Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommet mye nyheter nå i dag. UEFA var ventet med en pressemelding angående det nye formatet til CL senere i kveld, men nå i ettermiddag, så har ting tatt en brå vending med nyheten om at en superliga er klar, og at Man City, Man Utd, Liverpool, Chelsea og Tottenham har sagt ja. De øvrige lagene er Real Madrid, Barcelona, Milan, Inter og Juventus. PSG og Bayern har takket nei pga lojalitet til sine lands ligasystemer og det europeiske cup-formatet.

FIFA og UEFA har tidligere vært klare på konsekvensene rundt dette, og spørs om man allerede nå i sommer får se konsekvensene av dette. Spillere tilhørende disse klubbene blir utestengt fra EM og VM. Skal heller ikke se bort i fra at Real Madrid, Man City og Chelsea diskes fra CL tvert om det kommer en melding om at disse lagene er enige om en superliga.

2
4,9k kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

TomBrady_12

Det er interessant å se at Perez fortsatt fortsetter kampen her. Hvor desperate er de egentlig i Madrid? Vi er jo klar over at de har en presset økonomi, men den kan være verre enn hva vi har trodd

Perez fremstiller det som at fotballen skal reddes, men det fremstår som at Real Madrid må reddes.

Problemet her virker å være at Real Madrid har blitt drevet av fulle sjømenn (beklager til de som føler seg støtet av uttrykket). Klubben har kjempet over evne for å holde tritt med topplagene, fremfor å kjempe etter en bærekraftig modell. Klubben har rett og slett ikke tatt til seg realiteten av hvordan klubben må drives.

Perez snakker så om fordeling av penger nedover i systemet er så viktig. Klubbene nedover i systemet har tatt til seg virkeligheten av sin hverdag for mange år siden. Nødvendige tiltak for å konkurrere under deres økonomiske rammer har blitt tatt, med konsekvens av en ekstrem skjevfordeling i konkurransekraft. Real Madrid har derimot ikke gjort det, og nå skal alt revolusjoneres for å unngå at de må gjøre som de aller fleste andre.

Det morsomme er jo at Real Madrid er en av de største pådriverne til pengegaloppen slik den er. Gjennom bygging av superlag ved å tilby høye overgangssummer og høye lønninger har de bidratt til å presse kostnadsnivået i markedet oppover. Rike eiere har såklart bidratt i stor grad, men Real Madrid er ingen uskyldig part i utviklingen.

Nå har de ikke råd mer, og da må noe skje for at de ikke skal behøve å innfinne seg i å være en klubb som ligger på nivå 2 i pengehierarkiet. Det er på tide at Real Madrid innfinner seg i tingenes tilstand. Kanskje må det selges noen spillere til de lagene som ligger over i pengepyramiden, slik at noen av de rikes midler også drypper ned på dem. Real Madrid har ingen monopolsituasjon som sier at de skal være i stand til å kjøpe de beste spillerne.

Jeg sier ikke at det er noe galt i å forsøke å finne løsninger for å kunne tjene mer penger. Men ikke fremstill det som et forsøk på å redde fotballen. Dette er en desperat kamp for noen store klubber til å kunne opprettholde en posisjon i hegemoniet som de er i ferd med å miste.

(Jeg bruker Real Madrid som eksempel her siden Perez går i front og er den som fremstår mest desperat, men det er nok flere klubber som havner inn her).

2

Kalle73

fulle sjømenn (beklager til de som føler seg støtet av uttrykket).

Utdatert uttrykk. De burde byttes med "politikere i valgår"....

1

oddvar_kjempebra

Problemet her virker å være at Real Madrid har blitt drevet av fulle sjømenn (beklager til de som føler seg støtet av uttrykket).

Hvis det er noen fulle sjømenn som føler seg støtt av det utrykket så er de noen veldig skjøre og hårsåre karerer som sannsynligvis aldri hadde fått hyre.

1

SirOwen

I tillegg tviler jeg sterkt på at fulle sjømenn i stor grad frekventerer VGD.

Skjønt, man kan jo begynne å lure når man ser nivået her og der.

1

peraleks

Gjentar denne atter en gang..

Nei, Real Madrid er ikke i dype økonomiske problemer.

Man tok opp et lån på 500 millioner euro(som utgjør ca. 80 % av den totale gjelden klubben har pdd) for oppgraderinger på SB, som igjen ventes å generere 150 millioner euro ekstra i inntekter hvert år etter at dette står ferdig. Lånet er av den særdeles langvarige sorten med årlige betalinger på 30 mill euro. Eller litt i underkant av det man betaler for å la Bale sitte på benken i Tottenham.

Man har så langt brukt Corona-situasjonen til å derfor spille kampene sine på Alfredo Di Stefano Stadium slik at arbeidet er ferdig til den tid supporterne har muligheten til å se kampene igjen.

Det er for øvrig ingenting som tyder på at ikke diverse eiere i engelske klubber har vært minst like interessert i dette.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...