Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Klopp er ingen Gud, Pep er ingen Gud. Men Conte...

Hvorfor klarer ikke Pep å dominere, jeg har aldri hørt en manager som er skrytt så mye opp i skyene. Var usikker på Klopp men skjønner nå at han er ikke Gud. Samtidig innser jeg at Mouriniho er heller ikke djevelen. Wenger er vel det mest forutsigbare, han er over han alltid befinner seg.

Den som står igjen som den beste er Conte. Kan noen forklare meg hvorfor det er blitt slik?

For meg står Premier League igjen som den ultimate og mest fascinerende liga i verden. Det er absolutt ingenting som er gitt. Ingen lag er bankers i noen kamp. Er det pengene, er det kampprogrammet eller er det publikums fanatisme som gjør det slik.

1
47 svar

47 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

trøndergutten

La meg ta det mest logiske først: I fjor underpresterte de fleste storlagene. Det var kun Arsenal og Tottenham som presterte bedre enn, eller slik man kunne forvent. Resten gjorde det dårligere enn forventet.

I år er stå en helt annen. I år er de 6 storlagene (de lagene man forventer skal være i toppen) på de 6 øverste plassene. Jeg tenker her på Chelsea, Arsenal, Tottenham, City, Liverpool og United. Alle disse lagene har minst et mål om å komme topp 4. Det betyr at minst 2 av disse lagene vil gjøre det dårligere enn de hadde håpet. Alle disse lagene har topp, topp trenere. Det betyr at minst 2 av disse stjernetrenerne vil prestere dårligere enn forventet. Egentlig "forventer" man av både Mourinho, Conte, Pep og delvis Klopp at de skal ta lagenene sine til minst 1 trofé denne sesongen. Det skal godt gjøres at alle klarer det. Derfor kan man igjen si at noen vil underprestere i forhold til forventningene. Så langt ser det ut til at det spesielt er Pep og Mourinho (og delvis Klopp) som er de store "taperne".

Så kan man gå mer individuelt på hvert lag og hver trener og se på hvorfor det har gått slik det har gått så langt. For alle lagene (bortsett fra Chelsea) er jo en av årsakene at konkurransen har vært sterk i år. La meg prøve å komme men ufullstendig og kort analyse av noen av lagene (en del er sikkert feil):

Situasjonen til City og Pep har blitt analysert i en annen tråd. For det første har han bommet på overgangsmarkedet (f.eks med Bravo og Stones, selv om spesielt førstnevnte var et godt kjøp på papiret da han ble hentet). For dårlige forsvarsspillere er en årsak. For mye vingling med taktikken og laguttak kan være en årsak. Spillere som trenger tid til å tilvenne seg fotballen han vil spille kan være en årsak. Også har de også hatt en del marginer imot seg.

Situasjonen til Chelsea og Conte har vært en helt annen. Jeg mente han var perfekt for Chelsea og det har han vist seg å være så langt. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke liker fotballen han spiller og jeg liker definitivt ikke Chelsea, men det er imponerende det de har gjort denne sesongen. Med noen få enkeltunntak har de vært bunnsolide defensivt. De har spilt med en formasjon (3-4-3) mange lag ser ut til å slite med å finne ut av, de bytter sjeldent på laget (noe som fører til en kontinuitet og samhandling som mange lag ikke har, noe de kan gjøre pga mindre kamper enn de fleste andre topplagene), og de har stort sett vært effektive fremover. Det kommer av at de er ekstemt gode når de setter fart i lengderetningen og selvfølgelig av at de har angrepsspillere i form.

Klopp og Liverpool har akkurat som Chelsea ikke hatt e-cup å tenke på, men jeg synes de har hatt en dårligere stall. Mitt inntrykk er også at de har hatt flere skader og flere borte på landslagsoppdrag, f. eks Manè (mulig dette er helt feil). Liverpool har ikke hatt stall til å takle dette. Liverpool mangler også et god innarbeidet spillemønster når de møter de antatt dårligere lagene (noe som resultatene har vist). De sliter når de møter etablert forsvar. Forsvarsspillet har til tider også vært for dårlig. Jeg har likevel troen på Klopp, men jeg tror Liverpool trenger å forsterke seg kraftig og at han trenger 1-2 sesonger til for å få innarbeidet sitt system. Det tok litt tid i Tyskland også. Klopp er en trener som bygger stein på stein, men han har ikke helt fått til den utvikling jeg forventet i Liverpool enda.

Mourinho og United er kanskje den som har skuffet mest når man ser på tabellen og det laget han har til disposisjon. Nå kan han jo vinne ligacupen og de er jo en av favorittene i EL, så det er jo noe. Noen marginer imot har det vært, men de har vært for dårlig til å avgjøre kampene. Det har blitt for mye uavgjort. Jeg tror Mourinho er litt på vei ned, men dette kan snu fort. Han er en luring og en taktikker som kan snu dette, noe resultatene begynner å tyde på. Det var først og fremst starten på sesongen som var dårlig. Problemet er jo at de andre topplagene også plukker jevnt med poeng. United var hektet av helt i toppen allerede da de kom skjevt ut fra start. Et par nye spillere i sommer, litt mer samspilt, litt mer effektiv, så er United helt der oppe neste år. Også tar de minst en cup denne sesongen.

Arsenal er som du sier der de pleier å være. Det er stabilt nesten godt nok, men det mangler alltid det siste lille for å vinne noe. Jeg har mye respekt for Wenger og liker måten Arsenal driver på, men de vil aldri vinne PL eller CL (de kastet bort muligheten i PL i fjor) uten at de tør å satse mer. Spesielt på midten føler jeg det blir for spinkelt. Jeg savner også en lederstjerne som tar i et tak når ting butter imot. Wenger har selvfølgelig mye av skylda for dette. Jeg tror Arsenal vil være tjent på å bytte ut Wenger snart, selv om jeg også forstår hvorfor de ikke gjør det.

Til slutt må jeg nevne Pochettino og Tottenham. CL var en liten katastrofe (noe Pochettino bør ta deler av skylda for), men ellers har ting gått minst som forventet, kanskje enda bedre enn forventet. Utviklingen har fortsatt denne sesongen, enkeltspillere har blitt bedre og man har også fått flere strenger å spille på taktisk (3-4-3). Også Pochettino utvikler seg og lærer mye for hver sesong. Husk at han kanskje er den mest urutinerte av de nevnte trenerne. Jeg tror fortsatt laget er litt for urutinert og har for dårlig bredde til å vinne noen store titler enda (PL,CL,EL), men fortsetter denne utviklingen kan det være håp om 1-3 sesonger (liten tro på CL, men PL eller EL bør være mulig). Jeg mener også vi bør kunne vinne FA-cupen i år.

Når det gjelder Premier League, så er jeg enig i at det er den mest fascinerende og interessante ligaen, men jeg mener fortsatt at La Liga er den beste ligaen. Uten at vi trenger enda en diskusjon om det tema her.

9

Leedelse_United

Veldig flott resonnement og fornuftige betraktninger. Men hvordan argumenterer du med at Primera Divisjon er bedre enn Premier League. Finns nok av eksempler på spillere som er store i Spania, men flopper i Premier League. Sist nå Iago Aspaas, Det er en rekke av slike spillere, motsatt vei er det få. Ja du kan ta resultatene i Europa, men det er kun 2-3 lag i Spania. Det er flere som frekventer i fra England. Du skrev at du ikke ville inn på den diskusjonen, men jeg vil gjerne høre dine tydeligste argumenter for Primera!

1

Hallogallo

Ja du kan ta resultatene i Europa, men det er kun 2-3 lag i Spania.

Det blir ikke mer klassisk enn dette. Og man kunne jo se det komme etter åpningsinnlegget.

Skal man gidde da? Nei, ikke i dag.

3

Enzino

Arsenal er som du sier der de pleier å være. Det er stabilt nesten godt nok, men det mangler alltid det siste lille for å vinne noe. Jeg har mye respekt for Wenger og liker måten Arsenal driver på, men de vil aldri vinne PL eller CL (de kastet bort muligheten i PL i fjor) uten at de tør å satse mer.

Tror dessverre du har rett her. Wengers stor sjanse var nok forrige sesong.

I PL blir det tydeligvis bare nesten. I CL er vi ikke i nærheten, da man der må kunne så vesentlig bedre lag som Real, Barca og Bayern, og det krever en solid defensiv taktikk som ManU under Fergie hadde i bortekampene, og slik både Chelsea og Liverpool hadde da de vant. Med Wenger-spillestilen er vi rett og slett ikke gode nok mot de beste.

Og da havner man lett i diskusjonen om Arsenal burde bytte ut Wenger, hva som er alternativene. Men det er vel OT her.

Men jeg synes formuleringen ikke "vinne noe" er litt rar når vi har 2 FA-cuper på de 3 siste sesongene. En FA-cup pokal er definitivt "noe". Det er det 3. største trofeet et Engelsk lag kan vinne, langt foran EL og ligacup i status.

1

trøndergutten

n jeg synes formuleringen ikke "vinne noe" er litt rar når vi har 2 FA-cuper på de 3 siste sesongene. En FA-cup pokal er definitivt "noe". Det er det 3. største trofeet et Engelsk lag kan vinne, langt foran EL og ligacup i status.

Du har rett i dette. Dårlig formulering av meg.

1

Leedelse_United

Lite er sagt om Mouriniho. Jeg synes at starten hans var vanskelig, men nå er det bunnsolid. United besitter en fantastisk tropp. Det ser ut som Schweinsteiger er tilbake bedre enn noensinne i United. I dag var alle de fra 12-18 gode. Martial har mye å by på. Rooney og Mata jevnt god. Fellaini tidenes beste squadplayer hos United, selv om han har statusen til Lucas Leiva. Forsvaret begynner å sette seg. Men det beste for Mouriniho er at det er positivitet og en voldsom kamp om plassene. United kan ta tre titler i år, og jeg avskriver dem ikke i topp 4 diskusjonen.

Mouriniho er ikke Gud kanskje djevelen. Den røde djevelen!

1

FrannyLee

Og med den verktøykassa som Mou faktisk har opp mot eksempelvis Klopp i Liverpool så vil de faktisk være en liten og opp imot en stor fiasko å ikke komme foran de i ligaen.

Det er dette som er saken og fakta fxxxxn. Han bør faktisk klare å bygge størst med sin samling av legoklosser.

2

Leedelse_United

Nja. Mouriniho er med på 4 fronter, lite tid til drilling, mens Liverpool er kun i ligaen, og har tid til å øve. Så jeg vil si det er en prestasjon om de klarer å plassere seg foran. Du må huske at Klopp var Gudsforklart av Liverpoolsupportere frem til juleprogrammet.

1

Enzino

Fellaini tidenes beste squadplayer hos United

Fellaini bedre enn Solskjær der altså.

Jaja...

1

Leedelse_United

Regner Solskjær som noe annet, tenker på O Shea, Butt, Andersson, Fletcher osv.

1

amukon

Folk må slutte med disse tullete argumentene om at Spania er en 2-/3-lagsliga. Det er ikke tilfellet i det hele tatt. I år er La Liga jevnere enn noen gang. Bunnlagene ypper seg til stadighet mot lagene på toppen (senest i går dominerte lilleputten Alavés oppgjøret mot Atlético, men oppgjøret ebbet ut i 0-0), og 6-7 lag er med i racet om CL-plassene. Mulig å spekulere i om nivået på Atlético, Madrid og Barca har falt et knepp, men det er mange av klubbene i gruppa rett bak som drives utrolig godt og som har noen meget dyktige trenere. Sampaolis Sevilla f. eks er en attraksjon som alle bør se. Filleristet bl. a Real Madrid to ganger på under en uke for ikke lenge siden. Virkelig en taktiker i ypperste verdensklasse der.

Forøvrig en svært interessant diskusjon! Som den fotball-hipsteren jeg er liker jeg å gå mot strømmen og følger heller andre ligaer enn den engelske, men i år har det virkelig vært interessant å følge toppoppgjørene i England! :D

1

Leedelse_United

Nå har Jose Mouriniho hatt United i 38 obligatoriske kamper, det har medført 78 poeng, ganske langt bak Conte, men har langt lavere kampantall. City har med Pep 76 på 36 obligatoriske kamper. Mens Klopp derimot på sine 38 første hadde 63 poeng. Relativt stor forskjell.

1

Leedelse_United

Ser ut som Klopp føler presset, han eksploderer oftere og oftere mot dommerne også i går. Han er en herlig fyr.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...