Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommet mye nyheter nå i dag. UEFA var ventet med en pressemelding angående det nye formatet til CL senere i kveld, men nå i ettermiddag, så har ting tatt en brå vending med nyheten om at en superliga er klar, og at Man City, Man Utd, Liverpool, Chelsea og Tottenham har sagt ja. De øvrige lagene er Real Madrid, Barcelona, Milan, Inter og Juventus. PSG og Bayern har takket nei pga lojalitet til sine lands ligasystemer og det europeiske cup-formatet.

FIFA og UEFA har tidligere vært klare på konsekvensene rundt dette, og spørs om man allerede nå i sommer får se konsekvensene av dette. Spillere tilhørende disse klubbene blir utestengt fra EM og VM. Skal heller ikke se bort i fra at Real Madrid, Man City og Chelsea diskes fra CL tvert om det kommer en melding om at disse lagene er enige om en superliga.

2
4,9k kommentarer

oddvar_kjempebra

For klubben han spiller for kan det selvfølgelig forsvares å gi slike fantasilønner, men for supporterne som til syvende og sist betaler lønna er det vanskeligere. Og for en som ikke er fotballsupporter vriker det som galskap at en fotballspiller skal tjene så mange

Enig at det virker som galskap, men det er jo kun et resultat av at supporterne er villige til å (samlet sett) betale så mye. Det er ingen som tvinger dem. Hvis de mener han tjener for mye så vil de jo ikke betale så mye heller. Ingen betaler mer enn det de mener produktet er verdt for dem.

1

TomBrady_12

Enig at det virker som galskap, men det er jo kun et resultat av at supporterne er villige til å (samlet sett) betale så mye

Problemet er vel at klubbene bruker mer penger enn de får inn. De bruker mer penger enn supporterne er villige til å betale.

1

oddvar_kjempebra

Men det betyr at noen andre er villige til å betale. Eller låne dem penger med den risikoen det innebærer. Det er ikke noe galt med det sånn rent prinsipielt.

1

Romlingane

Som kamerat Leonid var inne på, så er det forskjell på supportere og konsumenter.

Når oligarker og statlige fond pøser inn penger i sine klubber, driver det spillerkostnadene i været og det blir stadig dyrere å henge med i toppen, samtidig som tapet ved å falle utenfor blir stadig større. Supporterne prises ut av stadion til fordel for tilreisende konsumenter og firmaer, mens klubbene selger sitt produkt til en global kundegruppe. Dette er hverken fri konkurranse eller trickle down; det er et oligopol.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...