Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Brighton & Hove Albion Football Club (Klubbtråd)

Fortjener ikke dette laget og dette prosjektet en egen tråd?

Jeg skal ikke påstå at jeg har følgt dem like tett det siste året, men jeg synes det er veldig fascinerende hvordan Potter har formet dem på like over ett år. De har gått fra å spille erketypisk britisk fotball til en mer moderne stil hvor man i langt større grad styrer kamper og spiller «proaktiv» fotball. Graham Potter er i ferd med å bli, i mine øyne, den første engelske treneren som lykkes med å drille inn et «moderne grunnspill». I dette legger jeg at laget hans evner å spille seg ut bak i fra, og kan lykkes med et høyt kollektivt press (om enn noe mer fleksibelt enn topplagene som er gode på dette).

Potter var litt heldig som kom til ett lag med et par typer av god kvalitet som passet hans filosofi. Jeg tenker særlig på Dunk, men også Ben White. Ved å tilføre Webster har han fått på plass et svært solid forsvar med gode pasningsspillere. I tillegg har klubben fått på plass et par spennende spillere fremover som er underholdende å følge. Tenker da særlig på Lamptey, Trossard og Maupay.

Etter de tre første kampene hadde ni poeng vært langt mer fortjent enn tre. Jeg tror kampene mot Chelsea og Man Utd kan ha vært litt misledende. Begge lagene så fryktelig svake ut. Likevel blir det veldig interessant å følge Brighton videre. Jeg tror de kan tilby mye god fotball. Om enn kvaliteten på spillerne ikke er like høy.

2
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

mikemodano

Jeg vet ikke om jeg liker å innrømme det, siden jeg helst har andre preferanser langs sydkysten, men Brighton har vist seg å være en klubb det er vanskelig å mislike. Det har vært en spennende reise i mange år (man vil huske hvordan man spilte en direkte avgjørende kamp i siste serierunde i '97 for å unngå nedrykk fra fjerdenivået), og for dem som har fulgt klubben aller tettest, så var nok perioden i eksil den vanskeligste. Man forlot Goldstone Ground samme sesong som statusen som ligaklubb så vidt var blitt sikret, og siden fulgte perioder både på det trøstesløse Withdean (friidrettsstadion i byen) og utabys i Gillingham, mangfoldige kilometer unna. Gleden var stor da man endelig var tilbake med egen grunn under føttene, selv om man teknisk sett nå er hjemmehørende i Brighton-forstaden Falmer.

For Hove&Albions del håper jeg Graham Potter i større grad enn Eddie Howe, for å trekke fram et annet engelsk managernavn det ble stilt en del forventninger og håp til etter at han hadde tatt kystrival Bournemouth opp i eliten, makter å utvikle seg og i det minste henge med i tiden, eller sågar være i forkant av utviklingen, slik at klubben kan fortsette å levere solide Premier League-sesonger. Jeg er enig med Georgie Best her i at det er en interessant klubb å følge.

2

TheBelfastBoy

Bra oppfølging til tråden det. Men ser ut til at jeg var i offside da jeg slo innlegget.

Kommer til å forsøke å få til en tur til Brighton når det åpner litt opp igjen. Aldri vært der. Ser ut som en fin by!

1

mikemodano

ser ut til at jeg var i offside da jeg slo innlegget

Fortvil ikke. Starten var så god at tråden likevel fortjener å leve. Du kan jo gjøre den til åsted for litt mer taktiske betraktninger enn hva man ser i den opprinnelige klubbtråden?

Jeg skal ikke skryte på meg Brighton-besøk, så byen kan jeg vanskelig uttale meg om, men om du skulle lide av homofobi, hvilket jeg for så vidt ikke har noe inntrykk av, så bør du kanskje heller se etter andre reisemål. Den er "kjent" som "homoby" nummer én i England (neppe helt stuereint å si, men det er i hvert fall et historisk faktum). Jeg hadde imidlertid et besøk i nærliggende Lancing for en del år tilbake, og traff der på flere med sesongkort på Amex. Absolutt både trivelige og kunnskapsrike mennesker, så hvis egenerfart empiri skulle være avgjørende, ville jeg mer enn gjerne reist både til Brighton by og Amex Stadium.

2

StevenPatrick

Jo?

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...