Fotball - Premier League

tj

Senderos og/eller Dawson?

Hvis alt går som vi håper vil Philippe Senderos være Liverpoolspiller innen januar, og det hevdes nå at man er enige med Servette om overgang (og at det nå er opp til spilleren og Liverpool å bli enige). Hva betyr så dette for Michael Dawson? Er det plass til både Dawson og Senderos i Liverpool, eller er sistnevnte "lagt på is"?

La meg si det slik at jeg håper det kan være plass til begge to, selv om de nok begge har mange år igjen før de kan ta plass i Liverpools forsvar. Begge kunne nok vært lånt ut et år eller to, og fått ett år på reservelaget, først.....

Jeg har ikke sett Dawson spille (Senderos har jeg sett), men jeg har gjort en god del research på ham. Han har to ganger blitt kåret til årets unge spiller i Forest, og han er Liverpoolsupporter. Samtidig har han fått glimrende kritikker fra mine "kilder" (dvs vanlige folk som har sett ham noen kamper)! En gang kjøpte man jo både Djimi Traore og Frode Kippe, omtrent samtidig, så hvorfor ikke?

Så min mening er ja takk begge deler, men hva med dere andre?

1
23 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Dropp begge og kjøp kippe tilbake sier nå jeg..

.*.*.Oranje.*.*.Arsenal.*.*.Barca.*.*.Inter.*.*.France.*.*.

1

Det blir et spørsmål om pris til syvende og sist.

trophy

1
trophy Det blir et spørsmål om pris til syvende og sist. trophy

"trophy skrev: Det blir et spørsmål om pris til syvende og sist."

Joda, det er snakk om nokså høye summer.... Senderos er priset til rundt £3 mill av Servette, og Dawson er visstnok priset rundt £5 mill. Kanskje mulig å få ned summene noe? Uansett, hvis bare èn av dem slår til så ville det vært verdt det.

1
tj "trophy skrev: Det blir et spørsmål om pris til syvende og sist." Joda, det er snakk om nokså høye summer.... Senderos er priset til rundt £3 mill av Servette, og Dawson er visstno...

Synes det blir vel mye penger. Dawson blir dyrere enn Pongolle og Le Tallec tilsammen...

Trenger penger til umiddelbare forsterkninger. Det er ikke alltid det lønner seg å se for langt frem i tid - det kan hindre suksess i morgen og de inntektene slikt genererer. Bruk pengene på én av disse og et par klassespillere forover på banen.

trophy

1
trophy Synes det blir vel mye penger. Dawson blir dyrere enn Pongolle og Le Tallec tilsammen... Trenger penger til umiddelbare forsterkninger. Det er ikke alltid det lønner seg å se for l...

"trophy skrev: Synes det blir vel mye penger. Dawson blir dyrere enn Pongolle og Le Tallec tilsammen..."

Neppe.... De to kostet jo £6 mill (inkluderer forkjøpsrett til andre spillere i klubben), og så dyr blir ikke Dawson!

"Trenger penger til umiddelbare forsterkninger."

Selvsagt, men ikke så mye som behøves nå. En spiss og en midtbanespiller skulle holde, som f.eks Djibril Cisse og Rafael Van der Vaart.

"Det er ikke alltid det lønner seg å se for langt frem i tid - det kan hindre suksess i morgen og de inntektene slikt genererer."

Selvsagt blir dette en vurderingssak, men det er i forsvaret Liverpool først og fremst behøver forsterkninger mtp fremtiden......

"Bruk pengene på én av disse og et par klassespillere forover på banen."

Tror ikke de £5 millionene man eventuelt hadde måttet ut med for Dawson (Senderos kjøper man nok, om han selv vil) hadde ødelagt økonomien for mye....

1
tj "trophy skrev: Synes det blir vel mye penger. Dawson blir dyrere enn Pongolle og Le Tallec tilsammen..." Neppe.... De to kostet jo £6 mill (inkluderer forkjøpsrett til andre spille...

£6m var det for franskmennene, ja...synes å huske det var £5m, men du har nok rett.

Cissé + Van der Vaart = mye penger.

Jeg vil ikke ha to forsvarsspillere på bekostning av nye offensive spillere. Vi har gode midtstoppere i mange år fremover, og klarer oss fint med det. Håper også sterkt på Raven etterhvert. Ett innkjøp er nødvendig, men to...skeptisk til det.

Vi får bare se hva som skjer. Det viktigste er utvilsomt det som skjer fremover. Med den midtbanekonstellasjonen vi hadde igår, der kun Diao fungerte bra, er det tydelig for alle at behovet for nye spillertyper er tilstede.

trophy

1
trophy £6m var det for franskmennene, ja...synes å huske det var £5m, men du har nok rett. Cissé + Van der Vaart = mye penger. Jeg vil ikke ha to forsvarsspillere på bekostning av nye of...

"Vi får bare se hva som skjer. Det viktigste er utvilsomt det som skjer fremover. Med den midtbanekonstellasjonen vi hadde igår, der kun Diao fungerte bra, er det tydelig for alle at behovet for nye spillertyper er tilstede."

Definitivt.... Selv om Dietmar Hamann i mine øyne kanskje er klubbens beste spiller, så tror jeg likevel det er mulig at han er spilleren som blir ofret (med mindre han skriver under på ny kontrakt). Ryktene hos Optasoccer vedrørende et bytte mot Owen Hargreaves (i så fall burde man nesten fått penger i tillegg).

1
tj "Vi får bare se hva som skjer. Det viktigste er utvilsomt det som skjer fremover. Med den midtbanekonstellasjonen vi hadde igår, der kun Diao fungerte bra, er det tydelig for alle...

Hamann kan bli ofret, ingen tvil om det. Hargreaves vil til England og Hamann har sikkert lyst å hjem etterhvert.

Jeg er ikke veldig glad i Hamann som spillertype, men verdsetter allikevel hans kvaliteter. Hargreaves er en spiller mer etter mitt hjerte, så om det skulle bli et bytte ser jeg ikke mørkt på det.

trophy

1

Spørsmålet er om han kan tilføre laget noe ? Liverpool har for mange fransktalende no namers allerede og igår misbrukte laget altfor mye sjanser.

Hjemme skal Valencia slåes...det skjedde ikke igår. Hvorfor ? Fordi det ble sløst over en lav sko med sjanser. Skal de hente inn en ny spiller nå så bør de hente en som kan score 15+ ++ mål i resten av sesongen.

1
Gråbein Spørsmålet er om han kan tilføre laget noe ? Liverpool har for mange fransktalende no namers allerede og igår misbrukte laget altfor mye sjanser. Hjemme skal Valencia slåes...det s...

"Spørsmålet er om han kan tilføre laget noe ?"

Selvsagt kan han ikke tilføre laget noe pr dags dato, men han er da bare 17 år gammel. At det kan tilføre klubben noe å få en spiller som er blant Europas største talenter, det er selvsagt.

1
trophy Hamann kan bli ofret, ingen tvil om det. Hargreaves vil til England og Hamann har sikkert lyst å hjem etterhvert. Jeg er ikke veldig glad i Hamann som spillertype, men verdsetter a...

"trophy skrev: Hamann kan bli ofret, ingen tvil om det. Hargreaves vil til England og Hamann har sikkert lyst å hjem etterhvert."

Hamann har vel så lyst å ta turen til Spania eller Italia, om man skal tro på spilleren selv.

"Jeg er ikke veldig glad i Hamann som spillertype, men verdsetter allikevel hans kvaliteter."

Jeg har sansen for Hamann, men skulle selvsagt ønske han hadde et noe bredere arsenal av ferdigheter. Det at man har hentet inn både Diao og Diarra kan kanskje tyde på at man ikke ser for seg Hamann i klubben så veldig mange år til (tipper han maks er i klubben halvannet år til).

Noe av det fine med Diarra kontra Hamann (uten noen større sammenlikning), er at Diarra er glimrende i luften. Det har jeg faktisk savnet litt i Liverpool - det å ha flere spillere som er dyktige på dette området enn bare Hyypiä og Heskey (heldigvis er Babbel snart med igjen!).

"Hargreaves er en spiller mer etter mitt hjerte, så om det skulle bli et bytte ser jeg ikke mørkt på det."

Har veldig sansen for Hargreaves jeg også, og han passer fint inn i det storlaget jeg tror man etterhvert får (fortsatt et par år frem i tid). Da er kanskje ikke Hamann den rette (en spiller som går mot slutten av sin storhetstid, mens klubben går inn i sin).

1
tj "trophy skrev: Det blir et spørsmål om pris til syvende og sist." Joda, det er snakk om nokså høye summer.... Senderos er priset til rundt £3 mill av Servette, og Dawson er visstno...

Hvis det snakkes om £5M for Dawson, så burde det jo være mulig å vente litt med en så ung spiller... Holde kontakten med Forest, slik at ikke andre stikker av gårde med han selvsagt. Men selv om han fortsetter å utvikle seg i et par år så tviler jeg vel på om prisen ville øke noe særlig? Skulle han derimot stangere har man spart endel penger...

I am the lizard-king, I can do anything!

-Steve Yzerman, levende legende i "hockey-town".

1
19Yzerman Hvis det snakkes om £5M for Dawson, så burde det jo være mulig å vente litt med en så ung spiller... Holde kontakten med Forest, slik at ikke andre stikker av gårde med han selvsag...

"19Yzerman skrev: Hvis det snakkes om £5M for Dawson, så burde det jo være mulig å vente litt med en så ung spiller... "

Synes ikke det. Greit nok, man kan alltids forsøke å få ned prisen, f.eks ved å gi dem et par opsjoner på låneavtaler med de beste unge hos Liverpool, men en avventende holdning gjør også at vi risikerer at han glipper. Dessuten kan man alltids knytte en del av summen opp til klausuler som debut for Liverpool i ligaen, debut for England o.l. Dawson er Liverpoolfan, engelsk og et stort talent. En perfekt kombinasjon!

1
tj "19Yzerman skrev: Hvis det snakkes om £5M for Dawson, så burde det jo være mulig å vente litt med en så ung spiller... " Synes ikke det. Greit nok, man kan alltids forsøke å få ned...

"tj skrev: Synes ikke det. Greit nok, man kan alltids forsøke å få ned prisen, f.eks ved å gi dem et par opsjoner på låneavtaler med de beste unge hos Liverpool, men en avventende holdning gjør også at vi risikerer at han glipper. Dessuten kan man alltids knytte en del av summen opp til klausuler som debut for Liverpool i ligaen, debut for England o.l. Dawson er Liverpoolfan, engelsk og et stort talent. En perfekt kombinasjon!"

Hvis man kan få noen klausuler, så er det greit. Jeg tenkte mest hvis det var "problematisk" å legge ut så "mye" penger, og man heller ville bruke pengene på f.eks. Cissé eller noen andre som kan tilføre laget noe umiddelbart.

I am the lizard-king, I can do anything!

-Steve Yzerman, levende legende i "hockey-town".

1
tj "trophy skrev: Hamann kan bli ofret, ingen tvil om det. Hargreaves vil til England og Hamann har sikkert lyst å hjem etterhvert." Hamann har vel så lyst å ta turen til Spania eller...

En annen ting, når vi snakker om exit for Hamann;

Vi vet følgede: - Hamann har åpnet opp for overgang til Italia eller Spania - Italiensk fotball er et vanvittig kaos for tiden - Real Madrid har ønsket Hamann - Real Madrid skal visstnok være villige til å selge Makelele, og behøver således erstatter - Bayern München lider under savnet av autoritet på midtbanen (mye offensiv slagkraft, men de mangler spilleren som kan sy det hele sammen) - Bayern München skal ikke være uvillige til å la Owen Hargreaves dra.... - Owen Hargreaves ønsker seg til England

Mitt ønske hadde da vært følgende; hvis Hamann ikke signerer ny kontrakt, så ville jeg helst sett solgt ham til Bayern München. Da helst i et bytte mot Owen Hargreaves++...

Dog er det nok slik at Hamanns verdi langt overstiger den til Hargreaves (som ikke en gang er fast hos Bayern M), spesielt etter et glimrende VM. Man kan ikke forvente at BM har særlig mye penger å avse (har aldri betalt dyrt for spillere), spesielt ikke etter å ha handlet relativt mye og dessuten rykket ut av CL.....

Løsningen? Piotr Trochowski! Legg ham til i byttehandelen.... Hadde ikke skadet med enda en "stjerne" til fremtidens storlag :-))

1

Jeg ønsker meg Phillippe Senderos. Og få Michael Dawson blir kanskje for mye?Men han er jo engelsk så det er positivt. Michael Tonge høres også veldig spennende ut - midtbanespiller. Har han bra fart,fysikk og teknikk - noen som vet?Og er Tonge bare en ren sentral midtbanespiller eller kan han bekle andre roller på midtbanen f.eks ute på kant?Jeg ser også at Owen Hargreaves kommer sannsynligvis solgt i januar pga Bayern Munchen må kutte ned på kostnadene siden de røk ut av CL. Og Liverpool kjemper med Arsenal og Middlesbrough. Jeg krysser fingrene for at Liverpool får Owen Hargreaves!

1
tj "Vi får bare se hva som skjer. Det viktigste er utvilsomt det som skjer fremover. Med den midtbanekonstellasjonen vi hadde igår, der kun Diao fungerte bra, er det tydelig for alle...

"tj skrev: "Vi får bare se hva som skjer. Det viktigste er utvilsomt det som skjer fremover. Med den midtbanekonstellasjonen vi hadde igår, der kun Diao fungerte bra, er det tydelig for alle at behovet for nye spillertyper er tilstede."

Definitivt.... Selv om Dietmar Hamann i mine øyne kanskje er klubbens beste spiller, så tror jeg likevel det er mulig at han er spilleren som blir ofret (med mindre han skriver under på ny kontrakt). Ryktene hos Optasoccer vedrørende et bytte mot Owen Hargreaves (i så fall burde man nesten fått penger i tillegg)."

Hvis Liverpool kjøper Owen Hargreaves i januar så vil definitivt IKKE Hamann bli byttet - han ønsker sterkt å vinne ligaen med Liverpool i denne sesongen og han forsvinner aldri i livet i januar!

1
tj En annen ting, når vi snakker om exit for Hamann; Vi vet følgede: - Hamann har åpnet opp for overgang til Italia eller Spania - Italiensk fotball er et vanvittig kaos for tiden - R...

"tj skrev: En annen ting, når vi snakker om exit for Hamann;

Vi vet følgede: - Hamann har åpnet opp for overgang til Italia eller Spania - Italiensk fotball er et vanvittig kaos for tiden - Real Madrid har ønsket Hamann - Real Madrid skal visstnok være villige til å selge Makelele, og behøver således erstatter"

Men Hamann vil vinne PL med Liverpool i år og han snakker også om CL-suksess i framtiden med Liverpool så det er motstridende informasjon om hva Hamann sier vil jeg nå si. Jeg ønsker at Hamann fortsetter i Liverpool iallefall ut denne sesongen + 1 sesong til.

"- Bayern München lider under savnet av autoritet på midtbanen (mye offensiv slagkraft, men de mangler spilleren som kan sy det hele sammen) - Bayern München skal ikke være uvillige til å la Owen Hargreaves dra.... - Owen Hargreaves ønsker seg til England"

Owen Hargreaves kan også spille ute på kantene og trenger ikke være noe back-up for Hamann. Jeg ser for meg heller Diarra som den som overtar Hamanns plass eller Diao.

"Mitt ønske hadde da vært følgende; hvis Hamann ikke signerer ny kontrakt, så ville jeg helst sett solgt ham til Bayern München. Da helst i et bytte mot Owen Hargreaves++... "

Men hvis Owen Hargreaves blir allerede solgt i januar 2003 - da er det uaktuellt.

"Løsningen? Piotr Trochowski! Legg ham til i byttehandelen.... Hadde ikke skadet med enda en "stjerne" til fremtidens storlag :-))"

Jeg håper han er en kantspillertype - er han det?Hvis ikke så ønsker jeg ham ikke. Liverpool får sikkert endel talenter i alle posisjoner - men kantspillertyper er det få av - Richie Partridge imponerer i Coventry - kanskje han får den rette utviklingen slik at Houllier ønsker å satse på ham?Det hadde vært kjekt.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...