Fotball - Premier League

Typo

Liverpool gunning for Gunners record

Om Liverpool unngår tap mot Boro til helga blir de det første laget i Premier Leagues historie som starter opp sesongen med 13 strake uten tap. Arsenal har rekorden med 12 kamper........så det såhhhhhh

1
30 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Javel, i så fall er det vel Arsenal OG Liverpool som har rekorden med 12 kamper :-)

1

VAS!

Leeds og Liverpool har rekorden (29).

Trittlei dette kunstige skille.........

1

"Typo skrev: Om Liverpool unngår tap mot Boro til helga blir de det første laget i Premier Leagues historie som starter opp sesongen med 13 strake uten tap. Arsenal har rekorden med 12 kamper........så det såhhhhhh"

Kan dere lese (klicline og du andre) Her står det premier league..

.*.*.Oranje.*.*.Arsenal.*.*.Barca.*.*.Inter.*.*.France.*.*.

1
Typo "barry skrev: Tenk med skrekk gru når det kommer in ny sponsor i lgaen om 1-2 år... Da blir det ikke lett å holde orden på 'rekorder' Barry " Å sammenligne opprettelsen av Premier...

Kva var Premier League anna enn eit namnebyte? Og den einaste grunnen til at ein skifta namn på divisjonane var at folk ikkje skulle bruke det gamle namnet av gammal vane.

Av ein eller annan merkeleg grunn har ein byrja å rekne namneskiftet som eit tidsskille i England. I Norge gjer ein det ikkje. I Norge gjorde me akkurat det same skiftet då namnet Tippeligaen blei innført og 2. divisjon skifta namn til 1. divisjon. Kvifor er det ingen som opererer med tippeligarekordar i Norge? Då hadde jo ikkje duellen mellom Odd Iversen og Petter Belsvik vore interessant i det heile tatt så lenge Ivers ikkje har scora eit einaste tippeligamål. Det seier vel litt om kor meiningslause slike "rekordar" er.

I England innførte dei ikkje noko tidsskille sjølv om ligaen har har gått frå å ha 22 til 20 lag, eller ein har innført trepoengsregelen. Tilsvarande har me heller ikkje innført noko tidsskille i Norge, sjølv om desse tidspunkta endra ligaen mykje meir enn overgangen til Premier League og Tippeligaen.

Odin, som blir med i korstoget mot Premier League-rekordar.

1
zippi Neida. Vi vet godt at det heter Barclaycard Premier League nå. Og den har jammen bare Arsenal vunnet så langt. Carling Premier League derimot... drexl som opplyser om dette siden n...

Vel, nå er vel det eksakte navnet FA Barclaycard Premiership, og ikke Barclaycard Premier League, samtidig som det før var FA Carling Premiership og ikke Carling Premier League. Men dette er vel egentlig ikke en stor problemstilling...

Hillis

1
odin Kva var Premier League anna enn eit namnebyte? Og den einaste grunnen til at ein skifta namn på divisjonane var at folk ikkje skulle bruke det gamle namnet av gammal vane. Av ein e...

"odin skrev: Kva var Premier League anna enn eit namnebyte? Og den einaste grunnen til at ein skifta namn på divisjonane var at folk ikkje skulle bruke det gamle namnet av gammal vane."

Byttet til Premier League før 92/93-sesongen var mye mer enn bare et navnebytte. Det innebærte et oppbrudd av den over 100 år gamle Football League, der den øverste divisjonen "løsrev" seg fra de andre. Grunnen til omstruktureringen var kort og godt at engelske klubber av forskjellige årsaker slet voldsomt med økonomien. En av årsakene var de enorme investeringene som ble påkrevd etter Hillsborough-ulykken (bl.a. kun sitteplasser). Med Premier League kom TV-avtalen med Sky som sprøytet penger inn i engelsk fotball.

Enkelt sagt kan en si at før Premier League var den engelske ligaen eksporterende - de beste spillerne dro ofte til utlandet der lukrative kontrakter fristet. Etter opprettelsen av PL, fikk engelske lag økonomi til å hente klassespillere fra utlandet istedet (Klinsmann, Zola, Vialli etc. etc.).

Man kan synes hva man vil om dette, men uansett representerte det et stort skille for engelsk fotball.

1
Typo "odin skrev: Kva var Premier League anna enn eit namnebyte? Og den einaste grunnen til at ein skifta namn på divisjonane var at folk ikkje skulle bruke det gamle namnet av gammal v...

Alt dette ville skjedd sjølv om ein ikkje hadde endra namn. Det var dei teknologiske løysingane i den nye TV-verda som opna for Sky-avtalen.

At det blei fleire utanlandske spelarar i PL kan ein også takke TV-avtalane for.

Ingenting av dette har endra verken spelet eller reglane. I så måte har den engelske ligaen gått gjennom meir drastiske endringar før. Overgangen til PL var ikkje noko meir enn ein vellykka jippo. Skal det at det gradvis kom meir pengar og fleire utlendingar legge grunnlag for eit tidsskille?

Dersom skillet i England var så stort, kvifor er det ingen som opererer med det same skillet i Norge? Det er jo akkurat like stort.

Odin

1
odin Alt dette ville skjedd sjølv om ein ikkje hadde endra namn. Det var dei teknologiske løysingane i den nye TV-verda som opna for Sky-avtalen. At det blei fleire utanlandske spelarar...

"odin skrev: Alt dette ville skjedd sjølv om ein ikkje hadde endra namn. Det var dei teknologiske løysingane i den nye TV-verda som opna for Sky-avtalen."

Som sagt så var det ikke bare et navneskifte. FA Premier League ble dannet som et eget selskap og organisasjon uavhengig av resten av fotball-ligaen. Det var dette selskapet som inngikk en på den tiden svært så kontroversiell avtale med Sky.

Pay-TV hadde sikkert kommet etterhvert uansett, men den kom med opprettelsen av Premier League og åpnet for en ny, mer kommersialisert tidsalder i engelsk fotball.

På godt og vondt ble derfor opprettelsen av Premier League en milepæl for engelsk fotball.

1
Typo "odin skrev: Alt dette ville skjedd sjølv om ein ikkje hadde endra namn. Det var dei teknologiske løysingane i den nye TV-verda som opna for Sky-avtalen." Som sagt så var det ikke...

OK. Danninga av PL kunne vore noko nytt - dersom det hadde gitt ligaen eit nytt innhald. Det gjorde den ikkje. Ingenting blei endra! Ikkje anna enn det reint administrative som kun klubbleiarane forheld seg til.

At det klaffa saman med at den teknologiske utviklinga hadde gitt satelittkanalane ein marknad er heilt irrelevant i denne samanhengen. At det skjedde samstundes med overgangen til all-seater stadion er irrlelevant, og at engelske klubbar fekk så mykje pengar at dei kunne lokke til seg utlendingar i stor stil er irrelevant. Ingenting av dette endra fotballen, og kvifor skulle det det?

Kvifor skulle utskillinga av toppdivisjonen frå resten godtgjere at ein plutseleg skal rekne femten minutt som hat-trick rekord i staden for 3 minutt? Dette med PL-rekord er dessutan noko me først har høyrt om dei to-tre siste åra. Men kvifor skal plutseleg Wayne Rooney reknast som den yngste målscoraren i Premier League «gjennom tidene» når Jason Dozzel var langt yngre då han scora sitt første mål i toppdivisjonen. Det skjedde trass alt berre seks år før PL blei danna. Og kvifor skal Alan Shearer rekne PL-mål? Han scora jo ein del mål før den tid også, skal me ikkje rekne med dei? Igjen; eg meiner det er eit meiningslaust tidsskille som er skapt av tabloide overskrifter.

Odin, som igjen spør seg kvifor me ikkje har fått det same tidsskillet i Norge?

1
odin OK. Danninga av PL kunne vore noko nytt - dersom det hadde gitt ligaen eit nytt innhald. Det gjorde den ikkje. Ingenting blei endra! Ikkje anna enn det reint administrative som kun...

"odin skrev: OK. Danninga av PL kunne vore noko nytt - dersom det hadde gitt ligaen eit nytt innhald. Det gjorde den ikkje. Ingenting blei endra! Ikkje anna enn det reint administrative som kun klubbleiarane forheld seg til.

--> Hva legger du i "et nytt innhold"? En liga vil nødvendigvis inneholde en del fotballag som spiller kamper mot hverandre. Nå ble antall lag redusert fra 22 til 20, så innholdet sånn sett ble forsåvidt noe forminsket :) At ting ble fundamentalt endra synes jeg er åpenbart. Før Premier League var ikke engelske klubber økonomisk rustet til å konkurere om de beste spillerne. Profiler som Rush, Gazza, Hughes, Waddle etc. etc. ble lokket til utenlandske klubber med høye lønnsbudsjett. Etter Premier League ble opprettet forandret dette seg og den engelske ligaen ble "innvandret" av utenlandske profiler. Dette skjedde ene og alene fordi at engelske klubber fikk en stor økonomisk oppsving som følge av tv-avtalen som ble inngått med Premier League.

"At det skjedde samstundes med overgangen til all-seater stadion er irrlelevant"

Det skjedde ikke samtidig, men i etterkant. Overgangen til all-seater ble en kostbar affære for mange klubber og en av hovedårsakene til at en restrukturering av ligaen ble tatt opp til vurdering.

"At engelske klubbar fekk så mykje pengar at dei kunne lokke til seg utlendingar i stor stil er irrelevant. Ingenting av dette endra fotballen, og kvifor skulle det det?"

Det endra selvsagt ikke fotballen, men representerer et tidsskille for engelsk fotball. Er forsåvidt enig med deg at det blir for dumt om at all historie før Premier League skal strykes, dette har vel heller ikke skjedd - man har bare fått et nytt referansepunkt. Journalister elsker jo å skrive om rekorder, og med bare 10 år med PL-fotball, så vil jo rekordene komme tettere enn om man skal "ta hensyn til" 100 år med ligafotball. Litt kludrete forklart, men du skjønner kanskje poenget mitt?

1
Typo "odin skrev: OK. Danninga av PL kunne vore noko nytt - dersom det hadde gitt ligaen eit nytt innhald. Det gjorde den ikkje. Ingenting blei endra! Ikkje anna enn det reint administr...

>> --> Hva legger du i "et nytt innhold"?

Det skal mykje til å komme med eit nytt innhald. Når det ikkje gjorde det når ein endra ligaen frå 22 til 20 lag, så fekk det ikkje nytt innhald av å skifte namn heller. Krigen kan vere eit skille, sidan ein ikkje spelte fotball nokre år. Andre skille ser eg ikkje, og eg er ikkje villig til å oppkonstruere eit av den grunn heller.

For eg meiner framleis at 1992 ikkje representerer noko anna enn eit namneskifte. Innhaldet i ligaen er det same som før sjølv om rammene rundt gradvis har endra seg. At det heile fekk ein "pangstart" med lanseringa av eit nytt namn var ikkje noko annan enn ein gimmick i den store samanhengen. Ein tv-avtale, meir pengar og fleire utlendingar i fotballen hadde det sjølvsagt komme uansett. At journalistar i ei gjennomkommers idrettsverd ønskjer å skrive om rekordar burde vore ein svært god grunn for fotballtilhengarar til å halde litt igjen.

Odin, som godtar eit at det blir innført eit tidsskille den dagen det blir ein realitet at skotske lag spelar i engelsk liga. Dersom den dagen skulle komme.

1
mematedave VM gull i -66 er ett større skille enn å bytte navn og forandre organisasjonen som administrerer konkurransen! Hvis PL er så stor forandring, kan de som vant FA cupen før dette skj...

Er det bare meg, eller er det flere som synes det å diskutere dette temaet er litt sprøtt.....?? Man kan da ikke starte tidsregningen for den engelske toppdivisjonen ved oppstarten av Premier League ? Det virker nesten som det er poenget for flere debattanter her. Engelsk eliteserie eksisterte også før 1992/93. Det er faktisk helt sant....! :o)

1
Værfast Er det bare meg, eller er det flere som synes det å diskutere dette temaet er litt sprøtt.....?? Man kan da ikke starte tidsregningen for den engelske toppdivisjonen ved oppstarten...

"Værfast skrev: Er det bare meg, eller er det flere som synes det å diskutere dette temaet er litt sprøtt.....?? Man kan da ikke starte tidsregningen for den engelske toppdivisjonen ved oppstarten av Premier League ? Det virker nesten som det er poenget for flere debattanter her. Engelsk eliteserie eksisterte også før 1992/93. Det er faktisk helt sant....! :o)"

Ingen som har sagt at tidsregningen for den engelske toppdivisjonen startet ved oppstarten av Premier League. Prøv å les innleggene før du kommenterer.

1
odin >> --> Hva legger du i "et nytt innhold"? Det skal mykje til å komme med eit nytt innhald. Når det ikkje gjorde det når ein endra ligaen frå 22 til 20 lag, så fekk det ikkje nytt i...

"odin skrev:

Det skal mykje til å komme med eit nytt innhald. Når det ikkje gjorde det når ein endra ligaen frå 22 til 20 lag, så fekk det ikkje nytt innhald av å skifte namn heller. Krigen kan vere eit skille, sidan ein ikkje spelte fotball nokre år. Andre skille ser eg ikkje, og eg er ikkje villig til å oppkonstruere eit av den grunn heller."

Om du ikke ser tidsskille før/etter Premier League og kommersialiseringa av engelsk fotball, vil jeg påstå at du er rimelig blind. Å skifte navn er bare kosmetisk og har ikke noe med saken å gjøre - men løsrivingen fra the football league og alt det førte med seg hadde og har fremdeles dype ringvirkninger.

1
Typo "odin skrev: Det skal mykje til å komme med eit nytt innhald. Når det ikkje gjorde det når ein endra ligaen frå 22 til 20 lag, så fekk det ikkje nytt innhald av å skifte namn helle...

At det er eit skille har eg ingen problem med å sjå, men at det skal få konsekvensar for rekordar i fotballen kan eg ikkje sjå i det heile. Skillet er av rein historisk art som ein kun kan bruke som forklaring på korleis det kommersielle i fotballen er i endring - ikkje det det sportslege.

Odin

1
Typo "Værfast skrev: Er det bare meg, eller er det flere som synes det å diskutere dette temaet er litt sprøtt.....?? Man kan da ikke starte tidsregningen for den engelske toppdivisjone...

Poenget vårt er berre at det blir meiningslaust å starte ei ny registrering av rekordar ved dette tidsskillet. Å seie at Liverpool, med 18 seriemeisterskap, ikkje har vunne Premier League er meiningslaust. Spesielt meiningslaust blir det å operere med "PL-rekordar gjennom tidene" osv. når gjennom tidene i denne samanhengen er det same som "dei 10 siste åra".

Odin

1
odin At det er eit skille har eg ingen problem med å sjå, men at det skal få konsekvensar for rekordar i fotballen kan eg ikkje sjå i det heile. Skillet er av rein historisk art som ein...

"odin skrev: At det er eit skille har eg ingen problem med å sjå, men at det skal få konsekvensar for rekordar i fotballen kan eg ikkje sjå i det heile."

Konsekvenser og konsekvenser....."smårekorder" som gjelder i et begrensa tidsområde eller geografisk område har alltid eksistert. Hvorfor skal vi f.eks ha Norges- eller Europa-rekorder, når det som egentlig teller er verdensrekorder?

At det blir laget statistikk og rekorder med utg.punkt i Premier League eksluderer ikke på noen måte historien forut for PL. Disse rekordene er naturligvis gjevere (og vanskeligere å oppnå) akkurat som en verdensrekord er gjevere enn en norsk rekord.

1
Typo "Værfast skrev: Er det bare meg, eller er det flere som synes det å diskutere dette temaet er litt sprøtt.....?? Man kan da ikke starte tidsregningen for den engelske toppdivisjone...

"Typo skrev: Ingen som har sagt at tidsregningen for den engelske toppdivisjonen startet ved oppstarten av Premier League. Prøv å les innleggene før du kommenterer."

Hvis jeg mener at rekorder som skal slås, etter min mening bør dateres lenger tilbake enn til 1992, så må da jeg få lov til det. Hvis jeg mener at det er "billig" å fiske etter rekorder fra oppstarten av PL, må jeg også få lov til å mene det. Dette er ikke noen "alvorlig sak" for meg, men det har faktisk vært en gjenganger at mange debattanter her inne bruker PL-oppstarten som innledningen på en ny tidsalder. Er litt opptatt av historie, skjønner du ! Ikke noe å bli sint for ! :o)

1
Værfast "Typo skrev: Ingen som har sagt at tidsregningen for den engelske toppdivisjonen startet ved oppstarten av Premier League. Prøv å les innleggene før du kommenterer." Hvis jeg mener...

"Værfast skrev:

Hvis jeg mener at rekorder som skal slås, etter min mening bør dateres lenger tilbake enn til 1992, så må da jeg få lov til det. Hvis jeg mener at det er "billig" å fiske etter rekorder fra oppstarten av PL, må jeg også få lov til å mene det. Dette er ikke noen "alvorlig sak" for meg, men det har faktisk vært en gjenganger at mange debattanter her inne bruker PL-oppstarten som innledningen på en ny tidsalder. Er litt opptatt av historie, skjønner du ! Ikke noe å bli sint for ! :o)"

Jauda, ikke noe problem. Fikk bare inntrykket av at du misforsto meg litt. Som Liverpool-supporter er jeg jo også faktisk av den bestemte oppfatning av at historien FØR Premier League startet teller mer enn de ubetydelige årene etterpå ;)

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar

– Solskjær må forlate jobben

"– Begeret har vært strengt tatt vært fullt lenge. Men ydmykelsen på Vicarage Road bør ikke bare ha vært dråpen som fikk det til å renne over. Her er kranen så hardt skrudd på at det neppe kan være tv...
Bilde

Ny Solskjær-fiasko: Dette går ikke mer!

(Watford-Manchester United 4-1) Manchester United er nødt til å skaffe seg en annen manager enn Ole Gunnar Solskjær.


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Laster...