Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Etter å kjapt ha sett over diverse tråder jeg klarte å finne, har jeg ikke klart å finne noen egen tråd som omhandler OGS. Det kan selvfølgelig være fordi jeg er infantil når det kommer til bruk av søkemotoren, at det ikke finnes, at det ikke er behov for det - eller at søkemotoren rett og slett suger. Den vurderingen overlater jeg til dere.

Anyway - Ole Gunnar Solskjær har tatt over som caretaker-manager for Manchester United ut sesongen 2018/2019. For undertegnede er dette det isolert sett gøyeste som har hendt i klubben siden sist seriegull. Dette må selvfølgelig sees i kontekst med at øyeblikk nummer to de siste fem årene er den gangen LvG filmet på sidelinjen mot Arsenal. Nummer tre er en av de 50 gangene LvG kalte Chris Smalling for Mike.

Vi er nå 3 kamper inn i Solskjærs andre epoke i Manchester United, vi har «høvlet over» all motstand som har kommet vår vei etter hans inntog. Motstanden er selvfølgelig ikke lag som kommer til å huskes når fotballhistorien skal skrives i fremtiden, men likevel føles det ut som at de aller fleste er enige om at ting har endret seg til det bedre post Mourinho. Jeg skal være ærlig å si at jeg var en av dem som ikke var utelukkende negativ til Mourinho. Jeg har lenge ment det at det har vært noe råttent med spillergruppen i United. Dette laget har konsekvent underprestert uavhengig av trener de siste årene, noe som også har ledet meg til konklusjonen at vi spiller for spiller faktisk er for dårlige. Når vi blar opp 1 milliard for å kjøpe noe vi trenger (feks Lukaku eller Pogba), så blar Man City opp 1 mrd på noe de «ikke» trenger (feks Walker og Mendy). Argumentet kan jo selvfølgelig gjøres at de trengte nye backer da Zabaleta, Clichy osv nærmet seg utgangsdato, men i samme tidsrom stilte vi med Valencia (utdatert ving) Marcus Rojo (stopper) og Daley Blind (midtbanespiller) som våre backer. Sett i kontekst var våre problemer på backene like store som Citys. Men siden de investerte godt tilbake i tiåret da de henget Aguero, Silva osv har de hatt muligheten til å forsterke i stede for å erstatte i senere tid.

Uansett, det var vanskelig å støtte Mourinho’s prestasjoner når vi begynte å spille U og tape jevnlig mot lag som på ingen måte er bedre enn oss spiller for spiller. Inn kom verdens mest kjente nordmann og norske sportsjournalister har siden da drevet en konstant Solskjær-glorifisering som har fått mange (særlig Liverpool) supportere på tuppa.

At norsk media glorifiserer og genierklærer ting Solskjær gjør, gjør det prestasjonen noe mindre? I mine øyne nei, fordi: selv om prestasjonene i seg selv ikke er så fantastisk så er det konteksten som gjør at vi Unitedsupportere er ganske glade om dagen. Vi har regelrett lidd oss gjennom hver eneste kamp i så mange år nå. Fra Moyes som trodde 40 innlegg og stillstand i boks var arven etter SAF, til LvG’s mildt sagt mislykkede forsøk på totalfotball, til Mourinho anno 2018 hvor apati og planløshet virker å være nøkkelord på taktikkmøtet i forkant av hver eneste kamp. Ingen mener at Solskjær har funnet opp kruttet på ny, men vi har faktisk vunnet ganske komfortabelt 3 kamper på rad(!!). Selv under de «gode» (alt er relativt) periodene til Mourinho har vi sjeldent vært fornøyd med hverken spill eller utførelse.

Solskjær er kanskje ingen Messias, men han har gitt oss tilbake håp om at bedre tider er i vente. Han har fått Pogba og Rashford til å prestere igjen - og stort mer kan vi ikke kreve. Men vi kan håpe, og akkurat nå er det alt jeg ber om.

1
2 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

TheOpiate

Trodde forsiden til VG var deres "samletråd" jeg...

1

startelver

VG har nok Solskjær stoff , vi trenger ikke en til.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Fortid og framtid - Viking for alltid

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...