Fotball - Premier League

fedrov

Jeg må da gratulere!

Men jeg er langt ifra imponert!

Å vinne hjemme mot Southampton, er dog ingen imponerende prestasjon i seg selv, men en nødvendighet, dersom Man U ønsker å være med å kjempe om en CL plass, til neste år. I dag fikk de atlså karret med seg 3 poeng, uten å imponere. Godt for Forlan å score et avgjørende mål, i to PL -kampen på rad. Han har fått overdreven mye tillit fra Fergie, og slår altså først til når Man U-treneren offentliggjør at han ønsker å hente inn en ny angriper til klubben. Personlig tror jeg han er sterk psykisk. En bra egenskap. men det holder ikke i seg selv. han må fortsette med det han gjorde idag, dersom han videre skal være en resurs for klubben. Han har vel nesten hele den tid etter at han kom til klubben, fremstått som et feilkjøp. Inntil den siste uken da. Vel,vel .. Nok om det individet. Så til Man U-klubben, som en enhet..

Hvordan presterte de så idag?

Jeg har ingen planer om å skrive en avhandling om det.

Jeg konstaterer bare at de aller fleste klubber spiller jevnt med dem denne sesongen. Southampton var idag intet unntak. Om Southampton hadde fått med seg alle 3 poengene, tror jeg ikke mange "objektive observatører" av kampen, hadde reagert på det.

Man U klarer ikke lenger å styre sine kamper på hjemmebane. Dette er da også ofte et tegn på at en klubb sliter. Enhver PL-klubb skal "eie" sine hjemmekamper, dersom de ønsker å være et topplag. De lagene som sliter hjemme, sliter da også ofte i bunnen av tabellen . Dette er ingen nyhet, jeg vet da det. Men det er likevel verdt å nevne i denne sammenheng.

Men selv om klubben har mistet "den totale kontroll" (som de engang hadde) på hjemmebane, så har de likevel klart å bevare en ting: nemlig flaksen. Men ingen klubb blir værende i toppen bare ved å ha flaks. Det er videre kjent sak, at et topplag både har flaks og dyktighet.

Dyktigheten-da spesielt forran må, synes til tider å være totalt fraværende i klubben, men flaksen, den har de vist nok fremdeles. Det å avgjøre en kamp i sluttminuttene er også et typisk topp-klubb fenomen. De gjorde Man U idag. Det er nettopp det jeg vil å kalle for flaks, idag!!

For som sagt: denne kampen kunne Southampton like gjerne vunnet, som Man U. Ingen kunne sagt noe på det.

Men : Gratulerer med seieren uansett. 3 poeng var viktig for dere i dag. Da spesielt med tanke på at Liverpool også vant sin kamp mot West Ham.

Men: Styrket i troen på at dere vil være med å kjempe om gullet denne sesongen, nei , det er jeg overhodet ikke.

Dere spiller ikke som noe topplag.

Dyktigheten, da spesielt forran mål, er svekket. Når flaksen også forsvinner, ja da er dere dessverre ikke noe annet enn et middelmådig PL-lag. Ja, jeg vet at dette er en sterk påstand. Spesielt med tanke på hvor bra denne klubben har prestert de siste år.

Men alt, ja alt, tyder på at klubben er i ferd md å "miste grepet". Jeg sa alt, men får vel atter en gang nevne at flaksen, den har klubben enda, og er vel nå den "eneste tilfeldigheten", som fremdeles holder liv i dems drømm, om fortsatt å være en toppklubb.

Fedrov

1
6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

"fedrov skrev: . Godt for Forlan å score et avgjørende mål, i to PL -kampen på rad. Han har fått overdreven mye tillit fra Fergie, og slår altså først til når Man U-treneren offentliggjør at han ønsker å hente inn en ny angriper til klubben.

"

Regner med du kun har sett han i pl/cl. Då kan du vel heller ikke si at han har fått overdrevet tillitt. Han har 36 kamper ca no, men husk at mange av de er små innhopp. 5-15 minutt. Synst ikke det er så overdreven tillitt.. i år han han vel 12 kamper i PL, men kun 250 minutt ca..

2 mål gjør nok godt for forlan.

skjønner heller ikke ka du hele tiden nevner flaks for....

Er ikke uten grunn at de allerede er videre i cl og henger ennå bra med i ligaen.

1

jeg skjønner ikke hvorfor du er så negativ, jeg vil nå tørre å påstå at united var det klart beste laget i dag, og spillet til tider var veldig bra... vi var uheldige foran mål i noen tilfeller, men det viktigste er at vi vant, målene kommer snart....

og så vil jeg bare legge til at rio var STOR i dag, vi får håpe at han fortsetter sånn...

1
kola jeg skjønner ikke hvorfor du er så negativ, jeg vil nå tørre å påstå at united var det klart beste laget i dag, og spillet til tider var veldig bra... vi var uheldige foran mål i n...

"kola skrev: jeg skjønner ikke hvorfor du er så negativ, jeg vil nå tørre å påstå at united var det klart beste laget i dag, og spillet til tider var veldig bra... vi var uheldige foran mål i noen tilfeller, men det viktigste er at vi vant, målene kommer snart....

og så vil jeg bare legge til at rio var STOR i dag, vi får håpe at han fortsetter sånn..."

han skrev at "objektive observatører" ville ikke sagt noe om southampton ville ha vunnet idag. Og når du kaller united for "vi", så kan vel ikke du regnes for å være objektiv?

1

Jeg er ganske enig med fedrov, det han skriver er det mye fornuft i og det bør også vi United-supportere innse! United spiller slett så bra fotball lenger. Vi har vel ikke vunnet en eneste kamp i PL med komfortable sifre bortsett fra Everton-kampen der det i en elendig kamp var 0-0 til det 87.min.. Vi skaper ikke like mange sjanser og scorer ikke like mange mål. Det defensive har vi heldigvis skjerpet veldig og der er bra, men alt i alt er det spillemessig for dårlig. Det positive er at vi vinner på dårlige dager, avgjør kamper på slutten(om det er flaks eller en god egenskap, kan vi jo diskutere) og henger med i både CL og PL. I tillegg har vi hatt 7(!) operasjoner i år og alle lag leder av slikt. Kampen idag vant vi fortjent, men ingen kunne sagt noe om Soton hadde tatt med seg ett poeng tilbake.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...