Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommet mye nyheter nå i dag. UEFA var ventet med en pressemelding angående det nye formatet til CL senere i kveld, men nå i ettermiddag, så har ting tatt en brå vending med nyheten om at en superliga er klar, og at Man City, Man Utd, Liverpool, Chelsea og Tottenham har sagt ja. De øvrige lagene er Real Madrid, Barcelona, Milan, Inter og Juventus. PSG og Bayern har takket nei pga lojalitet til sine lands ligasystemer og det europeiske cup-formatet.

FIFA og UEFA har tidligere vært klare på konsekvensene rundt dette, og spørs om man allerede nå i sommer får se konsekvensene av dette. Spillere tilhørende disse klubbene blir utestengt fra EM og VM. Skal heller ikke se bort i fra at Real Madrid, Man City og Chelsea diskes fra CL tvert om det kommer en melding om at disse lagene er enige om en superliga.

2
4,9k kommentarer

oddvar_kjempebra

Det er UEFA som må regulere agentvirksomheten. Kanskje ikke den letteste reguleringen å få til, men hvis klubbene virkelig ville ha gjort noe med agentene ville det være ganske enkelt. Men vil de?

Problemet at et agenthonorar er noe som er mellom spilleren og agenten. Spilleren betaler det agentens jobb er verdt.

I dag er det slik at agenten ofte får agenthonoraret av klubben og ikke direkte av spilleren, men det er jo bare semantikk.

Hvis klubben mener at spilleren er verdt 100 millioner (inkludert lønnsutgifter på 30 mill) så er det uinteressant om de betaler 70 milll til klubben og 30 til spilleren. Eller 50 mill til klubben, 20 til agenten og 30 til spilleren. Osv.

Man kan lage regler som hindre agenten å få penger ved overgangen, men det blir vanskelig å hindre agenten å få betaling fra spilleren i etterkant.

1

Aguero16

Problemet at et agenthonorar

Inntrykk av at flere spillere går vekk fra agenter når dem skal reforhandle kontrakter.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Fortid og framtid - Viking for alltid

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...