Fotball - Premier League

beardman

Topp 3 viktigste posisjoner

Som overskriften sier, hva er de 3 "viktigste" posisjonene på fotballbanen, og hvorfor? Hvis du hadde bygget et lag som trener, fra bunnen av, hvor ville du fokusert aller mest på kvalitet?

Formasjon velger du selv.

Jeg ville nok valgt keeper, anker og spiss i en 4-3-3.

Fotball handler om å score mål og å ikke slippe inn, derfor blir spiss og keeper to av mine valg, mens anker velger jeg over midstopper og back fordi såpass mye av spillet går gjennom midten og det er så utrolig viktig å "vinne midtbanen".

Samtidig så ser vi en større viktighet på backene i moderne fotball enn vi kanskje gjorde tidligere, bare se på lagene til Klopp, Guardiola, osv. Backene må både kunne forsvare og angripe, ha stor motor, god forståelse for spillet, god teknikk, rask, and the list goes on.

Så det kan godt hende at i fremtiden vil backene faktisk bli viktigere enn ankeret, men per nå velger jeg anker fordi de styrer tempoet, sirkulerer ballen, limer laget sammen både offensivt og defensivt, har mye kontakt med kula og generelt har meget god forståelse av spillet.

Midstoppere er selvfølgelig også viktig, mens vinger kanskje er det "minst viktige" føler jeg.

1
16 svar

Indreløpere i en 4-3-3 er litt vanskelig å vurdere opp mot de andre posisjonene synes jeg, men havner vel kanskje sist sammen med vinger i en 4-3-3.

1

Komplimentære ferdigheter samhandling og forståelse, oppfattelse av hverandres bevegelse er det første essensielle.

Så kommer det mye an på spillerstil alså managers prefered spillermønster men ting blir selvsagt mye enklere å få til å sitte om en har en sjef bak som binder sammen forsvaret samt en klok spilleoppholder ved balltap anker på midtbanen.

Da er det lettere mindre risikofylt å våge litt ekstra forover å derved lettere å bryte ned motstander få tellefeil på dem ved å være komme i overtall.

Og der er det vel mye av Klopps suksss denne ssongen ligger vil jeg påstå.

1

Keeper, Midtstopper, Spiss. Har du verdensklasse på de plassene kan du vinne kamper selv om spillet ellers er ræva.

1

Umulig å svare på. I gamle dager spilte de dårligste back. I dag er det ikke sånn. Alle på et lag er like viktige.

1

Keeper er No1.

Tenk på det. Alle utespillere kan gjøre mange store tabber uten at det koster noe. Gjør keeperen en tabne a la Fabianski for West Ham mot Liverpool er det - krise...

Men alle er jo viktige, men keeperen står etter mitt syn i en særstilling.

Og alle LFC-supportere bør tenker over Becker i finalen mot Spurs vs Karius i finalen mot Real M.

1
return_of_drakkar Keeper er No1. Tenk på det. Alle utespillere kan gjøre mange store tabber uten at det koster noe. Gjør keeperen en tabne a la Fabianski for West Ham mot Liverpool er det - krise......

Men alle er jo viktige, men keeperen står etter mitt syn i en særstilling

Samtidig gjenspeiler en keepers prestasjoner over en hel sesong nivået på laget han har foran seg.

Man kan f.eks. peke på at keepere som Ederson og Pickford ikke har noen god sesong, men ser man på tallene så spiller de på lag som slipper til mye større sjanser enn hva de gjorde forrige sesong. Om motstanderen i snitt har 25-30% større sjanse å score pr avslutning, er det en viss automatikk i at redningsprosent stuper, at det slippes inn flere mål som det er mulig å ta og at gjøres flere feil.

Det er en grunn til at selv middelmådige keepere tidvis ser strålende ut når man plasserer de bak Burnley-forsvaret. Og det er en grunn til Kepa plutselig ble "ligaens dårligste keeper" når Lampard som ikke har greie på forsvarsspill tok over Chelsea.

Wojciech Szczęsny så ikke ut til å være god nok for PL i et Wenger-lag. Så dro han til Italia og holdt Alisson på benken før han ble solgt til Juventus.

Kasper Schmeichel er vel kanskje det beste eksemplet. Klassekeeper med fantastiske stats i Leicesters gullsesong. God igjen denne sesongen når Leicester er gode, mens han de tre forrige sesongene var blant de svakere keeperne i PL.

1
caliblue [sitat…] Samtidig gjenspeiler en keepers prestasjoner over en hel sesong nivået på laget han har foran seg. Man kan f.eks. peke på at keepere som Ederson og Pickford ikke har noen...

Samtidig gjenspeiler en keepers prestasjoner over en hel sesong nivået på laget han har foran seg.

Hvordan man setter sammen diverse statistikk er et fag i seg selv. Så finnes det noen faktorer der som ikke er så veldig målbare heller.

Joda, men snu på det også. Laget foran kan også svekkes eller styrkes ut fra keeperen.

Men så må vi ut fra det statistiske se på halene...altså de esktreme gode redningene og tabbene. Altså kan de ekstreme plussene eller de ekstreme tabbene få store utslag.

1

En to og et halvt år yngre Alisson, som var ny i Europa etter å ha kommet over fra Brasil. Også målvakter utvikler seg, og det er mange faktorer som spiller inn, ikke minst mentale, så det er lite som er oppsiktsvekkende ved at Szczęsny holdt Alisson bak seg i køen i Roma den gang.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.
Bilde

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndighete...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Liverpool - Arsenal: Hvem vinner?

Liverpool møter Arsenal på Anfield, 20. november kl. 18.30. Hvem vinner? Avgi stemme i bunn, og diskuter den kommende storkampen her (Du må være logget inn for å avgi stemme). Statistikk:
Liverpool
53,8 %
Uavgjort
23,1 %
Arsenal
23,1 %

13 stemmer • Avstemningen er over

5
1 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...