Fotball - Spill

Juven12

[FM 14] - Return of Gårdvik

- Introduksjon -

Football Manager 14 er i hus, og etter jeg gjorde meg kjent med årets outlay. Er det på tide å starte min faste save med Tromsø. Kan jeg nok en gang gjøre Tromsø til en fotball kjempe i Norge, som også kan utfordere i Europa?

3
175 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

- Forventninger og budsjett til sesongen 2013 -

Styret forventet at vi skulle nå europa spill via Tippeligan. Derimot valgte jeg å strekke budsjettet litt med å foreslå tittelutfordrer. Ikke at det slo ut stort på budsjettet. Men det gir meg litt ekstra som jeg forhåpentligvis kan la meg signere en eller to spillere.

Mål: Tittelutfordrer

Overgangsbudsjett: 57,487 Lønningsbudsjett: 16,652,777 per år Lønnskostnander: 14,888,201 per år Overskudd: 1,764,576 per år

2

- De offisiele overgangene før seriestart 2013 -

Ut:

Benny Lekstörm (32) drar for 110,000 til engelske Tranmere. Helt greit salg for å frigjøre registering for spiller trent utenfor Norge.

Mangnus Andersen (26) drar til Augsburg den tyske klubben betaler 1,250,000. Helt greit salg ettersom Andersen var stallfyll.

Inn:

Pol Garcia (18) en veldig ungforsvarspiller som signerte proffkontrakt med Juventus på 18 årsdagen sin. Vi låner han ettersom forsvaret har lite backup.

Jose Fernando Marques (28) har slitt med å finne en klubb hvor han kan få stabilitet i karrieren. Er en god gratis spiller som vil starte en del kamper.

David Lanzafame (25) veldig fornøyd med denne her! Fantastisk megling lot meg få han ned 6 millioner per år på lønnskravet sitt. God spiller som kan utfordere på sidene. Er også plukket opp igjennom free transfer.

Ulrik Flo (24) en veldig solid norsk spiss som kom i scoringsform ifjor. God backup spiss for Ondrasek. Sogndal sitter igjen med 610,000.

2

- Tromsø A-lagstall for sesongen 2013 -

Keepere: 1.Marcus Sahlman 23.Anders Olsen

Rating: 6.5 av 10 Kommentar: Vi har en veldig solid førstekeeper, som med en god form kan være en av ligans beste. Satser på at han holder seg skadefri. Hvis det skulle skje noe med Marcus. Så er vi nesten nødt til å prøve å hente en ny spiller.

Forsvarspillere: 2. Pol Garcia 3. Jaroslaw Fojut 4. Ruben Kristiansen 6. Adnan Causevic 7. Miika Koppinen 14. Hans Norbye 21. Jonas Fundingsrud

Rating: 7 av 10 Kommentar: Litt tyn forsvarsrekke, men kvaliteten er der. Koppinen Fojut er en av ligans beste stopperpar. Norbye og Kristiansen er også bunnsolide backer. Ikke beste dekket skulle hatt en til back.

Midtbanespillere: 5. Hendrik Helmke 8. Thomas Kind Bendiksen 9. Remi Johansen 10. Thomas Drage 11. Davide Lanzafame 12. William Frantzen 15. Hamza Zakari 18. Andreas Skog 19. Lars-Gunnar Johnsen 20. Jose Fernando Marques 24. Steffen Nystrøm

Rating: 8 av 10 Kommentar: Kanskje vårt beste ledd. Veldig offansivt, men det passer fotballen jeg ønsker å spille. Lanzafame og Marques er gode forsterkninger. Vi har mye backup her, og en av tippeligans største talenter Thomas Drage.

Angrepspillere: 13. Zdenek Ondrasek 16. Morten Moldskred 17. Ulrik Flo 25. Mikael Ingebrigsten

Rating: 7.5 av 10 Kommentar: Med singel spiss så har vi teknisk sett overskudd. Men Ingebrigsten er bare 16 år, så han blir neppe mye innvolvert. Derimot så har vi to unge og sultne spisser med en mer erfaren Moldskred. Kobaren blir å strate kampene.

Totalt sett syns jeg laget ser meget bra ut. Selvom at vi skulle hatt noe mer i forsvarsrekka. Veldig fornøyd med pre-season hvor laget viste at taktikken kan fungere. Jeg har bestemt meg for å kjøre en hovedtaktikk som er 4-5-1. Hvor vår backup plan blir å spille en sentral 4-3-1-2.

- Gjennomgang av hovedtaktikken for sesongen 2013 -

4-5-1 Kontring/Standard Balansert

Ondrasek Drage Marques Lanzafame Helmke Johansen Kristansen Koppinen Fojut Norbye Sahlman

Planen er å kjøre fotball med tempo hvor ballen skal bevege seg fort til flankene. Som har 3 valg å crosse, skjære inn eller legge ballen til Marques. Marqeus spiller en veldig viktit rolle i den her taktikken. Han skal spre ut ballen i angrepet, og ved hjelp av løp ifra Helmke få rommet til å slå den avgjørene passningen. Vi har også Johansen på midtbanen som skal jobbe på bannen, og ligge dypest av midtbanen. Det er han som har hoved ansvaret å slå de lange som skal starte angrepet. Planen er at i byggendene angrep kan Norbye og Kristansen komme å hjelpe til, men ellers skal dem ikke fosse framover.

1

- Trenningskamper for Tromsø 2013 -

B 5-0 RoPS - Fojut, Lanzafame, Koppinen, Ondrasek x2 H 0-4 Zenit B 5-0 Skarp - Koppinen, Ondrasek x2, Marques, Nystrøm B 3-0 Tromsdalen - Marques, Lanzafame, Nystrøm

Simulerte bare trenningskampene gikk som forventet. Vi vant kampene vi skulle, og tapte imot et mye sterkere Zenit.

1

Ingebrigtsen er et veldig stort talent. En av de første spillerne jeg hentet til AaFK. Ellers er midtbanen din veldig god, ja.

1

- Mars 2013: Sesong start! -

B 2-0 Sogndal - Ondrasek, Koppinen B 4-1 Sandnes - Drage x2, Ondrasek, Marques

Den offisiele kamp debuten for saven gikk meget bra. Det er vi som går i ledelsen etter en flott passning ifra Johansen. Som lar Ondrasek dytte ballen forbi Dahlin og 1-0. Etter dette tidspunktet går ting på banen bedre. Sogndal derimot mangler å skape de store sjansene, og etter en dårlig slått corner sender Helmke ballen til Koppinen som pirker den inn i nettet.

I kampen imot Sandnes så fikk Tromsø en fort opptur, men den ble stoppet like brått av et offside flag. Kampen blir dominert av Drage, som scorer etter at Ondrasek med en makt demonstrasjon trekker seg ned flanken. 2-0 kommer etter at Norbye legger ut en ball imot motsatt side. Det er Drage som tar opp ballen, og går forbi en mann før han litt heldig skyter ballen inn på første stolpe. Vi scorer nok en gang etter Lanzafame viser seg fram med god ballkontroll, og en veldig finn crosser inn til Ondrasek som header inn 3-0. Kampen går opp i dominerende tall etter fantastisk lagspill, som avsluttes ved veggspill som Marques sender inn. Sandnes får et trøste mål etter at Mhyre setter inn en kontring. Ellers fikk Pol Garcia og Ulrik Flo et par minutter på banen.

Det betyr at vi sitter med fullpott etter to kamper, og sterke 6-1 i mål regnskapet. Neste måned kan bli veldig bra om vi kan bygge videre på dette.

- Tabellen - (Kommer på neste oppdatering)

Skadetabell: Ruben Kristiansen - 10/3 - 7 dager - Blå tå etter kampen imot Tromsdalen.

Overganger: Står stille selv på deadline day.

Nyheter: Tromsø manager skal allerede før første kampen i karrieren. Kommet i trøbbel med styret til Tromsø. Problemet var rundt overgangsbudsjettet. Gårdvik følte at Tromsø burde tillate mer penger til overgangsbudsjettet. Det var uenigheter og Gårdvik lot ønsket bli hørt av isberget. Dette hjalp ikke i det hele tatt, og styret brukte anledningen til å legge press den nye manageren. 10 poeng på 5 kamper eller forsvinn.

Neste måned:

H Odd H Start B Hønefoss H Vålerenga B Aalesund

1

- April 2013: Wrath of the Kobra -

H 2-1 Odd - Ondrasek, Drage H 2-1 Start - Ondrasek, Lanzafame B 3-0 Hønefoss - Flo x2, Ondrasek H 2-2 Vålerenga - Drage, Helmke B 2-2 Aalesund - Fojut, Ondrasek

Årets første hjemmekamp i Tippeligan får en ekkel start etter at Odd får en tidlig straffe som Fevang setter inn etter 8 minutter. Vi var veldig nære å få en tidlig utligning i andre omgang, men stolpen hindrer Helmke et mål. Blir ikke bedre når Kristiansen blir skaddet. Det ser ut som at spikeren i kisten kommer når Marques klarer å pådra seg et rødt kort. Derimot flakker et håp etter at Norbye får slått inn til Ondrasek som sender den i nota. Ting ser enda lysere ut, når Samuelsen tar Ondrasek med en to-fots takling; Rødt kort. Imot slutt minuttene går vi i ledelsen etter at Helmke tvinger spillere på seg med et bra løp. Det tillater han å dytte den til Drage, som smeller den i første! Snu operasjon fullført.

Nok en hjemmekamp, og det er oss som får baklengs først. Målet kommer ifra en presset situasjon etter dødball, og Castro åpner målkontoen. Vi utligner 3 minutter senere, og det ved nydlig spill iform av pyramide gjennomspill startet av Lanzafame, Bendiksen og Ondrasek avslutter. Ledelsen kommer etter at Drage spiller ballen inn til Lanzafame som fyrer løss, og forbi Håkon Opdal nok en seier!

Hønefoss har ikke tatt en seier på 4 kamper, og har ikke scoret på sine to siste 2 kamper. Vi fosser i et angrep, og etter et blokkert skudd dytter Bendiksen ballen til Flo som får en lett jobb. Senere får Helmke en enkel oppgave å spille Flo fri, som lett dobbler ledelsen vår. Lanzafame hadde også en enorm sansje, men lobben hans treffer tvelgeren (Lagets tredje stolpe treff). Ondrasek viser sin enorme styrke, når han scorer etter å holde seg på ballen fra Johansen.

Så var det Enga da. Kampen starter med et par sjanser at og fram. Det løsner seg når Lanzafame blir felt, og det er Drage som setter straffen. Thomassen utligner til 1-1 etter han på egenhånd gruser oss. Gleden var kort for Enga, når Johansen ga ballen til Helmke som utnyttet Hirschfeld dårlig posisjon med en herlig dupp ball fra 20 meter. Vi får tilbake med samme mynt, når Berre smeller ballen inn i mål etter dårlig forsvarspill (Få ut ballen for F).

Sakte kamp imot Aalesund skjer ikke mye før etter pausen. Det er gutta fra Sunnmøre som tar ledelsen med Myklebust. Vi setter kampen til poengdeling etter at Fojut får kranglet en løss ball i nota. Det er vi som tar ledelsen før Stewart satte inn uavgjort målet. Det var Ondrasek som scoret 2-1 målet etter at Bendiksen fikk fram en stikker. Keeperen kom fort ut og Ondrasek sendte et slags skru lobb forbi.

- Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge; Ondrasek spiller veldig bra, og topper det hele av med et nydlig mål i mot Aalesund.

Skadetabell: Ruben Kristiansen - 3/4 - 3 til 4 dager - Smell i benet Adnan Causevic - 17/4 - 4 til 5 uker - Lyskebrokk

Overganger: Står stille

Nyheter: Vi hadde besøk ifra Ipswich manager Mick McCarthy som skulle se på Ruben Kristiansen. Heldigvis kunne det dempe interessen ettersom han var dårlig. Faktsik har Ruben hatt en dårlig start på hele sesongen. Håper at det tar seg opp senere i løpet av året.

Neste måned:

B Tromsdalen H*Haugesund B Strømsgodset H Molde B Viking

* Cupen 1.rnd

1

- Mai 2013: Drage!-

B*4-1 Tromsdalen - Marques, Kristiansen, Koppinen, Ondrasek H 2-2 Haugesund - Helmke, Ondrasek B*2-0 Hammerfest - Helmke, Johansen H 2-1 Molde - Marques, Flo B 1-1 Strømsgodset - Lanzafame B 1-0 Viking - Lanzafame H*0-4 Haugesund

* Cupen 1.rnd, 2. rnd, 3. rnd

Tenkte cupen 1 runde imot Tromsdalen simulering lett. 4-1 er en akseptabel seier, og vi fikk ingen skader ut av det. Vi trakk Hammerfest i neste runde. Gjorde det samme i runde 2 imot Hammerfest. Ikke like stor seier, men er et redusert lag. Jeg valgte med vilje å sende et b-lag i 3. runde imot Haugesund. Skjer som forventet at vi taper kampen, og greit nok siden det lar oss fokusere mer på serien.

Vi tar ledelsen imot Haugesund når Helmke pirker ballen inn i målet. Det etter at Lanzafame traff stolpen. Stølås utligner for Haugesund et par minutter senere. Malick Mane sikrer en 2-1 ledelse for Haugesund. Heldigvis får vi utligning før pause etter et langt utspill, og stikker fra Drage som Ondrasek setter inn. Det er vi som er nærmest å ta ledelsen først med Drage, og etterpå med Ondrasek som treffer toppverket. Dessvere blir 2-2 resultatet. Ikke godt nok.

Vi møter et av de bedre lagene i tippeligan. Men det stopper ikke oss ifra å ta ledelsen når Marques etter Norbye får lempet en ball inn i feltet. Ledelsen blir dobblet når Marques slepper Lanzafame løs, og med en fin lobb får Flo en enkel jobb å sette ballen i nettet. Tripic scorer et sent mål, og Molde prøver å presse på for utligningen. Dommeren ser derimot på klokka, og vi tar nok en 3 poenger.

Spennende duell imot Ronny Deila. Kampen er preget av et fyssisk Tromsø, som ikke lar Strømgodset få mye tenke tid. Det skapes lite, og det aller meste er tvugne skudd. Kovacs er mannen som finner en løsning først. Vi ender opp å plukke poeng takket være Lanzafame. Målet kommer at Helmke slår en nydlig tversover pasning, som nevnte Lanzafame smeller inn på første!

Kampen starter veldig bra imot Viking, og det er Drage som sender ballen inn i en fylt opp boks. Hvor Lanzafame lurer hodet sitt på ballen og inn på første. Det skjer ikke så mye foruten om det. Kampen er nok engang veldig fyssisk, og Viking plukker opp 16 forselser. God levert kamp, og det var god stemning blant gutta.

- Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge; Thomas Drage jobber bunnsolid, og leverer gode børs reslutater

Skadetabell: Jonas Funderingsrud - 3/5 - 4 uker - Vrikket Ankel

Overganger: Står stille

Nyheter: Det ryktes at Juventus manager Antonio Conte skal nylig ha hatt et møte med den relativt ferske Tromsø manageren Gårdvik. Manageren har tidligere nevnt at han beundrer den italienske mannen sine ferdigheter. Media spekulerer at samtalen var rundt Pol Garcia. Spanjolen har ikke fått mye muligheter på førstelaget. Noe media tar som et hint på at Conte ønsker at Garcia skal få flere minutter på banen.

Neste måned:

H Lillestrøm B Brann H*Senja H*Lyngen

* Trenningskamper

1

- Juni 2013: Still top of the league -

H 2-0 Lillestrøm - Marques, Lanzafame B 1-0 Brann - Selvmål x2 H*2-2 Senja - Moldskred, Bendiksen H*3-0 Lyngen - Ingebrigsten, Zakari x2

* Trenningskamper

Vi tar ledelsen imot Lillestørm etter at Ondrasek skaper rom for Marques som scorer sitt fjerde tippeliga mål for sesongen. Det er gutan som spiller best etter pausen, og Lanzafame får en lett jobb å sette inn en retur. Det er Helstad som setter inn Lillestrøms scoring etter en corner.

Imot Brann er det en uheldig blokkering fra Demir, som åpner scoringen for kvelden etter Marques skudd. Uhellet fortsetter for Brann uti andre omgang denne gangen er det Wangberg, som ender opp å stange inn 2-0 for Tromsø etter Drage prøver seg med en flikk.

Arrangerte trenningskampene fordi vi har EURO cup kamper senere, og ville derfor sikre meg at spillerne har kamp trenning. Simulerte nåda bare kampene, og tok ikke resultatene altfor seriøst. Artig å se Zakari score mål.

- Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge; Fojut leverer godt i forsvaret.

Skadetabell: Stille her

Overganger: Remi Johansen (22) drar til FC Utrecht 7,500,000 med 50% av hans neste overgangsum. Trist å la Remi forlate. Men faktumet er at pengene er noe vi trenger ettersom økonomien er dårlig. Dette tillater Frantzen og Bendiksen mer spilletid.

Nyheter: Thomas Drage fikk som forjent plass på det norske landslaget etter hans gode måned med Tromsø. Ikke bare det men Drage scoret også sitt førstelandslagsmål. Faktisk var ikke et mål nok. Han scorte likså greit 2 i samme slengen. Dessvere var det ikke nok for å vinne imot Isarel. Kampen endte 2-2.

Neste måned:

B*0-0 Mladost CKB H 0-0 Sarpsborg H*0-0 Mladost CKB H 0-0 Rosenborg B 0-0 Odd H 0-0 Sogndal

* EURO cupen 1 kval runde

1

- Juli 2013: And so EURO cups begins -

B*4-0 Mladost CKB Drage, Moldskred, Marques, Helmke H 3-0 Sarpsborg Drage, Ondrasek, Helmke H*4-0 Mladost CKB Ondrasek x2, Helmke, Frantzen H 3-0 Rosenborg Ingebrigsten, Ondrasek, Skog B*2-2 Häcken Ondrasek B 0-2 Odd H*3-2 Häcken Flo, Frantzen, Drage H 0-4 Sogndal

* EURO cupen 1 og 2 kval runde

Første kampen imot Mladost går enkelt, og trur ikke vi må grue oss til kampen i Alfheim i det hele tatt. Kampen ble simulert. Andre kampen ble veldig lik den første. Dette betyr at vi får spille litt mer EURO cup. Var også simulert.

Vi vinner greit over Sarpsborg. Det begynner med at vi får en straffe, som Drage sitter sikkert inn. Det tar ikke lang tid før Gutan setter inn et spillende mål. Det er Fundingsrud som legger inn til Ondrasek som header ballen i målet. Kampen går opp i store sifre, når Helmke setter inn et mål etter å ha mottatt ballen fra Bendiksen. Fin seier!

Vi tar ledelsen etter at Ingebrigsten setter ballen i lengste etter å ha blitt spilt igjennom av Marques. Marques setter opp nok en scoring i en fylt boks. Denne gangen er det Ondrasek som setter den inn. Fantastisk kamp ifra gutan! Det blir bare bedre når Skog og Ondrasek gjør veggspill, og det ender med at Skog smeller ballen i lengste.

Kampene imot Häcken kommer til å bli intressant. Vi leder faktisk 2-0, men dessvere så ender det uavgjort. Målene våre kommer fra at Ondrasek som header inn et innlegg fra Marques. Etterpå så er det Dober som legger til rette for Marques.

Vi har rett og slett en søppel kamp imot Odd. La oss bare glemme denne kampen.

Retur kampen imot Hacken begynte relativt dårlig, men etter et stople skudd setter Flo returen inn 1-1. Så scorer Frantzen etter klabb og blabb i feltet i det 89 minutt! Skal vi gå videre? Vel ikke med engang Hacken scorer på overtid. På ekstratiden er det vi som trekker det lengste strået! Det er såklart Drage som scorer målet. Vi trekker Trabzonspor neste runde uff.

Jada men neida. La oss likså greit bare glemme kampen imot Sogndal også. Trenger at laget finner formen hjemme nå. Begynner å gi Molde litt unødvendig tid til å ta oss igjen.

- Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge;

Skadetabell: Ruben Kristiansen - 11/7 - 2 uker - En vridning i kneet Hendrik Helmke - 14/7 - 2 til 3 uker - En vridning i kneet

Overganger:

Ut: Hans Norbye (26) reiser til spanske Celta for 4,750,000. Et helt greit salg. Har også en erstatter i tankene allerede.

Steffen Nystrøm (29) reiser til Carpi for 750,000. Ganske fornøyd siden Nystrøm ikke spilte.

Zdenek Ondrasek (24) reiser til Vitesse. Vi sitter igjen med 6,500,000. Grei sum. Har troen at Flo kan steppe opp.

Pol Garcia (18) sendes tilbake til Juventus

Inn: Andreas Dober (27) trengte en ny høyreback etter at Norbye reiste bort. Free transfer. Ser god ut. Sidney Govou (33) den franske vingen som holdte a-plass på Lyon i flere år. God løsning til Lanzafma kommer tilbake.

Nyheter: Avisa Nordlys har fått sniff i at Gårdvik får et tilbud om ny kontrakt. Gårdvik virket fornøyd med samtalene, og ga en kort kommentar til supporter klubbens hjemmesider isberget. "Jeg er glad at styret har hørt på mine ønsker om en større satsing". Styret kom litt senere med en kunngjøring. Nemlig at Gårdvik har signert to års forlengelse med samme lønn som hans tidligere kontrakt.

Ellers var ikke Jan Jönsson like heldig. Han fikk nemlig fyken av Aalesund.

Må også opplyse at David Lanzafame globale ban har begynt. Var derfor vi hentet in Govou. Får satse at italieneren trener mye i sin lange pause.

Neste måned:

B*Trabzonspor H Sandnes H*Trabzonspor B Start B Vålerenga H Hønefoss

* EURO cupen 3 kval runde

1

- August 2013: Chase for Glory? -

B*4-0 Trabzonspor Marques, Frantzen, Flo, Drage H 0-1 Sandnes H*2-2 Trabzonspor Fojut, Flo B 1-1 Start Flo H*1-1 Swansea Drage B 2-2 Vålerenga Bendiksen, Flo B 1-1 Swansea Skog

* EURO cupen 4 kval runde, og kvalikk til gruppe

Vi klarer på et eller annet vis å ta ledelsen imot Trabzonspor! Det er Marques som hopper på en retur. 2-0 målet er et flott mål hvor Flo finner Frantzen løp. Han gjør akkurat det som må til, og dobbler ledelsen vår. Og det fantastiske fortsetter når Drage finner Flo på første som sniker ballen inn til 3-0. Drage får sette kveldens siste etter en retur sjanse. Er slike øyeblikk man spiller FM for! Herlig seier! Nå får vi bare låse buret på Alfheim.

Den dårlige formen fortsetter derimot i Tippeligan Sandes er det eneste laget som klarte å finne målet.

En herlig retur kamp på Alfheim imot Trabzonspor. Denne gangen har tyrkerne mer trykk offansivt. Men vi klarer å matche det. Det betyr at vi slår dem ut! Det er Fojut og Flo som scorer i kveld. Begge på dødballer. Vi trekker Swansea i neste kamp. Kan vi klare å slå Swansea å delta i EURO cupens gruppespill 2013/14?

Tragiske kamper i tippeligaen generelt. Alt vi får imot Start er et heldig retur mål ifra Flo i et relativt greit uavgjort sett på kampbildet.

Hva kan man si? Swansea er på flere nivå høyere enn oss, og deres vanlige børd er i en av verdens tøffeste liga. Det er uten tvil ikke dyktighet, som lar oss komme unna med uavgjort. Heller ren gull, og enda mer gull når Drage ender en kontring i nettet i det 89 minutt.

Vålerenga og tippeligaen igjen da. Som nevnt tidligere har vi hatt enorme svigninger i form når det kommer til Euro cupen og serien. Det slår til nok engang ettersom det er Gutan som tar ledelse begge gangene. Det er Bendiksen som scorer først etter å fått et innlegg fra Kristiansen. Han vender og legger den inn i nærmeste. På vårt andre mål er det Flo som viser stor målteft. En duell lar ballen gå forbi forsvarslinjen, og Flo løper den opp. Iskaldt avslutter han på 16 meteren inn i lengste vakkert!

Så var det kampen om Euro gruppespill imot Swansea. Vi må score mål om vi vil videre ettersom Swansea har bortemål over oss. Det er nok engang en jevn kamp hvor Swansea ikke kommer til de store klare målsjansene. Det straffer seg ved at vi krever ekstratid. Skog blir helten som skaffer overtiden, og hvilket mål! En herlig ball ifra Frantzen blir snappet opp i det Skog sklir forbi backen, og legger den i lengste. Det endte med straffespark og her er våre helter: Drage, Skog, Fundingsrud, Fojut og Sahlman! Vi skal spille EL gruppespill stort! - Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge; Skog sender oss til EL gruppespill

Skadetabell: Jose Fernando Marques - 4/8 - 5-7 uker - Overtråkk

Overganger: Nada

Nyheter: Av de andre norske lagene som kom videre ifra Euro Cup kvalikk. Molde kom seg til gruppespillet ved å slå Standard 6-3 sammenlagt. Rosenborg var på vei ut av Euro cupen etter, at de først tapte 1-o til røde stjerne på hjemmebane. Derimot reiste de seg å vant 2-0 på bortebane. Dette betyr at vi har 3 norske lag i euro cupen! Et bra år får de norske lagene!

Neste måned:

H Hønefoss B Haugesund H*Zilina H Strømsgodset H Aalesund B Molde

1

- September 2013: Flo tar av! -

H 3-2 Hønefoss Zakari, Fojut, Flo B 2-2 Haugesund Marques, Frantzen H*1-1 Zilina Flo H 5-2 Strømsgodset Flo x3, Dober, Govou H 1-1 Aalesund Marques B 3-2 Molde Govou, Marques, Skog

Kampen imot Hønefoss gå rakkurat vår vei. Vi scorer 3 mål i andre omgang. Første målet kommer ifra Zakari, som krangler inn en ball etter dueller i boksen. Fojut sender en ball i mål med pannebrasken fra et frispark slått av Drage. Flo blir siste Tromsø målscorer etter et langt frispark fra Dober.

Haugesund kampen er egentlig en litt lei affære. Er absolutt en kamp vi burde vinne. Men vi må dele poengene denen gangen. Det er Marques og Frantzen som står for showet denne fotball kvelden. Marques scorer etter at Kristiansen lever ballen. Marques lager seg rom å fyrer av. Frantzen kommer frampå bannen, og løper seg alene på mål etter stikkeren fra Govou.

Zilina kampen er faktisk veldig jevn, og i årets gruppe har vi en mulighet. De andre lagene i gruppen er Sparta og BATE. Kanskje vi kan klare å gå videre? Ville betytt enormt mye for reputation nivået, og ikke minst økonomisk!

Godset blir rett og slett overkjørt. Dårlig forsvar gjør at Godset får litt revansje. Ellers er Flo stor i dag scorer både med hode, og begge ben. Dober scorer et helt absurd mål. Han er på kanten og skal legge inn derimot går den rett i nota. Govou avslutter målfesten med et pent mål. Hvor flere direkte passninger ender med at Marques sender Govou fri på spissvinkelen. Flott kamp av Tromsø gutan!

Aalesund kampen er egentlig nok en kamp vi burde klare å få mer ut av. Men de oransje skal ha for innsatsen. Vårt eneste mål kommer ifra en veldig god, og kanskje like mye heldig Marques. Han står putslig helt alene på 16 meteren, og sniker den akkurat forbi keeper.

Molde har med Brann begynt å nyte av vår form dupp i tippeligaen. Typisk Tromsø å dette av. Heldigvis spiller vi bedre imot Solskjærs mannskap. I en aktivt kamp er det takket være innbytter Skog at gutan ifra nord trekker det lengste strået. En bra fotballkamp som ser Govou nok engang på scoringslisten, og ikke minst Marques som også serverte. Ellers var det venstrekanten vår, som var assisterne i Drage og Kristiansen.

- Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge; Flo såklart!

Skadetabell: William Frantzen - 22/9 - 2-3 uker - Lyskestrekk Jonas Fundingsrud - 22/9 - 2-3 uker - Et kutt i benet Sidney Govou - 29/9 - 6-7 uker - Skadet vrist

Overganger: Abdi Ibrahim (22) kommer til å reise nord til oss etter låneoppsholdet i Godset. Vi tar spilleren av hånden til City gratis. Positiv til overgangen. Kan kanskje la oss cashe inn på Helmke?

Nyheter: Svenske Viking manager Kjell Jonevret fikk sparken ettersom at Stavanger klubben har stirret på nedrykk streken i store deler av sesongen. Det er ikke noe vant kost for Stavanger klubben. Erstatteren ble Aune som trente Start opptil han tok jobben i Stavanger.

Neste måned:

B*Sparta H Viking H Brann B*Bate B Sarpsborg B Lillestrøm

* EL Gruppespill

1

- Oktober: Kampen om gull! -

B*1-1 Sparta Ingebrigsten H 1-1 Viking Marques H 2-1 Brann Kristansen, Ingebrigsten B*4-1 Bate Dober, Ingebrigsten, Drage x2 B 4-0 Sarpsborg Fojut, Marques, Flo B 2-1 Lillestrøm Flo, Ingebrigsten

* EL Gruppespill

Kampen imot Sparta er veldig jevn, og preges av dårlige treff på sjansene. Tilslutt er det en tjekker, som får dunket inn 1-0 til hjememlaget. Men Ingebrigsten å krangle inn utligningen.

Viking kampen er preget av et svakere Tromsø lag. Vi sliter med en del skader blir ikke bedre når Koppinen skaddes. Heldigvis er Marques på banen. Han klarer å komme seg unna Vikings markering, og får fyrt et skudd som finner nettet.

Er faktisk brann som tar ledelsen, og det ser ikke så bra ut. Men så bestemmer Sokolowski seg for å ta en tofots takling rødt kort. Vårt første mål kommer gjennom pyramide veggspill, som ser Flo sende Kristiansen gjennom imot keeper 1-1. Det var kanskje helt tilfeldig at det er 17 årige Ingebrigsten som scorer vinner målet. Det er Drage som lobber den inn til ham.

Kampen imot Bate står ganske stille. Men i andre omgang etter en klarert corner plukket opp av Drage finner vi 1-0. Drage dytter ballen opp imot Dober, som går forbi en spiller før han smeller ballen inn via stoplen! Stort! 2-0 kommer på en corner hvos Fundingsrud header ballen ned til Ingebrigsten, som smeller den inn. Godt spilt mellom de unge guttene. Vi får en straffe som Drage setter sikkert forbi keeper, og inn i nettmaskene. Vårt fjerde er det Ingebrigsten som server til Drage, som trenger bare å styre ballen i mål. Bate klarer å svare tilbake med et mål. Men det er altfor sent, og ikke minst altfor lite. Tromsø vinner komfertabelt!

Det er ikke uforventa at Sarpsborg blir et par nummer for småe for Gutan. Vi viser hvor dominant vi er med en krat seier. Skal sies at Sarpsborg scoret derimot på seg selv da. Ingebrigsten tok en pause ifra å score, men derimot satte han opp to mål. Artig å se Flo tilbake på scoringslista. For det trenger vi nå i gull kampen.

Siste kampen i Oktober starter bra, når Ingebrigsten legger ballen inn for Flo. Ballen blir stanget inn i mål, og 1-0. Lillestrøm ser ut som det kan komme tilbake, men vi finner ledelsen nok engang i kampen. Det er Drage som slår til motsatt side. Der kommer unge Ingebrigsten stormende, og han smeller ballen inn! Det er gull målet!

TROMSØ HAR VUNNET TIPPELIGAEN 2013!

- Tabellen -

Måneds utmerkelser: Spiller Manager Gårdvik utvalge; Ingebrigsten har vært veldig aktiv

Skadetabell: Miika Koppinen - 14/10 - 2-3 Måneder - Hofteskade

Overganger: Tanko Dyakov (29) bulgarisk forsvarspiller som kommer inn på grunn av skaden til Koppinen. Sesongavsluttningen er "upon us". Derfor trenger vi en forsvarskjempe ved siden av Fojut.

Nyheter: Fikk inn at den meget respekterte manageren Walter Mazzarri fikk fyken av Inter.

Neste måned:

B Rosenborg H*Bate B*Zilina H*Sparta

* EL Gruppespill

1

Allright er nå tilbake kom i litt datatrøbbel, når skjerm feste på laptopen ble ødelagt. Kjente noen som hadde samme type laptop til overs. Fikk den idag, og etter et kjapt bytte på hardiskene er jeg tilbake!

1

- November 2013: Mer EL spill? -

B 0-1 Rosenborg H*1-0 Bate Flo H+2-0 Slovan Liberec Marques, Flo B*2-3 Zilina Marques, Drage H*2-1 Sparta Drage, Ingebrigsten

* EL gruppespill + Trenningskamp

Vi får ikke noe flott avsluttning på årets tippeliga, men å tape 1-0 borte på Lerkendal er godtatt. Med den kampen ferdig er det ikke mer serie spill i år. Vært en meget bra sesong. Gull er ikke noe å klage på.

Vi har fortsatt spill i EL. Vår 4 gruppekamp er imot Bate laget ifra hviterussland vi slo i forrige møte. Vinner vi igjen er vi nesten sikkret å gå videre til utslagsrundene. Det ser bra ut når vi holder en 1-0 ledelse til pause. Målet vårt kom etter et innlegg fra unge Ingebrigsten, som lander på hodet til Flo. Andre målet er veldig likt bare at assisten kommer fra Drage.

Arrangerte og simulerte en trenningskamp for å holde gutta i kampfokus. Kampen imot Zilina kan fort bli veldig verdifull. Det starter også ekstremt bra for oss. Marques gir oss en tidlig ledelse etter at Drage spiller han fri. Så blir Ingebrigsten felt innenfor 16 meteren. Drage står på krittmerket, og gjør ingen feil 2-0. Zilina får en redusering før pause, men et tidlig rødt kort i andre omgang demper ting. Man skulle tro kampen var over nå, men neida Zilina klarer å finne utligningen. Ikke bare det det scorer enda et mål før slutt. Dette her er enkelt sagt ikke godtatt spill ifra oss i det hele tatt. Heldigvis vant ikke Sparta imot Bate, og dermed har vi sikkeret 2.plassen i gruppen!

Siden vi allerede var videre uansett resultat imot Sparta. Bestemte jeg meg likså greit å simulere kampen. Kampen ender 2-1 til oss etter et overtids mål ifra unge Ingebrigsten. Vi fikk nåda Valencia i neste runde... Får iallefall penger for å delta i runden :)

* EL gruppespill - Slutt tabellen -

Måneds utmerkelser: Gårdvik utvalge; Fojut bunnsolid

Skadetabell: Nada

Overganger: Står stille

Nyheter: Koppinen har gjort det offsielt at han planlegger å legge opp 14 januar 2014.

1

- Forventninger og budsjett til sesongen 2014 -

Styret var ganske åpen om hva vi skulle satse på altså å forsvaretitelen. Men gjorde det klart at europa gjennom serien var minimum uansett. Jeg syns laget har blitt bedere derfor burde vi kunne bli mestere igjen. Ble egentlig litt skuffet når jeg så budsjettet. Men om vi får nok en god sesong burde vi klare å punge ut mer. Vet vi har litt gjeld.

Mål: Mester

Overgangsbudsjett: 61,224 Lønningsbudsjett: 31,341,357 per år Lønnskostnander: 24,660,523 per år Overskudd: 6,680,034 per år

1

Lignende innlegg

Laster...