Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg tror ikke det. Av flere grunner. Det tar tid å bygge opp et nytt mesterlag. Dagens United er jo ikke i nærheten. Liverpool og City ligger pt langt foran, og flere andre lag har også et forsprang nå. Dessuten er det jo vanskelig å rekruttere stjerner når man ikke er i CL. De beste vil gjerne spille der. Ryktene sier også at eierne ikke er særlig villige til å investere i akademiet, fasiliteter rundt klubben osv. Dette vet mange mer om enn meg, men hvis ryktene stemmer så er også dette et minus. City har for eksempel investert voldsomt i treningsanlegg mv. Managersituasjonen er også et springende punkt. Ole holder jo ikke mål på toppnivå. Bare å innse det. Ingen erfaring der, og ikke vist de lederegenskapene eller evnene som skal til helt i toppen. Og en eventuell ny manager vil også bruke tid/år på å bygge opp et nytt lag. Utålmodigheten er stor i en sånn klubb, og det er ikke sikkert at noen vil få god nok tid og nok ressurser til å ta United tilbake helt til topps. Nei, det vil ta år å ta igjen City og Liverpool, og selv da vil det ikke være noen garanti for PL-gull. Storhetstiden er over, og har vært det en stund.

1
18 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Granca96

Det ser mørkere og mørkere ut. Laget er så langt fra en tittelkandidat på alle måter at dette ser helt umulig ut. Alt og alle, unntatt keeper og et par til, må byttes ut. Og manager. Og alt dette er ikke gjort i en håndvending. Tar årevis!

1

glycinello

Dersom noen i 1990 hadde sagt at det kom til å ta 29 år før Liverpool vant ligaen igjen ville de i beste fall bli ledd av. Det ble vel på den tiden også sagt at de var "for store" til å gå gjennom en slik tørke. Jeg sier ikke nødvendigvis at det kommer til å gå like lenge til neste gang vi er helt i toppen, men jeg sliter med å se at vi skal hevde oss med det første i alle fall og 10 år er ikke usannsynlig. Lite kompetent sportslig ledelse, eiere som er mer opptatt av økonomisk vinning enn sportslig suksess, en manager som i beste fall er uprøvd og rivaler som er langt foran oss. Topp 4 og ett og annet cupgull er det jeg ser på som realistiske mål de neste årene i alle fall.

1

den_glade_gris

Nei, det vil ta år å ta igjen City og Liverpool, og selv da vil det ikke være noen garanti for PL-gull. Storhetstiden er over, og har vært det en stund.

Hvorfor 10 år? Ting skjer fort. Vi kan se på Spurs. Nå ligger de midt på tabellen. For noen få måneder siden spilte de CL finale med en genierklært manager. Nå er han sparket. City er allerede på vei nedover med et aldrene mannskap. Liverpool imponerer med resultater i år, men de har heller ikke det yngste mannskapet. Tror de ikke lar seg vippe vekk på et par år, men så tror jeg det kan være åpent. Gjør vi de rette tingene kan vi være tilbake på toppen om 3 år. Chelsea vil kanskje være vår vanskeligste motstander.

1

Granca96

Gjør vi de rette tingene kan vi være tilbake på toppen om 3 år.

Det er lov å være optimist. Men til våren er det allerede gått 7 år siden det forrige... Må skje mye, og ting tar tid.

1

KongOlav2

Det tar maks 2-3 år å bygge et topplag dersom man treffer godt nok på transfers med så mye penger som United har. Absolutt en meget stor mulighet for at det blir ligagull innen 10 år.

1

wingswest

Liverpool imponerer med resultater i år, men de har heller ikke det yngste mannskapet. Tror de ikke lar seg vippe vekk på et par år

Først må Liverpool vinne et ligatrofé før vi kan konkludere med at de er laget å slå. De har ikke levert i avgjørende faser av sesongene, selv om de har vært svært gode i mange sesonger i de siste ti årene. Men et par 2. plasser gir ingen plass i historiebøkene.

At United tar et ligagull innen 10 år er svært sannsynlig, det er forsåvidt sannsynlig at Liverpool også gjør det (og de er selvsagt favoritter til å gjøre akkurat det om bare 6 måneder).

City har dominert et par sesonger, men Silva spiller sin siste sesong, Agüero har 1-2 sesonger igjen på toppnivå, Fernandinho er 34 år gammel. Bærebjelkene i laget blir eldre, og de har ikke så god dekning defensivt selv etter å ha svidd av flere milliarder i de bakre rekker gjennom de siste årene. Når de nevnte 3-4 sentrale spillerne legger inn årene, så har de fremdeles Ederson, Laporte, De Bruyne, Jesus og mange andre gode spillere. Men jeg er usikker på om Pep tar på seg generasjonsskiftet. Og med en ny manager vil de ihvertfall ikke bli like suverene som de har vært.

1

BlueRaptor

City har dominert et par sesonger, men Silva spiller sin siste sesong, Agüero har 1-2 sesonger igjen på toppnivå, Fernandinho er 34 år gammel. Bærebjelkene i laget blir eldre, og de har ikke så god dekning defensivt selv etter å ha svidd av flere milliarder i de bakre rekker gjennom de siste årene. Når de nevnte 3-4 sentrale spillerne legger inn årene, så har de fremdeles Ederson, Laporte, De Bruyne, Jesus og mange andre gode spillere. Men jeg er usikker på om Pep tar på seg generasjonsskiftet. Og med en ny manager vil de ihvertfall ikke bli like suverene som de har vært.

Får City ordnet opp venstrebacken, en ny makker til Laporte og en bedre erstatter/utfordrer til Aguero enn Jesus så har de fortsatt et knall lag.

Ederson

Cancelo, X.X., Laporte, Mendy/Angelino/X.X.

Bilva, Rodri, KDB

Sterling, X.X, Mahrez/Sané

1

johwi68

Liverpool imponerer med resultater i år, men de har heller ikke det yngste mannskapet.

Alisson Becker (27, 5-6 sesonger igjen) Trent Alexander-Arnold (21, 10 sesonger igjen) Joël Matip (28, 3-4 sesonger igjen) Virgil van Dijk (28, 4-5 sesonger igjen) Andy Robertson (25, 5-6 sesonger igjen) Fabinho (26, 5-6 sesonger igjen) Jordan Henderson (29, 2-3 sesonger igjen) Gini Wijnaldum (29, 2-3 sesonger igjen) Mo Salah (27, 4-5 sesonger igjen) Roberto Firmino (28, 3-4 sesonger igjen) Sadio Mané (27, 4-5 sesonger igjen)

I tillegg har vi: Adrian (32, 2-3 sesonger igjen) Joe Gomez (22, 10 år igjen) Dejan Lovren (30, 1-2 sesonger igjen) Naby Keïta (24, 6-7 sesonger igjen) Alex Oxlade-Chamberlain (26, 5-6 sesonger igjen) Xherdan Shaquiri (28, 3-4 sesonger igjen) Divock Origi (24, 6-7 sesonger igjen)

I Klopps sannsynlige førsteellever er det ingen som har passert 30, og ingen som må byttes ut før om tidligst et par år, hvis vi tenker alder/fysiologi. På benken er det kun Adrian og Lovren som såvidt har bikket tretti, og de holder nok begge minst et par år til som back-up.

På benken er det dessuten mye ungt og potensielt veldig bra i Gomez, Keita, Ox og Origi, samt at vi har et U23-lag og et akademi med store talenter som Brewster (19), Elliott (16), Jones (18), Hoever (17) og van den Berg (17), som alle kan ta steget i løpet av en sesong eller tre.

Liverpool har muligens ikke det yngste mannskapet, men når klubben nå har en kjerne av spillere som nå går inn i sin beste alder så tror jeg ikke generasjonsskifte er det de frykter mest.

1

TrueTopRed

United kan konkurerer om gull allerede om en sesong eller 2 om man plutslig ut av intet startet å gjöre de riktige tingene. Men det vet vi alle ikke kommer til å skje.

1

Pogba6

Om det kommer inn en ordentlig manager så kan vi vinne PL i løpet av 3 år.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Fortid og framtid - Viking for alltid

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...