Fotball - Premier League

Hulkibulk

BIG 4

Dette ser jeg har blitt lite diskutert her inne, dog mye i media.

Hva er det som definerer "Big 4" Er det trofeer? Budsjett? Stabilitet i toppen?

Det mest stabile top 4 laget er Arsenal, da de har vært mest blant topp 4 i England av samtlige lag de 10 siste årene. Dog har de ikke vunnet et eneste PL trofee disse sesongene.

Manchester United har helt siden PL startet vært det desidert beste laget i engelsk fotball, har et gigantisk budsjett men har samtidig KUN en fjerdeplass som sin beste sesong de 3 siste sesongene.

Chelsea har også vært god det siste 10-året, men de siste sesongene har vært svært variable hvis vi ser bort fra gullsesongen 14/15. Helt nede på 10. plass forrige sesong!

Manchester City er vell det mest stabile topplaget de 5 siste sesongene med tanke på gjennomsnittlig plassering, i tillegg har de enorme ressurser.

Liverpool er historisk sett på lik linje med United det beste engelske laget igjennom tidene.(Beklager hvis noen mener det ene eller det andre her). De har slitt veldig brorparten av dette 10-året, men har hatt glimter av storhet innimellom.

Vil også melde på Tottenham som etter min mening fort kan bli et stabilt topp 4 lag under Pochettino.

Hvem er "Big 4" ?

1
24 svar

Søren, trodde dette var en tråd der vi rangerte hvilke brukere som har de fire største penisene her i Forum.

4

Heihei. Her kommer jeg. Verdens rikeste mann. Kjøper alt som går an.

Det blir ikke ekte storhet av det vettu, En dullion trofeer til tross.

1

Big 4, betegnelsen man har benyttet er vel Sky 4. De fire topp lagene som kvalifiserte seg til Champions League hver eneste sesong og opprettet med det en finansiell suverenitet. De har blitt brutt opp nå av Spurs sine fremganger og City sine arabiske velgjørere. Pre Premier League og Champions League gikk man for de fem store: Liverpool, Man Utd, Arsenal, Everton og Spurs. Ting endrer seg.

1

Big 4 finnes vel ikke lenger?

Ble det ikke oppfunnet "big 8" for å tilfredsstille sutrende scousere etter at Liverpool datt utenfor både big 4 og big 6?

2

Dette ser jeg har blitt lite diskutert her inne, dog mye i media.

Hva er det som definerer "Big 4" Er det trofeer? Budsjett? Stabilitet i toppen?

Err. Er dette egentlig diskutert mye i media nå til dags?

Føler det er en del år siden jeg har sett benevnelsen "big four" eller "de fire store" i avisartikler. Det var vel tidlig/mid 2000-tallet at begrepet virkelig fikk rotfeste i media (i hvert fall i norske), og ble en del av dagligtalen, da de fire - den gang (og fortsatt) - desidert mest poengplukkende klubbene etter dette berømte liga-navneskiftet høsten '92, i tillegg også leverte jevnlige gode resultater i europacupene.

rosenthal er inne på noe av det i sitt innlegg, også "de fem store", som jeg mener å huske at jeg ble belært om fra tidlig alder av.

Likevel, for min del, når noen nevner "de fire store", enten året er 1996, 2006 eller 2016, er det automatisk; Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United jeg tenker på. PL-hjernevask og alt.

1
Laster...