Fotball - Premier League

** Arsenal overgangstråd - Sommer 2021 **

Etter et meget hektisk vintervindu for Arsenal så retter vi nå blikket mot det neste viktige som skjer for klubben, nemlig sommervinduet 2021.

Fortsetter storrengjøringen av stallen? Blir man kvitt de gamle møblene som har støvet ned på loftet? Slipper vi å se Elneny, Luiz og Willian i en Arsenal-drakt igjen? Det er lov å håpe i hvert fall.

Til tross for god flyt og godt spill i det siste så trenger Arsenal både forsterkninger til førstelaget og backup i posisjoner hvor man er litt short. Man trenger en venstreback til i stallen, en til spiller som kan spille som 10er, kanskje en sentral midtbanespiller eller to og en spiss hvis Nketiah, Balogun og Lacazette drar.

Jeg har et lite håp om at Edu tar med seg sjekkheftet og Lacazette til Milano, og reiser hjem med Barella, Hakimi og Lautaro.

Kjør diskusjon!

3
559 svar

Uten å fokusere på hvem som vil/må dra i sommer så hvor må vi da forsterke.

- HB: Nytt førstevalg, med Bellering/Cedrick som backup

- VB: Ny backup til Tierney, men som må kunne forventes å spille mange kamper pga skadene til Tierney

- CM: Ny partner til Partey, med Xhaka som primær Backup

- Nytt førstevalg som Spiss, og da med en av Auba/Laca som backup sammen med Martinelli

1

@ChrisWheatley_ på Twitter:

Football London understands Arsenal’s squad planning for the summer transfer window is already underway. The club are likely to be open to letting Alexandre Lacazette & Eddie Nketiah leave with both players entering into the final year of their contracts.

3

Hva skal skje med: AMN, EN, RN og JW? Disse unggutta har nå kommet i en alder der det må være mulig å se hvem som har kvaliteten til å bli med videre. Har noen nivået inne, eller blir disse solgt?

Egyptern regner jeg med forsvinner.

Lacazette bør selges nå mens han har litt verdi.

CC får kanskje en sesong til for å øke markedsprisen, men han er jo ikke god nok.

HB har sikkert lyst til å prøve seg i en annen klubb nå.

En ny ung spiss og en beck skal sikkert inn. Tror vi kommer til å kjøpe DC fra Real.

1

Mye kommer jo an på hva som skjer med lånespillerne våre (som for øvrig er en svakhet med strategien å lene seg på lånte spillere, selv om den er forståelig nå i corona-tiden).

Hvis begge skal tilbake til Real trenger vi to tilsvarende spillere.

Går kontrakten til Luiz ut nå i sommer eller neste? Forsvinner han ut (som jeg håper) så må en stopper inn. Dette kan selvsagt være Saliba, men hvis Arteta mener at han ikke er klar, så må en annen stoper inn.

Cover på venstre back må inn.

Så får vi se om det skjer noe på høyre back. Ideelt sett skulle vi hatt inn en bedre spiller som ble et klart førstevalg, men jeg ser ikke helt at det prioriteres med mindre lånespillerne blir og Saliba kommer inn som reelt alternativ.

Hvis Ødegaard ikke blir, kan det vel hende vi gjør et nytt forsøk på Aouar? Litt usikker på om det økonomiske er på plass for en sånn overgang.

Willian blir vi selvsagt ikke kvitt, men Lacazette er nok en vi kan få litt penger for. Dog usikker på om vi er i salgsmodus på en såpass god spiller, som definitivt er et alternativ. Vi har fått ryddet såpass mye i stallen at det meste av salg nok kommer an på hvem som kommer inn.

Bortsett fra en del av unggutta, som snart enten å slå skikkelig igjennom eller selges. Type Nelson, Willock og Nketiah.

1
Enzino Mye kommer jo an på hva som skjer med lånespillerne våre (som for øvrig er en svakhet med strategien å lene seg på lånte spillere, selv om den er forståelig nå i corona-tiden). Hvi...

Går kontrakten til Luiz ut nå i sommer eller neste? Forsvinner han ut (som jeg håper) så må en stopper inn. Dette kan selvsagt være Saliba, men hvis Arteta mener at han ikke er klar, så må en annen stoper inn.

Kontrakten til David Luiz utløper til sommeren. Jeg ser ikke bort fra at de forlenger med et år til avhengig av hva de ønsker å gjøre ellers i laget siden det er mange posisjoner hvor vi trenger å hente inn nye spillere og at det kan være ugunstig å gjøre for mange utskiftinger samtidig.

Som du nevner så kan det skje noe på høyreback og venstreback må vi hente inn en backup/rotasjonsalternativ. Vi trenger flere midtbanespillere siden vi i praksis vel kun har 2 spillere på kontrakt som holder nivået (Xhaka og Partey). Tror vi selger både Lacazette og Nketiah så da må vi nok ha inn en spiss til om ikke Balogun signerer og vi satser på trioen Aubameyang, Martinelli og Balogun.

2
Walchez [sitat…] Kontrakten til David Luiz utløper til sommeren. Jeg ser ikke bort fra at de forlenger med et år til avhengig av hva de ønsker å gjøre ellers i laget siden det er mange pos...

Tror vi selger både Lacazette og Nketiah så da må vi nok ha inn en spiss til om ikke Balogun signerer og vi satser på trioen Aubameyang, Martinelli og Balogun.

Er vel ikke usannsynlig at Nketiah blir solgt, for han har ikke tatt de nødvendige stegene. Men tviler mer på at Lacazette selges, siden han er et veldig godt alternativ.

Særlig fordi signalene har vært ganske tydelige på at Balogun forsvinner, og det er dyrt å kjøpe kvalitetsspisser.

Det kunne også vært interessant å se Martinelli som midtspiss.

Kvartetten Emile, Saka, Ødegaard og Martinelli er det veldig mye bevegelse og fotball i. Kunne blitt til et mareritt å spille mot hvis de fikk samspilt seg. Alle jobber steinhardt defensivt og har løpskapasitet også.

1
Enzino [sitat…] Er vel ikke usannsynlig at Nketiah blir solgt, for han har ikke tatt de nødvendige stegene. Men tviler mer på at Lacazette selges, siden han er et veldig godt alternativ....

Men tviler mer på at Lacazette selges, siden han er et veldig godt alternativ.

Jeg tror at de vil selge Lacazette om de får et brukbart bud på han. Han har kun 1 år igjen av kontrakten og han virker å være i nedadgående kurve når det gjelder det fysiske. Ut fra det jeg har fått med meg så har det ikke vært noen signaler fra klubben om at de ønsker å forlenge kontrakten hans og jeg har heller ikke sett noe fra spilleren selv heller på at han ønsker å forlenge kontrakten. Det har derimot versert en del rykter om klubber som kan være interesserte

1
Walchez [sitat…] Jeg tror at de vil selge Lacazette om de får et brukbart bud på han. Han har kun 1 år igjen av kontrakten og han virker å være i nedadgående kurve når det gjelder det fysi...

Spennende situasjon å følge. En løsning kunne jo være å tilby ham å forlenge med 1 år. Men han er antakelig veldig interessert i å få seg en skikkelig lang og god siste kontrakt, og det får han neppe i Arsenal men kan få andre steder.

1

Stuttgart vil forlenge lånet av Mavropanos. Han har spilt regelmessig den siste tiden. Sven Mislintat påstår han er en av de raskeste midtstopperne i Bundesliga ved siden av Upamecano. Hvis Saliba ikke har hodet på rett plass, kan vi jo håpe grekeren vi hadde avskrevet plutselig står fram som en ny klassestopper.

1

Torreira vil til Boca Juniors. De vil sikkert ikke betale noe for han. Kanskje det er mulig å få til en byttehandel - det er sikkert flust med talenter i den klubben.

1
Cowpunk Torreira vil til Boca Juniors. De vil sikkert ikke betale noe for han. Kanskje det er mulig å få til en byttehandel - det er sikkert flust med talenter i den klubben.

Torreira har puttet klubben over en tønne og rævkjørt oss når det kommer til makt i forhandlinger med Boca. Hvis han kun vil spille der så har vi ingen pressmidler og prisen vil nok ende opp med å bli betraktelig lavere enn hvis han ikke hadde kommet med dette utspillet. Jeg har selvfølgelig empati med han siden han nettopp mistet moren og ikke har hatt de to beste årene i Europa, men faen heller, dette kunne han ha tatt internt. Nesten så jeg håper klubben holder han på trass. Det var fryktelig uprofesjonelt.

1

Her kan det bli liv i sommer. Ekstremt mye å gjøre med troppen, selv om den verste oppryddingen startet allerede i januar. Dette er kun ren ønsketenkning, men et optimalt overgangsvindu ser noe slik ut for meg:

Keeper/forsvar

Vår kjære islending, Runarsson, ser virkelig ikke god nok ut, og kan gjerne selges for min del. Mulig å få rundt £2-3 mill for han? Selg, selg, selg. Da må det en keeper inn også. Ryan er vel kanskje en mulighet? Hvem andre som er tilgjengelige vet jeg ikke helt.

Masse rykter rundt Bellerin, og han kan gjerne selges for min del. Snakkes om £20-25 mill, håper vi kanskje kan få opp i mot 25 for han. Hakimi hadde vært en fantastisk signering, i alle fall offensivt. Blir kanskje litt dyrt, men et salg av Bellerin kan finansiere rundt halvparten. I tillegg må vi ha et alternativ til Tierney. Cedric kan ikke være backup på begge sider. Van Aanholt muligens? Saliba kommer tilbake fra lån, og burde være veldig aktuell for spilletid. Hva som skjer med Mavropanos vet jeg ikke, men dersom han er god nok til å være en backup i år, mener jeg det går fint å slippe Luiz. Hvis ikke, burde Luiz signeres på et år til og grekeren lånes ut et år til. Heller ikke heeelt fremmed for et salg av Chambers.

Midtbane

Her har vi mye rart. Torreira er lost case, og selges. Får vi noe penger for han? £10 mill er nok maks for Boca dessverre. Guendouzi har jeg gått litt lei, og alle de pubertale utbruddene kan noen andre slite med for min del. Her ligger det også litt penger. £25 mill? AMN og Willock må enten lånes ut eller selges. Ingen av de er gode nok, mener jeg. AMN kan til nød beholdes, men særlig Willock er ikke god nok til å få mange minutter i PL neste år. Vet ikke helt hvordan nivået til Azeez er enda, men han kan gjerne ta over plassen til Willock i hierarkiet. Egypteren er jeg veldig todelt til, for han ser ut til å trives med å være backup. Ligger nok ikke alt for mye penger i han, men får vi et ålreit bud må det vurderes. Ceballos må for all del komme seg vekk herfra.

Inn må det også skje noe dersom alle disse skal ut. Xhaka-Partey duoen ser bra ut, må selv jeg innrømme. Det viktigste pdd er kanskje ikke å få inn en som er bedre enn Xhaka, men en som er nærmere han i kvalitet enn Ceballos og Elneny. Heller ikke fremmed for å hente inn en ny kvalitetsspiller her, men kanskje ikke den absolutte førsteprioriteten? Ødegaard har jeg fått sansen for, og tror han kan blomstre i Arsenal. Han kan gjerne hentes, men ikke til enhver pris. Lang over £50 mill så burde man sette foten ned og takke pent nei.

Angrep...

Hvor skal man begynne? Hadde det vært økonomisk og sportslig forsvarlig, ville jeg kastet ut Auba, Laca, Willian, Pepe og Nketiah, samt Nelson på lån. Realistisk sett kan enten Auba eller Laca selges, men ikke begge to. Willian er heller ikke god nok, og burde selges. Pepe må vi nok da beholde. Nketiah får vi prøve å selge for rett pris. Hvis vi ikke får over £20-25 mill for han, må han på lån. Ikke god nok akkurat nå.

Jeg ville gjerne sett en skikkelig driblekant inn, kanskje Zaha som man nå ryktes til igjen. Det blir dyrt, og man kan kanskje ta sjansen på at Saka, ESR og Martinelli kan blomstre enda mer neste sesong. Det er risikabelt, og kan gå begge veier. Hvis Auba/Laca og Nketiah selges, må manageren, hvem enn det er, ta stilling til om Martinelli skal satses på som spiss eller kant. Hvis svaret er spiss, MÅ en kant inn og vice versa.

Det blir mye å gjøre, og hele denne oppryddingen skjer nok ikke i sommer. Det jeg forventer, er at det tas grep for å få vekk resten av daukjøttet og erstatte det. Jeg forventer også at vi er ferdige med signeringer av spillere over 30 år på gigantkontrakter, og derfor holder oss unna feks Aguero (med mindre han går med på en ettårskontrakt). Vi må fortsette med signeringer som Tierney, Gabriel og Saliba. Spillere som er unge, ikke alt for dyre, og svært lovende for framtiden.

1

Nevnte det i klubbtråden, men kan vel nevne det her og:

Ornstein melder at Balogun har signert ny kontrakt med oss. Det betyr vel at Nketiah er ferdig i klubben.

1

Arsenal are sniffing around Philippe Coutinho again for a potential loan move next season. [@LeGrove]

1

Arsenal believe that they are close to winning the race for Yves Bissouma's signature. It’s not clear what the final fee will be as of yet but Arsenal are confident they will reach an agreement with Brighton very soon. [@gharrypratt]

Men trenger vi nok en spiller som er god men som ikke har målpoeng i seg? Eneste er at vi kanskje blir bedre defensivt,men det trodde vi om partey og.

1

Though Yves Bissouma would be a fantastic signing, it would mean FIVE #AFC players going to the African Cup Of Nations in January. - Pierre-Emerick Aubameyang - Nicolas Pépé - Thomas Partey - Mohamed Elneny (if not sold) - Yves Bissouma (if bought)

Kan bli tynt da i januar.

1

Hvis vi skulle ende opp med Berge, så er jo han en god rotasjonsspiller og det bidrar til en liten oppgradering av stallen. Han har mange gode kvaliteter, men ankepunktet mot han, er det samme som mot Ødegaard - mentalt sett er disse snille nordmennene for beskjedne. Vi må ha vinnerskaller som tar mer for seg på banen.

1

Willian is going to leave Arsenal. He wants to leave. Arsenal are open to sell him. [@FabrizioRomano]

Ser at leicester ønsker Bertrand også. I tillegg til oss. De har allerede sikret seg soumare?

1

Donnaruma snart ute av kontrakten sin, all in her eller er vi sjanseløse mot Juventus?

Det igjen frigjør muligens Szczesny

1

Skysportnews:

Willian may have played his last game for Arsenal - with the brazilian winger understood to be keen on a return to Stamford Bridge.

Ingen problemer med å se for meg at Willian vil tilbake, men kan ikke skjønne at Chelsea vil ha han etter sesongen han har hatt hos oss

1

Lignende innlegg

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar

– Solskjær må forlate jobben

"– Begeret har vært strengt tatt vært fullt lenge. Men ydmykelsen på Vicarage Road bør ikke bare ha vært dråpen som fikk det til å renne over. Her er kranen så hardt skrudd på at det neppe kan være tv...
Bilde

Ny Solskjær-fiasko: Dette går ikke mer!

(Watford-Manchester United 4-1) Manchester United er nødt til å skaffe seg en annen manager enn Ole Gunnar Solskjær.


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.
Bilde

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndighete...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

De heteste kandidatene dersom Solskjær får sparken

Etter 1-4-tapet mot Watford er Ole Gunnar Solskjærs fremtid på Old Trafford mer usikker enn noen gang. Dette er de heteste kandidatene: Zinedine Zidane Mauricio Pochettino Erik ten Hag Brendan Rodger...
Bilde

De heteste kandidatene dersom Solskjær får sparken

Etter 1-4-tapet mot Watford er Ole Gunnar Solskjærs fremtid på Old Trafford mer usikker enn noen gang.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Siste svar

Rykker Brann ned?

Etter 27 av 30 kamper spilt, så ligger Brann på siste plass med 22 poeng. På nest siste plass, finner du Mjøndalen med bedre målforskjell. Stabæk ligger 2 poeng over på nedrykkskvalifisering. Sist Bra...
Ja, Brann rykker ned
76,9 %
Nei, Brann beholder plassen i Eliteserien
23,1 %

13 stemmer • Stenger

3
1 svar

Carrick er optimistisk før kampen mot Villareal

Manchester United's caretaker manager Michael Carrick has reassured fans that the team will be ready for Tuesday's crunch Champions League match with Villarreal. [sitat…]
Bilde

Carrick: The boys will be ready for Villarreal

United's caretaker manager says the players are feeling positive ahead of the Villarreal game, despite a difficult few days.


Bilde www.manutd.com
2
1 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

8 stemmer • Stenger

2
0 svar
Laster...