Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva med en tråd der man kan diskuterer lønna for spillere og trenere i PL? Jeg tenkte å begynne med Alexis Sanchez i ManU som tjener £600 000,- i uka. Fortjent eller ikke?

1
43 svar

43 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

caliblue

Jeg tenkte å begynne med Alexis Sanchez i ManU som tjener £600 000,- i uka. Fortjent eller ikke?

Lønna er voldsom og ikke nødvendigvis fortjent, men et sted må jo pengene havne. At de havner i lomma på spillere er neppe særlig verre enn alternativene.

Når Manchester United spiller en hjemmekamp står Sky Sports klare til å betale drøye 100 millioner kroner for å få lov til å vise den på tv i Storbritannia. I tillegg er tv-kanaler i resten av verden, deriblant TV2, villige til å bla opp 100 mill til.

Nå vet ikke jeg hva billettprisene på Old Trafford er, men de selger rundt 75 000 forholdsvis dyre billetter. Med en større stadion, kunne de sikkert solgt 20-30 000 billetter til.

Så har man en haug av store globale markevarer som er villige til å betale dyrt for å assosieres med Manchester United. Er det ikke rundt 800 mill kroner i året Adidas betaler for at Manchester United skal spile i deres drakter?

På toppen av fotballpyramiden genereres det voldsomme inntekter. Da skulle det bare mangle at det ikke drypper bra på de beste spillerne. Lønna til Sanchez er isolert sett uproblematisk, men det er nok en del i United-garderoben etter hvert som ikke er like godt fornøyd med kontrakten sin lenger.

3

Knaxern

At de havner i lomma på spillere er neppe særlig verre enn alternativene.

Tja, de kunne innført billigere billetter f.eks. Lønn på vanlige ansatte i klubben kunne man også økt.

Problemet er at klubbene må være konkurransedyktige med de andre europeiske klubbene, og da blir det slikt dessverre.

Spillere får altfor mye.

2

caliblue

Tja, de kunne innført billigere billetter f.eks. Lønn på vanlige ansatte i klubben kunne man også økt.

Problemet er at klubbene må være konkurransedyktige med de andre europeiske klubbene, og da blir det slikt dessverre.

Klubbene har råd til å sørge for at de ansatte har en anstendig lønn, men velger det bort. Det har ikke noe med spillerlønninger å gjøre.

Det er ikke fordi van Dijk og Salah skal ha sine 200k i uka at de dårligst betalte på Anfield tjener mindre enn de på Goodison.

Det er også store forskjeller når det gjelder billettpriser. Det har igjen med valg å gjøre. Noen vil helst fylle stadion med turister og daytrippers, andre vil belønne sine trofaste supportere.

De pengene som hadde blitt spart på spillerlønninger, hadde direkte eller indirekte havnet i lomma på klubbeiere.

2

-k9b_

Spillere får det de må ha for å spille for den bestemte klubben.

Det er en konkurranse om spillere, og da ender de opp med å få bra betalt. Hadde det vært konkurranse om de beste vaskekonene, så ville de også ha blitt voldsomt overbetalt.

Klubbene kunne godt betalt over "minimum wage" eller i alle fall forpliktet seg til minimum wage, men utover det...

Spillerne er mye av produktet som drar inn disse voldsomme summene, så er rett og rimelig at de tar mesteparten av kaken.

1

oggyboy61

Enormt mye penger i PL ja. Når det er sagt, så må det vel finnes en grense for hva folk vil betale for å se TV-kamper? Billettprisene har vel stått stand by i mange år hos de fleste PL klubbene? Sponsorer og TV inntekter blir mer og mer viktigere for klubbdriften.

Hvor mye betydde ikke Beckham for ManU s popularitet? Et ikon.

1

holdthedoor

Hvor mye betydde ikke Beckham for ManU s popularitet? Et ikon.

Betydde ikke noe særlig i det store bildet. Hadde det ikke vært Beckham så hadde det vært noen andre. Så fort Beckham forsvant så dukket det opp en gutt med navn Ronaldo.

Uten sammenligning forøvrig, så er det jo litt interressant hvordan folk som ikke følger United tett fokuserer på enkeltspillere som grunnlag for Uniteds identitet. Det var en gang det ble sagt at uten Beckham er United ingenting. Når Beckham forsvant overtok vNistelrooy denne æren av å "bære United" i de sammes øyne. Ruud ble solgt og ja. Nå var man plutselig ingenting uten Ronaldo. Ronaldo ble solgt og man tok nok et ligagull

Tok vel noen og 20 år før andre enn United-supportere forstod det som United supportere hadde sagt hele tiden. Blir mer usikkert uten SAF

1

FrannyLee

Alexis Sanchez

Hver gang dette navnet kommer opp så tenker jeg på alle disse Liverpoolsupporterne som snakker ned Frauden Rodgers og at Suarez var den han hadde å takke for alt.

Sannheten er jo at Rodgers gjenom lagdisponering og spillermønster ga Suarez muligheter til å blomstre og løfte laget Liverpool til nesten gull i PL uten egentlig å ha spillermateriell til det ,der Mou gir en kanskje like god spiller Sanchez elendige arbeidsforhold for å dyrke frem sine talenter for å løfte seg selv og derved laget , dyrke sine soleklare plussider som kunne gjort ham til omtrent det heteste prosjektet i PL.

Lønninger og hva spillere burde bli betalt er en nesten umulig materie å diskutere føler jeg.

3

oggyboy61

Hazard tilbys visstnok £300k i uka i en ny 5-års avtale (ryktes det)

1

general84

Fortjent eller ikke fortjent.

Det er mye som ikke nødvendigvis er fortjent her i verden. De fleste er enige i at de som ender opp som proff i PL-sirkuset har til salt i grøten både lørdag og søndag. Noen mer enn andre avhengig av kvalitet og prestasjoner. De fronter en global merkevare i verdens største idrett, og nåløyet en må passere er ekstremt lite. De har på sett og vis fortjent det ved å trene mye på det de kan og jobbe for å komme igjennom nåløyet.

Andre steder sitter folk som ikke er gode i idrett, men gode på sin greie og tjener millioner av kroner på IT, finans, legemidler og industri.

Man får vel som fortjent her i livet og noen har mer flaks enn andre...

1

K-dawg

Benkesliteren i Palace, Max Meyer tjener £170k i uken. Fullstendig galskap at PL klubber som kjemper mot nedrykk skal betale ut slike lønninger.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...