Manchester City og United har åpnet overbevisende og vunnet begge sine 2 første kamper.

Disse to er mine favoritter til ligagull, og jeg holder nok en knapp på Manchester United. Chelsea har også åpnet bra, og uten europacupspill kan de bli farlige. Foreløpig ser det ikke så bra ut for Arsenal, men de kan selvsagt komme. Muligens blir Spurs og Arsenal lagene Liverpool må slå dersom de skal ta en plass blant de fire beste.

1

Alltid skal dette taes opp så fryktelig tidlig. Både Liverpool og Tottenham har bevist at de kan levere på et meget høyt nivå, og førstnevnte har til og med imponert meg mer enn både United og City hva gjelder angrepsspill.

1

Chelsea, Arsenal, Man City og Tottenham. I ulik rekkefølge selvsagt ved sesongslutt, men det vil overraske stort hvis ikke disse 4 er øverst ved sesongslutt.

1

City, United og Chelsea føler jeg er sikre med tanke på topp fire. Hvem som tar den siste plassen er jeg usikker på, men tror dette kan være sesongen hvor Arsenal havner utenfor. Tror Tottenham kaprer fjerdeplassen knepent.

1
PaisleyGates [sitat…] Disse to er mine favoritter til ligagull, og jeg holder nok en knapp på Manchester United. Chelsea har også åpnet bra, og uten europacupspill kan de bli farlige. Foreløpig...

Muligens blir Spurs og Arsenal lagene Liverpool må slå dersom de skal ta en plass blant de fire beste.

Nåja, Arsenal, Tottenham, Man City, Man United og Chelsea utgjør neppe problemet for Liverpool. For det nok lag som Barnsley, Hull, Boro, Swansea, Bornmouth og liknende Liverpool må sloss om de skal ta en plass blant de fire beste. Og det har vi jo sett kan bli hardt :-)

Tipper det blir City, United og Chelsea som tar topp 3. Arsenal og Tottenham sloss om sisteplassen, der Tottenham mister den 4 minutter på overtid i siste kamp.

1

Chelsea og Manchester United med 9 poeng etter 3 kamper. Pangstart for Conte og Mourinho. Arsenal og Liverpool har begge 4 poeng. Spurs har 5 poeng.Senere i dag kan Manchester City ta sin 3 seier på rad mot West-Ham.

1

Nei, M.City er for gode for West-Ham. Mektig imponert over det de viser de første minuttene. Sterling er i kjempeform. Hele laget er i flytsonen.

1

Lignende innlegg

Laster...