Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ny sesong, og for første gang siden august 1990 starter vi sesongen som tittelforsvarere. Etter parademarsjen forrige sesong er det forventet at vi skal være helt i toppen. Veldig mange eksperter, aviser og tv-stasjoner har oss som favoritter til en ny ligatittel. Det uten å ha gjort mer på overgangsmarkedet enn å selge Lovren, la Lallana gå til Brighton, og hente en back-up til Robertson på venstrebacken.

Det er en del som tyder på at vi vil forsterke før vinduet stenger i oktober, og da først og fremst med playmakeren og eleganten Thiago i Bayern München. Media har spekulert og påstått det ene og det andre gjennom hele sommeren, men det er tydeligvis noen floker og skjær i sjøen. I tillegg vil vel mange påstå at vi trenger en fjerde stopper, en som kan ta Lovren sin plass som seriøst alternativ. Ungguttene vi har til disp er neppe klare.

Så snakkes det om offensive spillere blant fansen, men her tror jeg det blir vanskelig å gjøre noe som styrker oss veldig. Mye pga av at vi har tre klokkeklare førstevalg, tre spillere som er svært vanskelig å erstatte. Samtidig har vi en Minamino som virker bedre og bedre for hver kamp som spilles, supertalentet Elliott, en Origi som alltid er god når han får en rekke kamper på rappen (solid om vi skulle få en skade på f.eks. Firmino), og den noe bortglemte Shaqiri. Nå kan vi drømme om ei stjerne som blir med i en rullering, men Klopp er ikke tilhenger av slik rullering i det bakerste og fremste ledd.

Så, hva tror jeg om sesongen som kommer?

Jeg tror Thiago kommer, og at Gini blir Barcelona-spiller, og at vi får inn en midtstopper som overrasker oss. Jeg tror dessuten at våre spillere fortsetter å bevise at de er jernmenn, og at vi unngår de lange skadeproblemene (utenom Ox, da, som har Arsenal-DNA). Jeg tror dessuten at vi fortsetter å utvikler oss under Klopp, og at de fleste spillerne vår blir enda et lite hakk bedre enn vi var i sesongen vi har lagt bak oss. 100 poeng blir det neppe, men jeg tror det blir nok poeng til at vi forsvarer tittelen.

Pep er i en nedadgående spiral, og mister sakte men sikkert grunnfjellet som har sikret Man City mange titler (Kompany, Silva, Fernandinho - gamling som ikke er det han var). Man Utd får ikke Sancho, som nok ville ha utgjort en stor forskjell. Chelsea trenger tid på å spille inn alle nykjøpene. Spurs blir nok farlige under Mourinho, men mangler et alternativ til Kane. Arsenal ser spennende ut, men alle vet at de får sine vanlige skader på sentrale spillere. Everton er Everton. Osv.

Dette tror jeg vi ser når vi titter på tabellen (forhåpentligvis) 23.mai..:

1. Liverpool 2. Chelsea 3. Man City 4. Spurs 5. Man Utd 6. Arsenal 7. Everton 8. Leeds 9. Leicester 10. Wolves 11. Newcastle 12. Brighton 13. Sheffield Utd 14. Southampton 15. West Ham 16. Crystal Palace 17. Aston Villa 18. Burnley 19. WBA 20. Fulham

Toppscorer: Salah - 31 mål

Årets spiller: Mo Salah Årets unge spiller: Kai Havertz Årets manager: Klopp

Ha en fortreffelig sesong, med en haug av saklige og usaklige debatter!

4
4,3k kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Legendag_

Dagens hendelser og kamputsettelse er atter et bevis på at denne sesongen må innlemmes med en gigantisk asterisk i historiebøkene, og at fotballproduktet, om ikke dødt, så er det hvertfall uhyre traust i status-quo. Hele opplegget er bare rør fra tomme tribuner, kampoppsettet med kamper i tide og utide som gjør det helt umulig å forholde seg til, VAR som suger ut all gleden og spontaniteten med fotball, og til syvende og sist har man den vanvittige økonomiske skjevheten hvorav gulfstater og oligarker får lov til å pøse inn milliarder gjennom sine leketøy i beste sportsvasking-stil.

Som et resultat av alt dette så blir dagens kamputsettelse møtt med et likegyldig skuldertrekk - er det noen som bryr seg? Attpåtil har man da Gary Neville, Carragher og hele den hyklerske SkySports-gjengen opptre som moralens voktere i lys av ESL-fadesen, hvor Glazers, FSG og Kroenke fremstilles som satan, mens Abramovitsj og Sheikh Mansour unnslipper som rene helgener - ignorante til hva disse representerer og kommersialiseringen som SkySports selv var med på å sette i gang tilbake i 1992.

Tomme tribuner og en suppe av et kampoppsett er selvsagt noe som vil normaliseres med Koronaens frafall, men de andre helt åpenbare problemene vil ikke forsvinne uten videre og det hele starter med UEFA og FIFA i spissen. De har vendt et blindt øye til sportsvasking og gjort minimalt for å utligne de økonomiske skjevhetene i mange år, selv FFP har vært halvhjertet. At CL-semifinalistene består av Chelsea, ManCity og PSG for første gang noensinne er symptomatisk med hvilken retning fotball har tatt, et forutsigbart og sterilt produkt.

14

SirOwen

er det noen som bryr seg?

Niks.

Hadde samme forventning til dagens kamp som til oppgjøret mellom Røa og LSK i damefotballen. Greit nok at det faktisk er mange år siden fotballen mistet sjelen, men inntil sportwashing, VAR og Covid entret banen, var det i det minste litt spenning og underholdning man kunne se frem til når helgen endelig kom.

Pdd gir det jo mer mening å se på finsk fjernsynsteater enn PL...

2

Deila

er det noen som bryr seg?

Nope, gledet meg ikke til kamp og at den ble avlyst med møtt med et skuldertrekk. Spot on det innlegget ditt faktisk. Coronaball er så dørgende kjedelig. I kombo med VAR så har egentlig luften gått sakte men sikkert ut av ballongen for min del.

1

Faquarl

10

SirOwen

Haha, helt fantastisk.

1

Knaxern

Folk liker å dra frem sammenligner rundt Ferguson av og til.

Man Utd vant ligaen i 2002/03, så havnet de 15p bak Arsenal i 2003/04, 18p bak Chelsea i 2004/05 og 8p bak i 2005/06. Så vant de ligaen de tre påfølgende sesongene.

Når managere har vist at de kan bygge klubb og lag tidligere, så er det idioti å begynne med krisemaksimering etter en periode med motgang. Glem denne sesongen, Klopp fortjener mer tillit enn noen annen manager vi har hatt de siste 30 årene.

9

Romlingane

Folk liker å dra frem sammenligner rundt Ferguson av og til.

Man Utd vant ligaen i 2002/03, så havnet de 15p bak Arsenal i 2003/04, 18p bak Chelsea i 2004/05 og 8p bak i 2005/06. Så vant de ligaen de tre påfølgende sesongene.

Men det er et godt stykke derfra til 25-30 poeng og 8-10 plasser bak, samt at ManU hadde langt mer penger å løse problemet med.

1

klaumb

Dette var helt nydelig. Om vi skulle lykkes med å klare topp-4 med alle de problemene vi har hatt denne sesongen, så vil jeg rangere managerprestasjonen til Klopp helt der oppe med hans aller beste sesonger. Se hvor ufattelig stor forskjell det er på United defensivt i går med Maguire ute av laget kontra når han spiller, så kan man jo forestille oss at han skal sette sammen et forsvar med forskjellige kombinasjoner av Matic, Tuanzebe og en U23 spiller som spilte på sjette nivå med Kidderminster Harriers i fjor. Og ikke bare i en kamp, men over tid.

Det har jo til tider vært realiteten vår bortsett fra at Matic verken er like god som Fabinho i forsvaret eller at han hadde mistet noe offensivt ved å flytte han ned.

Og selv om det virker så enkelt å bare ha tillit til spillere som Phillips, Williams og etter hvert en nyinnkjøpt Kabak, så er det jo klart det er vanskelige valg for Klopp når man har en så god midtstopper i Fabinho og disse har mer eller mindre null erfaring fra dette nivået. Og ikke minst krever de å spille med Phillips og Williams bak der at vi fungerer helt optimalt i presspillet, og heldigvis klarte vi etter de 20 første minuttene i går der det ikke satt optimalt å få det til å fungere.

Men at man har klart å omstille seg defensivt til at en mann som Phillips får lov å herje defensivt på sine styrker sier alt om Klopp sine evner som manager og til å få maks ut av sine spillere. Og i Phillips har han fått det han ikke har fått i noen andre denne sesongen, og det er kontinuitet som gjør at han faktisk har kunnet jobbe med han i et system.

Nå må vi bare klare å holde fokus hele veien inn. Fordelen med kampen i går er at man aldri får hvile bak der og hele tiden må fokusere. I de tre kampene vil forsvaret settes på færre prøver, og det er ofte mer krevende mentalt for en forsvarer enn når man hele tiden blir utfordret.

7

clavin

Om vi skulle lykkes med å klare topp-4 med alle de problemene vi har hatt denne sesongen, så vil jeg rangere managerprestasjonen til Klopp helt der oppe med hans aller beste sesonger.

Jeg skjønner ikke logikken her. Jeg er fullstendig med på at skadeproblemene gjorde at klubben i realiteten var sjanseløse mot City i kampen om ligamesterskapet, og at det var vanskelig å vinne trofeer uten noen av de som var tiltenkt å utgjøre midtforsvaret. Laget tapte likevel 6 hjemmekamper på rad, mot veldig begrenset motstand, og dette kan ikke tilskrives skadeproblemer. Så dårlige var ikke de som faktisk spilte disse kampene.

Dette er ikke noe mistillit mot Klopp, men det er mye som ikke har fungert i år, og skadeproblemene forklarer ikke alt.

1

mcdermott

men det er mye som ikke har fungert i år, og skadeproblemene forklarer ikke alt.

--- Men det er nok ikke bare skader som spiller inn alene. Sadio f eks forteller jo at han har tatt masse tester for å finne ut av hvorfor han har hatt det han mener er hans verste sesong. Det kan være mentalt men det kan også at f eks covid traff han på en måte som har gjort det vanskelig å komme tilbake til der han var.

Og så er nok vi i stor grad en klubb hvor kollektivet er enormt viktig for at helheten skal bli bra.

1

deleted196507

Laget tapte likevel 6 hjemmekamper på rad, mot veldig begrenset motstand, og dette kan ikke tilskrives skadeproblemer. Så dårlige var ikke de som faktisk spilte disse kampene.

Dette er ikke noe mistillit mot Klopp, men det er mye som ikke har fungert i år, og skadeproblemene forklarer ikke alt.

Det forplanter seg jo kraftig når hele ryggraden i laget er ute eller i horribel form. Denne perioden kom også i det som tradisjonelt er den tøffeste delen av sesongen under Klopp.

1

minuspol

Det Klopp gjorde i denne kampen er så nydelig instruktivt, og det blir så fantastisk gjennomført av spillerne at det er å få tårer i øynene av.

Når man leser om kampen, og ser eksperter uttale seg, så får man inntrykk av at Klopp og Liverpool bare spilte fotball, uten den store planen. Mens det var Mourinho som kom til kampen forberedt og med en klar og enkel plan.

Og det gjorde Mourinho. Han og Spurs gjorde nok eksakt det de hadde tenkt. Og de gjorde det bra også. Men de slapp inn to mål.

Klopp måtte også opp med en plan. En god en. Han viste også hvordan Mourinho kom til å angripe kampen, og la planen utfra dette. Spurs og Mourinho ønsket å ligge lavt og å slå kontra. De klarte det to-tre ganger? Og grunnen til at de ikke klarte det flere ganger var jo planen til Klopp og utførelsen til spillerne. Enormt høyt press. Nesten uten glipp. Og ikke nok med det. Man brukte det høye presset til å angripe umiddelbart med alt man hadde hver jævla gang. Williams følger Kane til midt på Spurs banehalvdel, vinner ballen og GÅR I ANGREP. Hvor porno er egentlig det? For meg blir ikke fotball bedre enn det Liverpool drev med i går. Og det var til slutt Klopp som var den store taktiske vinneren.

Og så skal jeg berømme Mourinho for inngangen til 2. omgangen. Da gjorde de noe annet, og der var guarden til Klopp litt nede. Jeg tipper Klopp er relativt irritert over det der nå i dag når han får summet seg.

Men for en fest. Fantastisk! Rett og slett fantastisk.

Hvem som spilte best for Liverpool? Den jobben midtbanen gjør sammen er verdensklasse. Hvem av de tre som er viktigst vet jeg ikke, men det er umulig å ikke bli betatt av Jones. For uten skadene hadde ikke han vært på banen. Nå var han med og dominerte det hele.

Det samme med Williams. Det er sjukt. Han må ha fått ei sprøyte med sjøltillit i forkant av kampen.

Mané, Salah, Firmino... Jeg holder kanskje Mané som best av alle. Han er den som er så livsfarlig hele veien at Spurs blir fullstendig bundet på hender og føtter. Hver gang han får ballen så stiger pulsen i hele Spurs-laget. De er livredde, og han truer de konstant.

Men det er 8-9 på hele gjengen. Noe annet er utenkelig.

7

Magnific

Det samme med Williams. Det er sjukt. Han må ha fått ei sprøyte med sjøltillit i forkant av kampen.

Er ikke med på hypen av Williams. Skyld i begge Bergwijn sine sjanser alene med keeper, og kunne potensielt kostet oss kampen. Spiller seg dog opp i løpet av andre omgang, der han bryter fint flere ganger. Selvsagt ung osv, og forventet ikke allverden av ham i PL debuten, men rett skal være rett :p

1

-k9b_

Skyld i begge Bergwijn sine sjanser alene med keeper,

Det trenger ikke alltid være noen som har skyld i ting, men den ene så er det da Fabinho som taper en hodeduell med Son.

1

minuspol

Er ikke med på hypen av Williams. Skyld i begge Bergwijn sine sjanser alene med keeper, og kunne potensielt kostet oss kampen.

Your loss, og nei.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...