Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Så er vi der igjen. I en tittelkamp mellom to sterke lag så viser det seg at bare ett av lagene kan vinne. Da må jo det bety at det andre laget driter seg ut? De gjør noe feil. Det finnes jo ingen andre muligheter?

Det er helt åpent om hvem som tar gullet av Man City og Liverpool. 1. poeng er ingenting med 9 runder igjen. Så vi lar foreløpig det titteljaget ligge litt.

Når Leicester vant i 15/16 så måtte man ha en historie om hvem som dreit seg ut. Det går jo ikke an at man har en vinner uten at noen "bottlet" det. Så da ble det Tottenham. Ikke Man City, Man Utd, Arsenal, Chelsea eller Liverpool, som alle brukte mer penger, og hvor minst 4 av dem som hadde lavere odds før sesongen, ikke Arsenal som faktisk ledet ved halvspilt. Nei, Tottenham bottlet noe de aldri var i nærheten av å vinne. Fordi de var nærmest mot slutten.

Så klarte de ikke å tukte en fantastisk Chelsea-utgave sesongen etterpå og ble serial-bottlers. Igjen; ikke Man City som sprøytet penger på alt og alle og ansatte Pep. Ikke Mourinhos Man Utd som hentet Zlatan, Pogba, Mkhitaryan og Bailly. Nei, Spurs bottlet det visstnok. Det er så dumt at jeg får fnatt.

Nå skal vi der igjen. Managere, spillere, klubber, gudoghverrman bottler, takler ikke presset eller driter seg ut fordi de ikke vinner. Som om man lever i et vakum hvor det bare er å gjøre jobben sin, så kommer 3 poeng rekende på en fjøl.

Solskjærs Man Utd tapte mot PSG og da måtte selvsagt historien ble at han ble utmanøvrert taktisk av Tuchel i følge Brede Hangeland. Det går jo ikke an at i en kamp mellom to sterke lag så kan det ene laget vinne uten at det andre laget enten:

a) blir utmanøvrert taktisk

b) er oppskrytt og ikke så gode som DU trodde

c) ikke takler presset

d) ikke ville det nok

Man ser det i media hele tiden. Spillere kan levere to identiske forestillinger, men de er middelmådige i en 0-0 kamp når en helt annen spiller bommer på en sjanse, mens de er fantastiske og kontroller kampen i en 1-0 seier fordi denne andre spilleren scorer. Utfallet styrer alt, og ingenting kan være normalt og vanlig lengre. Det må være sensasjonelt, krise, elendig eller GOAT.

Kan det hende at hvis Man City havner på 2. plass så har de likevel gjort en glimrende sesong og egentlig ikke gjort noe feil? Eller hvis Liverpool havner på 2. plass så er fortsatt Lallana en rimelig god fotballspiller?

Aldri i livet. Etter 3 sesonger i England hvor Klopp har fått konstant kritikk for at han er for "vill" og aldri vil vinne ligaen med mindre han roer ned presset og tetter igjen bak så kaster han nå vekk gullet fordi han ikke kastet alt i angrep på Old Trafford og Goodison og dermed bare klarte uavgjort. Tenk det?!?!? Uavgjort borte mot de to største rivalene. Klopp bottlet det.

/rant

41
57 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Son

Liverpool fansen har mistet det nå. Tenk å miste tittelen og "seg selv" på samme uka. Ikke bra

2

Jimmy_28

Vi avliver ikke bottler-begrepet riktig ennå!

Spurs-gjengen får det i trynet jevnlig (feilaktig/ubegrunnet/kokko...you name it).

Vi avliver ikke begrepet fordi det nå er LFC som er der. For første gang på ti år kommer de over Tottenham på tabellen, hvor unntaket er Suarezshowet i 2013/14. Dere må stille dere fremst i klasserommet med buksene nede mens vi roper "fuckin bottlers eyh" i hele mai, kanskje også noe inn i juni. Dette gjelder selvfølgelig også om det mot formodning skulle bli City.

Fom 1.juli kan vi avlive begrepet. Først da! Tomler forventes! Takk for meg!

2

Kiedis

Det er gresselig mange som er "fotball-fans", tilsynelatende uten å være interesserte i selve spillet. Interesse vel en fort forutsetning for å tilegne seg innsikt, så mange vil gjerne diskutere fotballkamper ved å redusere dem til oversiktlige og enkle ting som 2-3 dommeravgjørelser fremfor selve fotballkampen.

Enkle narrativ, "epic bantz" på Facebook og annet tøys tar skrekkelig mye plass.

2

-Jolla

Man ser det i media hele tiden. Spillere kan levere to identiske forestillinger, men de er middelmådige i en 0-0 kamp når en helt annen spiller bommer på en sjanse, mens de er fantastiske og kontroller kampen i en 1-0 seier fordi denne andre spilleren scorer. Utfallet styrer alt, og ingenting kan være normalt og vanlig lengre. Det må være sensasjonelt, krise, elendig eller GOAT.

Hvordan har jeg gått glipp av denne kremtråden tidligere? Har ikke lest resten av innleggene, så det var kanskje en litt forhastet påstand, men åpningsinnlegget bringer i hvert fall frem det jeg hater mest av alt innenfor fotballverden på en strålende måte.

Dette avsnittet gikk virkelig inn på den delen hvor folk helt og holdent mangler gangsyn.

Ti tusen tommeltotter.

1

FrannyLee

Veldig bra av Klopp å følg Pep til døren. Sånn skal fotball være.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Fortid og framtid - Viking for alltid

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...