Fotball - Premier League

bean

En forvirret manns spillervurdering

På bussen hjem i går kveld visste jeg ikke helt hva jeg skulle tro. Egentlig spilte Liverpool omtrent slik de alltid har gjort de siste årene, noen små glimt av storhet, men også rekke på rekke med meningsløse (og farlige) pasninger, og elendig bevegelse på topp. Men når man likevel bør kunne føle et vagt håp om bedre tider, er det fordi Liverpool tross alt var ganske overlegne i går. Man er snill med Leeds hvis man sier at de hadde en eneste målsjanse i tillegg til scoringen (som forresten heller ikke var noen sjanse). Liverpool hadde heller ikke mange, men de hadde nå i hvert fall sju-åtte. Til tross for dette så synes jeg de fleste spilte høyst middelmådig, og det er et kanskje godt tegn, fordi det tyder på at det kollektive arbeidet er bedre enn på lenge. Dette gjelder særlig defensivt. La oss se på spillernes innsats:

Westerveld - 6. Meget tvilsom (mangel på) inngripen ved scoringen, selv om det var vanskelig å tenke seg at ballen skulle forsvinne forbi den første duellen. Ellers er det mest oppsiktsvekkende hvor utrolig lite han hadde å gjøre. Ikke et eneste skudd av noen farlighet fikk han å bryne seg på. Imponerende med ballen i beina, tilslaget på ballen representerer et farlig angrepsvåpen (særlig hvis folk der fremme på banen begynner å bevege seg litt mer).

Song - 6. Noen viktige defensive inngripener med sine lange bein, men også en del harakiri-inngripener. Ikke mannen vi håpet på, Heggem er klart bedre, selv ute av form.

Carragher - 6. Relativt trygg og god når han slipper å bli særlig utfordret på fart, slik som i går. Klok spiller, men en del sløve pasninger. I likhet med Westerveld satt på prøve i svært liten grad, og derfor vanskelig å vurdere.

Hyypiä - 7. Virker ikke fullt så dårlig langs bakken som jeg fryktet. Ryddet stort sett greit unna i feltet defensivt, men lite involvert fordi Leeds var så oppsiktsvekkende ufarlige.

Matteo - 5. Skutt blir den som fastholder sine ord fra i vår om at dette er mannen som skal løse våre kroniske problemer på venstrekanten. Alvorlige reprimander venter også den som påstår at han er bedre enn Bjørnebye (eller for den saks skyld: Staunton). Han var helt elendig i første omgang. I tillegg til at det som så ut som spennende raid endte med meningsløse pasninger (dvs. ikke FEILpasninger, men pasninger uten mening), var han også på jordet defensivt, der Hyypiä ved flere anledninger måtte dekke opp for ham. I andre omgang holdt Matteo seg klokelig stort sett på egen halvdel, og vi slapp å legge så mye merke til ham. Skremmende å se hvor svak han er når man tenker på hvor god han var under Liverpools fantastiske sesongåpning i 96-97 sesongen.

Thompson - 6. Er grunnskolert i Liverpool-stilen fra barnsben av, kan det se ut som. Liverpool-stilen synes blant annet å ha som krav at man ved lovende kontringsangrep for all del må bruke minst fire touch på ballen, slik at motstanderen ikke blir helt akterutseilt. Videre bør man etter litt grubling og formålsløs finting sende ballen på tvers til Redknapp, ikke forsøke å bryte gjennom motstanderens forsvarslinjer. Thompson var i går skuffende lite involvert offensivt. Defensivt var han faktisk god. Han spilte jo også foran den meget utrygge Song, og fant vel ut at Rigobert trengte all den hjelp han kunne få.

Gerrard - 7. I mangel av Hamann ville jeg hatt Carragher i denne rollen. I går var imidlertid Gerrard helt OK, selv om han har en tendens til å slå for mange vriene pasninger mot feilvendt markert medspiller. Defensivt gledet han meg med å pådra seg en rekke frispark, noe som er en forutsetning for å bli en god defensiv midtbanespiller. Egentlig synes jeg han spilte til 6. Han får sju fordi Leeds midtbane var så dårlig. Jeg var ikke i stand til å legge merke til at Gerrard var mannen som gjorde dem dårlige, men jeg antar det må være en sammenheng ;-)

Redknapp - 7. En spiller med en irriterende forkjærlighet for lange, formålsløse crosspasninger. Men Redknapp har andre kvaliteter. Han løper mye mer enn for noen år siden, og er også i ferd med å bli en defensiv kraft, særlig i duellspillet. Når det gjelder å gå tett i ballfører har han fortsatt mye å lære. Gikk mye på gjennomløp, noe som gledet meg umåtelig. God kamp.

Berger - 7. Frisyren er nå blitt mitt fremste ankepunkt mot denne spilleren, tidligere var det at han var så utrolig dårlig i forhold til det jeg vet han er god for. For et par år siden hadde jeg ham mistenkt for å bruke kampene til å tenke ut skumle planer sammen med diverse frisører. Det ser ut til at dette har roet seg litt nå, og Berger er i ferd med å bli en viktig mann for Liverpool. Godt driv med ballen, og blir bedre og bedre defensivt.

Camara - 8. Jeg må innrømme at jeg hadde mine tvil da Houllier gikk til innkjøp av denne mannen. Og la det være sagt med en gang at jeg fikk styrket mine mistanker om at han på dårligere dager enn i går vil gi meg rik anledning til å forbanne hans mange merkelige innfall på banen. Har taktisk klokskap på linje med min åtteårige stedatter (hennes eneste bidrag til fotballens kunnskapsarsenal så langt består i utsagnet "du må engasjere deg mer i spillet Vegard", en minnerik kveld i Milano for snart tre år siden). Men glem det nå. I går var han god, faktisk meget god. Som jeg straks skal komme tilbake til, er det ingen automatikk i at han skal ut av laget når Owen kommer tilbake.

Fowler - 5. Fra spøk til gravalvor. Jeg fikk mye pepper her i sommer da jeg antydet at et bud på ti millioner for denne mannen ikke uten videre burde avfeies (noe som ikke betyr at jeg mente at man faktisk burde selge ham). Når det gjelder gårsdagens kamp ville jeg så gjerne ha sagt at han som vanlig var usynlig, helt til han dukket opp og presset Radebe til å putte ballen i eget mål. Men han var ikke usynlig, i hvert fall ikke i første omgang. Da hadde han en del involveringer som var absolutt horrible, touchen hans på ballen er totalt borte. Spilte egentlig til en blank toer. Får et ekstra poeng for selvmålet han kjempet frem, ett ekstra for at han ikke tente da Harte forsøkte å myrde ham, og ett fordi jeg har stor sa

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Forvirra og forvirra? Enig i at det blei jævla langt, men det var jo slett ikke ueffent! En ting, gi karakter tel Houllier også, i går var'n ei studie verd! Har'n helse tel detta? Det trur ikke jeg! Kommer tel å ende med infarkt i løpet av sesongen.

mvh. guddulf, som skjønner at'n må kløppe seg for å tekkes Bean, uten at det er noe overornda mål her i livet?

1

Det var flere enn deg som var litt forvirret i går..... Jeg vet ikke helt om jeg skal se på dette som et blaff, noe resultatene hittil tyder på, eller om det er et tegn på at Pool er på vei oppover, noe de må bevise utover.

Litt om spillerne: Jeg syntes Song var bedre enn det du vurderte ham å være, ettersom han tross alt gjorde en spiller som Kewell fullstendig usynlig. Hvorvidt han er god nok for et mesterlag, er vanskelig å si, men i går syntes jeg han gjorde jobben sin, og vel så det.

Videre ble du gledet av Gerrards evne til å lage frispark. Dere hadde vel en spiller i fjor også, Ince, som gjorde jobben sin i så måte. Regner for øvrig med at du så Gerrards ufine stempling mot en Boro-spiller. Skal ikke si så mye mer om det, men registrerer at det er flere enn United- og Arsenalspillerne som koker over til tider (ikke myntet på Bean, men de som har "tatt av" etter Arsenal-United).

Når det gjelder Camara, tror jeg nok du får rett i at han kan frustrere dere ved dårligere dager. Men mitt umiddelbare førsteinntrykk er at han langt fra er den talentløse spilleren som noen Spurs-fans ville ha det til.

Redknapp synes jeg fortsatt mangler det lille ekstra som skal til for at han blir en midtbanegeneral. Er ikke selv helt sikker på hva som mangler, det kan være litt mer kynisme, han kan bli litt mindre opptatt av å gjøre "estetisk" gode pasninger (flotte, men lite effektive). Og så spørs det om han har en genuin vilje til å vinne.

Leeds er det ikke så mye å si om. Nyinnkjøpene Huckerby og Mills var skuffende svake i går, førstnevnte virket mer som en kortklipt Karel Poborsky, og ødela en del overgangsmuligheter med sine dribleraid på tvers. Når Liverpool klarte å stoppe Kewell, og til dels Bowyer, så var ikke akkurat Batty og Hopkin i stand til å ta over noen kreativ rolle.

Gizmo, som heller ikke feller noen definitiv dom etter denne kampen

1
gizmo Det var flere enn deg som var litt forvirret i går..... Jeg vet ikke helt om jeg skal se på dette som et blaff, noe resultatene hittil tyder på, eller om det er et tegn på at Pool...

> Videre ble du gledet av Gerrards evne til å lage frispark. Dere hadde vel en spiller i fjor også, Ince, som gjorde jobben sin i så måte. Regner for øvrig med at du så Gerrards ufine stempling mot en Boro-spiller. Skal ikke si så mye mer om det, men registrerer at det er flere enn United- og Arsenalspillerne som koker over til tider (ikke myntet på Bean, men de som har "tatt av" etter Arsenal-United).

Jeg har ikke noe ønske om at det skal koke over for Gerrard, men at han på en effektiv måte skal lage de frisparkene som hindrer farlige overganger for motstanderen, særlig så lenge sløve dommere ikke belønner den slags sabotasje med gult kort (skjer nesten aldri, mens Song derimot får gult for å gå helt rent inn i en hodeduell). Når det gjelder kampen på søndag, mener jeg at det var en mann som burde vært utvist, nemlig Stam.

Bean.

1

Langt innlegg - ja. Meningsløst - nei. Av ektraordinære årsaker var jeg forhindret fra å se matchen i går. Hyggelig å lese en vurdering av spillerne.

Du spår problemer mot lag som legger seg lavt fordi det mangler kreativitet. Hmmm., med Owen og Smicer tilbake tror jeg kreativiten mot etablerte forsvar kan bedres betraktelig.

Vi må nok likevel være forberedt på at laget vil være noe ustabilt frem til jul. De mange nye spillerne trenger nok ennå litt tid til å sveises sammen og bli kjent med engelsk fotball.

En utrolig vikitg seier i går var det likevel. Godt å slippe for stort press foran oppgjørene mot Arsenal og manu.

Ellers et stort pluss at det ikke lenger er en selvfølge at vi skal ha Fowler/Owen på topp når disse er skadefrie. Titi puster dem begge i nakken.

Tosh (som ikke skal gå glipp av flere TV-kamper denne sesongen)

1
guddulf Forvirra og forvirra? Enig i at det blei jævla langt, men det var jo slett ikke ueffent! En ting, gi karakter tel Houllier også, i går var'n ei studie verd! Har'n helse tel detta?...

Stort sett enig i mye av det Bean skriver...selv om jeg synest du var veldig snill med Gerrard og Thompson. De viste vel i går at de ikke er modne nok til å erstatte Heggem og Hamann i lengre perioder. Thompson skuffet meg veldig...jeg ble fryktelig imponert over ham i de treningskampene jeg så ham för sesongen, men han var grusom i går! Camara var derimot MEGET god...Lösningen for Pool kan väre å få Camara ut på flanken...og kvitte seg med Berger!+

Men jeg våger knapt nok å si hva jeg mener om spillere som Bridges, Smith og Huckerby i leeds angrepet. De har fart, en del teknikk og NULL fysikk! Det holder ikke til å vinne P.L .. ikke en gang til å kjempe om C.L! Jeg håper virkelig at man henter inn en Leeds spiss med fysikk, ellers kan det bli mange triste kamper på hjemmebane for Leeds. Tilfeldig at Leeds er best på bortebane når Huckerby, Kewell, Bridges etc kan bruke farten sin ? Nix...Leeds vil slite voldsomt mot etablerte forsvar .. lag som legger mange i forsvar...da kommer ikke de nevnte spissene til sin rett og vil slite!

1
lysglimt Stort sett enig i mye av det Bean skriver...selv om jeg synest du var veldig snill med Gerrard og Thompson. De viste vel i går at de ikke er modne nok til å erstatte Heggem og Hama...

Kvitte seg med Berger?????

Han var glimrende i går. Han takla og jobba og var etter min mening den beste med unntak av Camara. Han var den eneste som gikk på regelmessige offensive løp uten ball. HVis Houllier finner på å vrake Berger etter den jeg så av han i forrige sesong og i går så skal jeg og begynne å sette store spørsmålstegn ved han. Synes ikke Gerrard og Thompson var så ille sm du vil ha det til heller. Thompson skuffa litt i forhold til det han har vist i det siste, mens Gerrard vant mange baller på midten i tillegg til at pasningene hans var bedre enn det jeg har set av han fra tidligere. Men det er klart at også Gerrard trenger mer rutine før han er klar for å spille fast på en sånn plass.

Jon Arild. Som er imponert over alle forsøkene på å trekke Liverpool ned i gjørma for tiden.

1

.. med at ett dårlig resultat på lørdag ikke nødvendigvis betyr at uka er ødelagt. Enga på Søndag og Pool i går snudde noe jeg trodde kom til å bli en überjævlig uke...

drexl som synes det er gøy med afrikanske fyrverkerier i angrep både i norge og England.

1
jonarild Kvitte seg med Berger????? Han var glimrende i går. Han takla og jobba og var etter min mening den beste med unntak av Camara. Han var den eneste som gikk på regelmessige offensive...

Trekke dem ned i söla ? Jeg synest ikke det har värt så ikke her sammenligned med innsatsen til Liverpool i kampene för den i går. Jeg er ingen fan av Berger...han er etter min mening en altfor stor medgangsspiller....men jeg vet at mange Liverpool fans er uenig!

1

Langt ja , men definitivt ikke meningløst.

Etter å ha lagt 80-talls "hatet" mot Liverpool bak meg ( som kom fordi dere var så jævlig gode og fikk en drøss av kompisene mine som tilhengere...) er det blitt en klubb eg har sansen for pga. historien og den mangelen på arroganse dere tross alt hadde - i forhold til hvordan ManU og tilhengerne oppfører seg når de omsider fikk samme typen suksess.

Eg håper inderlig at tittelkampen i 2000/01-sesongen står mellom Spurs, Liverpool og Leeds !!

RyderW, som ikke tror Houllier er den rette for Liverpool, og at savnet av Hamann vil være stort .

1

Lignende innlegg

Laster...