Fotball - Premier League

Milburn

Newcastle beste kjøp!

Ranmser her opp noen av Newcastles beste kjøp de siste 10 årene. Da først og fremst satt i lys av overgangssum, og hva de gjorde for kubben:

Peter Beardsley, 1,5 mp. fra Everton i 93.

Genialt kjøp til en relativt lav penge. Mange var skeptiske til 32-åringen, men han endte som den kanskje beste og viktigste spilleren under Kevin Keegans periode på SJP. Brilliant spiller. Inspirerende, la opp til mål, scorte mål, enorm arbeids- og løpskapasitet, utrolig forståelse for spillet... Newcastle kunne trengt en Beardsley i sine beste dager motr Boro i kveld.

Andy Cole, 1,75 mp. fra Bristol City i 93 (der han var på lån)

Totalt 83 kamper for Newcastle. Resulterte i 68 mål. Sammen med Peter Beardsley ble de Newcastles beste spisspar på 90-tallet. Beardsley la opp til svært mange mål, mens Cole puttet dem.

For 7 mp., inkludert Keith Gillespie, gikk han til Man U to år senere.

Robert Lee, 0,7 mp. fra Charlton i 92.

I mine øyne en av Englands mest undervurderte midtbanespillere gjennom hele 90-tallet. Selv i dag sier Kevin keegan at Robert Lee er hans hittil beste kjøp som manager. En av Newcastles mest lojale spillere gjennom tidene, og en publikumsfavoritt i 10 år. Stor arbeidsstryke, meget god ballfordeler og til å holde på ballen, solide tacklinger og gode skudd. Laget ble raskt utviklet rundt bl. a. Robert Lee, og en stund var han selve hjernen bak Newcastles spill. I sine glansdager var han også meget anvendelig offensivt.

De tre mener jeg at er Newcastles beste kjøp, men dette var bare noe jeg satte opp spontant nå, og ikke særlig gjennomtenkt.

Noen vil kanskje fremheve Darren Peacock og Phillipe Albert, men med tanke på overgangssummen (2-3 mp. tidlig på 90-tallet), var disse to dyre.

Barry Venison bør vel også fremheves, selv om han hadde en fortid på Roker Park og Sunderland. :) David Ginola kom også billig (2,5 mp. hvios jeg ikke husker feil) med tanke på hva han ga igjen...

Hva vil andre Newcastle-fans sette på lista? Sett en 3-4 spillere, og da først og fremst med tanke på pris sett i forhold til hva de ga igjen.

Milburn.

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"Milburn skrev: Andy Cole, 1,75 mp. fra Bristol City i 93 (der han var på lån)"

Nix, Andy Cole var Bristol City-spiller i ni maaneder. Han var paa laan i siste del av 1991/92-sesongen og reddet Bristol City fra nedrykk fra 1. div. (den gang var det kanskje 2. div.). Han scoret aatte maal paa 12 kamper paa slutten av sesongen. Han ble kjoept for £500,000 sommeren 1992, der han dannet et spennende spisspar sammen med Dariusz Dziekanowski (polsk "stjernespiller", tidl. Celtic) og "alle" trodde City for alvor skulle kjempe om opprykk til toppserien. Det gjorde de ikke, det ble en tung sesong med foerst og fremst defensive problemer og Dziekanowski roek uklar med manageren og Cole ble solgt for £1,750,000 til Newcastle i mars 1992. Arsenal fikk £500,000 av disse, som var en del av overganger mellom Arsenal og Bristol City. Arsenal tjente m.a.o. £1 mill paa Cole.

___________________________________________________ European Champions 1988: Van Breukelen - Van Tiggelen, Rijkaard, R Koeman, Van Aerle - Mühren, Vanenburg, Wouters, E Koeman - Gullit, VAN BASTEN!

Veien mot EM-gull 2004: Hviterussland (H) 3-0 Davids, Kluivert, Hasselbaink; Oesterrike (B) 3-0 Seedorf, Cocu, Maakay;

1

Har ikke sett spilleren selv, men etter jeg har forstått av flere Newcastle fans så var Brian Kilckline en viktig spiller for Newcastle.

Han var med på å redde de fra nedrykk, men var kanskje mer viktig utenfor banen med hans store pesonalitet( er det slik det skrives). Har lest i blad der Keegan skryter Kilckline opp i skyene for hans innsats for Newcastle.

1
Milburn Du har selvsagt rett, Cocu, men å forsøke å innbille meg at Cole kom til Newcastle i mars 92, er feil. Mars 1993 er riktig. Det vedder jeg hele familien på! ;) Milburn.

"Milburn skrev: Du har selvsagt rett, Cocu, men å forsøke å innbille meg at Cole kom til Newcastle i mars 92, er feil. Mars 1993 er riktig. Det vedder jeg hele familien på! ;)"

Ser det, rett og slett en skriveleif fra min side...

___________________________________________________ European Champions 1988: Van Breukelen - Van Tiggelen, Rijkaard, R Koeman, Van Aerle - Mühren, Vanenburg, Wouters, E Koeman - Gullit, VAN BASTEN!

Veien mot EM-gull 2004: Hviterussland (H) 3-0 Davids, Kluivert, Hasselbaink; Oesterrike (B) 3-0 Seedorf, Cocu, Maakay;

1

Robert Lee er vel kanskje den Newcastlespilleren jeg likte best i denne perioden. Philipe Albert virket såvidt jeg husker strålende til å begynne med, men avslørte etterhvert en del klare defensive mangler.

Hva var det forresten Ginola ble solgt for? Han var jo strålende en periode for Newcastle.

Gaute

1

Newcastle kunne trengt en Beardsley i sine beste dager motr Boro i kveld.

> Alle lag kunne hatt behov for spiller som Beardsley i sine beste dager. Synes fortsatt han er en av de beste spillerene som har akslet Liverpooltrøya.

1
Milburn Du har selvsagt rett, Cocu, men å forsøke å innbille meg at Cole kom til Newcastle i mars 92, er feil. Mars 1993 er riktig. Det vedder jeg hele familien på! ;) Milburn.

"Milburn skrev: Mars 1993 er riktig. Det vedder jeg hele familien på! ;)"

Neimen, hva er det jeg ser...!! Vedde med familien som innsats... Du har et problem Milburn, et stort problem:-)

Blueboyblue som avslutter dette innlegget med en sang:

We're afraid of no-one 'cause we're better than them all, Arsenal, West Ham, Palace, Tottenham and Millwall, Take a trip to South West 6 and surely you'll agree We're called the Pride of London, 'cause the Chelsea are supreme.

1
bluesbrother Robert Lee er vel kanskje den Newcastlespilleren jeg likte best i denne perioden. Philipe Albert virket såvidt jeg husker strålende til å begynne med, men avslørte etterhvert en de...

"bluesbrother skrev:

Hva var det forresten Ginola ble solgt for? Han var jo strålende en periode for Newcastle."

Han ble solgt for den samme summen som han ble kjøpt for, £2.5M.

Et røverkjøp av Tottenham, hvor han hadde sine beste sesonger i karrieren før han ble solgt videre med £1M i fortjeneste til Aston Villa.

1

Bortimot skandale at du ikke har med Alan Shearer her.

Har vært verdt hver eneste krone. Berget egenhendfig klubben fra nedrykk for et par sesonger siden.

1

Etter dagens førsteomgang vil nok Ameobi få en del stemmer :-)

Bean.

1
Birgerje Bortimot skandale at du ikke har med Alan Shearer her. Har vært verdt hver eneste krone. Berget egenhendfig klubben fra nedrykk for et par sesonger siden.

"Birgerje skrev: Bortimot skandale at du ikke har med Alan Shearer her."

>> Og det var med vilje. For rekordsummen 15 mp. hadde han ekstreme forventninger, og innfridde! Sett det heller i perspektiv med f. eks. Peter Beardsley som kom for tiendelen av summen!

Du har visst ikke forstått at dette skulle ses i sammenheng med overgangssum...

Milburn.

1

Alle de tre du nevner er jo geniale kjøp sett ut i fra et kost/nytte-synspunkt. Men til tross for prislappen på £6m så mener jeg at Les Ferdinand var et kongekjøp også. Han ble da også solgt igjen for samme summen. Et salg som forøvrig ALDRI skulle vært gjennomført. Dalglish mente at den perfekte spisspartner for Shearer like godt kunne selges. Hvorfor??? Blir fortsatt irritert når jeg tenker på det idag.

Toon

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Siste svar

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
2
1 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Vrakede Finne ga Brann nytt håp med sensasjon på Aspmyra

På kampens siste spark på ballen sikret Bård Finne (26) ett poeng for Brann i et usannsynlig drama i Eliteserien. Finne var satt ut av Brann-laget av trener Eirik Horneland, som heller prioriterte Bra...
Bilde

Vrakede Finne ga Brann nytt håp med sensasjon på Aspmyra

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Brann 2–2) På kampens siste spark på ballen sikret Bård Finne (26) ett poeng for Brann i et usannsynlig drama i Eliteserien.


Bilde www.vg.no
1
0 svar

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Laster...