Fotball - Premier League

gooner

Re: Hatoppgjør

De stoerste hat oppgjoerene i England maa uten tvil vaere Arsenal-Tottenham, Liverpool-Everton og Man United og Man City(Den gangen City var i samme divisjon som Utd selv om det er lenge siden).

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Av disse tre er det vel kun det første som kan kalles hat-oppgjør. De to andre er mer rivalisering. Merseyside derbyet har alltid vært kjent for at supporterne står blanda. De to gangene jeg har sett et sånt oppgjør har Everton hatt masse supportere på The Kop. Dette ville selvsagt ikke vært mulig om det hadde vært hat oppgjør i ordets rette forstand. City-United har vel heller ikke vært særlig plaga av 'hat', mens Arsenal-Totenham nok inneholder mer av det. Oppgjør som Stoke-Port Vale, Sunderland-Newcastle og ikke minst Swansea-Cardiff kan med rette kalles hat oppgjør. Disse er ofte forbundet med en god del vold. Men alle disse blir for småtteri å regne når en tenker på Glasgowderbyet, der politikk alltid står i sentrum.

Jon Arild

1

Hvor gammel er du da? Lenge siden City var i samme divisjon som United? Tre år, er det lang tid?

Bean, som husker med glede da United var i daværende 2. divisjon....

1
jonarild Av disse tre er det vel kun det første som kan kalles hat-oppgjør. De to andre er mer rivalisering. Merseyside derbyet har alltid vært kjent for at supporterne står blanda. De to g...

> City-United har vel heller ikke vært særlig plaga av 'hat', mens > Arsenal-Totenham nok inneholder mer av det.

Her tror jeg du er litt på villspor. Det har dessverre vært flere tilfeller av vold rundt kamper mellom City og United. Men du har nok rett i at Glasgowderbyet stiller i en noe annen klasse.

Espen

1

Lignende innlegg

Laster...