Fotball - Spill

Beneamata

[FM14] Atlético Madrid

Da var det dags igjen. Nytt spill. Nytt eventyr. Samme lag. Atlético Madrid. Post Falcao.

Målet er klinkende klart – superduoen Barcelona og Real Madrid skal endelig vippes av pinnen i hjemlig serie. Suksess ute i Europa blir en ren bonus. Godt spill og gode resultater i La Liga er overordnet alt annet.

Diego Simeone har trukket seg tilbake av grunner kjent bare av Diego selv. Dermed falt valget, noe overraskende, på den tidligere profesjonelle spilleren Beneamata. Den nyansatte manageren har gjort det klinkende klart at økonomien i klubben trenger en real overhaling. Lønninger og overgangssummer vil bli lagt på en ganske moderat linje for en storklubb å være. Derfor var det ikke særlig passende at en spiller som David Villa nylig er hentet til klubben med en saftig millionlønning. Det kan fort bli med den ene sesongen i rød-hvitt for vår venn David. Tiden vil vise.

Det som dog ér sikkert er at min foretrukne formasjon er og vil alltid være 4-2-3-1. I den formasjonen skal det bakes inn en spillende midtstopper og to offensivt anlagte backer i det bakre ledd. Blant de sittende midtbanespillerne skal det inn en dyptliggende playmaker og en indreløper. Så er det to svært offensive vinger, en trequartista med frie tøyler og en måltyv som først og fremst skal stå for målene. Det skal gå kjapt og direkte. En ganske enkel oppskrift på det jeg tror kan gi suksess på Vicente Calderon i årene som kommer. Om ikke rett ut av startblokkene, så i det minste i det litt lengre løp.

Jeg har allerede satt Sergio Asenjo, Raúl García og Tiago som tilgjengelige for overgang. I tillegg er det noe usikkerhet rundt Arda Turan, Diego Godín og Emiliano Insúa. På ønskelista står spillere som Álvaro Vadillo, Eduardo Salvio, Jordan Ayew og Moi Gómez. Foreløpig. Det blir neppe noen voldsomme endringer i verken sommer- eller januarvinduet.

Terminlista har vært noe slem med oss med tanke på bortekampene i innledningen av sesongen. De ti første rundene er som følger, med forbehold om endringer;

Sevilla (B) Barcelona (Supercupen) Rayo Vallecano (H) Barcelona (Supercupen) Real Sociedad (B) Almería (H) Real Valladolid (B) Osasuna (H) Real Madrid (B) Celta Vigo (H) Espanyol (B) Real Betis (H)

Avslutningsvis kan jeg slå fast at målet for sesongen er 3. plass i debutsesongen. Alt utover det, om det være seg en enda bedre plassering i La Liga eller suksess i Champions League og Copa del Rey, vil være som bonus å regne.

2
140 svar

JANUAR

Igor Akinfeev klar for Atlético Madrid

Med utgående kontrakt med sitt kjære CSKA Moskva sto Igor fritt til å snakke med andre klubber. Jeg var rask på labben og presenterte et kontraktforslag til agenten som etter noe gi og ta ble akseptert. Dermed har vi sikret oss en solid, om ikke fullverdig, erstatter for Thibaut Courtois. Det gjorde godt. Overgangen gjennomføres 1. juli.

Diego Godín forlater Atlético Madrid

Endelig meldte en klubb seg med tilstrekkelige midler. Everton var ofte i forhandlinger med oss, men det var til slutt brasilianske São Paulo som stakk av med Godín for den nette sum av 38 millioner. Godt å bli kvitt’n.

18. serierunde – La Liga 05.01.2014

Málaga (11) – Atlético Madrid (2) 2-0 (Courtois selvmål 13’, Santa Cruz 34’)

Skandaløst! Tydelig at opptil flere spillere fortsatt ikke har våknet etter vinterdvalen. Vi dominerte i banespillet, men konsentrasjonen foran både eget eller motstanderens mål var totalt fraværende. Mest skuffende var vingspillet. Verken Salvio eller Rodríguez tok med seg den gode formen fra de siste kampene før juleferien og gjorde knapt noe konstruktivt i kveld. Jeg skal være forsiktig med å la hoder rulle, men de bør virkelig ta seg sammen ganske kjapt. Dog pådro Rodríguez seg en vridning i kneet på overtid og må dermed belage seg på to uker på sidelinja.

Nå venter nettopp Málaga i Copa del Rey. Forhåpentligvis går det en revansjelysten gjeng utpå matta og viser at dette var et aldri så lite blaff.

Málaga (4-2-3-1): Caballero; Gámez, Sánchez, Weligton, Obradovic; Camacho, Tissone (Darder 85); Morales, Portillo, Eliseu; Santa Cruz (Juanmi 90) Ubenyttede reserver: Kameni, Babunski, El Hamdaoui, Angeleri, Antunes

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran (Manquillo 68), Alderweireld, Miranda, Filipe; Óliver, Suárez; Salvio (Adrián 68), Koke, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Giménez, Guilavogui, Gabi, Léo

BB: Juanfran (Atlético Madrid) 8.2

Gule kort: -

Røde kort: -

Copa del Rey – 5. runde – Kamp 1 08.01.2014

Atlético Madrid – Málaga 3-2 (Gabi str. 15’, str. 48’, Léo 60’ – Camacho 3’, El Hamdaoui str. 89’)

Høydramatisk kamp! Tre straffer. Et rødt kort. Fem mål. Dette oppgjøret hadde det aller, aller meste. Det var for all del fint å slå tilbake mot Málaga etter det forsmedelige tapet i La Liga noen dager i forveien, men det er fryktelig bittert at gjestene fikk tildelt et feilaktig straffespark rett før full tid. Og som om dét ikke var nok så mottok José Giménez kveldens andre gule kort. Dermed må han åpenbart stå over returoppgjøret.

Men, vi får legge alt ved denne kampen bak oss så fort som mulig og begynne å fokusere på Barcelona-kampen om tre dager. Der kan vi potensielt få en luke på fem poeng ned til katalanerne i kampen om 2. plassen bak så langt suverene Real Madrid.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Manquillo, Alderweireld, Giménez, Insúa; Gabi (Suárez 88), Guilavogui; Adrián, Óliver (Salvio 69), Arda (Miranda 88); Léo Ubenyttede reserver: Courtois, Diego Costa

Málaga (4-2-2-2): Kameni; Angeleri, Gámez, Sánchez, Casado (Obradovic 45); Camacho, Darder; Pawlowski (Eliseu 45), Antunes (Babunski 60); El Hamdaoui, Juanmi Ubenyttede reserver: Caballero, Tissone

BB: Gabi (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: AM: Giménez 52’, Manquillo 72’ MÁL: Darder 19’

Røde kort: AM: Giménez 87’ MÁL: -

Álvaro Vadillo klar for Atlético Madrid

Jeg er meget glad for å kunne annonsere at vingtalentet Álvaro Vadillo har signert for klubben i en overgang verdt 60 millioner. Etter noen meget tøffe forhandlinger med Real Betis kom vi til enighet om at vi må ut med ytterligere 40 millioner etter neste landskamp for gutten, i tillegg til 30 millioner etter 30 ligakamper. Så det er en potensiell dyr overgang, men med en forbedret økonomi innad i klubben og flere nedskjæringer på vei så forsvarer jeg lett denne overgangen.

Álvaro har fått tildelt draktnummer 17.

19. serierunde – La Liga 11.01.2014

Atlético Madrid (2) – Barcelona (3) 1-0 (Gabi str. 78’)

Dette er muligens en brannfakkel, men Barcelona med og uten Lionel Messi er to vidt forskjellige lag. Bare se på kampstatistikken i kveld; 18-5 i skudd og 56-44 i ballbesittelse. Og ikke det mest avslørende; Barcelona hadde ballen i laget i kun 3% av tiden på vår halvdel. Sjokkerende tall, spør du meg.

Vi måtte altså ha en straffe for å sikre den tredje seieren mot katalanerne på like mange kamper denne sesongen. Men, det var fullt fortjent. Vi dominerte totalt. Og vi var nærmere både et, to og tre mål til enn Neymar og kompani var utligning. Best av alle i kveld var stopperkjempen Miranda. Han nøytraliserte sin landsmann på en eksemplarisk måte samtidig som han var fryktelig nærme scoring. En heading i både tverrligger og ei liten lompe i stolpen.

Med dette resultatet får vi en aldri så liten luke ned til nettopp Barca som lyder på fem poeng. Jeg tør allerede nå, halvveis ut i sesongen, si at vi er garantert en plass i neste sesongs Champions League, som var hovedmålet foran det som var en overgangssesong etter Diego Simeone.

For øvrig var José Mourinho igjen på tribunen for å speide på Diego Costa. Jeg sitter bare og venter på et bud hvor styret overprøver meg.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran (Manquillo 90), Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi (Óliver 85), Suárez (Guilavogui 85); Adrián, Koke, Salvio; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Giménez, Vadillo, Léo

Barcelona (4-1-2-2-1): Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Mascherano; Xavi, Song (Roberto 65); Sánchez (Pedro 49), Iniesta; Neymar (Montoya 76) Ubenyttede reserver: Olazábal, Tello, Afellay, Bartra

BB: Miranda (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: AM: Juanfran 61’, Filipe 68’, Suárez 85’ BAR: -

Røde kort: -

Mauro Icardi klar for utlån

Jeg kan offentliggjøre at den unge argentinske spissen, Mauro Icardi, har ankommet Atlético Madrid på lån ut sesongen. Spissen som er deleid mellom Inter og Sampdoria har slitt med å få spilletid i førstnevnte og var mer enn glad for å skriver under på en låneavtale med oss. Med tanke på ryktene rundt Diego Costa så tok jeg absolutt ingen sjanser rundt spissplassen. Jeg forhandlet også med Marseille angående Jordan Ayew, men med presset marked der ute var det foreløpig mest forsvarlig med en låneavtale for Icardi.

Argentineren får bære nummer 9 i sin halve sesong i hovedstaden.

Copa del Rey – 5. runde – Kamp 2 15.01.2014

Málaga (2) – Atlético Madrid (3) 2-3 (Santa Cruz 13’, Pawlowski 15’ – Miranda 44’, Alderweireld 77’, Icardi 85’) Sammenlagt: 4-6

Dette kunne fort gått til helvete da Málaga puttet to raske mål rundt kvarteret spilt. Da frykta jeg det verste. Men vi reiste oss og gutta overtok fullstendig etter 2-0-scoringen. Vi måtte dog vente til rett før pausesignalet da Miranda nok en gang steg himmelhøyt og headet inn reduseringa. Det var riktignok ikke nok for å avansere. Málaga hadde oss fortsatt på bortemålsregelen.

Da var det utrolig deilig å se at også Toby Alderweireld viste at det ikke bare er midtstopperkollega Miranda som vet hvor målet står. Belgieren møtte en lav corner fra Arda Turan på første stolpe. Med en bredside kontrollerte han inn 2-2. Og spikeren i kista ble satt inn av innbytter og debutant Mauro Icardi fem minutter før slutt. Dermed har vi avansert til kvartfinalen. Nå blir det mange gode lag om beinet. Så får vi se om vi kan unngå Barcelona og Real Madrid.

Málaga (4-2-3-1): Kameni; Gámez, Sánchez, Weligton, Obradovic; Tissone (El Hamdaoui 78), Darder; Juanmi, Anderson (Babunski 74), Pawlowski (Eliseu 74); Santa Cruz Ubenyttede reserver: Caballero, Antunes

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Manquillo, Alderweireld, Miranda (Suárez 88), Insúa; Óliver, Guilavogui; Oueslati (Vadillo 45), Léo, Arda; Adrián (Icardi 54) Ubenyttede reserver: Courtois, Filipe

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 8.5

Gule kort: MÁL: Juanmi 70’ AM: Arda 6’

Røde kort: -

Kvartfinalene i Copa del Rey trukket

Vi slapp unna de to store, som faktisk møter hverandre, men må allikevel spille opp imot vårt beste for å slå ut laget vi ble trukket mot i Villarreal. Skulle vi avansere, må vi riktignok ta til takke med å møte vinneren av El Clasico i semifinalen. Her følger hele oppsettet;

Villarreal – Atlético Madrid Espanyol – Real Soceidad Barcelona – Real Madrid Valencia – Real Valladolid

Semifinaler;

Barcelona/Real Madrid – Villarreal/Atlético Madrid Valencia/Real Valladolid – Espanyol/Real Sociedad

20. serierunde – La Liga 18.01.2014

Atlético Madrid (2) – Sevilla (7) 1-1 (Vadillo 48’ – Trochowski str. 77’)

Ja, da var både det første poengtapet på Vicente Calderón og sesongens første uavgjorte resultat et faktum. Og jeg kan oppriktig talt ikke klage kampen sett under ett. For Sevilla var gode i kveld. Især på kontringer hvor Juanfran og Filipe tidvis sleit voldsomt med å temme vingene til gjestene. Hvilket toppet seg da førstnevnte havna på etterskudd i forhold til Diego Perotti og forærte et straffespark. Fra krittmerket var Piotr Trochowski sikker som banken. Ingen god dag på kontoret for den ellers så solide høyrebacken vår.

Det mest positive fra kveldens oppgjør var Álvaro Vadillo sin første scoring for klubben i hans første kamp fra start. Den smakte nok godt for Álvaro da han som kjent scoret mot sin tidligere klubbs arge byrivaler. Så får vi bare håpe at Diego Costa snart finner tilbake til sin ufattelige scoringsform. Det begynner å bli på høy tid at han viser seg fortjent til den angivelige interessen for Chelsea.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld (Miranda 78), Giménez, Filipe; Gabi, Suárez (Óliver 45); Vadillo, Koke, Salvio (Adrián 67); Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Manquillo, Guilavogui, Icardi

Sevilla (4-2-3-1): Varas; Coke, Fazio, Pareja (Cala 64), Alberto; Rakitic, Mbia; Marin (Cheryshev 59), Trochowski, Perotti (Carrico 78); Bacca Ubenyttede reserver: Beto, Gameiro, Figueiras, Puerto

BB: Piotr Trochowski (Sevilla) 7.3

Gule kort: AM: Juanfran 64’, Diego Costa 83’, Filipe 83’, Óliver 85’ SEV: Fazio 14’

Røde kort: -

Copa del Rey – Kvartfinale – Kamp 1 22.01.2014

Villarreal – Atlético Madrid 0-3 (Adrián 43’, 45+1’, Miranda 73’)

Denne så jeg ikke komme. I hvert fall ikke med et veldig reservepreget mannskap. Nå tror jeg oppriktig talt at vi allerede kan booke en plass i semifinalen. Mye takket være Adrián som slo tilbake etter en heller dårlig siste kamp mot Málaga. To kjappe scoringer rett før pausesignalet var nok til å ta livet av kampen.

I El Clasico-oppgjøret vant Barcelona 1-0 på Camp Nou, så hvem vi høyst sannsynlig møter i en semifinale er fortsatt vidåpent.

Villarreal (4-2-3-1): Asenjo; Pantic, Gálvez, Iñiguez (Dorado 61), Costa; Bruno, Pina (Flores 75); dos Santos (Jokic 72), Trigueros, Aquino; Uche Ubenyttede reserver: Juan Carlos, Ramón

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Manquillo, Miranda (Alderweireld 73), Giménez, Insúa; Óliver, Guilavogui; Salvio (Vadillo 68), Léo, Arda; Adrián Ubenyttede reserver: Courtois, Koke, Icardi

BB: Adrián (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: VIL: Costa 57’ AM: Guilavogui 9’, Miranda 11’, Manquillo 29’, Insúa 52’

Røde kort: -

21. serierunde – La Liga 25.01.2014

Rayo Vallecano (19) – Atlético Madrid (2) 2-5 (Bangoura 10’, Adrián 85’ – Koke 12’, Miranda 20’, Falqué selvmål 22’, Diego Costa 45’, Alderweireld 55’)

Det er rart hvor mye bedre 1-5 høres ut enn 2-5. Jeg ble regelrett forbanna da Adrián fikk tråkle seg gjennom feltet etter slapt press og bare trille inn kampens siste mål. Og Emiliano Insúa fikk høre det. Det er blant derfor du kan se langt etter en fast plass på venstrebacken, kompis.

På den mer positive siden så var det fint å se Diego Costa endelig notere seg for en scoring igjen etter litt tørke. Også fint at vi ikke lot oss affisere nevneverdig av at Mario Suárez pådro seg sitt andre gule kort for kvelden rett før pause. Vi fortsatte å storme i angrep ved enhver anledning. Men det manglet noe da Koke ble trukket ned ved siden av banens gigant – Gabi. Pytt, pytt. For kapteinen vår serverte tre målgivende og styrte midtbanen med sin klokskap og pasningskvalitet. Viktig mann.

Rayo Vallecano (4-2-3-1): Rubén; Arbilla (Nacho 61), Zé Castro (Galeano 77), Gómez, Angulo; Baena, Adrián; Bangoura, Trashorras, Falqué (Perea 72); Viera Ubenyttede reserver: Cobeño, Fernández, Carlos, Bueno

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo (Giménez 81), Alderweireld, Miranda, Insúa; Gabi, Suárez; Vadillo, Koke, Salvio; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Filipe, Óliver, Adrián, Rodríguez, Icardi

BB: Gabi (Atlético Madrid) 9.1

Gule kort: RV: Baena 38’ AM: Suárez 8’, Manquillo 28’, Insúa 90+2’

Røde kort: RV: - AM: Suárez 41’

Copa del Rey – Kvartfinale – Kamp 2 29.01.2014

Atlético Madrid (3) – Villarreal (0) 2-1 (Rodríguez 7’, Giménez 59’ – Pereira 54’) Sammenlagt: 5-1

Da blir det semi mot Barcelona etter at katalanerne vant 2-1 på Santiago Bernabéu og dermed med 3-1 sammenlagt, mens Real Sociedad møter Real Valladolid i den andre semifinalen.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Juanfran, Alderweireld, Giménez, Filipe; Suárez, Guilavogui; Adrián, Léo (Óliver 77), Rodríguez (Arda 77); Icardi Ubenyttede reserver: Courtois, Miranda, Vadillo

Villarreal (4-4-2): Asenjo; Mario, Gálvez, Pantic (Gómez 64), Jokic; dos Santos (Alfonso 87), Bruno, Iñiguez, Aquino (Cani 45); Trigueros, Pereira Ubenyttede reserver: Juan Carlos, Flores

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 8.7

Gule kort: AM: Suárez 38’ VIL: Bruno 9’, Jokic 77’

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

3

PRESENTASJON AV TROPPEN

Keepere

1 – Igor Akinfeev (28) – Ny førstekeeper. Endelig, vil noen kanskje si, forlot han redet i sitt kjære CSKA Moskva. Vil forhåpentligvis minimalisere savnet av Thibaut Courtois. Besitter en hel rutine som fort kan bli avgjørende når vi teller opp i mai måned.

13 – Roberto (28) – På lån til Olympiakos forrige sesong. Sto i den første gruppespillkampen lagene imellom da vi vant 2-1 på hjemmebane. Copa del Rey-keeper.

Forsvar

2 – Sílvio (26) – Klubben betalte i sin tid 65 millioner for den anvendelige portugiseren. Vanskelig å se hvorfor, men skal få muligheten til å vise seg fram når det roteres på laget. Solid sesong på utlån i Benfica forrige sesong.

3 – Filipe (29) – Et like soleklart førstevalg på backen som dagen er lang. Ble noe overraskende, i hvert fall for meg, vraket til VM. Kunne kanskje med fordel bidratt med flere målpoeng. Kan fort revansjere det denne sesongen. Forrige sesong: Kamper: 30 Mål: 0 Målgivende: 5 Rating: 7.24

5 – Toby Alderweireld (25) – Tok La Liga med storm i sin debutsesong. En stoppertype etter mitt hjerte da han er god med ballen i beina. Fast inventar på Belgias landslag. Bunnsolid og fast på laget. Forrige sesong: Kamper: 35 Mål: 4 Målgivende: 0 Rating: 7.39

12 – José Giménez (19) – Hentet av Diego Simeone foran forrige sesong for det som kan betraktes som et piss i havet. Stort talent som ble kalt opp i VM-troppen til Uruguay i sommer. Spiller for framtida. Forrige sesong: Kamper: 18 Mål: 2 Målgivende: 0 Rating: 6.85

20 – Juanfran (29) – Den rutinerte høyrebacken mistet plassen til sin yngre kollega Javi Manquillo utover i sesongen som gikk. Og det med rette. Juanfran har rett og slett ikke overbevist meg. Kan dette være hans siste sesong? Alderen er dessverre ikke på hans side. Tiden vil vise. Forrige sesong: Kamper: 22 Mål: 0 Målgivende: 2 Rating: 6.97

23 – Álvaro Domínguez (25) – Den hjemvendte sønn har fått i oppgave å erstatte Miranda. En utakknemlig oppgave, vil nok mange påstå. Jeg kan si meg enig. Og vi tar en risiko. Med en saftig lønningspose er han dog pliktig til å overbevise. Hvis ikke er det rett ut ved første anledning.

24 – Jeison Murillo (22) – Hentet på overgangsmarkedets siste dag for å gi solid bredde i midtforsvaret. Var meget god for Granada og sterkt delaktig i at dem nådde 4. plassen og dermed kvalifisering til Champions League. Jeg vil tro dette er en finfin spiller å ha i stallen.

25 – Javi Manquillo (20) – Det kan godt være at vi sitter på en potensiell klubblegende. Og forhåpentligvis en fast inventar på Spanias høyreback i framtida. Ekstra gøy er det han er oppfostret i klubben. Danket som nevnt ut Juanfran. Forrige sesong: Kamper: 20 Mål: 0 Målgivende: 2 Rating: 6.96

Midtbane

4 – Mario Suárez (27) – Vaktbikkja kriget seg til en mer eller mindre fast plass på laget på tampen av forrige sesong. Viktig og veldig nyttig spiller å ha i troppen. Gjør meget sjeldent dårlige kamper. Forrige sesong: Kamper: 23 Mål: 1 Målgivende: 3 Rating: 7.03

6 – Koke (22) – Visekapteinen som i utgangspunktet er mest komfortabel som en av to sentrale midtbanespillere. Jeg valgte heller å flytte han fram et hakk da Óliver Torres svingte som verst i prestasjonene. Og Koke eksploderte. Det jevnet seg noe utover sesongen. Så jeg forventer fortsatt mer av vår framtidige kaptein. Forrige sesong: Kamper: 34 Mål: 5 Målgivende: 8 Rating: 7.09

7 – Lucas Ocampos (20) – Jeg kan egentlig ikke tro at Monaco tillot at han gikk på lån. Han har jo kvaliteter nok til å kjempe om en fast plass hos de nyrike, franske froskene. Reddet som kjent ett poeng borte mot Barcelona i 2. serierunde. Har vist seg som en nyttig tilvekst. Dessverre ingen overgangsklausul, da jeg gjerne skulle ha hatt Lucas på permanent basis i klubben.

8 – Eduardo Salvio (24) – Veldig ustabil spiller med et høyt maxnivå. Jeg er svak for vinger med høyt tempo i kroppen. Har også teknikken og innleggsferdighetene i orden, men må nok kjempe meget hardt for å spille seg inn på laget denne sesongen. Hvis så skjer er det bare 40 millioner som skal til for å få Eduardo på permanent basis fra Benfica. Forrige sesong: Kamper: 30 Mål: 3 Målgivende: 6 Rating: 6.87

10 – Juan Fernando Quintero (21) – Det dyreste og godt mulig det mest prestisjefylte kjøpet av oss i sommer. Besitter nøkkelkvaliteter for å bli en fantastisk offensiv midtbanespiller. Vil forhåpentligvis fôre Diego Costa med den ene krempasningen etter den andre så snart han har tilpasset seg livet i hovedstaden.

11 – Cristian Rodríguez (28) – I likhet med Salvio var Cristian veldig av og på forrige sesong. Er ingen superstjerne i dagens moderne fotball, men har en fin venstrefot. Frisparkmålet mot Barcelona forrige sesong er banket inn i skallen. Tar gjerne mer av slik frispark. Forrige sesong: Kamper: 31 Mål: 4 Målgivende: 9 Rating: 7.00

14 – Gabi (31) – Kapteinen leverer fortsatt. Noe både målpoeng og børsen forteller oss. Utrolig stabil spiller som alltid gir det lille ekstra for klubben i sitt hjerte. Jeg håper virkelig at han får løfte et trofé av betydning under min ledelse. Forrige sesong: Kamper: 29 Mål: 6 Målgivende: 12 Rating: 7.31

15 – Josuha Guilavogui (23) – Det var nesten litt synd på Joshua forrige sesong. For kvalitetene er der. Problemet er bare at han har så gode medspillere at han nesten drukner i sammenligning. Allikevel gjør han jobben han blir satt til. Rydder opp og sliter ut motspillere. Forrige sesong: Kamper: 19 Mål: 0 Målgivende: 4 Rating: 6.95

16 – Óliver Torres (19) – Gutten startet så bra. Så sluknet han helt. Noen uker på U19-laget hjalp heller ikke nevneverdig. Jeg kastet han muligens for fort ut til ulvene. Skal være mer tålmodig med han denne sesongen. Forrige sesong: Kamper: 29 Mål: 4 Målgivende: 2 Rating: 6.70

17 – Álvaro Vadillo (19) – Januarkjøpet pådro seg en forbanna ubeleilig skade i april og mistet resten av sesongen. Meget synd, for hans atten kamper i Atlético-trøya, tretten av dem fra start, var virkelig positive. Tok nivået på strak arm og henviste Salvio til benken. Vil forhåpentligvis vise mer av hva som bor i han de neste ni månedene. Forrige sesong: Kamper: 12 Mål: 5 Målgivende: 0 Rating: 7.05

**Angrep

9 – Paulo Dybala (20) – Etter at Adrián pakket sekken var jeg pent nødt til å finne en reserveløsning for Diego Costa. Da havnet jeg på Dybala. Har det jeg ser etter i et ungt spissprosjekt; avslutningsferdigheter, teknikk, førsteberøring og hurtighet. Jeg håper å sette min lit til at han kan levere når sjansen først byr seg.

19 – Diego Costa (25) – Du, din fantastiske stjerne. Du skal for pokker meg bli værende i klubben så lenge det lar seg gjøre. Og vi skal strekke strikken langt for å beholde deg. For hvilken sesong han hadde i 13/14! Det er ikke rart Chelsea sniffer rundt med José Mourinho på tribunen, selv med en startpris på 550 millioner. Om det fortsatt er like interessant for José om jeg mot formodning skulle offentliggjøre prisen ved å sette han på overgangslista gjenstår å se. Uansett, dette blir bare spekulasjoner. Hva som dog er sikkert er at Diego skal fortsette å banke inn mål på mål. Sånn er det bare. Forrige sesong: Kamper: 37 Mål: 26 Målgivende: 5 Rating: 7.31

21 – Léo (22) – Om det var vanskelig for Joshua Guilavogui å spille seg inn på laget forrige sesong, så var det enda verre for Léo. Fikk jo noen muligheter, men da helst i sivet bak spissen. Er best i posisjonen lengst framme, men det vil bli uhyre vanskelig med både Diego Costa og Dybala foran i køen. Forrige sesong: Kamper: 15 Mål: 1 Målgivende: 0 Rating: 6.57

3

FEBRUAR

Diego Costa undertegner ny kontrakt!

Da blir det nok slutt på alle overgangsryktene som har svirret rundt Diego Costa. Etter veldig, veldig om og men har han nemlig skrevet under på en ny kontrakt verdt 600,000 kr ut 2018/2019-sesongen. Jeg vedgår gjerne at jeg nå har tatt en sjanse på Diego. Han har ikke overbevist så langt i sesongen. Samtidig veit jeg godt hva som bor i han. Kanskje er det en ny og kraftig forbedret kontrakt som skal til? Tiden vil vise.

22. serierunde – La Liga 01.02.2015

Valencia (14) – Atlético Madrid (1) 1-3 (Marín 35’ – Vadillo 9’, Domínguez 22’, Diego Costa 30’)

Stillinga og tidspunktene målene kom på avslører fint hvordan kampen forløp seg. Det var rimelig ellevilt i litt over en halvtime. Fire mål og en haug av andre, store muligheter. For min del var det helt greit at kampen døde hen derfra og ut med tanke på det tøffe kampprogrammet vi har hatt og vil få. Jeg hadde tross alt allerede fått scoringer av både i-form Álvaro Vadillo og Diego Costa. Hva annet er vel nytt under solen?

Etter timen spilt så la jeg om til en mer ballbesittende stil med et betydelig lavere tempo. Det var tydelig at gutta også behersker det ganske så fint.

De siste timene i overgangsvinduets siste dag skal brukes til å skaffe en spiss på låneavtale ut sesongen. Markedet er ikke det største, men jeg har et par navn i kikkerten. Så får vi se hva vi ender opp med.

Valencia (4-4-2): Alves; Pereira, Ricardo Costa, Víctor Ruiz, Mathieu; Marín, Fuego, Parejo, Bernat; Pabón, Jonas Ubenyttede reserver: Guaita, Pérez, Portu, Duarte, Alcácer, Herrero, Cissokho

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Filipe; Koke, Suárez (Guilavogui 83); Vadillo, Óliver, Carrasco (Ocampos 83); Diego Costa (Gabi 86) Ubenyttede reserver: Sotres, Murillo, Giménez, Quintero

BB: Álvaro Domínguez (Atlético Madrid) 8.5

Gule kort: VAL: Pereira 2’, Ricardo Costa 40’, Parejo 79’ AM: Alderweireld 39’, Suárez 49’, Koke 84’

Røde kort: -

Atlético låner spisstalent

Etter at Paulo Dybala pådro seg en smell tidligere i januar fant jeg ut at en tredje angriper i troppen kanskje ikke hadde vært så dumt. Da falt valget på Inter sitt 19-årige spisstalent Alessandro Capello. En tidligere kjenning, Fernando Torres, var også et alternativ. Chelsea krevde dog en samlet sum på 4,25 millioner pr. måned for en låneavtale. Det ble altfor mye for oss og vi gikk dermed for Capello.

Toby Alderweireld får ny kontrakt

I kjølvannet av overgangsvinduet som nettopp takket for seg, trappet Alderweireld seg opp på kontoret med en forespørsel om en ny og forbedret kontrakt. Det hadde jeg ingen problemer med å tilby. Han mer enn dobler grunnlønna på 145,000 og vil nå tjene 300,000 før skatt. Velfortjent for spilleren som topper spillerbørsen i La Liga.

Copa del Rey – Semifinale – Kamp 1 04.02.2015

Espanyol – Atlético Madrid 1-3 (Stuani 83’ – Giménez 3’, Capello 32’, Ocampos 77’)

Veldig mye skal gå rett vest om vi skal unngå en finaleplass nå. Mye takket være en tidlig scoring av José Giménez. Det gjorde nok godt for unggutten som har slitt noe i januar måned. Et annet pluss er selvfølgelig leiesoldaten Alessandro Capello som på nydelig vis tverrvendte bort Raúl Navas og banket til rett utenfor sekstenmeteren. Finfin scoring i debuten.

I den andre semifinalen var det en real målfest mellom Athletic Bilbao og Valencia. Kampen endte med hockeysifrene 4-4. Dermed lukter det en finale mellom oss og sistnevnte.

Espanyol (4-1-2-2-1): Mario; Lora, Navas, Castaño (Colotto 45), Fuentes; Braga; Calle, Carlos Carmona (Oduro 62); Calvo, Adrià Carmona (Sardinero 45); Stuani Ubenyttede reserver: López, Guidetti

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Manquillo, Murillo, Giménez, Monreal; Gabi, Guilavogui; Ocampos (Vadillo 77), Óliver (Quintero 77), Carrasco; Capello Ubenyttede reserver: Domínguez, Pérez, Diego Costa

BB: Gabi (Atlético Madrid) 8.6

Gule kort: ESP: - AM: Giménez 22’

Røde kort: -

23. serierunde – La Liga 07.02.2015

Atlético Madrid (1) – Granada (10) 1-2 (Carrasco 32’ – Chuli 19’, Cejudo 90’)

Denne så jeg ikke komme. Virkelig ikke. Før kampstart, vel og merke. For etter 90 spilte minutter var det relativt fortjent. Men det svir. Første hjemmetapet under min ledelse. Det svir ordentlig.

Brorparten av spillerne møtte rett og slett ikke opp mentalt i dag. Især innbytter Juanfran, som før i kveld hadde levert meget solide prestasjoner, var helt forferdelig. Gang på gang ble han rundlurt av venstresida til Granada. Flau forestilling. Javi Manquillo er for øvrig ute en uke etter å ha pådratt seg en smell i leggen.

Ikke at det var mye som stemte offensivt vår oss heller. Duoen Vadillo og Diego Costa hadde heller ikke dagen. Meget anonyme begge to. Og da har vi ikke all verdens å spille på. Synd, men brutalt sant.

Så gratulerer til Granada som ’endelig’ tok en seier for et bortelag på Vicente Calderón. Jeg kan bare håpe og tro at gutta slår grusomt tilbake mot Espanyol i den avgjørende semifinalen i Copa del Rey.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Juanfran 10), Alderweireld, Giménez, Filipe; Gabi (Quintero 63), Guilavogui (Óliver 78); Vadillo, Koke, Carrasco; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Domínguez, Ocampos, Dybala

Granada (4-4-2): Roberto; Torres, Bougaidis, Heurtaux, Insúa; Bangoura, Allan, Yebda, Benítez (Cejudo 57); Viera, Chuli Ubenyttede reserver: Giannakopoulos, Cristian, Douglas Santos, Isma, Castillo, Marcelo

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 7.8

Gule kort: AM: Juanfran 78’ GRA: Benítez 45+1’, Yebda 90+1’

Røde kort: -

Copa del Rey – Semifinale – Kamp 2 11.02.2015

Atlético Madrid (3) – Espanyol (1) 4-2 (Carrasco str. 14’, Murillo 18’, Capello 41’, Rodríguez 52’ – Guidetti 49’, Stuani 89’) Sammenlagt: 7-3

Da blir det finale i Copa del Rey. Mot Valencia. Etter flausen mot Granada betyr nok den heller ubetydelige cupen mer enn ønskelig. Så da var det fint å se at gutta tråkka lett på gasspedalen i en drøy omgang før vi kontrollerte inn en sammenlagtseier på 7-3 mot lederen av Segunda. Selv har jeg blitt veldig glad i Alessandro Capello. Joda, det er snakk om to kamper mot en motstander på et nivå lavere, men det er lett å se at det bor noe i han. Underholdene spiller med nese for mål.

Ellers kan jeg nevne at av alle de som sto i fare for å måtte stå over finalen grunnet gule kort, så slapp vi billig unna. Kun Natxo Monreal må belage seg på tribuneplass. Utrolig nok.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Juanfran, Alderweireld, Murillo, Monreal; Saúl, Guilavogui; Carrasco, Dybala, Rodríguez; Capello Ubenyttede reserver: Domínguez, Pérez, Óliver, Ocampos, Diego Costa

Espanyol (3-4-1-2): Mario; Navas, Castaño, Casado; Carlos Carmona, Lora, David López, García (Fuentes 45); Sardinero; Guidetti, Stuani Ubenyttede reserver: Pau López, Braga, Fernández, Morales

BB: Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: AM: Monreal 48’ ESP: David López 38’, Navas 57’, Lora 59’

Røde kort: -

24. serierunde – La Liga 15.02.2015

Atlético Madrid (1) – Villarreal (11) 2-2 (Diego Costa 54’, 56’ – Cani str. 3’, Pantic 28’)

Forferdelig 1. omgang av både oss og dommeren. Kun to minutter var gått før pipeblåseren bestemt seg for å gi Villarreal en julegave kraftig på etterskudd. Det skal ikke være mulig å blåse der. Det skal ikke det. Men det ble det altså. Og Cani var sikkerheten selv fra ellevemeteren. Vondt ble det til verre da Aleksandar Pantic knuste Álvaro Domínguez på en corner etter drøye halvtimen. 0-2. Jeg frykta mitt andre hjemmetap på like mange kamper. Ketchupeffekt. Derfor tordnet jeg ordentlig til i pausen. Alle fikk høre det. Godt mulig den verste omgangen jeg har sett av mine gutter.

To som så ut til å ta mitt sinne til etterretning var Juan Fernando Quintero og Diego Costa. I løpet av tre minutter servete sistnevnte to nesten helt identiske scoringer. Begge assistert av Quintero. Slikt vil jeg se mer. Smartnessen, finessene og kreativiteten til Quintero. Løpene, mottakene og de nådeløse skuddene fra superspissen. Mer av det! Ikke bare når vi på død og liv ha scoring. Gjerne for å trygge en eventuelt seier.

Både Filipe og innbytter Carrasco pådro seg smeller i kveld som tvang meg til bytter. Hell i uhell var det da fysioterapeut Villalón fortalte at kun sistnevnte må ta en bitteliten pause. Han er ute i to uker med en vridning i kneet.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Alderweireld, Domínguez, Filipe (Monreal 65); Koke, Suárez; Vadillo, Quintero, Ocampos (Carrasco 45 [Dybala 86]); Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Gabi, Óliver

Villarreal (4-2-3-1): Fernández; Mario, Pantic, Iñiguez, Jokic; Pina, Bruno; Aquino (Moi Gómez 73), Mérida (Pereira 68), Cani; Uche (de Guzman 86) Ubenyttede reserver: Bernabéu, Carlos Gómez, Arnau, García

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: AM: Domínguez 24’, Juanfran 44’ VIL: Mario 40’

Røde kort: -

25. serierunde – La Liga 21.02.2015

Getafe (17) – Atlético Madrid (1) 1-3 (Scepovic 27’ – Diego Costa 22’, str. 86’, Scepovic selvmål 63’)

Denne kampen hadde det aller meste. Fire mål. To av dem fra superspissen vår. De to andre fra én og samme mann. Ett i riktig og ett i feil mål. Straffespark. Rødt kort. Den nøytrale koste seg nok relativt mye. Hvilket jeg også til dels gjorde.

Et artig poeng er det at Getafe slo Barcelona med 2-0 for en uke sida. På Camp Nou! Det virker som at for hvert bananskall vi sklir på, så tar Barcelona og Real Madrid rennafart og havner uti veikanten. Vi skal ta dette seriegullet virker det som. Om det ikke står skrevet i stjernene så tror jeg styreformannen i det minste har gjort klar både stein og meisel.

Nå skal vi for all del holde beina godt planta på jorda og konsentrere oss om FC Porto som kommer på en visitt om fire dager i forsøk på å stoppe oss i første åttedelsfinale i Champions League.

Getafe (4-2-3-1): Moyà; Alexis (Lopo 62), Gaztañaga, Rafa, Torres; Lacen, Míchel; Pedro León (Toribio 69), Miku, Sarabia (Castro 45); Scepovic Ubenyttede reserver: Codina, Miguel, Mateu, Lafita

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Filipe; Koke, Suárez (Gabi 82); Vadillo, Quintero (Giménez 59), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Monreal, Óliver, Ocampos, Dybala

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 8.6

Gule kort: GET: Lacen 16’ AM: Suárez 21’, Manquillo 40’, Giménez 84’

Røde kort: GET: - AM: Manquillo 59’

Champions League – Åttedelsfinale – Kamp 1 25.02.2015

Atlético Madrid – FC Porto 1-1 (Rodríguez 50’ – Iturbe 73’)

Min 100. kamp i Atlético gikk ikke helt som ønskelig. For selv om vi dominerte og tidvis rundspilte Porto så fikk gjestene med seg et uvurderlig bortemål og ikke minst et kjemperesultat foran returoppgjøret i Portugal. Faktisk så viser kampstatistikken at vi hadde ballen 50%(!) av tida på Porto sin halvdel. Da kan vi bare spørre oss hvordan i alle verdens hauger vi ikke stakk av med en komfortabel seier når vi tar med de fire, fem megamulighetene som ble skapt foran Porto-keeper Hélton.

Men er det noe gjestene har så er det kontringsspillere med raske bein. Som i Juan Iturbe. Dermed ligger vi noe tynt an slik ståa er nå. Faktisk så har vi bare slått et Segunda-lag på hjemmebane i februar. Slikt holder ikke. Tross for tidvis godt spill i de andre kampene.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Giménez 45), Alderweireld, Domínguez, Filipe; Koke (Óliver 81), Suárez (Gabi 90); Vadillo, Quintero, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Monreal, Ocampos, Dybala

FC Porto (4-2-3-1): Hélton; Otamendi, Reyes, Mangala, Alex Sandro; Herrera (González 45), Fernando; Josué (Abdoulaye 73), Arda Turan, Licá; Kelvin (Iturbe 61) Ubenyttede reserver: Fabiano, Verdasca, Rafa, Rolando

BB: Juan Iturbe (FC Porto) 8.1

Gule kort: AM: Manquillo 18’, Domínguez 31’, Filipe 56’ FCP: -

Røde kort: -

26. serierunde – La Liga 28.02.2015

Las Palmas (16) – Atlético Madrid (1) 1-4 (Chrisantus 34’ – Koke 47’, Diego Costa 49’, Rodríguez 65’, Dybala 69’)

Gutta skal ha for at når jeg først slenger stoler, leggskinn og taktikktavler veggimellom i pausen samtidig som jeg kjører i gang løvblåseren, da hårføner er patentert en viss skotte, så ser vi som regel ut som et helt annet lag i 2. omgang. Intet nytt under solen i kveld. For vi var grufulle i de første femogførti. Pinlig forestilling. Etter pausen, derimot, så styrte vi absolutt alt. Ballen var knapt over midtstreken for stakkars Las Palmas. De kjempet heroisk, men når selv Joshua Guilavogui kan briljere på midten så var det ikke mye håp å se dinglende fra det berømte snøret. Dette, Joshua altså, er en mann med hardere mottak en pasninger og ballkontroll som ei lyktestolpe.

Mer bekymringsverdig er vingspillet på høyresida. Álvaro Vadillo har slukna. Lucas Ocampos prøver forgjeves på det spektakulære. Mot en venstreback som av Marca ble belønnet med en lite pen 6.0 på børsen. Da er det ikke alt som det skal være.

Da var det vesentlig bedre spill å spore på motsatt side. For mye kan sies om Cristian Rodríguez. Han har kanskje ikke disse ekstreme kvalitetene. Men han spiller på sine strenger. Det han både er god på og god for. Klassisk utover-ving, i så måte. Han er dog 29 år i skrivende stund. Kanskje bør jeg begynne og se etter en erstatter allerede i sommer? Kontrakten hans går tross alt ut i 2016. Vi får vente og se etter sesongen om han, agenttrynet og jeg da er på bølgelengde eller ei.

Las Palmas (4-2-3-1): Kilian; Ángel, Carlos (Jesús 81), Aythami, Frascatore; Apoño, Alemán; Masoud (Rodríguez 65), de la Fuente (Mayor 65), Suárez; Chrisantus Ubenyttede reserver: Martín, Manuel, Monsalve, Wade

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Giménez (Murillo 73), Domínguez, Monreal; Gabi, Guilavogui; Ocampos (Vadillo 55), Koke, Rodríguez (Dybala 65); Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Alderweireld, Suárez, Quintero

BB: Cristian Rodríguez (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: LP: Ángel 61’ AM: -

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

3

MAI

35. serierunde – La Liga 03.05.2015

Atlético Madrid (2) – Real Betis (9) 5-1 (Suárez 12’, 21’, str. 61’, Dybala 48’, 87’ – Cédrick 82’)

Mario Suárez, du har vært sårt savnet! Hvilken måte å komme tilbake på etter skaden, da! Hat-trick. Av arbeidshesten. Dette trengte vi nå. En spiller som står fram og tar det ekstra løpet. Tar sjansen når sjansen byr seg. Hyll, hyll! Veldig, veldig befriende å se at det også bor scoringer i Paulo Dybala. Jeg må innrømme at jeg var fryktelig bekymra da Diego Costa skada seg. Noe jeg fortsatt er. Men Dybala har i det minste brettet opp ermene og skjønt alvoret. Samtidig kan det fort snu til neste kamp. Slik er fotballen. Og det forstår jeg. Selvtilliten til unggutten fikk derimot en oppsving etter i kveld. Noe som fort kan bli avgjørende i jakten på ligagullet.

Resultatene til rivalene var minst like gode som for oss. Barcelona moste et potensielt bananskall i Mallorca med 4-0 på Camp Nou, mens Real Madrid slo Las Palmas med 3-1 på bortebane.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Filipe; Gabi, Suárez (Óliver Torres 90); Vadillo, Koke, Rodríguez; Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Murillo, Giménez, Quintero, Ocampos, Capello

Real Betis (4-1-2-2-1): Andrés; Chica, Amaya, Figueras, Planas; Reyes; Domínguez (Verdú 69), Igiebor; Ya Konan (Cédrick 75), Agra (Sevilla 59); Castro Ubenyttede reserver: Sara, Steinhöfer, Paulão, Matilla

BB: Mario Suárez (Atlético Madrid) 9.6

Gule kort: AM: Manquillo 78’ RB: -

Røde kort: -

Álvaro Vadillo vinner pris

Sesongen lever fortsatt i beste velgående, men det stopper ikke det spanske fotballforbundet i å drysse ut priser. Vår egen Vadillo ble tildelt Årets Unge Spiller i Spania. Gratulerer til spilleren som knapt har møtt opp de siste månedene.

Granadas Douglas Santos og en viss José Giménez tok henholdsvis andre- og tredjeplass i kåringa.

36. serierunde – La Liga 10.05.2015

Elche (11) – Atlético Madrid (2) 4-0 (Fidel 1’, Álvaro 5’, Bueno 34’, Coro 57’)

Kjøss meg i ræva. Udugelige rævrotter.

Elche (4-2-3-1): Herrera; Sapunaru, Lombán, Vila, Escudero (Cisma 75); Hernán, Sánchez; Bueno, Olmedo (Pacheco 45), Fidel; Álvaro (Coro 20) Ubenyttede reserver: Diego, Anaba, Ansotegi, Suárez

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Alderweireld, Giménez (Domínguez 34), Monreal; Óliver Torres (Quintero 34), Suárez; Vadillo, Koke, Rodríguez (Capello 58); Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Murillo, Gabi, Ocampos

BB: Fidel (Elche) 9.0

Gule kort: ELC: Sánchez 35’ AM: -

Røde kort: -

Copa del Rey – Finale 16.05.2015

Valencia – Atlético Madrid 0-3 (Dybala 43’, 45+1’, Víctor Ruiz selvmål 76’)

Jaja. Da vant vi Copa del Rey, da. Flott det. Går det an å bytte tittelen mot et, lite poeng mot Elche?

Valencia (4-4-2): Guaita; Pereira, Duarte (Cissokho 74), Víctor Ruiz, Mathieu; Marín, Parejo, Herrero (Portu 46), Bernat (Guadrado 57); Pabón, Jonas Ubenyttede reserver: Alves, Gil, Alcácer, Salva Ruiz

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Manquillo, Alderweireld (Giménez 88), Domínguez, Filipe; Gabi, Suárez (Óliver Torres 88); Vadillo, Koke, Rodríguez (Ocampos 70); Dybala Ubenyttede reserver: Akinfeev, Juanfran, Quintero, Capello

BB: Javi Manquillo (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: VAL: Mathieu 50’, Pereira 63’ AM: Alderweireld 26’

Røde kort: VAL: Mathieu 87’ AM: -

37. serierunde – La Liga 24.05.2015

Atlético Madrid (3) – Celta Vigo (16) 1-1 (Dybala 32’ – López 90’)

Ustabile, elendige, ræva faens overbetalte amøber!

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Giménez 55), Alderweireld, Domínguez, Filipe; Gabi, Suárez; Vadillo, Koke, Rodríguez; Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Monreal, Óliver Torres, Ocampos, Quintero, Capello

Celta Vigo (4-4-2): Adán; Jonny, Túñez, Fontàs, Abraham (Martínez 78); Fernández, Sánchez, Escassi; Cabral; Charles (López 73), Babá (Eusebio 68) Ubenyttede reserver: Bounou, Baena, Nilito, Jota

BB: Augusto Fernández (Celta Vigo) 7.6

Gule kort: AM: Domínguez 34’, Alderweireld 45’, Filipe 47’, Suárez 79’ CV: Sánchez 17’, Abraham 39’

Røde kort: -

38. serierunde – La Liga 27.05.2015

Sevilla (12) – Atlético Madrid (3) 3-0 (Resescu str. 50’, Mitroglou 64’, 80’)

Ja, hvorfor ikke bare pisse på fansen som tok seg turen til Sevilla for å støtte laget?

Sevilla (4-4-2): Varas; Coke, Fazio, Cala, Alberto; Jairo (Stevanovic 71), Iborra, Diamé (Guarente 85), Perotti (Trochowski 85); Rusescu, Mitroglou Ubenyttede reserver: Beto, Rabello, Gameiro, Pulido

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Murillo, Giménez, Monreal; Gabi (Óliver Torres 27), Suárez (Capello 72); Vadillo, Koke, Rodríguez (Carrasco 72); Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Juanfran, Ocampos, Quintero

BB: Kostas Mitroglou (Sevilla) 9.1

Gule kort: SEV: - AM: Suárez 17’

Røde kort: -

Real Madrid vinner La Liga

Etter vår kollaps, især i denne avgjørende måneden, så har Real Madrid stukket av med La Liga-troféet. Som om ikke vår ulykke kunne ha blitt større. Vi har jo bare oss selv å takke, men vi har en enorm jobb framover oss i sommer om vi skal bli tatt seriøst i tittelracet neste sesong.

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

Cristian Rodríguez på vei bort

Vi har et nytt sutretryne i klubben. Denne gang er det snakk om Cristian Rodríguez. Etter hans forferdelige opptreden mot Sevilla var jeg ikke nådig og bøtela han med én ukelønn i bot. Det tok ikke Cristian så alt for greit. Så etter en kort samtale ble vi enige om at en overgang bort fra klubben er best for alle parter.

Ny tittel til erkerivalen

Jaggu så vant dem Champions League også. Jeg spådde jo tidligere i vårsesongen en oppsving for den arge byrivalen vår da de kvitta seg med talentløse Carlo Ancelotti og ansatte Jürgen Klopp. Men at de skulle gå fra å vake rundt en Europa League-plass i La Liga til å slå Juventus med 2-0 i finalen i Champions League er for bra. Bemerkelsesverdig prestasjon.

Årets Lag i La Liga er kåret

Og vi fikk med to av våre. Dog blant reservene. Hvorfor Mikel San José ble foretrukket foran Toby Alderweireld aner jeg ikke, men her følger i hvert fall de atten utvalgte;

Claudio Bravo (Real Sociedad)

Daniel Alves (Barcelona) – Geromel (Mallorca) – Mikel San José (Athletic Bilbao) – Marcelo (Real Madrid)

Luka Modric (Real Madrid) – Xavi (Barcelona) – Álex López (Celta Vigo) – Neymar (Barcelona)

Imanol Agirretxe (Real Sociedad) – Lionel Messi (Barcelona)

Reserver: Dudu Aouate (Mallorca), Sergio Ramos (Real Madrid), Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa (Atlético Madrid), Kostas Mitroglou (Sevilla)

Styret kunngjør to nye sponsoravtaler

En ny, fireårig individuell TV-avtale er på plass. Avtalen er verdt pene 405 millioner i året. Den tidligere avtalen var verdt 316 millioner. Finfin økning. I tillegg kan styret melde om en ny hoveddraktsponsor verdt 127 millioner pr. år fram til 2018. Det er en økning på 37 millioner.

De innledende budsjettene er fastsatt

Styret har fastsatt de innledende budsjettene for overganger og lønn. Jeg får 280 millioner å rutte med. Kanskje ikke så fryktelig mye, men med et lønnsbudsjett på 9 millioner pr. uke så har vi en del rom å spille på. Såfremt lønningene for nåværende og framtidige spillere holdes på det moderate nivået som det nå er.

Fire Atlético-spillere i Copa America

Om du er lysten på å se kvalitetsfotball fra eksotiske Sør-Amerika så kan du fort støte på fire Atlético Madrid-spillere. Colombia har kalt opp Jeison Murillo og Juan Fernando Quintero, mens Brasil og Uruguay har tatt ut henholdsvis Diego Costa og José Giménez.

Låneavtalen for Carrasco forlenget

I sesongoppsummeringen fra fansen trakk de, merkelig nok, fram låneavtalen for Yannick Ferreira Carrasco som veldig gledelig. Da blir de nok fornøyde med at jeg forhandlet fram en forlengelse av låneavtalen for vingen. Vi betaler 600,000 kr pr. måned og 55,000 pr. uke i lønn.

Jeg velger å ikke forlenge avtalene med Natxo Monreal, Lucas Ocampos eller Alessandro Capello.

Europeisk klubbranking annonsert

U.E.F.A har annonsert rankingen over de beste klubbene i Europa. Vi har klatret én plass og er nå det 7. beste klubblaget i Europa. Lista toppes ikke overraskende av Real Madrid foran Chelsea og Barcelona.

Store bud på nøkkelspillere

Det er tydelig at klubbene starter tidlig ved å forsøke og hente inn sine navn på ønskelista før overgangsvinduet offisielt åpner. Paris Saint-Germain og Monaco la inn bud på henholdsvis 320 og 325 millioner på Diego Costa. Blankt avslått.

De regjerende mesterne i Bundesliga, Schalke 04, har visstnok også penger på bok. 162 millioner bød de for Toby Alderweireld. Blankt avslått.

Koke har på sin side skapt interesse for klubber som Juventus, Monaco, Paris Saint-Germain og Liverpool. Førstnevnte la inn et bud 155 millioner. Blankt avslått.

Thank you, come again. Helst ikke.

Filipe og Juanfran satt på overgangslista

To spillere opp i alderen kan da for faen ikke forvente at jeg skal kaste dyre dommer etter verken dem eller agentene deres. Makan. Ut med dere!

3

JULI & AUGUST

Rikingslista i den Europeiske klubbfotballen offentliggjort

Vi beholder vår 15. plass på lista som toppes av den engelske duoen Manchester United og Arsenal, mens Real Madrid tar den siste plassen på pallen.

Espanyol signerer Cristian Rodríguez

Ja, da vinker vi farvel til spilleren som ikke tålte å få en smekk. Han forlater oss med gode tall hva målpoeng gjelder, men ikke i overgangssum. Så lite som 15 millioner er hva Espanyol skilte lag med. I tillegg skal agenten ha 30% av overgangssummen. Dermed sitter vi igjen med så lite som 7 millioner. Allikevel, heller litt lommepenger enn en pottesur spiller i troppen.

Alberto Moreno klar for klubben

Ganske fornøyd med denne. Den 22-årige venstrebacken ble hentet fra Sevilla for en liten haug med penger verdt 90 millioner. Dette fordi Filipe ikke var villig til å forlenge kontrakten uten et gigantisk lønnshopp. Moreno, vårt nye førstevalg på venstrebacken, vil tjene 300,000 kr pr. uke fram til 2020.

Vi flytter!

Jepp. Vi sier et vemodig farvel til ærverdige Vicente Calderón og flytter inn i en ny storstue med det lite kommersielle navnet Estadio de Madrid. Der er det plass til hele 70000 elleville fans. Det er en økning på nesten 20000. Her lukter det økonomisk gevinst på lang sikt.

Luis Alberto og Lucas Digne klare for klubben

Via lån, riktignok. Jeg følte vi trengte noe som et alternativ på vingene nå som Rodríguez og Ocampos ikke lenger er blant oss. Vi betaler 600,000 kr pr. måned i tillegg til 50% av lønna på 90,000,- pr. uke for Liverpools Alberto. For venstreback Digne så deler vi opp lønningsposen med Paris Saint-Germain som lyder på 225,000 kr pr. uke. Ingen månedsbeløp. Ei heller noen kjøpsklausuler på hverken Alberto eller Digne.

Monsterbud på Koke!

Ai, ai, ai. 235 millioner! Null avdrag. Fra Paris Saint-Germain. Det er nesten synd og skam å innrømme at jeg vurderte det. For jeg er fryktelig glad i Koke. Og han skal dyrkes fram som legende i klubben. Bud avslått!

Årets Spiller og Årets Lag blant fansen bestemt

Ikke overraskende ble Toby Alderweireld kåret til favoritten blant våre fantastiske supportere. Velfortjent. Han er selvfølgelig også en av de atten utvalgte på Årets Lag som, noe overraskende, er som følger; Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Filipe; Koke, Suárez; Vadillo, Gabi, Rodríguez; Diego Costa Reserver: Sotres, Juanfran, Murillo, Giménez, Léo, Dybala, Capello.

Terminlista er klar

Da er endelig terminlista for La Liga anno 2015/2016 klar. Og jeg er rimelig fornøyd med starten på sesongen hva motstandere gjelder. Vi begynner hjemme mot Sevilla i 1. serierunde 15. august. En perfekt mulighet for oss å slå tilbake etter det ydmykende 0-3-tapet i forrige sesongs serieavslutning. Her følger de ti første serierundene, i tillegg til Supercupen-finalene mot Real Madrid; Sevilla (H) Real Madrid (H) Supercupen Real Madrid (B) Supercupen Mallorca (B) Osasuna (H) Real Sociedad (B) Espanyol (H) Getafe (B) Sporting (H) Real Betis (B) Villarreal (B) Real Valladolid (H)

Farvel, Juanfran

Da kan vi endelig si takk og farvel til den gamle traveren på høyrebacken. Han har etter mitt skjønn vært den største skuffelsen av alle spillerne jeg har hatt til rådighet i Atlético. Så langt, i det minste. Dermed er det kanskje rett og rimelig at Sevilla ikke betaler mer enn 20 millioner for karen. Dermed må jeg på leting etter en ny back-up for Manquillo.

Spiss klar for utlån

AC Milans Giampaolo Pazzini er skjøvet ut i kulden i klubben. Dermed så jeg mitt snitt til å låne han ut sesongen. Vi betaler 140,000 kr pr. måned og 50% av lønningsposen tilsvarende 250,000,- pr. uke.

Tittelodds for La Liga er satt

Real Madrid er ifølge Sky Bet favoritt til å gjenskape suksessen fra forrige sesong. Ikke så altfor overraskende følger Barcelona og oss på plassene bak. Real Madrid - 1.80 Barcelona - 2.00 Atlético Madrid - 2.75 Real Sociedad - 34.00 Valencia - 34.00 Sevilla - 34.00

Ny høyreback på plass

Denne signeringen vil neppe ta opp mye spalteplass i hverken papir- eller nettaviser, men det er nå en signering likefullt. Etter at Juanfran pakket bagen og dro har vi nå hentet inn en erstatter i den 23-årige brasilianeren Leonardo Morais. Et relativt ubeskrevet blad, men for en overgangssum på 20 millioner så føler jeg at vi ikke tar all verdens med sjanser. Helt grei back-up for førstevalget Javi Manquillo.

TRENINGSKAMPER

Atlético Madrid - Red Bull Salzburg 3-0 (Koke 13’, Gabi 34’, Saúl 86’) Grei gjennomkjøring for å få litt sirkulasjon i bein som har hatt en god ferie.

Atlético Madrid - Fulham 5-3 (Dybala 37’, Koke 42’, Gabi 45+2’, Suárez 56’, Samper 71’ - Rodallega 32’, 35’, 81’) Hugo Rodallega var mer enn en håndfull, gitt. Heldigvis så var også vi i scoingsform.

Atlético Madrid - Genk 1-1 (Suárez 27’ - Vossen 75’) Dårlige greier med mer eller mindre toppa mannskap.

Atlético Madrid - Chelsea 0-1 (Suárez selvmål 36’) Vi var gode i kveld, men evnet rett og slett ikke å score.

Atlético Madrid - Gent 4-1 (Vadillo 38’, Gabi 40’, 87’, Dybala 60’ - Gimbert 49’) Kurante greier. Relativt svak motstand, men vi viste allikevel mye bra.

Manchester City - Atlético Madrid 3-1 (Navas 23’, Lewandowski 54’, Silva 77’ - Saúl 56’) Klasseforskjell. Vi mangler det lille ekstra som de virkelig store lagene besitter.

Hertha Berlin - Atlético Madrid 1-1 (Terodde 34’ - Sippel selvmål 90+2’) Skuffende av de jeg anser som reservene, kun en uke før seriestart. Mye lugger fortsatt.

  1. serierunde - La Liga 15.08.2015

Atlético Madrid - Sevilla 4-1 (Carrasco 22’, Diego Costa 36’, Vadillo 66’, Dybala 72’ - Domínguez selvmål 81’) En mer eller mindre perfekt start på sesongen! Og best av dem alle var Álvaro Vadillo. En av de bedre i den ustabile sesongoppkjøringa og han fortsatte med meget godt spill i kveld. Et konstant uromoment slik han var på høst og vinter i foregående sesong. Offeret i kveld var Natxo Monreal. Takk for sist. Han ble hentet inn fra Arsenal på en permanent overgang etter at vi som kjent kjøpte Alberto Moreno. Sistnevnte spilte en helt grei kamp i kveld. En fin debut som han kan bygge videre på. Jeg er også meget glad for at Paulo Dybala kom inn fra benken og oste av spilleglede. Et flott mål hvor han kombinerte med Vadillo. Klikk-klakk og bang opp i nettaket. Kveldens lekreste scoring. Ellers var også leiesoldaten Yannick Ferreira Carrasco meget positiv. Og det i disse hvor jeg er på leting etter en ny venstreving. Markedet er ikke det aller største, men jeg har forhåpninger om å signere noe som er i nærheten av det Nils-Johan Semb kan stemple som både ‘klasse’ og ‘outstanding’. Tidligere nevnte Dybala kom inn for Koke. Dessverre et tvunget bytte. Han pådro seg en vrikket ankel og dermed ute i tre uker. Heldigvis får vi tilbake Mario Suárez som måtte stå over i kveld grunnet suspensjon, men hverken Óliver Torres eller Juan Fernando Quintero er gode nok alternativer i 10’er-rollen. Spesielt ikke nå som vi møter erkerival Real Madrid over to kamper i Supercupen. Forhåpentligvis kan vi få en god del hjelp av 70,000 elleville tilskuere i vår nye storstue. Som i kveld. Selvfølgelig tilskuerrekord for klubben.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Óliver Torres (Saúl 73), Gabi; Vadillo, Koke (Dybala 54), Carrasco; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Luis Alberto, Quintero Sevilla (4-4-2): Varas; Coke, Arribas, Carrico, Monreal; Carbonero (Stevanovic 45), Diamé, Iborra (Guarente 66), Reyes; Austin (Bacca 50), Mitroglou Ubenyttede reserver: Garabato, Navarro, Mesa, Cicinho BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 9.2 Gule kort: AM: Óliver Torres 58’, Domínguez 84’ SEV: Diamé 41’, Reyes 50’, Coke 53’, Carrico 69’ Røde kort: -

Supercupen - Finale - Kamp 1 19.08.2015

Atlético Madrid - Real Madrid 5-2 (Diego Costa 14’, Carrasco 20’, 38’, str. 56’, Vadillo 83’ - Marcelo 34’, Dória 86’) Hva i alle verdens hauger skjedde i kveld? Svaret er like enkelt som det er merkelig - Iker Casillas. Den mest håpløse keeperprestasjonen jeg noensinne har sett. Mer eller mindre alt gikk inn. Mye fordi mannen med vanvittige 172 landskamper var like slepphendt i kveld som Barcelonas Xavi Hernandez er ei kjærring på heltid. Et meget flatterende resultat. Det er vedtatt. En som virkelig ser godt ut på statistikkene etter kampen er selvfølgelig Yannick Ferreira Carrasco. Hat-trick. Mot Real Madrid. Det er en følelse man neppe hverken glemmer eller legger fra seg med det første. Han er tydelig innstilt på å gi en eventuell ny venstreving inn i klubben kamp om plassen. Slikt gleder meg. Måtte denne formen fortsette i lange tider. Det samme kan jeg si til både Diego Costa og Álvaro Vadillo. Sammen med Carrasco var de igjen på scoringslista. Det å få selv det minste fnugg av kontinuitet i starten på sesongen gjør godt for oss som lag, meg som manager og spillerne selv. Nå er selvfølgelig ikke tittelen allerede vunnet, men vi har i det minste satt oss i en fryktelig god posisjon. Med den bølgen vi for øyeblikket flyter på så nekter jeg å tro at denne ledelsen rotes bort i returoppgjøret. Større mirakler har riktignok blitt utført, men jeg føler vi har tittelen halvveis ned i festantrekket.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Gabi (Óliver Torres 54), Suárez (Luis Alberto 64); Vadillo, Dybala, Carrasco; Diego Costa (Pazzini 77) Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Quintero Real Madrid (4-4-2): Casillas; Ramos, Maicon, Dória, Peruzzi; Carvajal (Xabi Alonso 56), Modric, Lucas Leiva (Casemiro 73), Marcelo; Benzema, Ronaldo (Jesé 73) Ubenyttede reserver: López, Pepe, Isco, Garrido BB: Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid) 9.7 Gule kort: AM: Moreno 45’, Alderweireld 46’ RM: Ramos 55’, Peruzzi 90+1’ Røde kort: -

Konsortium sikter seg inn på overtakelse av klubben

Fy faen for en forferdelig timing! Halvannen uke før overgangsvinduet stenger så kommer nyheten om at klubben kan få et eierskifte. Dermed er det lagt ned forbud mot kjøp av nye spillere. Rasshøl.

Konsoritum trekker seg

Ja. Tre dager etter at nyheten om at klubben var i forhandlinger om et oppkjøp, så trakk lederen av konstoritumet sin finansielle støtte til oppkjøpet. Klønete forhandlinger. Erre mulig?!

Supercupen - Finale - Kamp 2 25.08.2015

Real Madrid (2) - Atlético Madrid (5) 5-3 (Ramos 57’, Benzema 68’, Modric 71’, Marcelo 78’, Isco 84’ - Diego Costa 32’, Óliver Torres 66’, Pazzini 87’) Sammenlagt: 7-8 Sinnsykt er et ord misbrukt i omtalen den internasjonale fotballen. Intet unntak i kveld. Joda. Se på resultattavla, for faen! Studér tall og bokstaver mens jeg leter etter hjertestarter, betablokkere og det som er.

Real Madrid (4-4-2): Casillas; Carvajal (Pepe 56), Ramos, Dória, Peruzzi (Pato 88); Modric, Schneiderlin (Isco 62), Lucas Leiva, Marcelo; Benzema, Ronaldo Ubenyttede reserver: Nacho, Jesé, Barbosa, Salvio Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Giménez, Domínguez (Alderweireld 79), Moreno; Gabi, Suárez (Óliver Torres 45); Vadillo, Dybala, Saúl; Diego Costa (Pazzini 45) Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Luis Alberto, Quintero BB: Sergio Ramos (Real Madrid) 8.3 Gule kort: RM: Peruzzi 4’, Carvajal 21’, Ramos 72’ AM: Manquillo 42’, Óliver Torres 47’, Domínguez 58’ Røde kort: -

Gruppespillet i Champions League trukket

Trekninga kunne gjerne ha vært snillere med oss. For vi havnet i gruppe med Juventus, som vi så kjent måtte se oss slått av i kvartfinalen i forrige sesong, i tillegg til Rubin Kazan og Bordeaux. Jeg har tro på at vi kan gå videre fra Gruppe B, men da føler jeg vi er nødt til å ta poeng i mer eller mindre alle oppgjørene. Nøkkelkampene blir utvilsomt Rubin og Bordeaux ut på reise.

  1. serierunde - La Liga 30.08.2015

Mallorca (15) - Atlético Madrid (5) 0-3 (Alderweireld 4’, Vadillo 8’, Óliver Torres 84’) Dette var bunnsolide greier! Nå er jeg ikke helt sikker på hvor Mallorca stiller vis-a-vis foregående sesong, som var meget suksessfull, men jeg føler vi har all grunn til å si oss meget fornøyd med kveldens resultat. Det startet jo meget bra med to grytidlige scoringer av Toby Alderweireld og Álvaro Vadillo. Først og fremst; endelig en scoring etter hjørnespark igjen! Det er ikke uten grunn at vi fortsatt savner Miranda. Han stanga jo inn mål etter mål. Jeg tror vi med fordel kan terpe enda mer på offensive dødballer i håp om å gjenskape den trusselen vi representerte. Ellers har jeg store håp og forventinger for Vadillo. Han har startet sesongen på glitrende vis. Forhåpentligvis så dør ikke formen flatt ut på vårparten slik den gjorde forrige sesong. Nå måtte han veldig tidlig ut med en smell, men han rakk både som kjent å tegne seg på scoringslista og fortelle meg at det ikke er noe i veien med han etter kampslutt. En annen spiller som har vist prov på at han har tatt enda et lite steg er Óliver Torres. Kommet inn og scoret i to kamper på rad. Nå skal vi stålsatte oss foran det siste døgnet i overgangsvinduet. En venstreving står som kjent øverst på ønskelista. Jeg har pekt meg ut to alternativer i Florian Thauvin og Kevin Volland. Sistnevnte er strengt tatt best som spydspiss, men også komfortabel utpå vingen. Vi får se hva og hvem vi ender opp med.

Mallorca (4-2-3-1): Aouata; Estrada, Raúl Navas, Took Essome, Kevin; Márquez (Molina 84), Bigas; Nsué (Víctor 84), Piti (Ienaga 84), Isma; Hemed Ubenyttede reserver: Miño, Héctor, Agus, Roger Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno (Digne 85); Gabi (Óliver Torres 74), Suárez; Vadillo (Luis Alberto 17), Dybala, Carrasco; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Quintero, Pazzini BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 9.0 Gule kort: - Røde kort: -

Florian Thauvin klar for Atlético

Etter harde forhandlinger med både Marseille som klubb, og ikke minst det jævla kuktryne av en gevinstorientert agentfette, endte vi till slutt opp med den 22-årige høyrevingen. Vi betalte, i min bok, dyre dommer for Florian. 125 millioner pluss Josuha Guilavogui og Filipe. Så vårt nye innkjøp bør virkelig prestere. Fort som faen. Når dét er sagt så ville Hoffenheim ha 385 millioner for Kevin Volland. God jul.

Sammendrag av overgangsvinduet i og rundt La Liga

Her følger en liten oversikt over de mest interessante overgangene inn og ut av La Liga;

Iker Muniain - Fra Athletic Bilbao til Manchester United - 245 millioner Alexandre Pato - Fra Corinthians til Real Madrid - 167 millioner James Rodríguez - Fra Monaco til Barcelona - 160 millioner Kevin De Bruyne - Fra Real Madrid til Arsenal - 137 millioner Cristian Tello - Fra Barcelona til Manchester United - 107 milliner Álvaro Morata - Fra Real Madrid til Chelsea - 105 millioner Mateo Musacchio - Fra Real Sociedad til Juventus - 80 millioner Giovani dos Santos - Fra Villarreal til Ajax - 60 millioner Davide Santon - Fra Bayern München til Barcelona - 52,5 millioner Juan Bernat - Fra Valencia til FC Porto - 22 millioner

3

SEPTEMBER

Tittelodds for Champions League er satt

Det er som alltid fullstendig bingo hvem som vinner den gjeveste klubbturneringa i den internasjonale fotballen. Det er heller ikke lett for de som setter odds. Denne sesongen er det de to siste sesongenes mestre Chelsea og Real Madrid som regnes som knappe favoritter.

Chelsea – 8.50 Real Madrid – 8.50 Manchester City – 10.00 Barcelona – 11.00 Bayern München – 11.00 Manchester United – 11.00

Vi har fått en odds satt på 15.00 som tilsier at vi ikke er blant de aller største favorittene. Hvilket jeg kan tillate meg å være enig i. Jeg håper at vi allikevel skal slå godt fra oss.

3. serierunde – La Liga 12.09.2015

Atlético Madrid (2) – Osasuna (19) 5-1 (Vadillo 11’, Diego Costa 30’, Koke 35’, 52’, Thauvin 84’ – Riera 72’)

Meget fornøyd med både resultat og spill i kveld. Kampen var mer eller mindre kjørt etter 1. omgang noe som tillot meg å spare noe på kreftene med både innbyttere og gå-tempo foran den meget viktige Champions League-kampen mot Juventus om tre dager.

Veldig, veldig moro at Koke returnerte fra sin smell og banket inn to mål, mens Álvaro Vadillo fortsetter i sitt fantastiske spor og fikk bestemannsprisen. Det skulle ikke overraske meg om både Koke og Vadillo blir å finne i den spanske landslagstroppen i nærmeste framtid. En som allerede representerer sitt land på høyeste nivå er nyankomne Florian Thauvin. I kveld gjorde han sitt debut for Atlético og svarte med en deilig scoring. Spilt vakkert fri av Diego Costa før han banket til i steget. Ballen gikk via lengste stolpe og i nettmaskene. Dette lover bra for fortsettelsen.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld (Giménez 79), Domínguez, Moreno; Gabi, Suárez; Vadillo, Koke (Quintero 66), Carrasco (Thauvin 66); Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Óliver Torres, Dybala

Osasuna (4-1-2-2-1): Riesgo; Oier, Alberto, Flaño, Satrustegui; Patric (Lolo 45); Timor (Oriol 72), Silva; Femenía, Omar (Armenteros 34); Riera Ubenyttede reserver: Isaksson, César, Arcas, Davidson

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 9.2

Gule kort: AM: Manquillo 76’ OSA: Lolo 55’

Røde kort: -

Champions League – Gruppespillkamp 1 15.09.2015

Atlético Madrid – Juventus 4-0 (Koke 3’, 42’, Alderweireld 87’, Carrasco 90’)

4-0! Mot Juventus! Vi rundspilte jo Den Eldgamle Hurpa. Ball i hatt. Tut-tut. Jeg kunne ikke bedt om en bedre start på gruppespillet! Selv ikke i mine villeste drømmer hadde jeg sett for meg et slikt resultat. Dette kan bli sett som en beskjed til de aller største lagene – vi har skumle planer for sesongen. Nå skal jeg ikke ta flatt av. For Juventus var skrekkelig dårlige i kveld. Men det skal vi ha en god del kreditt for. Især Koke og Carrasco. Førstnevnte har ikke latt den tidligere nevnte skaden satt en støkk i han. Han er jo helt suveren i den offensive midtbanerollen. Carrasco ble på sin side flytta over på høyrevingen da Florian Thauvin ble byttet inn for en skadet Vadillo ganske tidlig i kampen. Der kjørte belgieren karusell med den danske debutanten Jacob Laursen og Angelo Ogbonna. Ett mål og to assist kan kalles godkjent. Vadillo er forresten fit for fight til neste kamp da det ikke var snakk om noe annet enn en liten smell.

I den andre kampen i Gruppe B så endte det 3-3 mellom Rubin Kazan og Bordeaux. Kan fort bli en meget underholdene og målrik gruppe dette her.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Gabi (Óliver Torres 73), Suárez; Vadillo (Thauvin 20), Koke (Dybala 88), Carrasco; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Quintero

Juventus (3-5-2): Krul; Musacchio (Lovren 90), Barzagli, Ogbonna; Lichtsteiner, Vidal, Enríquez, Marchisio, Laursen; Llorente, Tevez (Ljajic 88) Ubenyttede reserver: Leali, Magnasco, Bertolacci, Santomauro, Reale

BB: Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid) 9.3

Gule kort: AM: Gabi 46’ JUV: Llorente 8’, Lichtsteiner 74’, Musacchio 81’

Røde kort: -

4. serierunde – La Liga 20.09.2015

Real Sociedad (16) – Atlético Madrid (2) 2-3 (Reyes 12’, Agirretxe 84’ – Gabi 29’, Domínguez 90+1’, Dybala 90+2’)

Oi, oi, oi! For en sluttspurt! To mål på to minutter. Og det på overtid! Jeg har mine tvil om at slike kamper hadde bikket i vårt favør i de to foregående sesongene. For vi hadde en middels god dag på jobb. Jeg tok en liten sjanse på å hvile noen småtrøtte bein på blant annet Toby Alderweireld, Mario Suárez og Koke. Om det var en grunn til at vi nesten rotet bort poeng i kveld veit jeg ikke, men trioen som kom inn på laget gjorde seg så absolutt ikke bort. Som kollektiv var vi derimot både her og der.

Vi fikk allikevel dratt i land de tre poengene vi kom til San Sebastian for. Så får vi sette denne kampen som et utropstegn i margen. Vi kan så mye bedre enn dette, som sesonginnledningen tilsier. Men tre poeng på en litt halvveis dag vitner i det minste om kvalitet i så måte.

Real Sociedad (4-4-1-1): Bravo; Mallo, Deivid, Iñigo Martínez, Álvarez (Carlos Martínez 58); Prieto, Reyes, Pardo (Diarra 4), Oar; Trigueros; Seferovic (Agirretxe 45) Ubenyttede reserver: Yoel, González, Borja, Cissokho

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Alderweireld 65), Giménez, Domínguez, Moreno; Gabi (Koke 75), Óliver Torres; Vadillo, Dybala, Carrasco (Thauvin 85); Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Suárez, Quintero

BB: Álvaro Domínguez (Atlético Madrid) 8.1

Gule kort: RS: Diarra 7’, Deivid 34’, Reyes 45’, Mallo 70’ AM: Domínguez 8’

Røde kort: RS: Deivid 74’ AM: -

5, serierunde – La Liga 24,09.2015

Atlético Madrid (1) – Espanyol (18) 1-0 (Diego Costa str. 26’)

Gud bedre så horribelt dette var! Ingen gnist. Daffing. Labert. Tre poeng mot et ganske elendig Espanyol-lag reddet av et straffespark. Langt ifra godt nok. Vi kan bare håpe at dette var et engangstilfelle.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Gabi (Dybala 86), Suárez (Óliver Torres 66); Vadillo, Koke, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Quintero, Carrasco

Espanyol (4-4-1-1): Mario; Lora, Ambrose, El Adoua, Tarracha (Kevin 90); Xumetra, Camacho, Davíd López, Fernández (Calvo 45); Eduardo; Stuani (Pedro 84) Ubenyttede reserver: Candel, Colotto, Pere, Morales

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 7.8

Gule kort: AM: Alderweireld 65’ ESP: -

Røde kort: -

6. serierunde – La Liga 27.09.2015

Getafe (9) – Atlético Madrid (1) 1-1 (Diego Castro str. 74’ – Carrasco 21’)

Felt av vårt eget sjansesløseri og et feil idømt straffespark. Med andre ord en meget frustrerende kveld på jobb. Diego Costa er som i innledningen av forrige sesong – fryktelig av og på fra kamp til kamp. Mens Vadillo har vridd på dimmeren.

Det gjør ikke situasjonen så veldig mye lettere av at kampene kommer tett og jeg må rotere en del på laget. Vi skal på ingen måte skamme oss over at det ble med det ene poenget på Coliseum Alfonso Pérez, ettersom vertene har startet sesongen ganske så overbevisende. To seire og fire poengdelinger gjør at dem i likhet med oss er ubeseira så langt i sesongen. Så får vi heller slå tilbake mot Bordeaux i Champions League om tre dagers tid. Det hadde gjort seg med en knusende seier igjen.

Getafe (4-2-3-1): Moyà; Valera, Rafa, Túñez, Torres; Míchel (Toribio 71), Lacen; Pedro León, Miku, Rayos (Diego Castro 71); Rodríguez (Dávila 68) Ubenyttede reserver: Codina, Cristian, Fuentes, Alexis

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Morais, Alderweireld (Murillo 90), Giménez, Digne; Óliver Torres (Koke 75), Suárez; Vadillo, Quintero (Luis Alberto 87), Carrasco; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Domínguez, Thauvin, Dybala

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 7.9

Gule kort: -

Røde kort: -

Champions League – Gruppespillkamp 2 30.09.2015

Bordeaux (3) – Atlético Madrid (1) 0-2 (Koke 7’, Diego Costa 24’)

Jeg kan nå forstå at Rubin Kazan slet med å hale i land ett poeng mot dette Bordeaux-laget. For de var jaggu gode i kveld. Forrykende tempo med god presisjon fikk forsvarslinja vår til å jobbe armer og bein av seg. Men der de franske vertene var upresise foran målet så var vi hakket bedre og fikk to baller i nettet bak Cédric Carrasso i Bordeaux-målet. Dermed har vi fått en aldeles perfekt start på gruppespillet med seks av seks mulige poeng. I den andre kampen i gruppa tok Juventus en komfortabel og høyst nødvendig 2-0-seier hjemme mot Rubin Kazan.

Bordeaux (4-1-3-2): Carrasso; Lamiene Sané, Moisander (Maurice-Belay 73), Cambon, Poundjé; Poko; Mariano, Thomás, Obraniak; Rolan, Ghilas (Saivet 52) Ubenyttede reserver: Caraux, Lebourg, Planus, Salif Sané, Otávio

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Murillo, Giménez (Domínguez 40), Moreno; Koke, Gabi; Carrasco (Luis Alberto 80), Quintero (Pazzini 84), Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Alderweireld, Óliver Torres, Dybala

BB: Koke (Atlético Madrid) 7.7

Gule kort: BOR: Poko 90+2’ AM: Murillo 70’

Røde kort: -

Tabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

3

FEBRUAR

Copa del Rey – Semifinale – Kamp 1 03.02.2016

Atlético Madrid – Barcelona 4-1 (Domínguez 19’, Dybala 43+3’, Óliver Torres str. 84’, Vadillo 86’ – Domínguez selvmål 61’)

Perfekt taktisk gjennomført kamp! Jeg valgte å sette frimerke på Messi samt stenge av både Pedro og Neymar så langt det lot seg gjøre. For i kveld skulle vi være disiplinerte. Noe vi virkelig var. Imponerende forestilling! Dette skal vi ikke kaste bort. Noe i nærheten av dette i returoppgjøret på Camp Nou og vi kan sikre oss den andre finalen på to sesonger i den hjemlige cupen.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Murillo (Alderweireld 87), Domínguez, Digne; Óliver Torres, Suárez; Carrasco, Koke (Vadillo 79), Dybala (Crisetig 85); Volland Ubenyttede reserver: Saúl, Pazzini

Barcelona (4-2-3-1): Muslera; Alves, Carles, Martins Indi, Santon; Garmash, Song; Pedro (Rodríguez 45), Messi (Deulofeu 85), Neymar; Dongou (Cuadrado 66) Ubenyttede reserver: Olazábal, Montoya

BB: Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid) 9.1

Gule kort: AM: Suárez 8’, Murillo 16’, Digne 25’ BAR: Garmash 48’, Rodríguez 90’

Røde kort: -

22. serierunde – La Liga 06.02.2016

Atlético Madrid (3) – Real Sociedad (6) 3-0 (Volland 4’, Quintero 21’, Crisetig 37’)

Resultatet lyver litt, for det var langt jevnere enn det 3-0 forteller oss. Gjestene presterte faktisk flere skudd enn oss, både på og utenfor mål. Men Akinfeev, mulig inspirert av inntoget til Perin, tok det som kom. Og vi har som kjent et stort offensivt register å spille på. For det tok kun fire minutter før kveldens første lå i nota da nyervervelsen Lorenzo Crisetig slo en aldeles fantastisk ball i bakrommet som Florian Thauvin løp etter, plukket opp og sendte videre til en fullstendig umarkert Kevin Volland. På direkten klinte tyskeren inn 1-0.

Doblingen av ledelsen kom etter fryktelig nølende og passivt Sociedad-spill i de bakre rekker. Utallige forsøk på å klarere ballen ut i sikkerhet kulminerte i at Volland stjal lærkula og sendte Juan Quintero på blankt. Colombianeren hadde ingen problemer med å sette ballen i nettet. 2-0.

Og jaggu fikk vi i tillegg en scoring av Crisetig. En corner fra Quintero gikk via Álvaro Domínguez og havnet fri drøye ti meter fra Sociedad-målet. Der dukket vår nye italienske venn opp og dunket til med høyra. 3-0.

Kort oppsummert tar vi med oss vilje og bestemthet fra i kveld. Det absolutte finspillet og den totale dominansen var kanskje ikke der i kveld, men det betyr ikke all verden med en solid 3-0-seier mot et godt gående lag fra Baskerland.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Giménez 74), Alderweireld, Domínguez, Digne; Koke (Óliver Torres 28), Crisetig (Suárez 85); Vadillo, Quintero, Thauvin; Volland Ubenyttede reserver: Perin, Murillo, Carrasco, Pazzini

Real Sociedad (4-4-1-1): Yoel; Mallo (Carlos Martínez 80), Deivid, Iñigo Martínez, Cissokho; Prieto, Reyes, Tejera (Pardo 67), Oar; Trigueros; Seferovic (Agirretxe 45) Ubenyttede reserver: Tena, González, Álvarez, Diarra

BB: Juan Fernando Quintero (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: AM: Manquillo 36’, Domínguez 46’, Alderweireld 57’ RS: -

Røde kort: -

Copa del Rey – Semifinale – Kamp 2 10.02.2016

Barcelona (1) – Atlético Madrid (4) 4-0 (Messi 11’, Neymar 66’, 78’, 86’) Sammenlagt: 5-4

Jeg tok en sjanse. Og jeg tar tapet på mine skuldre. Pinlig.

Barcelona (4-1-2-2-1): Muslera; Alves, Song, Martins Indi, Alba; Mascherano; Busquets (Dongou 67 [Rodríguez 79]), Garmash; Deulofeu (Pedro 90), Neymar; Messi Ubenyttede reserver: Olazábal, Montoya

Atlético Madrid (4-2-3-1): Perin; Morais, Giménez, Murillo, Digne; Gabi (Thauvin 79), Suárez (Crisetig 79); Vadillo, Koke, Carrasco (Volland 79); Dybala Ubenyttede reserver: Alderweireld, Saúl

BB: Neymar (Barcelona) 9.6

Gule kort: BAR: Garmash 16’ AM: Suárez 27’, Gabi 40’, Digne 47’, Koke 63’

Røde kort: -

23. serierunde – La Liga 14.02.2016

Atlético Madrid (3) – Getafe (15) 1-0 (Alderweireld 44’)

Uhyre seig match hvor vi med nød og neppe dro i land en minst like uhyre trepoenger. Med Champions League-møtet mot AC Milan om fattige to dager valgte jeg å rotere en del på laget før i kveld. Og vi så tydelig at det ikke er alle som har spilt inn relasjoner seg imellom. Det ble mye prøv-og-feil. Da kan vi lene oss på at vi fortsatt er gode på offensive dødballer.

Allikevel reiser vi til Milano i håp om å vise oss fra vår beste side. Noe som skal gå utover de rød-svarte.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Morais 77), Alderweireld (Murillo 77), Giménez, Moreno; Óliver Torres, Suárez; Carrasco, Saúl (Gabi 45), Thauvin; Pazzini Ubenyttede reserver: Perin, Koke, Vadillo, Volland

Getafe (4-2-3-1): Moyà; Valera, Rafa, Túñez, Torres; Míchel, Matilla (Fuentes 63); Pedro León, Miku, Diego Castro (Rayos 74); Rodríguez Ubenyttede reserver: Codina, Toribio, Eliseu, Lafarge, Bakoyock

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 7.4

Gule kort: AM: - GET: Diego Castro 28’, Matilla 58, Fuentes 69’, Míchel 71’, Túñez 90’

Røde kort: -

Champions League – Åttedelsfinale – Kamp 1 16.02.2016

AC Milan – Atlético Madrid 2-3 (Balotelli 3’, Boakye 80’ – Quintero 39’, Volland 45+2’, Vadillo 68’)

Selv om resultatet ikke tilsier det, så var vi et par nummer for store for Milan i kveld. Problemet er at vi har kvelder som dette fra tid til annen hvor det brennes det utroligste av krystallklare muligheter. Heldigvis fikk vi altså med oss tre mål og et godt resultat foran returoppgjøret i egen storstue. Nå er ikke Milan et lag noen av oss skal avskrive i Champions League, for all del, men jeg ser bare ikke for meg at de skal komme tilbake fra dette. Holder vi konsentrasjonen ved like så er vi langt på vei i å tenke kvartfinale.

AC Milan (4-4-2): Zieler; Donati (Boakye 45 [Radu 81]), Bellusci, Rhodolfo, García (Castán 67); Mirallas, Montolivo, de Jong, El Shaarawy; Dzeko, Balotelli Ubenyttede reserver: Amelia, Honda, Marrone, Albertazzi

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Koke, Crisetig (Suárez 81); Vadillo, Quintero (Gabi 85), Thauvin (Carrasco 81); Volland Ubenyttede reserver: Perin, Murillo, Digne, Samper

BB: Kevin Volland (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: -

Røde kort: -

24. serierunde – La Liga 20.02.2016

Espanyol (20) – Atlético Madrid (3) 1-3 (Camacho 17’ – Volland 32’, 38’, Quintero 75’)

Ingen rysare dette, men vi fikk i det minste med oss de tre poengene vi kom hit for. Slik kampen utspilte seg er det vanskelig å forstå hvorfor Espanyol faktisk er jumbolaget i La Liga. Nå er det nok vesentlig lettere å mobilisere foran rivaloppgjør, men jeg kan ikke skjønne annet enn om vertene bretter opp ermene framover så vil det være gode muligheter for dem å overleve. Til tross for at det er hele åtte poeng opp til trygg plass, med én kamp mer spilt.

Men, nok om det. Kampen i kveld er allerede glemt. Nå skal vi se fram mot et aldri så lite byderby. Atlético mot Real. Det kommer til å smelle.

Espanyol (4-4-1-1): Mario; Etxeberria, Ambrose, El Adoua, Tarracha; Lora, Camacho, Álex Fernández, Júnior (Calle 61); Eduardo (Morales 75); Kike (Stuani 45) Ubenyttede reserver: Candel, Bertrand, Rodríguez, Colotto

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Morais, Alderweireld (Murillo 75), Giménez, Digne; Koke (Óliver Torres 75), Suárez; Vadillo, Quintero, Thauvin; Volland Ubenyttede reserver: Perin, Moreno, Crisetig, Carrasco, Pazzini

BB: Kevin Volland (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: ESP: Camacho 7’, Álex Fernández 87’ AM: Digne 61’

Røde kort: -

25. serierunde – La Liga 24.02.2016

Atlético Madrid (3) – Real Madrid (1) 3-1 (Thauvin 35’, Quintero str. 73’, Vadillo 85’ – Bale 30’)

I en intens, men sjansefattig kamp så skal jeg være den første til å innrømme at dette ble tre poeng med en lei ettersmak. For ut av det blå tok pipeblåseren fløyta i munnen og tildelte oss et straffespark på billigsalg. Eliaquim Mangala gjorde bortimot ingen verdens ting galt i en duell med Kevin Volland drøye kvarteret før slutt. Det gjorde heller ikke Juan Quintero fra ellevemeteren. Dermed hadde vi snudd kampen etter scoringer fra de respektive lagenes venstrevinger i Gareth Bale og Florian Thauvin.

Og da gjestene jaktet desperat på det som ville vært et fortjent utligningsmål, så kontret vi dem i senk fem minutter før full tid. Thauvin var igjen toneangivende da han slo et aldeles strålende innlegg mot vingkollega Álvaro Vadillo. Spanjolen gjorde absolutt ingen feil alene med Iker Casillas. 3-1 og kampen var kjørt.

Vi er selvfølgelig uhyre glad for de tre poengene som sender oss på tabelltopp med to poeng ned til nettopp Real Madrid og Barcelona, men her kommer det sikker til å skrives side opp og side ned om kveldens kontroverser. Diplomatisk som jeg tidvis kan være så føler jeg med gjestene, men samtidig smaker det meget godt med seier mot storebror i byen!

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Giménez 74), Alderweireld, Domínguez, Moreno (Digne 85); Koke (Óliver Torres 85), Crisetig; Vadillo, Quintero, Thauvin; Volland Ubenyttede reserver: Perin, Suárez, Carrasco, Pazzini

Real Madrid (4-4-2): Casillas; Peruzzi, Maicon (Dória 72), Mangala (Pepe 74), Marcelo; Carvajal, Schneiderlin (Modric 72), Lucas Leiva, Bale; Ronaldo, Benzema Ubenyttede reserver: Diego López, Pato, Casemiro, Xabi Alonso

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: AM: Moreno 14’, Manquillo 20’, Quintero 22’, Domínguez 48’, Alderweireld 50’ RM: Mangala 5’

Røde kort: -

26. serierunde – La Liga 28.02.2016

Sporting Gijón (16) – Atlético Madrid (2) 0-5 (Volland 4’, Vadillo 38’, 63’, Koke 80’, Quintero 83’)

Det gikk litt i rykk og napp i kveld, men med fem mål så skal vi oss meget fornøyd. Og la oss nå sette av litt tid til å hylle Álvaro Vadillo og Juan Quintero. Makan til spillere! Vadillo står nå med 13 ligamål og 8 målgivende på 23 kamper. 18 mål i alle turneringer fordelt på 34 kamper. Han er høyreving, folkens! Så til Quintero, da. Mannen som i sommer gikk en usikker framtid i møte. Han overbeviste på ingen måte i sin første sesong i Atlético-trøya. 9 mål og 12 målgivende på 19 ligakamper. 13 mål og 16 målgivende på 25 kamper i alle turneringer. Det er spinnville tall! Og så virker det som har vi truffet blink med Kevin Volland. Sjansespillet fra Tyskland. 160 millioner er for konservative meg fryktelig mye penger. Han har til nå levert 6 ligamål på like mange kamper. Stemmer det for Kevin så blir det fort scoringer. Han har fortsatt, som tidligere nevnt, fryktelig mye å gå på, men innledningen i sin nye klubb lover godt.

Så gjorde det nok fryktelig godt for Mattia Perin å få sin første start i ligaen med en smultring i protokollen.

Sporting Gijón (4-2-3-1): Silva; Dalmau, Bernardo, Laguardia, Canella; Iturra, Sergio (Giandonato 88); Jara (Expósito 74), Falqué, Plano (Albiach 63); Riera Ubenyttede reserver: Cuéllar, Julio, Aitor, Derik

Atlético Madrid (4-2-3-1): Perin; Manquillo, Alderweireld (Giménez 75), Domínguez, Moreno; Koke (Óliver Torres 83), Crisetig; Vadillo, Quintero, Thauvin (Carrasco 75); Volland Ubenyttede reserver: Akinfeev, Digne, Suárez, Pazzini

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 9.5

Gule kort: -

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

3

PRESENTASJON AV TROPPEN

Keepere

1 – Dani Aranzubia (33) – Hentet i sommer fra Riazor da kontrakten gikk ut med Deportivo La Coruña. Copa del Rey-keeper.

13 – Thibaut Courtois (21) – Allerede etablert seg på et meget høyt nivå. Verdensklassekeeper i en alder av 21. Chelsea, klubben som så kjent eier Belgias nummer 1, har signalisert at han skal returnere til Stamford Bridge etter endt sesong. Dermed må vi på jakt etter en ny førstekeeper foran neste sesong. Vemodig, men forhåpentligvis vil Courtois gjøre det han evner og makter for å spille seg ytterligere inn i våre Atlético-hjerter.

Forsvar

2 – Diego Godín (27) – Har blitt et fjerdevalg på stopperplass og er i tillegg tilgjengelig for en overgang. Jeg lyktes ikke i å selge han i sommervinduet, til tross for interesse fra både Everton og Newcastle. Vi får se hva som skjer ved nyåret.

3 – Filipe (28) – Et soleklart førstevalg på venstrebacken. Led noe av en liten skade i sesongoppkjøringa, men vi får nok se han fra sin beste side når sesongen har satt seg litt. Begynner riktignok å nærme seg tretti med en solid lønn på samvittigheten, så det kan tenkes at en speider eller to må begynne å se seg om etter en erstatter i nærmeste framtid.

5 – Toby Alderweireld (24) – Midtstopper etter min smak. Er spillende og vil være med i det oppbyggende spillet. Mangler noe hurtighet og muligens litt rutine på et høyere nivå enn det som blir servert i Eredivise, men Toby er fortsatt et ubestridt førstevalg.

12 – José Giménez (18) – Et meget, meget stort talent som har skjøvet sin landsmann Godín ned et hakk på prioriteringslista. Jeg forventer store ting av José over det lange løp. Kanskje får vi se glimt av hva som bor i 18-åringen alt denne sesongen. Uansett er han et framtidsprosjekt på Vicente Calderón.

20 – Juanfran (28) – Kompletterer Filipe perfekt da jeg er veldig glad i offensivt anlagte backer. Flyr opp og ned høyresida. Jevn og solid type vi kan stole på. Har fått konkurranse av en fremadstormende Javi Manquillo, men Juanfran er fortsatt førstevalget på høyrebacken. I det minste inntil videre.

22 – Emiliano Insúa (24) – Hentet i januar, men fikk ikke mange mulighetene av min forgjenger Diego Simeone. Er et helt greit alternativ til Filipe, men om sistnevnte holder seg noenlunde skadefri så skal det bli vanskelig for argentineren å kjempe seg til mer enn noen sjanser i ny og ne.

23 – Miranda (28) – Brasilianeren skrev villig under på en ny kontrakt da hans forrige avtale gikk ut etter denne sesongen. Han har vært helt briljant i sesonginnledningen og har bidratt med både scoringer og solid forsvarsspill. Utgjør med sin makker Alderweireld et godt stopperpar.

24 – Kader Oueslati (21) – Anvendelig tunisier som kan bekle hele høyresida. Er satt på overgangslista og sannsynligheten for at han forlater oss i januar er helt klart til stede.

25 – Javi Manquillo (19) – Det er godt mulig at denne gutten er vårt soleklare valg på høyrebacken i årene som kommer. Vil nyte godt av å lære av Juanfran i et par sesonger, før han forhåpentligvis er både moden og god nok til å gjøre høyrebacken til sin egen. Jeg har i hvert fall klokketro på den godeste Javi.

Midtbane

4 – Mario Suárez (26) – Vaktbikkja i troppen. Oppofrende type det er veldig fint å ha i troppen. Noterte seg også for en scoring mot Barcelona i Supercupen. Ikke verst bare det. Er et fint roteringsalternativ som vil få sine muligheter.

6 – Koke (21) – Vår nye visekaptein. Og en naturlig arvtager til Gabi i framtida. Koke er en stor personlig favoritt som skal dyrkes fram til legendestatus og vel så det på Vicente Calderón. Jeg foretrekker å spille Koke som dyptliggende playmaker. Han har allerede fine basisferdigheter for en slik rolle. Og forhåpentligvis vil han ta store steg alt denne sesongen. Han fikk for øvrig et fint lønnshopp mot en noe høyere utkjøpsklausul da Monaco snuste på han tidligere i sommer. Nå må klubber ut med 360 millioner for vårt vidunderbarn for å lokke han vekk fra sitt kjære Atlético. Og forhåpentligvis kan jeg bare øke den klausulen med tida.

8 – Eduardo Salvio (23) – Min eneste nyervervelse i sommer. Har vist lovende takter i både treningskamper og i innledningen av de tellende kampene. Jeg maktet dessverre ikke å forhandle fram en klausul om permanent overgang klubben kunne leve med, men vi får i det minste kvalitet på høyrevingen denne sesongen.

10 – Arda Turan (26) – Tyrkeren har utvilsomt kvaliteter, men så langt i sesongen har jeg foretrukket unggutten Óliver Torres i sivet bak spydspissen. Arda har fortsatt tid på seg når det gjelder å overbevise meg om at han er å satses på, men han hever en såpass høy lønn at det kan tenkes seg at en overgang i januar er aktuelt.

11 – Cristian Rodríguez (27) – Knallgod i treningskampene. Og har vist seg fra en god side da liga- og cupkampene etter hvert ble sparket i gang. Stabil spiller, uten det helt store fyrverkeriet ferdighetsmessig. Og med alternativer som Eduardo Salvio og David Villa på vingen, så bør uruguayaneren prestere godt for å holde de nevnte bak seg i køen.

14 – Gabi (30) – Kapteinen. Hærføreren. En å ta med seg i krigen. Vi veit alle hva vi får med Gabi på banen. Briljerte stort mot Barcelona i første akt av Supercupen og serverte både et mål og en målgivende. Fantastisk spiller å ha i sitt lag, mens motstanderen godt kunne vært foruten. Har rundet 30, men jeg velger og tro at han fortsatt har mye å gi sitt kjære Atlético.

15 – Josuha Guilavogui (22) – Hentet av min forgjenger Diego Simeone for 75 millioner fra fransk fotball. Utrettelig rivjern som aldri går tom. Det er lett å trekke likhetstrekk mellom han og Mario Suárez. De stiller ganske likt, samtidig som de må kjempe en durabelig kamp for å danke ut duoen Koke-Gabi.

16 – Óliver Torres (18) – Har allerede, noe overraskende på noen og enhver, danket ut Arda Turan i trequartista-rollen. Det er helt vanvittig å se en 18-åring som er så pasningssikker og kreativ som det Óliver er. Har selvsagt sitt å utvikle, men det overrasker meg ikke om han banker på landslagsdøra om et par, tre sesonger.

Angrep

7 – Adrián (25) – Spissen som plutselig slokna etter en glitrende andre halvdel av sesongen i 2011/2012. Er allikevel nyttig da han også kan bekle en plass på høyrevingen. Er dog nødt til å overbevise meg denne sesongen. Hvis så ikke skulle skje, så lever han farlig til neste sommer.

9 – David Villa (31) – 1,45 millioner pr. uke. 290k pr. kamp og mål. Det smerter et konservativt hjerte. Men når du er Spanias mestscorende spiller, så skal du få muligheter til å vise at du duger. For all del. Men du har virkelig å overbevise stort, David!

19 – Diego Costa (24) – Spilleren man enten elsker eller hater. Det finnes ikke noen mellomting. Og når vi er så heldig å ha dette monsteret av en spiss i troppen, så skal det utnyttes til det fulle. Etter en fin start på sesongen, så har Chelsea allerede uttrykt interesse for en mulig overgang. Det vil neppe skje med det første. Diego Costa skal forbli førstevalget på topp så lenge det lar seg gjøre.

21 – Léo (21) – Det skal bli vanskelig for Léo å spille seg inn i dagens Atlético etter overgangen fra Rayo Vallecano. Jeg antar allikevel at han vil få sine muligheter til å vise seg fram, all den tid Adrián fort kan kjempe mot Salvio på høyrekanten og fordi å spille med David Villa vil være som å kaste penger ut av vinduet.

2

DESEMBER

15. serierunde – La Liga 01.12.2013

Elche (8) – Atlético Madrid (2) 0-3 (Diego Costa 30’, 44’, 67’)

Diego Costa-show sørget ene og alene for tre kjærkomne poeng på bortebane. Og det mot et Elche som har overrasket stort så langt i sesongen. De hadde dog ingen sjanse i havet mot vår toppscorer. Endelig, kan man si, fikk han sitt hat-trick. Ellers er jeg nødt til å nok en gang uttrykke bekymring over det labre vingspillet vårt. Både Eduardo Salvio og Cristian Rodríguez startet sesongen på en veldig fin måte da de noterte seg for målpoeng på målpoeng. De siste par månedene har det derimot stoppet helt opp for begge to. Derfor er jeg rett og slett nødt til å gå ut på overgangsmarkedet og ordne et par avtaler.

Elche (4-2-3-1): Toño; Sapunaru, Pelegrín, Lombán, Albacar; Pérez (Álvaro 45), Márquez; Stevanovic, Rivera (Sánchez 56), Del Moral (Fidel 73); Coro Ubenyttede reserver: Martínez, Nico, Suárez, Ángel

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld, Giménez, Filipe; Gabi (Guilavogui 81), Suárez; Salvio, Koke, Rodríguez (Adrián 45); Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Manquillo, Miranda, Insúa, Oueslati

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 9.6

Gule kort: ELC: Márquez 85’ AM: Juanfran 62’

Røde kort: -

Copa del Rey – 4. runde – Kamp 1 07.12.2013

Guadalajara – Atlético Madrid 0-3 (Arda 39’, Léo 62’, Adrián 85’)

Da er vi så godt som klare for 5. runde. Noe som var forventa, til tross for at jeg slengte utpå det jeg i utgangspunktet skulle være heller umotiverte spillere som Diego Godín, Léo og Arda Turan.

Guadalajara (4-4-1-1): Álvaro Campos; Rodríguez, Espín, Damián, Jesús; Quique (Tello 45), Prosi, Joaquín (López 45), Nacho (Koke 62); Mateo; Foti Ubenyttede reserver: Álex Campos, Toledo

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Manquillo, Giménez, Godín, Insúa; Suárez, Guilavogui; Oueslati, Léo, Arda; Adrián Ubenyttede reserver: Courtois, Alderweireld, Gabi, Salvio, Diego Costa

BB: Emiliano Insúa (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: GUA: Tello 80’ AM: Godín 35’, Insúa 36’

Røde kort: -

Champions League – Kampkveld 6 10.12.2013

FC Porto (3) – Atlético Madrid (1) 3-5 (Izmailov 39’, Kelvin 71’, Martínez 83’ – Miranda 2’, Rodríguez 25’, Diego Costa 30’, 32’, 44’)

Gud bevare meg vel for et spinnvilt oppgjør! Jeg sliter med å finne et sted hvor jeg kan begynne. Kanskje det mest opplagte er å hylle Diego Costa. Med Chelsea-manager José Mourinho på tribunen banket brasilianeren inn sitt andre hat-trick på like mange kamper. En underdrivelse vil være å si at han er i slag. Spørsmålet mange med tilknytning til Atlético er jo uunngåelig; hvor lenge får vi beholde Diego? Det skulle ikke overraske meg om agenten møter opp på mitt kontor og krever en kraftig forbedret avtale for sin klient. Men det får vi bare ta som det kommer. Interesserte klubber, som Chelsea, skal uansett få betale dyre dommer for at jeg skal godta et bud på superspissen vår.

Phu, da puster vi ut litt. Og oppsummerer med at 1. seedede Porto er slått ut og må belage seg på Europa League etter nyttår. Det må sies å være en gedigen skuffelse for portugiserne. Vi, derimot, tok gruppeseieren etter en forrykende 1. omgang i kveld. For der det har lugget litt offensivt i hjemlig serie så står vi med nitten scorede mål på seks kamper i Champions League. To litt forskjellige verdener.

Ellers er jeg veldig fornøyd med at Cristian Rodríguez tegnet seg på scoringslista igjen etter et langt fravær. Og det mot gamleklubben. Bygg nå videre på dette da, Cristian!

Sluttabell i Gruppe C.

FC Porto (4-2-3-1): Hélton; Danilo, Otamendi, Maicon, Alex Sandro; Herrera (Mangala 56), González; Izmailov, García (Fernando 45), Licá (Kelvin 61); Martínez Ubenyttede reserver: Fabiano, Reyes, Ghilas, Quintero

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran (Manquillo 90), Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi, Suárez (Guilavogui 75); Salvio (Adrián 84), Koke, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Giménez, Insúa, Oueslati

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 9.5

Gule kort: FCP: - AM: Gabi 61’, Diego Costa 68’, Juanfran 85’

Røde kort: -

16. serierunde – La Liga 15.12.2013

Atlético Madrid (2) – Valencia (10) 6-1 (Rodríguez 23’, Miranda 27’, 56’, Diego Costa 39’, 56’, Salvio 86’ – Postiga 80’)

Gudene må vite hva som har skjedd med dette laget denne måneden. Det scores jo mål. Så det griner etter! Og det fra vingene til og med. Mon tro om jeg er så forutsigbar og lar frustrasjonen skinne gjennom meg eller at de har fått nyss på at jeg er på jakt etter vinger. Uansett hva det nå enn måtte være så har Salvio og Rodríguez våknet til liv igjen. Ingenting er mer gledelig enn det.

Vel, kanskje sett bort ifra at vi høvlet over et stakkarslig Valencia-lag med nyansatte Michael Laudrup ved roret. Det var nok ikke dette han så for seg etter å ha forlatt posten sin i Swansea.

Og Diego Costa, da. Makan til spiller. Scorer jo på så å si alt som byr seg. Skulle sjansene mot formodning ikke by seg, ja så ordner han alt på egenhånd. Fansen og jeg satte dog hjertet i øre, nese og hals da han måtte byttes ut med en smell, i likhet med Rodríguez. Førstnevnte er heldigvis ikke ute i mer enn 4-5 dager med ei lårhøne, mens uruguayaneren er fit for fight.

Avslutningsvis vil jeg hylle Koke. Tre målgivende pasninger i kveld. Nå var dette kun én enkel kamp, men jeg ser for meg at han kan blomstre i den offensive midtbanerollen. Vi får se med tida. For øvrig var Monaco-sjef Claudio Ranieri på tribunen for å ta en titt på spilleren han forsøkte og hente tidligere i sommer. Så skulle de nyrike russerne få det for seg å legge 360 millioner på bordet så får jeg bare tilby Koke nok en ny og forbedret kontrakt samtidig som jeg skrur opp utkjøpsklausulen til himmels.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi (Guilavogui 80), Suárez; Salvio, Koke, Rodríguez (Adrián 48); Diego Costa (Oueslati 75) Ubenyttede reserver: Aranzubia, Manquillo, Giménez, Insúa

Valencia (4-2-3-1): Alves; Pereira, Rami, Ruiz, Mathieu; Romeu (Costa 45), Fuego; Herrero, Parejo (Bernat 74), Guadrado (Portu 74); Postiga Ubenyttede reserver: Guaita, Alcácer, Cortell, Marín

BB: Miranda (Atlético Madrid) 9.5

Gule kort: AM: Filipe 40’ VAL: -

Røde kort: -

Copa del Rey – 4. runde – Kamp 2 18.12.2013

Atlético Madrid (3) – Guadalajara (0) 5-2 (Léo 10’, Adrián 19’, 87’, Giménez 60’, Guilavogui 69’ – Foti 33’, 45+1’) Sammenlagt: 8-2

En kaotisk 1. omgang ble fulgt opp av en bedre halvdel etter pause. Avansementet var aldri truet og nå får vi bare se an trekninga for 5. runde.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Manquillo, Giménez, Godín, Filipe; Óliver, Guilavogui; Oueslati, Léo, Arda; Adrián Ubenyttede reserver: Courtois, Alderweireld, Suárez, Salvio, Rodríguez

Guadalajara (4-4-1-1): Álvaro Campos; Rodríguez, Espín, Damián, Jesús; López (Tello 69), Joaquín, Prosi, Nacho (Quique 19); Mateo; Foti Ubenyttede reserver: Álex Campos, Toledo, Koke

BB: Léo (Atlético Madrid) 9.1

Gule kort: AM: - GUA: Tello 82’

Røde kort: -

1. utslagsrunde i Champions League trukket

Og vi slapp relativt greit fra det. I god Atlético-ånd. For motstanderen blir PSV Eindhoven. De ligger i likhet med oss på 2. plass i hjemlig liga. Hollenderne tok seg videre fra Gruppe D hvor Chelsea tok full pott, mens Real Sociedad måtte ta til takke med plass i Europa League og CSKA Moskva ble kasteballen med kun ett poeng.

Jeg føler virkelig det er mulig å ta seg videre til kvartfinalen. I det minste på papiret. Men PSV har jo rutinen og erfaringen fra denne turneringen, til tross for et relativt ungt lag.

Første kamp spilles på Phillips Stadium 19. februar før det skal avgjøres i egen storstue 11. mars.

5. runde i Copa del Rey trukket

Som i Champions League fikk vi en kurant trekning da Málaga var laget vi ble trukket mot. Vi begynner hjemme på Vicente Calderón 8. januar, mens vi avslutter på La Rosaleda én uke seinere.

17. serierunde – La Liga 22.12.2013

Atlético Madrid (2) – Levante (20) 2-0 (Diego Costa 20’, Suárez 43’)

Vi kontrollerte inn tre nye poeng mot jumbolaget Levante som la seg veldig, veldig lavt. To midtbaneankre gjorde ikke jobben lett for oss, men da vi først fant litt rom så straffet Diego Costa og Mario Suárez laget som står med fattige seks poeng etter den 17. serierunden. Det stinker nedrykk av Levante lang vei.

Nå tar troppen en velfortjent juleferie, mens jeg begynner så smått å forbedre meg på overgangsvinduet. Jeg har blant annet pekt meg ut CSKA Mosvka-keeper Igor Akinfeev som en erstatter for Thibaut Courtois. Belgieren returnerer som kjent til Chelsea etter endt sesong. Da føler jeg at Russlands førstekeeper, på free transfer, er en god erstatter. I tillegg får jeg forsøke og overtale Real Betis til å gi slipp på Álvaro Vadillo for en grei penge. Ellers har jeg planer om å fylle troppen med rotasjonsalternativer da David Villa forlater klubben, mens Arda Turan og Diego Godín mest sannsynlig er på vei ut. Léo og jeg har for øvrig skværet opp slik at brasilianeren blir værende i klubben.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld, (Giménez 85) Miranda, Insúa; Gabi (Óliver 85), Suárez; Salvio, Koke, Rodríguez; Diego Costa (Léo 64) Ubenyttede reserver: Aranzubia, Manquillo, Guilavogui, Adrián

Levante (4-2-3-1): Navas; Lell, Vyntra, Navarro (Pallardó 73), Juanfran; Simão, Gomis (Kike 89); Ríos (Ángel 89), Ivanschitz, García; Babá Ubenyttede reserver: Jiménez, López, Andy, Karabelas

BB: Mario Suárez (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: AM: Alderweireld 35’, Gabi 51’ LEV: Gomis 59’, Lell 80’

Røde kort: -

Diego Costa tatt ut blant reservene på Årets Lag

Hyggelige nyheter for vår brennheite superspiss. Etter en fantastisk høstsesong ble han av tatt ut blant reservene på Årets Lag som består av følgende, satt opp i en hodeløs ellever;

Petr Cech (Chelsea)

Sergio Ramos (Real Madrid) – Pepe (Real Madrid) – Mats Hummels (Borussia Dortmund) – Marcelo (Real Madrid)

Juan Mata (Chelsea) – Sergio Agüero (Manchester City)

Arjen Robben (Bayern München) – Isco (Real Madrid) – David Silva (Manchester City)

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Reserver:

Iker Casillas (Real Madrid) Vincent Kompany (Manchester City) David Alaba (Barcelona) Eden Hazard (Chelsea) Alex (Coritiba) Lionel Messi (Barcelona) Diego Costa (Atlético Madrid)

Miranda vinner to priser

Både Beste Europa-baserte Spiller og Brasils Olympiske Komites Årets Spiller kan vår stopperkjempe smykke seg med. Velfortjent!

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

STATISTIKKER – ATLÉTICO MADRID

LA LIGA

MÅL

Diego Costa – 16 Miranda – 8 Óliver Torres – 3 Koke – 2 Eduardo Salvio – 2

MÅLGIVENDE

Koke – 6 Cristian Rodríguez – 6 Eduardo Salvio – 5 Gabi – 5 Mario Suárez – 2

BANENS BESTE

Diego Costa – 4 Miranda – 4 Thibaut Courtois – 1 Toby Alderweireld – 1 Mario Suárez – 1

GJENNOMSNITTLIG RATING

Miranda – 7.82 Diego Costa – 7.62 Toby Alderweireld – 7.45 Filipe – 7.25 Koke – 7.23

GULE KORT

Filipe – 5 Gabi – 4 Miranda – 3 Juanfran – 3 Javi Manquillo – 2

RØDE KORT

-

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 5 16-30: 7 31-45: 11 46-60: 8 61-75: 3 76-90: 6

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 1 16-30: 2 31-45: 46-60: 3 61-75: 4 76-90: 2

CHAMPIONS LEAGUE

MÅL

Diego Costa – 8 Miranda – 3 Cristian Rodríguez – 2 Adrián – 2 Kader Oueslati – 1

MÅLGIVENDE

Diego Costa – 4 Koke – 3 Arda Turan – 2 Cristian Rodríguez – 2 Emiliano Insúa – 1

BANENS BESTE

Diego Costa – 3 Thibaut Courtois – 1 Miranda – 1

GJENNOMSNITTLIG RATING

Diego Costa – 8.50 Miranda – 7.95 Arda Turan – 7.73 Gabi – 7.55 Mario Suárez – 7.20

GULE KORT

José Giménez – 1 Koke – 1 Diego Costa – 1 Thibaut Courtois – 1 Juanfran – 1

RØDE KORT

-

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 3 16-30: 5 31-45: 5 46- 60: 1 61-75: 1 76-90: 4

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 16-30: 1 31-45: 2 46- 60: 1 61-75: 3 76-90: 2

2

FEBRUAR

22. serierunde – La Liga 02.02.2014

Atlético Madrid (2) – Real Sociedad (13) 2-0 (Diego Costa 5’, Gabi 19’)

To relativt tidlige scoringer avgjorde og drepte kampen fullstendig. Gutta så mer interessert i å trille ball enn å kaste seg i angrep da sjansen bød seg. Hvilket kanskje er greit med Copa del Rey-semifinalen mot Barcelona om tre dagers tid, men jeg skulle riktignok ønske at vi viste noe mer offensiv giv. Spesielt da Real Sociedad møtte til kamp som meget skadeplagede. Men, tre poeng er tre poeng. Selv på en middels god dag der alt ikke går veien.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld (Giménez 65), Miranda, Filipe; Gabi (Guilavogui 83), Óliver; Vadillo, Koke, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia,

Real Sociedad (4-4-1-1): Bravo; Carlos Martínez (Borja 72), Musacchio, Ansotegi, Estrada; Prieto, Markel, Ros, Castro; Zurutuza (De la Bella 61); Agirretxe Ubenyttede reserver: Yoel, Sangalli, González, Seferovic, Diarra

BB: Gabi (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: AM: Gabi 76’, Miranda 81’, Óliver 86’ RS: Markel 25’, Castro 82’

Røde kort: -

Copa del Rey – Semifinale – Kamp 1 05.02.2014

Barcelona – Atlético Madrid 3-0 (Bartra 34’, Fàbregas 75’, Roberto 90’)

Det gikk som ventet da jeg ikke så for meg at Barcelona skulle stille sitt sterkeste, tilgjengelige mannskap. Misforstå meg rett, jeg påstår ikke at det ville blitt så mye enklere med toppet lag for våres del, men jeg liker i det minste å tro det. Med 0-3 i sekken før returoppgjøret er jeg redd dette allerede er avgjort. Litt synd i så måte, men Copa del Rey har strengt tatt ingen hovedprioritet for oss.

Barcelona (4-1-2-2-1): Valdés; Alves, Piqué, Bartra, Alba; Mascherano; Busquets (Xavi 63), Roberto; Pedro (Afellay 73), Neymar (Montoya 63); Fàbregas Ubenyttede reserver: Pinto, Tello

Atlético Madrid (4-2-3-1): Aranzubia; Juanfran, Alderweireld, Giménez, Insúa; Suárez, Guilavogui; Adrián, Léo, Salvio (Arda 81); Icardi Ubenyttede reserver: Courtois, Filipe, Koke, Diego Costa

BB: Cesc Fàbregas (Barcelona) 9.1

Gule kort: BAR: Alba 41’, Mascherano 45+1’, Neymar 54’, Roberto 56’, Piqué 72’ AM: Suárez 32’, Guilavogui 32’, Insúa 62’

Røde kort: -

23. serierunde – La Liga 09.02.2014

Almería (8) – Atlético Madrid (2) 2-3 (Vidal 12’, Rodri 49’ – Salvio 55’, Diego Costa 75’, 85’)

Storartet comeback etter en horribel, ynkelig og forferdelig første femti minutter. For det var det. Et overpresterende hjemmelag tok grep fra første spilleminutt og lot oss ikke komme i gang med spillet vårt. Det var et ordentlig kvelertak. Pinlig å se på.

Da gjorde det utrolig godt for temperamentet at Diego Costa fant Eduardo Salvio med en utsøkt stikker ti minutter ut i 2. omgang. Sistnevnte satte inn reduseringa og vips så var vi med igjen. Kort tid etter byttet jeg inn Mauro Icardi for å binde opp forsvarslinja til Almería. Noe som viste seg å være coaching i nær verdensklasse. For Diego Costa fikk med ett mer spillerom og viste seg som den klassespissen han er og banket inn to mål etter fine, individuelle prestasjoner. Dermed stakk vi av med seieren etter å ha ligget under med to mål. En real boost i selvtilliten. Dette trengte vi etter julingen vi fikk av Barcelona i cupen. Nå får vi bygge videre på dette resultatet og ta med oss den gode følelsen inn mot returoppgjøret mot nettopp Barcelona. Vi trenger et mirakel. Tro kan flytte fjell. Men kan det hekte katalanernes ene bein i Copa del Rey-finalen? Jeg tviler.

Almería (4-2-2-2): Ustari; Rafita, Pellerano, Torsiglieri, Christian; Soriano, Corona (Verza 66); Zongo, Vidal; Rocchi (Díaz 76), Rodri Ubenyttede reserver: Estaban, Barbosa, Trujillo, Nélson, Dubarbier

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Miranda, Giménez, Filipe; Óliver (Icardi 62), Guilavogui; Vadillo (Rodríguez 86), Koke, Salvio; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Alderweireld, Insúa, Arda, Adrián

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 9.0

Gule kort: ALM: Corona 24’, Rafita 26’, Vidal 66’, Soriano 70’ AM: Manquillo 21’

Røde kort: -

Copa del Rey – Semifinale – Kamp 2 12.02.2014

Atlético Madrid (0) – Barcelona (3) 3-1 (Salvio 37’, Diego Costa 55’, 89’ – Alves 85’) Sammenlagt: 3-4

Da ble det som ventet stopp. Men vi ga Barcelona kamp til døra. I håp om å kunne snu dette etter den famøse 3-0-kampen på Camp Nou så flankerte jeg mine beste menn fra start. Det holdt nesten i en forrykende kamp som inneholdt fire scoringer og to røde kort. Jeg valgte å gå ut i en 4-2-1-3. Det fikk bære eller briste. Og jeg øynet håp da Martín Montoya fikk direkte rødt kort rett etter pause før Diego Costa la på til 2-0 rett etterpå. Problemet var bare at også Miranda fikk marsjordre mellom de nevnte situasjonene. Det nullet raskt ut det lille psykologiske overtaket vi hadde. Men jeg så ingen annen utvei enn å kaste innpå Mauro Icardi til fordel for Óliver Torres og kjøre en frekk 3-2-4. Det ga oss åpenbart en voldsom fordel framover i banen. Noe statistikkene forteller oss; 27-7 i skudd, 10-4 på mål. Sterke tall mot katalanerne. Det hjalp dog så lite da innbytter Dani Alves kom alene mot Thibaut Courtois og lobbet inn det skjebnesvangre 2-1-målet fem minutter før full tid. Da hjalp det så lite, så lite at Diego Costa noterte seg for sitt andre for kvelden like etterpå.

Når alt kommer til alt så skal gutta ha massevis av ros for forsøket etter det håpløse utgangspunktet. Så får vi bare ønske Barcelona lykke til i finalen mot Real Valladolid som noe overraskende slo Real Sociedad med 4-1 sammenlagt. Vi møter faktisk Valladolid i serien om tre dager. Forhåpentligvis er de fortsatt i himmelen og vel så det, slik at vi kan innkassere tre poeng og opprettholde trykket på serieleder Real Madrid.

Atlético Madrid (4-2-1-3): Courtois; Manquillo (Juanfran 53), Alderweireld, Miranda, Filipe; Óliver (Icardi 53), Gabi; Koke; Salvio (Adrián 86), Diego Costa, Rodríguez Ubenyttede reserver: Aranzubia, Arda

Barcelona (4-1-2-2-1): Valdés; Montoya, Bartra, Puyol, Quintillà (Bagnack 68); Mascherano; Xavi, Fàbregas; Cuadrado (Alves 66), Tello (Afellay 66); Sandro Ubenyttede reserver: Pinto, Pedro

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: AM: Gabi 54’ BAR: -

Røde kort: AM: Miranda 53’ BAR: Montoya 49’

24. serierunde – La Liga 15.02.2014

Atlético Madrid (2) – Real Valladolid (14) 1-0 (Vadillo 48’)

Nitrist. Fantasiløst. Tafatt. Allikevel ble det tre poeng etter at Cristian Rodríguez slo et fantastisk innlegg som fant motsatt kant i Álvaro Vadillo som fikk en enkel jobb med å bredside inn kampens eneste mål. Sett bort ifra målet var det absolutt ingenting å skrive hjem om verken sjanser eller tilløp til sjanser. Ellers må jeg uttrykke bekymring over formen og prestasjonene til Óliver Torres. Han som var så god på høstsesongen. Jeg vurderer å gi han et par uker på U19-laget i håp om at han skal finne tilbake til litt form.

Om fire dager er Champions League-sirkuset endelig i gang igjen. Bortekamp mot PSV Eindhoven hvor vi er pent nødt til å få heve oss fra skvipet vi leverte i kveld.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld, Miranda, Insúa; Koke (Gabi 83), Guilavogui; Vadillo, Óliver (Icardi 45), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Manquillo, Filipe, Salvio, Adrián

Real Valladolid (4-2-3-1): Mariño; Rukavina, Valiente, Cadamuro, Peña (Bergdich 88); Rueda, Rubio; Rama (No 80), Óscar, Omar; Guerra (Manucho 59) Ubenyttede reserver: Jaime, García, Sastre, Osorio

BB: Emiliano Insúa (Atlético Madrid) 8.0

Gule kort: AM: Juanfran 29’, Insúa 90+3’ RV: -

Røde kort: -

Eduardo Salvio skadet

Ikke det vi trengte i et tøft kampprogram nå med PSV, Osasuna og Real Madrid. Salvio går nok glipp av alle de tre kampene med en strekk på baksiden av låret.

Champions League – Åttedelsfinale – Kamp 1 19.02.2014

PSV Eindhoven – Atlético Madrid 1-2 (Locadia 56’ – Miranda 4’, Diego Costa 76’)

Det ble ingen severdig kamp dette her. Mye rot i begge ender og en real midtbanekrig. Den vant vi, uten da å utnytte det lille overtaket vi fikk. En scoring allerede etter fire minutter gjorde oss noe krampaktig og PSV var mer interesserte i å demme opp framfor å jage en utligning, men vi var langt ifra farlig da muligheten bød seg. Det bar da kampen veldig preg av. Det tok seg noe opp etter pause og ut av det blå fikk hjemmelaget utligningen da Jürgen Locadia pirket inn 1-1 etter mye klabb og babb i feltet.

Men, vi har en viss Diego Costa på topp. Helt usynlig i 75 minutter før han utnyttet et horribelt tilbakespill fra Jeffrey Bruma, rundet keeper og trillet inn det som skulle vise seg å bli både seiersmålet og et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret i egen storstue.

PSV Eindhoven (4-1-2-2-1): Tyton; Bruno, Jørgensen, Bruma, Tamata; Bolatti (Schaars 26); Romero, Hiljemark (Wijnaldum 45); Narsingh (Rekik 51), Ji-Sung; Locadia Ubenyttede reserver: Zoet, Arias, Dengering, Hermannsson

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo (Giménez 90), Alderweireld, Miranda, Filipe (Insúa 90); Gabi, Suárez; Vadillo, Koke (Léo 90), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Guilavogui, Adrián, Icardi

BB: Miranda (Atlético Madrid) 7.8

Gule kort: PSV: Wijnaldum 72’, Romero 73’, Bruma 78’ AM: Suárez 31’, Manquillo 74’, Miranda 79’

Røde kort: -

25. serierunde – La Liga 22.02.2014

Osasuna (17) – Atlético Madrid (2) 0-1 (Léo 66’)

Seieren satt langt inne for et lag jeg valgte å rotere en del på i vakuumet etter PSV Eindhoven og før monsteroppgjøret mot Real Madrid. Da vi først fikk uttelling var det ikke et sekund for tidlig. For seieren var fullt fortjent. Vi dominert fra start til mål, men måtte altså vente godt over en time før målet endelig kom. Det kom fra Léo som takket for tilliten og curlet ballen vakkert bak en sjanseløs Andrés i Osasuna-buret. Dermed legger vi press på Real Madrid og er nå á poeng med byrivalene våre før de hvite skal spille sin kamp i den 25. serierunden.

De neste 5-6 ukene må vi dog klare oss uten Juanfran. Høyrebacken pådro seg en skadet vrist etter å ha falt forkjært på overtid. Men, vi har jo Javi Manquillo i troppen. Han har jo, som sikkert noen har fått med seg, blitt mitt nye førstevalg på backen. Dette vil oppleves som absolutt et piss i havet om vi ser på skadesituasjonen til Real. Jeg ramser opp følgende navn; Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane, Gareth Bale, Nacho og Pepe. I tillegg er det usikkerhet rundt Hatem Ben Arfa foran Madrid-derbyet. Er det håp for oss?

Osasuna (4-1-2-2-1): Andrés; Oier, Arribas, Flaño, Oriol (Satrustegui 66); Silva (Lolo 57); Loe, Puñal; Damià, Bedia (Torres 75); Nino Ubenyttede reserver: Riesgo, Riera, Sisi, Lotiès

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld, Giménez, Filipe; Gabi (Koke 66), Guilavogui; Adrián, Léo (Diego Costa 74), Rodríguez (Vadillo 66); Icardi Ubenyttede reserver: Aranzubia, Miranda, Insúa, Suárez

BB: Oier (Osasuna) 8.6

Gule kort: OSA: - AM: Rodríguez 5’, Guilavogui 74’

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

MARS

26. serierunde – La Liga 01.03.2014

Atlético Madrid (2) – Real Madrid (1) 2-0 (Arda 90+2’, 90+3’)

Haha, har du sett?! Av alle spillere vi har både tilgjengelige og ikke så var det Arda Turan som nesten egenhendig senket Real Madrid og sendte oss forbi gjestene! Og for noen tidspunkt å gjøre det på, da. Etter å ha blitt byttet inn drøyt ti minutter før full tid, i mangel på bedre alternativer, så tok den transferlistede tyrkeren saken i egne hender.

1-0 kom etter et Miranda brøt opp en potensiell kontring for de oransje gjestene. Stopperkjempen fant Gabi som i sin tur tverrvendte, så opp og slo en millimeterpresis pasning til Arda. Tyrkeren, som hadde lurt seg mellom back og stopper, skjøt på direkten. Pang, sa det. Iker Casillas hadde ingen sjanse i havet til å stoppe skuddet som føk inn i det nærmeste hjørnet. Nydelig avslutning.

Og han var ikke ferdig for kvelden. For minuttet senere sørget han for at det eksploderte totalt på Vicente Calderón. Nok en gang var det en viktig brytning. Denne gang var det Koke som stod opp, taklet og sendte igjennom Adrián. Innbytteren fikk både Sergio Ramos og Jorge Pulido på nakken og sendte i vei et skudd som Casillas bare kunne parere ut til siden. Det skulle vise seg å bli en noe uheldig inngripen av den tidligere klassekeeperen. For på returen lusket Arda Turan. Han fikk all verdens tid til å plukke opp ballen, sikte og trille ballen i nettet. Fansen eksploderte av ren, skjær glede. Jeg eksploderte av ren, skjær glede. For ikke nok med at vi vant en kamp mot storebror hvis kamp går ned i historiebøkene for vår del, men nå har vi dem også på innbyrdes oppgjør! For en surrealistisk og spinnvill kveld!

For øvrig var José Mourinho nok en gang på tribunen for å speide på Diego Costa. Jeg er fortsatt fryktelig nervøs for at et tilbud, av type massivt, skal kneble styret i klubben. Med en markedsverdi på 235 millioner skal Chelsea faen meg betale det hvite i øyet for at vi må gi slipp på han. Uansett hva styret måtte mene.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi (Guilavogui 90), Suárez (Adrián 61); Vadillo, Koke, Rodríguez (Arda 79); Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Giménez, Insúa, Léo

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Carvajal (Morata 51), Ramos, Pulido, Cabrera; Alonso (Casemiro 78), Modric; Di María, Isco (Illarramendi 57), Marcelo; Benzema Ubenyttede reserver: López, Jesé, Femenía, Fernandes

BB: Miranda (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: AM: Filipe 45+1’, Rodríguez 51’, Miranda 60’, Manquillo 63’ RM: Di María 27’, Alonso 74’

Røde kort: -

Krise på høyrebacken

Ja, det var disse forbanna landslagspausene, da. Vi har vært heldige i så måte tidligere og unngått skader, men denne gang kom det en skade som veier opp for det. Javi Manquillo er nå ute i tre uker med en strekk på baksiden av låret på oppdrag for U21-landslaget til Spania. Dermed må vi nok se til Kader Oueslati. Det kan jo slå ut alle veier.

Ellers er også Mauro Icardi skadet, Miranda suspendert samt at José Giménez og Koke er utslitte før borteoppgjøret mot Celta Vigo. Det blir fort en større kamp om de tre poengene enn ønskelig.

27. serierunde – La Liga 08.03.2018

Celta Vigo (15) – Atlético Madrid (1) 1-1 (Krohn-Dehli 6’ – Rodríguez 70’)

Det ble som jeg frykta. Med et par, tre nøkkelspillere utilgjengelige og kun fire mann på innbytterbenken kom vi veldig redusert til Balaídos. Det hjalp heller ikke på troen om poeng da Michael Krohn-Dehli rundlurte Kader Oueslati opp i diverse pølseboder og banket inn 1-0 allerede etter seks minutter.

Til tross for den tidlige smellen tok gutta seg sammen og styrte kampen derfra og ut. De viste en herlig lagmoral, men måtte altså vente til det 70. spilleminutt før uttellinga kom. Gabi brøt i midtbaneleddet til Celta, fant Léo i mellomrommet som i sin tur spilte fri Cristian Rodríguez på førstetouchet. Dermed var den uruguayanske vingen helt fri. Og alene mot keeper Antonio Adán gjorde han ingen feil. En full fortjent scoring etter spill og sjanser, men fortsatt bittert at vi ikke fikk med oss mer enn det ene poenget.

Nå venter PSV Eindhoven til returoppgjøret i Champions League. Med all respekt for hollenderne, så kan jeg tenke meg å gi et par, tre nøkkelspillere en hvil da utgangspunktet vårt er glitrende.

Så kan vi komme en gledelig oppdatering; Real Madrid tapte hjemme mot Levante! 0-1 endte det på Santiago Bernabéu. Samtidig som Barcelona spiste seg innpå oss da de vant 3-1 borte mot Real Valladolid. Dermed skiller det kun tre poeng mellom oss og katalanerne. Får det blitt mer spennende?

Celta Vigo (4-1-2-2-1): Adán; Mallo, Samuel, Fontàs, Jonny; Ilie; López, Rafinha (Rey 90); Fernández, Krohn-Dehli; Rodríguez (Charles 67) Ubenyttede reserver: Bianco, Orellana, Ié, Nolito, Toni

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Oueslati (Giménez 70), Alderweireld, Suárez, Insúa (Filipe 89); Gabi, Guilavogui; Adrián (Vadillo 70), Léo, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia

BB: Gabi (Atlético Madrid) 7.8

Gule kort: -

Røde kort: -

Champions League – Åttedelsfinale – Kamp 2 11.03.2014

Atlético Madrid (2) – PSV Eindhoven (1) 4-1 (Adrián 2’, 9’, Vadillo 8’, Giménez 15’ – Bolatti str. 77’) Sammenlagt: 6-2

Fire mål før kvarteret var spilt. God kveld, god natt og god bedring til PSV! Selv med mange rokkeringer i startelleveren så feide vi gjestene totalt ut av banen. Og med en så enorm hvilepute som 4-0 etter et kvarter, ja da var det bare å trille ball og hvile litt bein og hoder så langt det lot seg gjøre.

Dermed er vi i kvartfinalen. Drømmesesongen fortsetter. Hvor lenge kan det vare? Og når sier det eventuelt stopp i Europas gjeveste klubbturnering?

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Insúa, Miranda, Giménez, Filipe; Suárez, Guilavogui; Vadillo, Arda, Rodríguez (Icardi 45); Adrián Ubenyttede reserver: Aranzubia, Alderweireld, Koke, Gabi, Salvio, Léo

PSV Eindhoven (4-1-2-2-1): Tyton; Arias (Tamata 57), Jørgensen, Bruma, Willems; Bolatti; Hiljemark, Romero; Narsingh (Wijnaldum 45), Ji-Sung; Matavz (Locadia 57) Ubenyttede reserver: van Leer, Rekik, Alberto, Hermannsson

BB: Filipe (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: AM: Suárez 6’, Filipe 62’ PSV: -

Røde kort: -

28. serierunde – La Liga 15.03.2014

Atlético Madrid (1) – Espanyol (18) 5-2 (Diego Costa 28’, Koke 35’, Vadillo 54’, 86’, Gabi str. 73’ – Córdoba 47’, Stuani 79’)

En aldri så liten målfest i kveld. Mye god, offensiv fotball og noe slurv bakover. Mest fornøyd er jeg nok med Álvaro Vadillo. To mål og et konstant uromoment på høyrevingen. Ja, han er fortsatt et talent. Og, ja, han er fortsatt veldig uferdig. Men han har overbevist meg i de få månedene han har vært med oss i Atlético. Fem mål på tretten kamper. Ni av dem fra start. Da er det lov å slå seg litt på brystkassa.

Så var det befriende å se Diego Costa score mål igjen. Han har ikke vært spesielt på hugget etter juleferien. Litt kritisk all den tid vi går inn i en avgjørende fase i sesongen hvor kampene kommer veldig tett. Kan det endelig løsne igjen, mon tro?

Og Real Madrid i kveld, da? Tap 3-1 borte mot Málaga. Hva i alle verdens hauger er det som skjer med de kongelige?

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Insúa, Alderweireld, Miranda, Filipe (Giménez 74); Koke, Gabi; Vadillo, Léo (Óliver 54), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Suárez, Salvio, Arda, Adrián

Espanyol (3-4-1-2): Casilla; David López, Sídnei, Álvarez (Raillo 45); Torje, Sánchez, Fernández (Javi López 78), Lanzarote; Pizzi; García (Stuani 54), Córdoba Ubenyttede reserver: Pau López, Thiévy, Bertrand, Robert

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: AM: Koke 30’, Gabi 89’ ESP: Torje 70’, David López 75’

Røde kort: -

Kvartfinaler i Champions League trukket

Oi, oi, oi for en trekning. Vi møter for pokker Real Madrid i kvartfinalen! Ikke akkurat en drømmemotstander på papiret, med lokaloppgjør og deres erfaring med denne turneringen. På en annen side så er Carlo Ancelottis menn i en heller elendig form, så det kan godt være at vi har en aldri så liten mulighet til å nå en semifinale. Vi åpner på Bernabéu 2. april, mens avgjørelsen faller på Vicente Calderón seks dager seinere.

Her følger hele trekninga;

Bayern München – Arsenal

Real Madrid – Atlético Madrid

Schalke 04 – Manchester United

Manchester City – Chelsea

Drømmeresultat i El Clasico

For oss i Atlético, vel å merke. Det endte 1-1 på Santiago Bernabéu, etter scoringer av Xabi Alonso og Pedro. Dermed ligger vi to og tre poeng foran henholdsvis Barcelona og Real Madrid, med én kamp mindre spilt. Vi har satt oss selv i en fryktelig god posisjon nå til å ta det første seriegullet siden 1995/1996-sesongen. Holder det helt inn? Eller sklir vi eventuelt på et bananskall i siste serierunde mot et visst Barcelona på Camp Nou?

29. serierunde – La Liga 23.03.2014

Real Betis (13) – Atlético Madrid (1) 2-2 (Castro 17’, Carlos 68’ – Miranda 40’, Giménez 59’)

Ja, hvorfor ikke bare legge ut egne bananskall, skli og brekke det som er av bein i kroppen? Med all respekt for Betis så skulle dette være kampen hvor vi skulle få en bitteliten luke på Real Madrid og Barcelona. Slik gikk det da altså ikke. Dessverre var Emiliano Insúa fryktelig skjelven i kveld. Han har jo vært ganske så stødig på høyrebacken da han har måttet vikariert for både Javi Manquillo og Juanfran, men i kveld ville det seg ikke bare for argentineren.

Heldigvis har vi scoringskåte midtstoppere som snudde kampen for oss. Da ante jeg at tre poeng var på vei med hjem til Madrid. Den gang ei. For drøye ti minutter etter at José Giménez hadde kranglet inn ledermålet, ja så lobbet likeså greit Juan Carlos ballen over en utrustende Thibaut Courtois med en haltende Gabi i speilet.

Dermed delte vi poengene broderlig. Vertene var nok noe mer fornøyd med det enn oss.

Real Betis (4-1-2-2-1): Sara; Chica, Ekiza, Figueras, Vilà (Paulão 54); Torres; Reyes (Verdú 65), Igiebor; Sevilla, Carlos; Castro Ubenyttede reserver: Andersen, Cédrick, Cuenca, Chuli, Matilla

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Insúa (Giménez 45), Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi, Suárez (Óliver 45); Vadillo, Koke, Salvio; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Guilavogui, Arda, Rodríguez, Adrián

BB: Miranda (Atlético Madrid) 8.5

Gule kort: RB: - AM: Filipe 47’, Suárez 88’

Røde kort: -

30. serierunde – La Liga 27.03.2014

Atlético Madrid (1) – Granada (4) 5-2 (Koke 1’, Giménez 13’, Roberto selvmål 45+1’, Gabi str. 56’, Vadillo 80’ – Piti 48’, Ighalo 59’)

Ordentlig rotete kamp fra vår side. Utrolig nok fikk vi med oss det som på papiret ser ut som en solid seier. Men resultatet lyver. For 4. plasserte Granada var helt på høyde med oss. Spesielt etter pause. De fikk flere ganger fritt spillerom og utnyttet dette til det fulle ved å redusere to ganger. Heldigvis fikk vi et straffespark mellom målene til gjestene som Gabi ekspederte kontrollert i mål. Og da innbytter Álvaro Vadillo på ny noterte seg for en scoring, ja da var det klappet og klart. Veldig viktig å få disse tre poengene etter nesten-flausen mot Real Betis. Allikevel sitter jeg igjen med to heller store bekymringer. For det første var Óliver Torres igjen veldig svak. Etter å ha tilbrakt noen uker på U19-laget hadde jeg håpet at han skulle ha gjenvunnet litt selvtillit. Men den gang ei.

Det andre punktet er selvsagt Diego Costa. Gjør ingen dårlig kamp. For all del. Og han er direkte involvert i 3-0-målet som tvang Granada-keeper Roberto til å sende ballen i eget nett. Allikevel forventer både supporterne og jeg mer av toppscoreren vår. Jeg lurer på om jeg bør flytte vingene mine enda et hakk lenger opp på banen og da legge om til 4-2-1-3. Kanskje vil det hjelpe. Eventuelt kjøre inn enten Icardi eller Adrián på topp og se om det vekker et lite udyr i Diego?

Avslutningsvis kan jeg si at scoringen til Koke var for historiebøkene. For da han satte ballen i nettet allerede etter sytten sekunder, så betød det en ny rekordnotering for raskeste scoring i klubbens historie.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Insúa, Alderweireld, Giménez, Filipe; Gabi (Icardi 80), Óliver (Guilavogui 72); Salvio, Koke, Rodríguez (Vadillo 49); Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Miranda, Suárez, Adrián

Granada (4-2-2-2): Roberto; Iturra, Diakhaté (Fatau 85), Murillo, Benítez (Sellés 49); Rico (Recio 80), Yebda; Cejudo, Piti; El Arabi, Ighalo Ubenyttede reserver: Karnezis, Riki, Machís, Bougaidis

BB: Odion Ighalo (Granada) 8.5

Gule kort: AM: Filipe 45+2’ GRA: -

Røde kort: -

Real Madrid ute av gullkampen?

Vel, det kan se slik ut. Med et skademareritt ut av en helt annen verden har Real Madrid gått på en ordentlig smell de siste ukene. Et 2-2-resultat hjemme mot Rayo Vallecano betyr at de nå er seks poeng bak både oss og Barcelona. Sistnevnte har riktignok en kamp mer spilt før vi reiser til Baskerland for å møte 12. plasserte Athletic Bilbao.

For å utdype skadesituasjonen til Real Madrid, så kan jeg liste opp følgende navn; Cristiano Ronaldo, Isco, Asier Illarramendi, Álvaro Morata, Raphaël Varane, Angel Di María, Nacho, Gareth Bale og Hatem Ben Arfa. I tillegg er Pepe småskadet, mens Sergio Ramos er suspendert til første oppgjør kvartfinalen i Champions League. Der de møter et visst Atlético Madrid. Jeg skal for all del unngå å være kjepphøy, men her sitter vi på tidenes mulighet til å avansere til semifinalen. Bank i bordet!

31. serierunde – La Liga 30.03.2014

Athletic Bilbao (12) – Atlético Madrid (1) 2-1 (San José str. 50’, Susaeta 59’ – Alderweireld 74’)

Denne så jeg nesten komme. Småskader og suspensjoner tvang meg til å rotere på laget. Da i alt for stor grad til at det holdt til poeng i kveld. Nå skal det sies at etter spill og sjanser så fortjente vi helt klart minst ett poeng, men Bilbao-keeper Gorka Iraizoz var i kjempeform og tok bortimot alt som kom. Spesielt fra Mauro Icardi. Altså, jeg liker typen. Han jobber knallhardt for å komme seg i posisjon og til muligheter. Men det skorter på sluttproduktet. Allikevel følte jeg at noe måtte gjøres all den tid Diego Costa har en formdupp. Så er det jo som kjent slik at om man ikke setter sjansene sine så blir det fort fattig med poeng. Og det ble ikke nevneverdig lettere av at Emiliano Insúa måtte hinke av banen med skade, i tillegg til at José Giménez ble tildelt sitt andre gule kort for kvelden rett etter pause.

Til tross for resultatet så topper vi fortsatt tabellen. Á poeng med Barcelona. Det kan fort bli avgjort i siste serierunde, hvor som kjent katalanerne har hjemmebanefordel. Dette er ikke bra for skjøre Atlético-hjerter.

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Iraizoz; Iraola, San José, Laporte, Balenziaga (Saborit 74); Gurpegi (Iturraspe 31), Beñat; Susaeta, Herrera, Muniain; Aduriz Ubenyttede reserver: Herrerín, Rico, De Marcos, Toquero, Gómez

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Oueslati, Miranda, Giménez, Insúa (Manquillo 42); Koke (Alderweireld 49), Guilavogui; Adrián, Óliver, Arda; Icardi (Diego Costa 52) Ubenyttede reserver: Aranzubia, Suárez, Gabi, Salvio

BB: Gorka Iraizoz (Athletic Bilbao) 8.2

Gule kort: AB: Susaeta 23’, Saborit 81’ AM: Giménez 8’, Koke 24’, Adrián 28’, Guilavogui 33’, Arda 61’

Røde kort: AB: - AM: Giménez 48’

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker**

2

APRIL & MAI

Champions League – Kvartfinale – Kamp 1 02.04.2014

Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (Pulido 75’ – Filipe 76’)

Det er nesten uhørt å sitte igjen misfornøyd med et uavgjort resultat på Santiago Bernabéu, men med tanke på skadesituasjonen og den elendige formen til vertene så synes jeg det faktisk er lov å trekke litt på skuldrene. Spesielt da vi var det klart dominerende laget i kveld. Men det lugger litt offensivt for oss når scoringene fra spissene uteblir. I aften fikk Adrián en mulighet fra start, men heller ikke han tok vare på noen av sine mange muligheter. Jeg føler meg litt i villrede rundt hvordan dette bør løses. Da var det ekstra bittert at det var Real som tok ledelsen. Et hjørnespark fra Manuel Fernandes endte på den skinnende hodeskallen til Miranda. Men der midtstopperkjempen ellers har vært mer eller mindre plettfri, ja så klarerte han likeså greit ballen til tidligere Atlético-stopper Jorge Pulido på motsatt side av femmeteren. Han hadde få problemer med å heade kontrollert inn 1-0.

Jeg kunne ikke tro det. Ingen kunne strengt tatt tro det. Dette måtte en tilfeldighet til. Da var det så jævlig godt å se at vi stupte i angrep rett etter avspark. Ballen endte til slutt hos Mario Suárez som sendte i vei et skudd fra tjue meter. Hell i uhell var det da skuddet traff Dani Carvajal, for Iker Casillas var allerede i full strekk. Ballen endte til slutt hos Filipe som i sin tur banket ballen i nettmaskene bak en forfjamset Casillas. Dermed tar vi med oss et godt utgangspunkt inn i returoppgjøret, men samtidig burde vi ha vunnet i kveld. Og Real Madrid er Real Madrid. Det er en grunn til at de er mestvinnende ute i Europa.

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Carvajal, Pulido, Cabrera, Marcelo; Casemiro, Alonso; Femenía (Morata 62), Modric, Fernandes (Rodríguez 81); Benzema Ubenyttede reserver: López, Aguza, Sáez, Jesé, Derik

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi, Suárez (Guilavogui 77); Vadillo, Koke, Rodríguez (Salvio 69); Adrián (Icardi 69) Ubenyttede reserver: Aranzubia, Giménez, Óliver, Diego Costa

BB: Filipe (Atlético Madrid)

Gule kort: RM: Alonso 59’, Marcelo 72’ AM: Filipe 13’, Miranda 80’

Røde kort: -

Ny kontrakt er spikret

Økonomiansvarlig i Atlético Madrid, Miguel Ángel Gil, tilbød meg en ny tre-årskontrakt med forventinger om å kjempe i toppen. Det var jeg snar med å godta. Dermed er manager i klubben ut 2016/2017-sesongen om alt går etter planen. Den nye kontrakten ligger på 57 500 pr. uke. I tillegg en lønnsreduksjon på 50% skulle det mot formodning bli et nedrykk fra La Liga. Hvilket nok er mindre sannsynlig enn at vi signerer både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

32. serierunde – La Liga 05.04.2014

Atlético Madrid (1) – Villarreal (5) 0-0

Men, hva faen? Nå skal det jobbes knallhardt med den offensive bevegelsen på treningsfeltet. For dette holder faen meg ikke!

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Suárez, Miranda, Filipe (Manquillo 75); Koke (Alderweireld 59), Guilavogui; Salvio, Óliver (Léo 75), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Gabi, Arda, Adrián

Villarreal (4-2-3-1): Asenjo; Mario, Gálvez, Paulista, Costa; Bruno, Pina; dos Santos (Perbet 85), Cani, Aquino; Uche Ubenyttede reserver: Juan Carlos, Dorado, Jokic, Farinós, Pantic, Iñiguez

BB: Gabriel Paulista (Villarreal) 7.8

Gule kort: AM: - VIL: Mario 67’

Røde kort: -

Champions League – Kvartfinale – Kamp 2 08.04.2014

Atlético Madrid (1) – Real Madrid (1) 0-0 Sammenlagt: 1-1 (Atlético Madrid videre på bortemålsregelen)

Nok en målløs kamp. Dette er uvant kost. Men hva pokker gjør vel det når vi er videre til semifinalen i selveste Champions League? Ikke all verden. Vi har tross alt overgått oss selv og styrets forventinger i denne fantastiske turneringa. Så får det heller bare være at gjestene var det klart beste laget i kveld. Vi ble enkelt og greit reddet av en glitrende Thibaut Courtois. For vi skapte strengt tatt null og niks av farligheter framover. Om det skyldes en ny formasjon i 4-3-3 veit jeg ikke. Bekymringsfullt er det uansett. For det lukter ikke titler av dette, til tross for at vi har jobbet oss fram til en ordentlig utfordrerrolle. I første semifinale er vi dessuten nødt til å klare oss uten både Miranda og Filipe. Begge to pådro seg sitt tredje gule kort i turneringen og blir dermed å se kampen fra tribunen.

Atlético Madrid (4-3-3): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Suárez, Koke (Óliver 77), Gabi; Vadillo, Diego Costa, Rodríguez Ubenyttede reserver: Aranzubia, Juanfran, Giménez, Guilavogui, Salvio, Icardi

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Carvajal, Pepe (Pulido 90), Ramos, Cabrera; Alonso, Modric; Ben Arfa, Fernandes (Illarramendi 54), Morata (Jesé 65); Benzema Ubenyttede reserver: López, Moreno, Casemiro, Derik

BB: Thibaut Courtois (Atlético Madrid) 8.5

Gule kort: AM: Miranda 63’, Filipe 83’, Gabi 86’ RM: -

Røde kort: -

Semifinalene i Champions League trukket

Og det ble som ventet meget tøft. Noe annet ville kanskje vært rart på dette stadiet i turneringa. Vi ble som siste lag opp av hatten trukket mot Chelsea. Premier League-lederen starter med hjemmekamp på Stamford Bridge 22. april, mens returen går åtte dager seinere.

Den andre semifinalen blir heltysk med Schalke 04 mot Bayern München. Dermed kan det fort ligge an til et nytt finaledrama mellom Bayern og Chelsea. Og førstnevnte har en gyllen mulighet til å bli det første laget i historien som forsvarer troféet i Champions League.

33. serierunde – La Liga 13.04.2014

Getafe (13) – Atlético Madrid (2) 3-2 (Lafita 32’, 57’, Vadillo selvmål 49’ – Diego Costa 9’, 54’)

Når Diego Costa, og ikke minst vi som lag igjen begynner å score, ja så slipper vi ganske enkelt inn ett mer enn motstanderen. Jeg øynet håp om å gjeninnta tabelltoppen all den tid Barcelona gikk på en smell borte mot Granada, men den gang ei. Forsvarsspillet vårt var en jævla vits kampen igjennom. Især Filipe sleit voldsomt. Banens bestemann i kveld, Ángel Lafita, fikk fritt spillerom av den ellers så solide venstrebacken vår. Da hjalp det heller ikke særlig godt på venstresida vår at også Cristian Rodríguez hadde en uproduktiv kveld på kontoret. Det er bare Joshua Guilavogui og Diego Costa som får godkjent av meg i kveld. Resten av gjengen kan vente seg en skyllebøtte i kjølvannet av denne bedritne kampen. Muligens fritatt for den blir også Álvaro Vadillo. Mannen som scoret den gale veien pådro seg nemlig en strukket leggmuskel som tvinger han til å avslutte sesongen. Det er ventet at vingen er ute i 3-4 måneder. Et hardt slag i trynet på en svart kveld.

Til tross for alt som skjedde i kveld så får vi for faen meg vinne kamper igjen. Neste test er Elche på Vicente Calderón før vi reiser til London og møter Chelsea i Champions League. Vinner vi ikke førstnevnte så møter jeg opp på nærmeste sosialkontor dagen derpå.

Getafe (4-2-3-1): Moyà; Valera, López, Alexis (Borja 69), Torres (Lago 90); Rafa, Míchel; Lafita, Sarabia (Mosquera 90), Diego Castro; Miku Ubenyttede reserver: Codina, Escudero, Gavilán, Lopo

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Miranda, Giménez, Filipe; Gabi (Icardi 54), Guilavogui; Vadillo (Salvio 86), Koke (Suárez 79), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Juanfran, Alderweireld, Arda

BB: Ángel Lafita (Getafe) 8.8

Gule kort: GET: - AM: Miranda 9’

Røde kort: -

Skadeproblemene hoper seg opp

Denne gang er det kaptein Gabi som må belage seg på pleie hos fysioterapeuten. En betennelse i akillesen holder han ute i tre uker.

34. serierunde – La Liga 19.04.2014

Atlético Madrid (2) – Elche (11) 2-0 (Diego Costa 4’, Óliver 39’)

Jeg hadde håpet på en noe bedre reaksjon enn dette, men tre poeng var høyst nødvendig og selvfølgelig overordnet alt. Spillet var helt greit det, men på den siste tredjedelen virka gutta mer interesserte i å dra finesse på finesse. I den situasjonen vi er i, især foran nettopp i kveld, har vi faen ikke råd til å trikse og mikse med c-momenter.

Nå får vi bare takke for de tre poengene og fokusere alt vi kan på Chelsea. Vi er altså to kamper fra en eventuell finale. Når dét er sagt så føler jeg at vi kan være veldig stolte av hvordan vi har opptrådt så langt i Champions League, uavhengig av det sammenlagte resultatet mot José Mourinho og kompani. Men det er jo lov å drømme. Selv uten Filipe og Miranda i første oppgjør. I tillegg til skadde Gabi og Álvaro Vadillo.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Alderweireld, Miranda, Filipe; Suárez (Arda 77), Guilavogui; Salvio, Óliver, Rodríguez (Adrián 78); Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Manquillo, Giménez, Koke, Icardi

Elche (4-2-3-1): Toño; Etxeita (Pelegrín 73), Botía (Suárez 45), Lombán, Albacar; Pérez, Sánchez; Stevanovic, Gil, Fidel (Álvaro 45); Coro Ubenyttede reserver: Herrera, Rivera, Kebbie, Charlie

BB: Mario Suárez (Atlético Madrid) 7.9

Gule kort: AM: Suárez 17’ ELC: Albacar 47’, Coro 71’, Gil 73’, Lombán 81’

Røde kort: AM: - ELC: Sánchez 19’

Champions League – Semifinale – Kamp 1 22.04.2014

Chelsea – Atlético Madrid 2-1 (Hazard 35’, Eto’o 38’ – Diego Costa 5’)

Petr Cech. Mannen for de store anledningene. Han sto som en levende vegg i mer eller mindre samfulle, nitti minutter. Det så veldig lovende ut da Diego Costa banket inn 0-1 allerede før det var spilt fem minutter. En fantastisk start for oss! Men derfra og ut stengte nevnte Cech sjappa. En kan nesten si at han ville vise Thibaut Courtois at det vil bli fryktelig vanskelig å spille seg til en fast plass på laget neste sesong.

For dette var litt bittert, tross et relativt greit utgangspunkt foran returoppgjøret. Vi var nemlig klart, klart best i kveld. Sjansene ble skapt på løpende bånd. Store var de óg. Men, så var det denne kjedelige regla da – setter man ikke mulighetene sine så kan man takke seg selv. Og den prisen fikk vi virkelig betale for da Eden Hazard og Samuel Eto’o snudde kampen i løpet av fire minutter. Veldig subjektivt kan det føles som et ran. Forhåpentligvis får vi lagt dette bak oss så fort som mulig og slå sterkt tilbake mot både Valencia og da Chelsea i løpet av en åtte dagers periode. Mot sistnevnte i egen stue må vi riktignok klare oss uten Mario Suárez som pådro seg sitt tredje gule kort i turneringa. Nå skal det sies at vi får tilbake både Miranda og Filipe, men det er litt tomt på den sentrale midtbanen nå.

I den andre semifinalen kom det et realt sjokk. For hold dere fast i nærmeste sofahjørne; Schalke 04 – Bayern München 3-0! Tenke seg til at det kan bli outsiders finale mellom Schalke og oss!

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Bertrand; Ramires, Lampard; Oscar, Mata, Hazard; Eto’o Ubenyttede reserver: Schwarzer,

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Giménez, Insúa; Koke, Suárez; Salvio, Óliver, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia,

BB: Petr Cech (Chelsea) 9.2

Gule kort: CHE: - AM: Suárez 25’, Rodríguez 43’

Røde kort: -

Diego Costa ønsker en og forbedret kontrakt

Temaet måtte jo komme på bane. Jeg er selv overraska over at det tok så lang tid som det gjorde. Istedenfor å love en ny kontrakt i nærmeste framtid så tok jeg en kalkulert risiko og fortalte den godeste Diego at han en kontrakt som utløper i 2018 slik at han må vente på et bedre tilbud og forlengelse. Det tok toppscoreren vår på best mulig måte og unnskyldte seg for at han brakte det på bane. Gudskjelov.

35. serierunde – La Liga 27.04.2014

Valencia (11) – Atlético Madrid (2) 1-1 (Jonas 8’ – Diego Costa 9’)

Hvordan vi ikke vant denne kampen må du ikke spørre meg om. Jeg aner ikke. Fem i metallet. Jeg gjentar, fem i det jævla metallet. Det skal ikke være lov. Bedre ble det ikke at Koke og Diego Costa tidlig pådro seg noen smeller, men ligaen har alltid hovedprioritet. Så til tross for at Chelsea venter på Calderón om tre dager så vegret jeg meg mot å bytte dem ut for tidlig i håp om å stikke av tre poeng i kveld. Slik gikk det da ikke selv om jeg tynet det siste ut av visekapteinen og toppscoreren. Dermed måtte vi ta til takke med ett poeng. Ganske utrolig da vi eksempelvis hadde ballen i 37% av tiden på Valencias banehalvdel. Solid tall som mer eller mindre drukner i det faktum at vi fortsatt er poenget bak Barcelona med tre kamper igjen å spille.

Valencia (4-1-2-2-1): Guaita; Marín, Rami, Duarte, Mathieu; Ruiz; Parejo, Fuego; Pabón (Piatti 45), Guardado; Jonas Ubenyttede reserver: Yeray, Cortell, Ibusuki, Bernat, Gayá, Alcácer

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Miranda, Giménez, Insúa; Koke (Óliver 83), Suárez; Adrián, Léo (Icardi 69), Rodríguez; Diego Costa (Salvio 79) Ubenyttede reserver: Aranzubia, Alderweireld, Filipe, Guilavogui

BB: Jérémy Mathieu (Valencia) 8.5

Gule kort: VAL: - AM: Koke 49’, Suárez 58’, Insúa 83’

Røde kort: -

Champions League – Semifinale – Kamp 2 30.04.2014

Atlético Madrid (1) – Chelsea (2) 2-2 (Diego Costa 15’, Rodríguez 85’ – Terry 34’, Oscar 74’) Sammenlagt: 3-4

Om det var mer eller mindre enveiskjøring på Stamford Bridge, så var det vesentlig jevnere i kveld. Og det endte med tap sammenlagt etter at kveldens kamp, på merkverdig vis, sluttet med 2-2. For Chelsea brant ikke bare ett straffespark. De brant jaggu to. Både Frank Lampard og David Luiz fikk sine forsøk stoppet av Thibaut Courtois i henholdsvis det 11. og 31. spilleminutt. Så det som kunne ha blitt ordentlig stygt ble til slutt ganske hederlig. Ikke at det holdt i kveld, men turneringen i helhet har jo vært en eneste lang opptur for oss. Ingen skam i å tape sammenlagt for José Mourinho i Champions League. For tar jeg ikke feil så har han nå muligheten til å bli historisk ved å vinne Europas gjeveste turnering med tre forskjellige klubber. Jeg velger å gi han gode odds ettersom det er Schalke 04 som vil stå på andre siden av banehalvdelen når finalen spilles i Lisboa.

Dermed takker vi for oss, med hevet hode, og finner trøst i at vi foreløpig holder vår fantastiske hjemmestatistikk intakt.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Koke, Guilavogui; Adrián (Salvio 45), Óliver (Icardi 86), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Giménez, Insúa, Léo, Arda

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic (Azpilicueta 86), Luiz, Terry, Cole (Bertrand 86); Ramires, Lampard; Oscar, Mata (Chalobah 86), Hazard; Eto’o Ubenyttede reserver: Schwarzer, Cahill, Schürrle, Ba

BB: Oscar (Chelsea) 8.2

Gule kort: AM: - CHE: Lampard 43’

Røde kort: -

36. serierunde – La Liga 04.05.2014

Levante (19) – Atlético Madrid (2) 1-1 (Barral 21’ – Diego Costa 62’)

Men for faen, da! Elendig over mer eller mindre hele fjøla. Og i dag var det Diego Costa sin tur til å brenne et straffespark. Med Gabi ute klev toppscoreren fram og skulle sikre seieren åtte minutter etter at han utligna. Slik gikk det da ikke og dermed er vi tre poeng bak Barcelona. Og Real Madrid ytterligere fire poeng bak oss. Vi har dog alt i våre hender. Vinner vi de to siste, som inkluderer det som fort kan bli en ren seriefinale i siste serierunde mot Barcelona på Camp Nou, ja da passerer vi katalanerne på innbyrdes oppgjør. Manuset er skrevet. Så får vi se om gutta mine og jeg kan levere nå som det gjelder så mest. Kampen i kveld skal i hvert fall glemmes med det første.

Levante (4-2-3-1): Navas; Lell, Vyntra, Rodas, Karabelas (Juanfran 72); Simão, Gomis; Xumetra (Ríos 67), Diop (Pinto 45), García; Barral Ubenyttede reserver: Jiménez, El Adoua, Pallardó, Ángel

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Óliver, Guilavogui; Adrián (Arda 83), Léo (Icardi 74), Rodríguez (Salvio 56); Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Juanfran, Giménez, Insúa

BB: Rubén García (Levante) 7.8

Gule kort: LEV: Juanfran 76’ AM: Diego Costa 64’, Icardi 90’

Røde kort: -

37. serierunde – La Liga 11.05.2014

Atlético Madrid (2) – Málaga (7) 1-0 (Adrián 60’)

Dette var stakkarslige greier. For all del, vi fikk seieren vi måtte ha for å holde følge med Barcelona før seriefinalen, men det kunne like gjerne ha vært Málaga som stakk av med de tre poengene i kveld. For i det 39. spilleminutt ble faktisk gjestene snytt for et soleklart straffespark. Så dette var en trepoenger med ordentlig bismak.

Klart, vi skulle jo ha avgjort denne kampen før kvarteret var spilt, men skulle vi slå Barcelona om ei uke så er det bare å gjette to ganger på hvilken situasjon det vil bli snakket og skrevet om av de med forkjærlighet for katalanerne.

Men det får vi bare ta som det kommer. Vi må i hvert fall ta oss kraftig sammen om vi i det hele tatt skal drømme om poeng på Camp Nou.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi, Suárez; Adrián, Koke, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia,

Málaga (4-2-2-2): Caballero; Gámez, Sánchez, Weligton, Antunes; Tissone, Darder; Eliseu, Duda; Santa Cruz, Juanmi Ubenyttede reserver: Escandell,

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 7.8

Gule kort: AM: - MÁL: Caballero 2’

Røde kort: -

Ti Atlético-spillere tatt ut i bruttotroppene til VM

Jeg tviler sterkt på at det fortsatt vil være snakk om ti spillere når de endelige troppene er tatt ut, men her er i det minste de ti som får muligheten til å vise seg fram for sine respektive nasjoner;

Belgia: Thibaut Courtois og Toby Alderweireld Brasil: Diego Costa og Miranda Frankrike: Joshua Guilavogui Spania: Juanfran Tyrkia: Arda Turan Argentina: Emiliano Insúa Uruguay: Cristian Rodríguez Portugal: Sílvio (På utlån hos Benfica)

38. serierunde – La Liga 18.05.2014

Barcelona (1) – Atlético Madrid (2) 2-1 (Neymar 9’, Messi 83’ – Rodríguez 7’)

I to minutter var vi i himmelen. Vi var serieledere. Troféet var i den ene hånda på Gabi. Og det takket være et fan-ta-stisk frispark servert av Cristian Rodríguez fra tjuesju(!) meter. En aldeles pervers skru. Over muren og inn i nærmeste kryss. Det tok fullstendig av for alle med hjerte i Atlético. Men, det tok faen meg ikke lang tid før Barcelona svarte brutalt. Neymar gjorde i grunn alt selv der han dro av den ene spilleren etter den andre, satte fart og trillet ballen inn bak en sjanseløs Courtois. 1-1 og Barcelona var på nytt serieleder. Etter utligninga roet det seg noe ned. Begge lag så mer eller mindre ut til å spare på kruttet til 2. omgang. Pausepraten unnagjort og jeg la om til 4-2-1-3. Det fikk bære eller briste. Og vi tok over og skapte det lille som ble skapt, uten at vi fikk hull på byllen. Spesielt irriterende var Javier Mascherano. Mannen stopper jo faen aldri å løpe, terge og takle. Koke var eksempelvis helt usynlig etter pause. Jeg måtte gjøre grep. I det vi nærmet oss slutten av kampen vi simpelthen måtte vinne for å sikre seriegullet la vi om til 4-2-4 og avslutningsvis 3-2-1-4. Da åpnet det seg selvsagt for kontringer til hjemmelaget. Og sju minutter før full tid sendte Neymar fri en Lionel Messi på løpetur. Han gjorde i sin tur ingen feil alene med Courtois. 2-1. Game, set, faens match. Gratulerer Barcelona. Velfortjent. Tabellen lyver ikke. Men vi var så utrolig nære at dette stikker så dypt det vil ta sin tid før sårene er leget.

Barcelona (4-1-2-2-1): Valdés; Alves, Puyol, Bartra, Alba; Mascherano; Xavi, Song; Pedro, Neymar; Messi Ubenyttede reserver: Pinto, Tello, Busquets, Montoya, Sánchez, Roberto, Cuadrado

Atlético Madrid (4-2-3-1): Courtois; Manquillo, Alderweireld (Óliver 80), Miranda, Filipe; Gabi, Suárez (Icardi 71); Adrián (Salvio 87), Koke, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Aranzubia, Juanfran, Giménez, Guilavogui

BB: Neymar (Barcelona) 8.8

Gule kort: BAR: Bartra 35’ AM: Diego Costa 78’

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

Miranda vinner Årets Spiller i Spania

Litt heder og ære for forsvarskjempen vår er på sin plass. Tross den enorme skuffelsen vi satt igjen med etter å ha tapt seriegullet på målstreken så var det godt å se at Miranda fikk den annerkjennelsen han fortjener. Vi i Atlético tok like greit en aldri så liten trippel da Gabi og Diego Costa fulgte på plassene bak. Sterkt!

Fire Atlético-spillere tatt ut på Årets Lag i La Liga

Årets Lag ble tatt ut i en noe merkelig 4-4-2-variant;

Víctor Valdés (Barcelona)

Sergio Ramos (Real Madrid) – Miranda (Atlético Madrid) – Toby Alderweireld (Atlético Madrid) – Marcelo (Real Madrid)

Markel Susaeta (Athletic Bilbao) – Gabi (Atlético Madrid) – Alex Song (Barcelona) – Neymar (Barcelona)

Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) – Diego Costa (Atlético Madrid)

Tillitsoppdatering fra styret og supportere kunngjort

Jeg kan melde om gode vibber fra begge leire. Styret var spesielt fornøyd med vår innsats i Champions League, mens fansen var ekstremt godt fornøyde med kjøpet av Álvaro Vadillo og prestasjonene til Toby Alderweireld.

Chelsea vinner Champions League

Og det gjorde de etter ekstraomganger. Frank Lampard ga Chelsea ledelsen på straffe med kvarteret igjen å spille, men Leon Goretzka utlignet ti minutter senere. Dermed måtte det som nevnt ekstraomganger til for å avgjøre. Der var Chelsea sterkest og innbytter Fernando Torres scoret likeså greit to mål og sikret sitt lag nok et trofé i Champions League.

Diego Costa vinner Gullstøvelen i Champions League

Etter et forrykende gruppespill la han grunnlaget for sin pris. Med elleve mål scoret han fire mer enn både Robert Lewandowski og Oscar. Mer av det samme neste sesong, Diego!

Miranda og Diego Costa tatt ut på Drømmelaget i Champions League

De blir satt pris på, disse to gutta. Det er fantastisk moro for oss som klubb å ha med to stykker på laget som ellers er preget av Chelsea-spillere. Ikke overraskende.

Petr Cech (Chelsea)

Branislav Ivanovic (Chelsea) – David Luiz (Chelsea) – Miranda (Atlético Madrid) – Christian Fuchs (Schalke 04)

Oscar (Chelsea) – Eden Hazard (Chelsea) – Frank Lampard (Chelsea) – Juan Mata (Chelsea)

Samuel Eto’o (Chelsea) – Diego Costa (Atlético Madrid)

Åtte Atlético-spillere tatt ut i de endelige VM-troppene

Det ble som ventet noen kutt. Joshua Guilavogui (Frankrike), Juanfran (Spania) og Cristian Rodríguez (Uruguay) ble utelatt av sine respektive landslagssjefer, mens José Giménez (Uruguay) ble kalt inn da Juventus’ Martín Cáceres måtte trekke seg med skade. Dermed kommer følgende Atlético-spillere med til VM i Brasil;

Belgia: Thibaut Courtois og Toby Alderweireld Brasil: Diego Costa og Miranda Tyrkia: Arda Turan Uruguay: José Giménez Argentina: Emiliano Insúa Portugal: Sílvio (På utlån til Benfica)

Så kan vi, for moro skyld, ta med tidligere spillere i rød-hvitt som er tatt ut; Sergio Agüero og Martín Demichelis (Argentina), John Heitinga (Nederland), Leandro Cabrera, Diego Godín og Diego Forlán (Uruguay) og Falcao (Colombia)

Styret har fastsatt de innledende budsjettene

Jeg må innrømme at styret skuffa meg litt med såpass beskjedne tall. Lønnsbudsjettet ligger på 9 millioner pr. uke, mens overgangsbudsjettet er foreløpig satt til 90 millioner. Dette kan jo selvfølgelig endres på alt etter hvor jeg ser for meg vi skal ende opp på tabellen, men allikevel da? Etter en såpass suksessfull sesong forventa jeg tross alt litt mer penger å rutte med.

Gullstøvelen utdelt

Fernando Llorente hadde en fantastisk debutsesong i Juventus som endte med hele 29 mål. Det holdt til å vinne Gullstøvelen i Europa. På plassene bak kom vår egen Diego Costa med 26 mål, mens Cristian Ronaldo tok tredjeplassen med sine 25 fulltreffere. Og det på kun 23 kamper.

Oppdatering omkring salg av supportereffekter

Det totale salget av supportereffekter denne sesongen var på 66,47 millioner. Klubben solgte 342284 drakter, hvorpå disse fem spillerne var de mest ettertraktede;

1. Diego Costa

  1. Koke
  2. Gabi
  3. Arda Turan
  4. Eduardo Salvio

Forlengelse av Mauro Icardi akseptert

I redsel for at Diego Costa skal forlate oss i sommer valgte jeg å sende en forespørsel til Inter om å forlenge lånet av Mauro Icardi. Det ble akseptert av klubben som endte på 3. plass i denne sesongens Serie A. Dermed har vi i det minste én mann å falle tilbake på om Diego Costa, mot formodning, vandrer videre i karrieren.

Europeisk klubbrangering annonsert

Vi gjør et bemerkelsesverdig hopp på rangeringen over de beste klubbene i Europa. Fra 15. til 8. plass. Bayern München er rangert som det aller beste laget.

2

STATISTIKKER – ATLÉTICO MADRID

LA LIGA

MÅL

Diego Costa – 26 Miranda – 10 Gabi – 6 Álvaro Vadillo – 5 Koke – 5

MÅLGIVENDE

Gabi – 12 Cristian Rodríguez – 9 Koke – 8 Eduardo Salvio – 6 Diego Costa – 5

BANENS BESTE

Miranda – 7 Diego Costa – 5 Gabi – 4 Toby Alderweireld – 2 Mario Suárez – 2

GJENNOMSNITTLIG RATING

Miranda – 7.60 Toby Alderweireld – 7.39 Diego Costa – 7.31 Gabi – 7.31 Filipe – 7.24

GULE KORT

Filipe – 10 Miranda – 6 Juanfran – 6 Gabi – 6 Javi Manquillo – 5

RØDE KORT

José Giménez – 1 Mario Suárez - 1

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 13 16-30: 11 31-45: 16 46-60: 17 61-75: 9 76-90: 12

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 7 16-30: 4 31-45: 2 46-60: 11 61-75: 5 76-90: 6

CHAMPIONS LEAGUE

MÅL

Diego Costa – 11 Miranda – 4 Adrián – 4 Cristian Rodríguez – 3 José Giménez – 1

MÅLGIVENDE

Diego Costa – 5 Cristian Rodríguez – 4 Koke – 3 Eduardo Salvio – 2 Arda Turan – 2

BANENS BESTE

Diego Costa – 3 Thibaut Courtois – 2 Miranda – 2 Filipe - 2

GJENNOMSNITTLIG RATING

Diego Costa – 7.86 Miranda – 7.50 José Giménez – 7.27 Filipe – 7.27 Toby Alderweireld – 7.22

GULE KORT

Miranda – 3 Mario Suárez – 3 Filipe – 3 José Giménez – 2 Gabi – 2

RØDE KORT

-

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 10 16-30: 5 31-45: 5 46- 60: 1 61-75: 1 76-90: 7

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 16-30: 1 31-45: 5 46- 60: 2 61-75: 5 76-90: 3

2

JULI & AUGUST 2014/2015

Igor Akinfeev og Eduardo Salvio på plass

Vår nye førstekeeper har ankommet Madrid og Vicente Calderón for å erstattet Thibaut Courtois som Chelsea ikke var villig til å låne ut enda en sesong. Jeg forventer store ting av den rutinerte russeren. Han har fått en kontrakt verdt 390,000 pr. uke fram til 2018. Velkommen, Igor.

Vi har også lyktes med å låne Eduardo Salvio nok en sesong. Benfica reduserte sitt månedlige krav med 6,5 millioner(!) pr. måned i løpet av en drøy måned. Jeg fikk også forhandlet fram en overgangsklausul på 40 millioner for argentineren. Så får vi se om han overbeviser nok til at jeg skal benytte meg av klausulen.

Duo til slags

Dårlig nytt for Atlético Madrid. Miranda og Adrián er blant spillerne som har kontakter ut 2015. Agentene til duoen la fram krav av type latterlig. Dermed har jeg ikke noe annet valg – de er til salgs.

Atlético annonserer gevinst

Vi har annonsert et overskudd på 335 millioner i siste regnskapsår, noe som betyr 22% av omsetningen som i sin tur var på 1,49 milliarder.

Spillere forlater Atlético Madrid

Kader Oueslati har takket for seg og skal nå spille for franske Valenciennes. Vi får inn 7,25 millioner for tunisieren. Adrián skal på sin side spille sin fotball for Málaga og bringer inn 33 millioner i klubbkassa. Jeg synes personlig det er synd å kvitte seg med vår nummer 7, men når han har en agent på valium så var salg eneste utvei.

Fansen kårer Årets Spiller og Beste Ellever i Atlético

Den fansen har satt størst pris på av sine egne helter er Diego Costa. Kanskje ikke så overraskende da han banket inn mål på mål. Velfortjent.

Beste Ellever ser slik ut; Courtois; Manquillo, Alderweireld, Miranda, Filipe; Gabi, Suárez; Adrián, Koke, Rodríguez; Diego Costa Reserver: Aranzubia, Juanfran, Giménez, Insúa, Guilavogui, Léo, Icardi

Trøbbel med Icardi-overgang

Av en eller annen merkelig grunn kan jeg ikke benytte meg av Mauro Icardi i selv treningskamper. Jeg mistenker at dette har noe med at Sampdoria kjøpte Inter ut av deleieavtalen dem imellom. Dermed avbrøt jeg lånet allerede midtveis i juli måned.

Miranda vinker farvel

Det var overraskende laber interesse for en av verdens beste midtstoppere i sesongen som gikk. Etter mye om og men var det regjerende mester i Europa League, Udinese, som stakk av med signaturen til Miranda. Overgangssummen ligger på noe beskjedne, om jeg får si det selv, 77,5 millioner kroner.

Terminlista er klar!

Og for en start vi har blitt tildelt! Her følger de ti første rundene, med forbehold om endringer;

Athletic Bilbao (H) Barcelona (B) Valencia (H) Granada (B) Villarreal (B) Getafe (H) Las Palmas (H) Real Zaragoza (B) Real Valladolid (B) Real Sociedad (H)

Vi møter Real Madrid 23. november på Santiago Bernabéu, mens bataljen i egen storstue skjer etter planen 22. mars.

Ny sentral, offensiv midtbanespiller og ving klare for klubben

Det er snakk om Porto’s Juan Fernando Quintero. Colombianeren fikk da kun én sesong i Portugal før han nå pakker bagen og reiser til oss her i Atlético. Etter harde forhandlinger med både Porto som klubb og agenten til Quintero endte det opp med 75 millioner pluss overflødige Arda Turan. Juan vil få en kontrakt verdt 225,000,- pr. uke med en utkjøpsklausul på 360 millioner. Han har også krav på 25% i lønnsøkning pr. sesong fram til 2018. Det føler jeg er en helt greit avtale for en såpass god spiller.

Vår nye ving er hentet på lån fra Monaco. Det er snakk om talentet Lucas Ocampos. Jeg fikk dessverre ikke forhandla fram en utkjøpsklausul vi kunne leve med, men det får så være.

Tittelodds for La Liga fra Sky Bet

Det er vel ingen overraskelse at Real Madrid og Barcelona igjen regnes som de to største favorittene. Vi følger like bak på en listen som ser slik ut;

Barcelona – 1.80 Real Madrid – 1.80 Atlético Madrid – 2.75 Valencia – 26.00 Sevilla – 34.00 Athletic Bilbao – 34.00

Erstatter for Miranda endelig på plass

Fire dager før seriepremieren kan puste litt lettere ut. Erstatteren for Miranda er nemlig på plass. Og etter søk rundt om i det langstrakte kontinent så måtte vi se til en gammel kjenning – Álvaro Domínguez. Forrige gang midtstopperen forlot Atlético til fordel for Borussia Mönchengladbach så ordnet styret en tilbakekjøpsklausul som lød på 60 millioner. Den benyttet vi da altså av to sesonger seinere. Så velkommen tilbake, Álvaro. Nå trenger vi bare en spiss til før jeg er fornøyd og troppen er fullkommen.

TRENINGSKAMPER

Atlético Madrid – Reading 2-2 (Rodríguez 71’, Pérez 90+1’ – James 41’, Macheda 83’)

Atlético Madrid – West Ham 2-2 (Óliver 66’, Arda 90+4’ – Tomkins 19’, Nolan 42’) Atlético Madrid – Anderlecht 3-3 (Quintero 21’, Gabi 45’, Salvio 75’ – Gorter 45+1’, Suárez 48’, 62’)

Viktoria Plzen – Atlético Madrid 1-2 (Vomacka 83’ – Léo 60’, Ocampos 87’)

Atlético Madrid – Arsenal 3-1 (Diego Costa 9’, Manquillo 17’, Ocampos 69’ – Cazorla 11)

Club Brugge – Atlético Madrid 0-4 (Salvio 34’, Ocampos 41’, Léo 54’, Insúa 56’)

1. serierunde – La Liga 17.08.2014

Atlético Madrid – Athletic Bilbao 3-0 (Koke 14’, Rodríguez 45+1’, Suárez 80’)

1. serierunde unnagjort og rett på tabelltopp. Kan vi ta det som et aldri så lite signal? Vi var, uavhengig av hvor mange glimt man kan ha i øya, fryktelig gode i kveld. Om noe ineffektive. Spesielt Diego Costa burde ha notert seg for en scoring eller tre. Det skal vi riktignok ikke dvele for mye over. For det som ble vist i kveld gjorde meg trygg på at gutta mener alvor. Joda, det er kun snakk om én eneste kamp, men vi tar i det minste med oss en god porsjon selvtillit før reisen til Camp Nou i håp om å revansjere det forsmedelige 2-1-tapet i siste serierunde forrige sesong som avgjorde gullkampen.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Filipe; Gabi (Quintero 65), Suárez; Vadillo, Koke (Óliver 90), Rodríguez (Ocampos 81); Diego Costa Ubenyttede reserver: Roberto, Sílvio, Giménez, Léo

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Herrerín; Iraola (Ramalho 72), San José, Laporte, Aurtenetxe; Rico (Beñat 61), Iturraspe; Susaeta, Herrera, Munain (Toquero 66); Aduriz Ubenyttede reserver: Fernández, Etxeita, De Marcos, Balenziaga

BB: Filipe (Atlético Madrid) 8.5

Gule kort: AM: Suárez 82’ AB: -

Røde kort: -

Gruppespillet i Champions League trukket

Og igjen fikk vi det som på papiret er en grei trekning. Paris Saint-Germain, Metalist Kharkiv og Freiburg (av alle lag). Det skal være overkommelig. Avansement, i det minste. For vi må nok kjempe hardt mot et Paris Saint-Germain som pr. 28. august har brukt 1,04 milliarder på nye forsterkninger.

2. serierunde – La Liga 30.08.2014

Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) 2-2 (Messi 47’, 71’ – Gabi 21’, Ocampos 86’)

Oi, oi, oi. For en match! Og gud hjelpe meg så gode Barcelona var! Jeg skal være den første til å innrømme det; vi var griseheldige i kveld som i det hele tatt tok med oss et poeng hjem til hovedstaden. Katalanerne var skremmende gode. Vi fikk knapt låne ballen. Det var som å se det gamle Barcelona med Guardiola på benken, hvor alle med FCB på tøyet fløyt på en god overdose LSD. Til tross for spille- og sjansemessig underlegenhet så øynet jeg raskt håp om poeng da Gabi knallet til utenfor sekstenmeteren. Med venstre! Ballen gikk som et prosjektil i lengste hjørne bak Víctor Valdés-erstatter Fernando Muslera (av alle målvakter i verden). Nydelig scoring av kapteinen vår. Og jaggu ble håpet forsterket da Daniel Alves vartet opp med en fæl tofotstakling på Koke som var på vei gjennom alene med Muslera. Fullt fortjent marsjordre. For den taklinga var forferdelig. Vi klarte riktignok ikke å utnytte overtallet og måtte heller konsentrere oss om å få til tre pasninger på rad innad i laget. Det så ikke lovende ut. Noe Lionel Messi bekrefta to minutter etter pause da han kranglet inn utligninga rett etter pause. Det var allikevel håp for poeng da vertene så preget ut av det høye tempoet de satte i gang med fra avspark. Derfor var det et slag i trynet da Neymar plukket opp en håpløs pasning fra nykommer Álvaro Domínguez. Brasilianeren spilte lekkert fri Messi som i sin tur løp fra Toby Alderweireld og banket inn 2-1 alene mot Akinfeev.

Da var det bare for meg å se til benken og kaste innpå Léo til fordel for Mario Suárez. 4-2-4. Men det hjalp ikke nevneverdig. I det minste ikke før en annen innbytter, Lucas Ocampos, løp seg fri fra sin oppasser i Pedro. Fra motsatt kant slo Álvaro Vadillo et aldeles praktfullt innlegg som Ocampos lekende lett kunne bredside inn. Helt ut av det blå sto det 2-2 på skjermen. En halv seier, slik kampen var sett under ett.

Barcelona (4-1-2-2-1): Muslera; Alves, Piqué, Song, Alba; Mascherano; Iniesta, Xavi (Montoya 45 [Busquets 53]); Cuadrado (Pedro 66), Neymar; Messi Ubenyttede reserver: Olazábal, Vulic, Sánchez, Roberto

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Filipe; Gabi, Suárez (Léo 71); Vadillo, Koke, Rodríguez (Ocampos 84); Diego Costa (Óliver 89) Ubenyttede reserver: Roberto, Sílvio, Giménez, Quintero

BB: Lionel Messi (Barcelona) 8.8

Gule kort: BAR: Alba 13’, Mascherano 33’ AM: Filipe 31’, Domínguez 77’, Rodríguez 84’

Røde kort: BAR: Alves 38’ AM: -

Ny midtstopper og spiss på plass

På selveste Deadline Day ble to nye spillere klare for klubben. Jeg savnet, i likhet med en spiss, en fjerde midtstopper. Da falt valget på den 22 år gamle colombianeren Jeison Murillo fra Granada. 33 millioner, pluss Emiliano Insúa, var det som skulle til.

Så kan vi annonsere at vi endelig har gått til anskaffelse av back-up for Diego Costa. Etter fryktelig mye om og men. Vi måtte se til et nyopprykket lag i Serie A. Det er nemlig snakk om Palermos Paulo Dybala. Den 20 år gamle argentineren, med både polske og italienske aner, ble vår for 50 millioner. To helt akseptable summer, synes nå jeg. Murillo har fått tildelt draktnummer 24, mens Dybala har fått det prestisjefylte nummeret 9. Så får vi se om dem leverer.

Javi Manquillo skadet

Faen ta disse landslagspausene. Jeg hater dem. Av en simpel, enkel, petit grunn. Skader. Nå fikk vi en ny en. Høyreback Manquillo har pådratt seg en lyskebrokk som holder han på sidelinja i én måned.

OVERGANGER

INN

Igor Akinfeev – Gratis fra CSKA Moskva

Eduardo Salvio – Lån fra Benfica (460 000 pr. måned + 50% av lønn) Enighet om pris på 40 millioner

Juan Fernando Quintero – 75 millioner fra FC Porto + Arda Turan

Lucas Ocampos – Lån fra Monaco (50% av lønn)

Álvaro Domínguez – 60 millioner fra Borussia Mönchengladbach

Jeison Murillo – 33 millioner fra Granada + Emiliano Insúa

Paulo Dybala – 50 millioner fra Palermo

SUM: 218 millioner

UT

Dani Aranzubia – Free transfer

Kader Oueslati – 7,25 millioner til Valenciennes

Adrián – 33 millioner til Málaga

Miranda – 77,5 millioner til Udinese

Arda Turan – Spillerbytte til FC Porto

Emiliano Insúa – Spillerbytte til Granada

SUM: 117,75 millioner

Oppsummering av overgangsvinduet i La Liga

Her følger en liten oversikt over de mest interessante og dyreste overgangene inn og ut av La Liga;

Lucas Leiva – 300 millioner – Fra Liverpool til Real Madrid

Kevin De Bruyne – 245 millioner – Fra Chelsea til Real Madrid

Cesc Fàbregas – 235 millioner – Fra Barcelona til Paris Saint-Germain

Ander Herrera – 230 millioner – Fra Athletic Bilbao til Arsenal

Raphaël Varane – 210 millioner – Fra Real Madrid til Paris Saint-Germain

Gino Peruzzi – 165 millioner – Fra Catania til Real Madrid

Morgan Schneiderlin – 132 millioner – Fra Southampton til Real Madrid

Marc Bartra – 130 millioner – Fra Barcelona til Monaco

Maicon – 110 millioner – Fra FC Porto til Real Madrid

Fernando Muslera – 105 millioner – Fra Galatasaray til Real Madrid

Asier Illarramendi – 102 millioner – Fra Real Madrid til Napoli

Carlos Vela – 90 millioner – Fra Real Sociedad til Southampton

Ivan Rakitic – 75 millioner – Fra Sevilla til Inter

Alexis Sánchez – 65 millioner – Fra Barcelona til Chelsea

Ibrahim Afellay – 60 millioner – Fra Barcelona til Southampton

Kostas Mitroglou – 48 millioner – Fra Olympiakos til Sevilla

2

NOVEMBER

11. serierunde – La Liga 02.11.2014

Atlético Madrid (1) – Almería (19) 2-1 (Domínguez 75’, Dybala 90+4’ – Vidal 45+2’)

Paulo Dybala – tusen, hjertelig takk skal du ha! Herre, min hatt for en dramatikk! Etter å ha stanget, stanget, fått utligninga, stanget og stanget, så satt den til slutt. 93:52 sto det på klokka da Juanfran kastet ballen i ren desperasjon framover på banen. I duell med to Almería-spillere hoppet Lucas Ocampos det han var mann for og stusset ballen videre opp i banen. Nedfallsfrukten tok Paulo Dybala seg av, forserte på nydelig vis to oppassere og curlet kula på lekkert vis i lengste hjørne. Scoringen var like fantastisk som den var høyst nødvendig. Da får det bare være at innbytter Koke pådro seg et ømt ribbein etter en kollisjon med en Almería-spiller ti minutter før full tid. Han går dermed glipp av møtene mot Paris Saint-Germain og Osasuna før landslagspausen. Jeg håper allikevel at det er en veldig revansjelysten gjeng som tar imot førstnevnte om to(!) dager.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Murillo, Domínguez, Sílvio; Gabi, Guilavogui (Léo 77); Salvio (Rodríguez 68), Óliver (Koke 68), Ocampos; Dybala Ubenyttede reserver: Roberto, Alderweireld, Filipe, Suárez

Almería (4-2-2-2): Ustari; Tito (Rafita 82), Pellerano, Trujillo, Castañeda; Soriano, Corona (Verza 65); Zongo (Díaz 59), Vidal; Rodríguez, Kike Ubenyttede reserver: Ibáñez, Bonaque, Dubarbier, Josema

BB: Paulo Dybala (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: AM: Sílvio 26’, Murillo 90+3’ ALM: Pellerano 8’

Røde kort: -

Champions League – Gruppespillkamp 4 04.11.2014

Atlético Madrid (3) – Paris Saint-Germain (2) 4-1 (Rodríguez 1’, 28’, 65’, Vadillo 34’ – Ibrahimovic 74’)

For! En! Surrealistisk! Kveld! Ikke nok med at vi slo voldsomt tilbake og regelrett feide gjestene av banen, men vi fikk også hjelp fra ellers så fortapte Freiburg da de slo Metalist med 2-1! Dette ble nesten for mye av det gode. Og hva i alle verdens hauger har skjedd med Cristian Rodríguez? Ikke bare scoret han målet da vi tapte mot nettopp PSG i Frankrike, men i kveld banket han likeså greit inn tre! Med Álvaro Arbeola suspendert var det tidligere AC Milan-spiller Mattia De Sciglio som tok plass på høyrebacken. Dette er neppe en kamp han kommer til å huske tilbake på med glede. For sammen med Filipe så eide Rodríguez venstresida.

Med kveldens resultater ligger vi da ett poeng bak Paris og Metalist. Vi hadde jo alt i våre hender også før kveldens match, men etter kampen i aften så har vi satt oss selv i en ganske så brukbar posisjon. Vi trenger fortsatt en trepoenger mot Freiburg og høyst sannsynlig ett poeng mot Metalist, men det skal være innen rekkevidde.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Giménez, Filipe; Gabi (Óliver 65), Suárez (Guilavogui 83); Vadillo, Quintero, Rodríguez (Ocampos 83); Diego Costa Ubenyttede reserver: Roberto, Murillo, Domínguez, Dybala

Paris Saint-Germain (4-4-2): Ruffier; De Sciglio, Thiago Silva, Varane, Digne (Adriano 61); Lucas Moura (Matip 45), Fàbregas, Nainggolan, Pastore (Rabiot 65); Cavani, Ibrahimovic Ubenyttede reserver: Douchez, Insigne, Lavezzi, Banega

BB: Cristian Rodríguez (Atlético Madrid) 9.6

Gule kort: AM: Suárez 6’ PSG: Nainggolan 43’

Røde kort: -

12. serierunde – La Liga 08.11.2014

Atlético Madrid (1) – Osasuna (4) 1-1 (Vadillo 60’ – Onwu 52’)

Tilbake til gamle synder. Jeg aner ikke om gutta tar for lett på oppgaven eller ikke, men å knuse Paris Saint-Germain før vi så vidt redder inn et poeng mot Osasuna rimer ikke. Vi er så ustabile i prestasjonene og kan egentlig takke både Barcelona og Real Madrid for at de har startet sesongen på et usedvanlig svakt vis. Og hva i alle dager har skjedd med Diego Costa? Han er ikke til å kjenne igjen fra forrige sesong. Jeg vurderer nesten å cashe inn på han om målene snart ikke kommer. For Chelsea er, kanskje noe overraskende, fortsatt interessert i brasilianeren. Igjen var José Mourinho på tribunen. Han kan neppe være spesielt imponert over de siste forestillingene til vår tidligere storscorer, men om et bud kommer så skal jeg seriøst vurdere det. Nå er det landslagspause. Det er kanskje for mye å håpe på, men det hadde virkelig vært beleilig om den gjorde både han og oss godt. For neste kamp er en ordentlig klassiker; Real Madrid på Santiago Bernabéu!

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Giménez, Filipe; Gabi (Guilavogui 90), Suárez (Óliver 77); Vadillo, Quintero, Rodríguez (Ocampos 77); Diego Costa Ubenyttede reserver: Roberto, Murillo, Domínguez, Dybala

Osasuna (4-1-2-2-1): Riesgo; Oier, Lotiès, Pareja (Satrustegui 60), Oriol; Lolo; Silva (Puñal 45), Loe; Torres, Armenteros (Damià 45); Onwu Ubenyttede reserver: Isaksson, Ekhi, Timor, Bertrán

BB: Raoul Loe (Osasuna) 7.6

Gule kort: AM: Suárez 42’, Filipe 85’ OSA: Lolo 45+1’

Røde kort: -

Eduardo Salvio skadet og tilbake i Benfica

En snakker om timing. To dager i forveien av skaden til Salvio, som for øvrig er en skulder ute av ledd som holder han ute i to måneder, kontaktet Benfica-manager Jorge Jesus meg angående mangel på spilletid for sin spiller. Jeg kunne ikke garantere noe særlig mer spilletid for Salvio, så da passet det egentlig fint at han returnerer til serielederen i Portugal.

13. serierunde – La Liga 22.11.2014

Real Madrid (8) – Atlético Madrid (1) 1-4 (Lucas Leiva 60’ – Diego Costa 22’, Suárez 51’, Rodríguez 63’, 70’)

Klyp meg! Skjedde dette? 4-1. Borte. Mot Real Madrid! Om Carlo Ancelotti levde farlig før kveldens kamp, så kan jeg bare tenke meg at han ligger fryktelig tynt an nå. Da er det lov for oss, den plagsomme byrivalen, å godte seg. Spesielt da Diego Costa en-de-lig fant ut av hvordan han skal score mål. Og det kvelden etter at jeg tilbød han til Chelsea for 400 millioner. Noe optimistisk, selvsagt. Men, kanskje Diego hørte og/eller leste noen rykter om et mulig storkjøp med han i sentrum. Ikke veit jeg. Det jeg dog er fullstendig klar over er at vi tok en massiv seier som alle i Atlético kommer til å huske i mange, mange år framover.

3-1-scoringen til Cristian Rodríguez vil etter alle solemerker være det individuelle øyeblikket som huskes aller best. Álvaro Vadillo fosset nedover høyrekanten med Marcelo på slep. I det alle ventet et innlegg mot Diego Costa så spilte han en kort tversover til Javi Manquillo som i sin tur fant Juan Quintero på direkten. Colombianeren orienterte seg og slo en ny tversover til Rodríguez. Vingen banket til fra tjue meter. Ballen gikk som et missil i nærmeste kryss. En scoring for evigheten. For historiebøkene. Nydelig spill. Hinsides avslutning!

Nå drar vi til Tyskland for å hente tre poeng borte mot Freiburg i Champions League. Noe annet vil være en skandale. Især etter forestillingen i kveld. Når det er sagt så har vi vært veldig ustabile så langt i sesongen. Men aldri i verden om jeg vil tilgi et poengtap. Vi må klare oss uten Mario Suárez i halvannen uke som pådro seg en ødelagt albue, men det er bare en liten bagatell etter en kveld som denne.

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Peruzzi, Maicon, Ramos, Marcelo; Modric, Lucas Leiva; Bale (Morata 82), Isco, Di María (Alonso 41 [Pepe 70]); Benzema Ubenyttede reserver: Diego López, Ben Arfa, Jesé, Carvajal

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Giménez, Filipe (Domínguez 66); Koke (Gabi 83), Suárez (Óliver 88); Vadillo, Quintero, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Roberto, Murillo, Ocampos, Dybala

BB: Cristian Rodríguez (Atlético Madrid) 9.0

Gule kort: RM: Peruzzi 17’ AM: Manquillo 82’, Giménez 89’

Røde kort: -

Roberto vil bort

Reservekeeper Roberto har gått lei av å slite benken. Etter en kortfattet samtale ble vi enige om å finne en ny klubb til han. Vi kommer riktignok neppe til å sitte igjen med noe penger av betydning for han, da agenten hans eier hele 80% av spilleren. Da må jakte på en ny og billig keeper i januar.

Champions League – Gruppespillkamp 5 26.11.2014

Freiburg (4) – Atlético Madrid (3) 2-3 (Diagne 27’, Höhn 73’ – Diego Costa 9’, Dybala 28’, Murillo 50’)

Det var på nesehåret! Jeg tok en kalkulert risiko da jeg roterte veldig på laget etter triumfen mot Real Madrid. Det var nesten så det slo tilbake rett i trynet mitt. Vi fortjente seieren, som burde og skulle ha vært større, men jeg er mer enn fornøyd med å ta med tre poeng hjem til Madrid med tanke på hvor mye vi varierer fra kamp til kamp.

Etter Edinson Cavani-show for Paris Saint-Germain borte mot Metalist i en kamp som endte 3-0 så trenger vi kun ett poeng hjemme mot ukrainerne i siste gruppespillkamp. Dermed ser det ut til at vi avanserer fra Gruppe D som nummer to. Hvilket betyr at vi kan få en veldig tøff trekning i åttedelsfinalen. Uten at vi skal ta noe for gitt før siste kamp.

Freiburg (4-4-2): Baumann; Sorg, Diagne, Zambrano (Höhn 72), Mujdza (Eggen Hedenstad 62); Klaus (Günter 50), Berisha, Darida, Pilar; Mehmedi, Ben Khalifa Ubenyttede reserver: Håskjold Nyland, Mak, Terrazzino, Delpierre

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Murillo, Domínguez, Sílvio; Gabi (Koke 85), Guilavogui; Ocampos, Óliver (Quintero 85), Dybala (Vadillo 73); Diego Costa Ubenyttede reserver: Roberto, Alderweireld, Filipe, Léo

BB: Fallou Diagne (Freiburg) 8.3

Gule kort: FRE: Zambrano 60’ AM: Juanfran 67’

Røde kort: -

Real Madrid sparker Ancelotti

Det var et spørsmål om tid. Å ligge på 9. plass etter tretten serierunder er ikke nærheten av å være holdbart for en så stor klubb som Real Madrid. Dermed var det ganske naturlig, i dagens fotball, å sparke Carlo Ancelotti. Potensielle erstattere sies å være Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Guus Hiddink (Arbeidsledig), Rafael Benítez (Napoli) og Luciano Spalletti (Zenit St. Petersburg). Førstnevnte har allerede uttrykt interesse for jobben. Så det kan fort bli til at vi ser Klopp i La Liga i nærmeste framtid.

14. serierunde – La Liga 30.11.2014

Málaga (5) – Atlético Madrid (1) 2-3 (Recio 16’, Adrián 50’ – Vadillo 39’, 43’, 54’)

Álvaro Vadillo-show! Tre poeng helt og holdent takket være høyrevingen vår. Málaga slet voldsomt med hurtigheten til Álvaro. Og i kveld avsluttet han slik som Diego Costa gjorde forrige sesong. Fantastisk match av unggutten!

Alt i alt veldig sterkt å komme hit til La Rosaleda og hente tre poeng. For de har hatt en meget fin start på sesongen. Mye takket være Adrián som så kjent forlot oss i sommer. Med kveldens scoring topper han toppscorerlista med pene ti mål på fjorten kamper. Det står det veldig respekt av. Samtidig som det er litt plagsomt da vår spydspiss er så av og på atte hjelp.

Om tre dager tar vi imot 2. plasserte, nyopprykkede og sesongens store overraskelse, Mallorca, på Vicente Calderón. Vi skal være veldig forsiktig med å snakke om gull og grønne skoger denne sesongen, men det ser i det minste veldig lyst ut når fjorten serierunder er unnagjort. Om andre halvdel av sesongen inkluderer Diego Costa eller ikke gjenstår å se. For i kveld kan vi melde om en ny potensiell kjøper i Manchester United da André Villas-Boas var å se på tribunen i kveld. Neppe imponert over forestillingen i kveld, men vi får se om det tikker inn et bud.

Málaga (4-2-3-1): Caballero; Gámez, Botía (Sánchez 76), Weligton, Antunes (Obradovic 79); Tissone, Recio; Juanfran (Morales 55), Portillo, Eliseu; Adrián Ubenyttede reserver: Escandell, Ferreira, Darder, Camacho

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld (Murillo 79), Giménez, Filipe; Koke (Guilavogui 83), Gabi (Óliver 79); Vadillo, Quintero, Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Roberto, Domínguez, Ocampos, Dybala

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 9.5

Gule kort: MÁL: Caballero 82’ AM: Manquillo 75’

Røde kort: -

Jürgen Klopp ny Real Madrid-manager

Jøss, det tok ikke lange tida. Det var tydelig gjensidig interesse for å få den 47-årige tyskeren på Santiago Bernabéu. Han signerte en avtale ut 2017/2018-sesongen verdt hele 760,000 pr. uke.

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

STATISTIKKER – ATLÉTICO MADRID

LA LIGA

MÅL

Álvaro Vadillo - 7 Mario Suárez - 5 Diego Costa - 4 Paulo Dybala - 4 Lucas Ocampos - 4

MÅLGIVENDE

Álvaro Vadillo - 7 Juan Fernando Quintero - 5 Koke – 4 Lucas Ocampos - 3 Gabi - 3

BANENS BESTE

Álvaro Vadillo - 2 Paulo Dybala - 2 José Giménez - 1 Javi Manquillo - 1 Lucas Ocampos - 1

GJENNOMSNITTLIG RATING

Toby Alderweireld – 7.64 Filipe – 7.47 Mario Suárez – 7.45 José Giménez – 7.44 Javi Manquillo – 7.41

GULE KORT

Toby Alderweireld - 3 Filipe - 3 José Giménez - 2 Jeison Murillo - 2 Javi Manquillo – 2

RØDE KORT

Diego Costa - 1

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 7 16-30: 6 31-45: 4 46-60: 7 61-75: 7 76-90: 9

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 1 16-30: 4 31-45: 3 46-60: 7 61-75: 1 76-90: 3

CHAMPIONS LEAGUE

MÅL

Cristian Rodríguez - 4 Diego Costa - 3 Álvaro Vadillo - 2 José Giménez - 1 Jeison Murillo - 1

MÅLGIVENDE

Juan Fernando Quintero - 4 Jeison Murillo - 1 Koke – 1 Álvaro Domínguez - 1 Diego Costa - 1

BANENS BESTE

Juan Fernando Quintero - 1 Cristian Rodríguez - 1 Filipe - 1

GJENNOMSNITTLIG RATING

Jeison Murillo – 7.83 Cristian Rodríguez – 7.70 Juan Fernando Quintero – 7.64 Filipe – 7.60 Toby Alderweireld – 7.36

GULE KORT

Koke - 2 Toby Alderweireld - 2 Álvaro Domínguez - 1 Sílvio - 1 Mario Suárez - 1

RØDE KORT

José Giménez - 1

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 5 16-30: 3 31-45: 3 46- 60: 2 61-75: 2 76-90: 2

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 1 16-30: 1 31-45: 2 46- 60: 2 61-75: 3 76-90: 1

2

JANUAR

Ny keeper på plass

Mens vi venter på at en potensiell kjøper skal huke tak i Roberto, som så kjent ble lei av benketilværelsen i klubben, så har jeg hentet inn en ny keeper. Det er snakk om Racing Santanders 21-årige Daniel Sotres for den nette sum av 15 millioner kroner. Helt grei back-up for Igor Akinfeev.

18. serierunde – La Liga 04.01.2015

Atlético Madrid (1) – Elche (19) 2-0 (Vadillo 75’, Diego Costa 90’)

Grusomt. Jeg fatter ikke hvorfor gutta gjør det så jævla vanskelig for seg selv og laget. Alt koker ned til presisjon. Den siste pasningen. Avslutningen. Det manglende løpet. For mye ribbefett i jula? Ikke veit jeg. At vi kan så veldig mye bedre enn dette rælet er jeg dog bombesikker på. Å måtte vente til kvarteret før full tid til scoringen kommer, mot Elche, hoder simpelthen ikke. Med all respekt for bortelaget. Og som om det ikke var nok så måtte jeg svelge stoltheten og kaste innpå Diego Costa som så kjent fort kan være på vei ut portene. Han har selv blånektet på at han vil bort. Han vil faktisk spille ut kontrakten enn å bli solgt. Jeg liker innstillinga og lojaliteten, for all del, men han har jævla kort tid på å overbevise meg at et salg ikke bør finne sted.

For øvrig var det utrolig hva dommeren gjorde i kveld. Sju gule kort, hvor flesteparten av dem var totalt hodeløs markering av såkalt autoritet. Latterlig dømming.

Javi Manquillo, som måtte ut etter en drøy halvtime, er ute en ukes tid med ei blå tå. Han rekker heldigvis, vil jeg tro, storoppgjøret mot Barcelona 17. januar.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Murillo 33), Alderweireld, Giménez, Filipe; Koke, Suárez (Gabi 59); Vadillo, Quintero, Rodríguez (Diego Costa 72); Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Juanfran, Ocampos, Óliver

Elche (4-2-3-1): Toño; Sapunaru, Lombán, Vila, Escudero (Cisma 75); Olmedo, Sánchez; Pacheco (Pelayo 45), Bueno, Fidel; Álvaro (Ifrán 82) Ubenyttede reserver: Herrera, Pelegrín, Suárez, Albacar

BB: Filipe (Atlético Madrid) 8.0

Gule kort: AM: Suárez 2’, Manquillo 10’, Koke 55’, Filipe 62’, Giménez 67’, Murillo 68’, Gabi 72’ ELC: -

Røde kort: -

Léo klar for AC Milan

Etter mye benkesliting den siste halvannen sesongen er Léo klar for et nytt eventyr. Destinasjonen blir AC Milan. Italienerne la 65 millioner på bordet, noe jeg takket ja til etter å ha forhandlet fram 50% av et eventuelt overskudd ved videresalg. Vi ønsker 22-åringen lykke til videre i Serie A.

Copa del Rey – 5. runde – Kamp 1 07.01.2015

Atlético Madrid – Real Sociedad 3-1 (Óliver 19’, Vadillo 48’, Quintero str. 71’ – Shadrach 44’)

Tja. Dette var ikke så aller verst, faktisk. En liten ballmiss fra kaptein Gabi som forærte gjestene en scoring rett før pause var alt jeg hadde å sette fingeren på. Jeg var spent på hvordan spillerne og laget ville respondere på roteringa mot et såpass sterkt lag som Real Sociedad. Positive svar over nesten hele linja. Best av dem alle var igjen Álvaro Vadillo. For en sesong den gutten har! Kommer inn for en skadet Lucas Ocampos, scorer og skaffer straffespark. Som for øvrig Juan Quintero satte sikkert i nettet. Ocampos er dessverre ute i drøye to uker med en vridning i kneet. Og med spillere som Sílvio på vei ut og Léo allerede borte så må jeg nok ut på overgangsmarkedet og høyst sannsynlig ordne noen låneavtaler.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres, Juanfran, Alderweireld, Murillo, Filipe (Sílvio 67); Óliver, Gabi; Ocampos (Vadillo 14), Quintero (Diego Costa 71), Saúl; Dybala Ubenyttede reserver: Giménez, Koke

Real Sociedad (4-4-1-1): Yoel; Carlos Martínez, Musacchio, Iñigo Martínez, González; Prieto, Markel, Zurutuza, Eldin; Shadrach (Estrada 64); Seferovic (Trigueros 69) Ubenyttede reserver: Bravo, Nacho, Borja

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: AM: Saúl 22’, Filipe 45+2’, Óliver 79’ RS: González 70’, Musacchio 90+1’

Røde kort:-

Roberto og Sílvio forlater Atlético

Etter å ha annonsert at han vil forlate klubben så meldte endelig en klubb seg med et formelt bud. Neste stoppested for keeperen blir russiske Amkar Perm for den nette sum av 23 millioner. Vi beholder riktignok kun 4,6 millioner da agenten hans eier 80% av spilleren. Overgangen gjennomføres 28. januar.

Backen Sílvio gikk som kjent sur da han ble bøtelagt med en ukelønn etter 0-3-tapet mot Real Betis. Dermed ble han satt på overgangslista. Og nå er han historie i klubben. For 50 millioner er han nå klar for den greske storklubben Olympiakos. God tur.

19. serierunde – La Liga 10.01.2015

Atlético Madrid (1) – Sevilla (14) 5-0 (Vadillo 3’, Diego Costa 52’, 58’, Koke 60’, Juanfran 82’)

Nå snakker vi. Dette er butikk. Dette er bra. Virkelig bra. Joda, vi spilte med én mann mer i nesten en hel omgang, men det faktum skal ikke ta noe ifra det gutta serverte i kveld. Best av alle? Diego Costa. Han vil tydeligvis ikke forlate klubben. I det minste ikke uten kamp. Og fortsetter han sånn så kan vi fort legge ryktene rundt en overgang død. Men, han er nødt til å fortsette i dette sporet over tid for at jeg skal tilgi den utrolig svake høstsesongen.

Skulle han mot formodning ikke fortsette på det gode sporet, så har vi jo alltids Álvaro Vadillo i rekkene. Gutten er i godform. Han er like kjapp på de første meterne, som setter venstrebackene der ute totalt ut av spill, som han er iskald alene med keeper. Det er stor idrett at han har tatt det ansvaret han har gjort.

Avslutningsvis vil jeg dele gleden over at Koke endelig fikk hull på byllen igjen. Det varmer alle Atlético-hjerter å se han dundre løs fra et-par-og-tjue-meter. Pang! Ingen keeper i verden hadde stoppa det skuddet. Ingen!

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Alderweireld (Murillo 58), Giménez, Filipe; Koke (Saúl 83), Suárez; Vadillo, Quintero (Óliver 67), Rodríguez; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Guilavogui, Gabi, Dybala

Sevilla (4-4-2): Varas; Cala (Cicinho 45), Arribas, Fazio, Alberto; Stevanovic, Cristóforo, Guarente, Perotti (Rusescu 52); Bacca, Mitroglou (Carrico 53) Ubenyttede reserver: Beto, Navarro, Rabello, Mesa

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 9.4

Gule kort: AM: Akinfeev 29’ SEV: Fazio 19’, Guarente 26’

Røde kort: AM: - SEV: Guarente 53’

Copa del Rey – 5. runde – Kamp 2 14.01.2015

Real Sociedad (1) – Atlético Madrid (3) 4-4 (Hervías 57’, Shadrach 64’, Eldin 85’, Agirretxe 90’ – Dybala 1’, Gabi 27’, Juanfran 42’, 67’) Sammenlagt: 5-7

Gud hjelpe meg for en spinnvill kamp! Etter å feid over Sociedad i 1. omgang, så våkna plutselig vertene etter pause. Hadde det ikke vært for at Juanfran, som ble flyttet opp som ving i kveld, banket inn 4-2-målet midtveis i 2. omgang så kunne dette fort blitt mer spennende enn ønsket. Mye bra og mye mindre bra i kveld. At vi tok oss videre til kvartfinalen er selvfølgelig det store plusset. Et artig poeng var Paulo Dybalas tidlige scoring. Tretten sekunder tok det før ballen lå i nettmaskene. Det er både det raskeste målet i vår klubbhistorie og i Copa del Rey noensinne.

Nå gjelder det for oss å forberede fram mot Barcelona om tre dager, samtidig som vi skal fylle opp stallen med noen roteringsalternativer.

Og når vi først er inne på Barcelona; 0-4 borte Real Madrid i returoppgjøret. Cristiano Ronaldo med alle målene. Jeg unngår gjerne byrivalen i kvartfinalen.

Real Sociedad (4-4-1-1): Yoel; Nacho, González (Hernández 90), Iñigo Martínez, Álvarez (Musacchio 57); Hervías, Shadrach, Markel, Eldin; Seferovic (Castro 57); Agirretxe Ubenyttede reserver: Bravo, Borja

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Murillo, Giménez, Domínguez, Filipe (Alderweireld 84); Gabi, Guilavogui; Juanfran, Óliver, Saúl; Dybala Ubenyttede reserver: Manquillo, Koke, Vadillo, Diego Costa

BB: Juanfran (Atlético Madrid) 8.9

Gule kort: RS: Seferovic 29’, Nacho 63’ AM: Giménez 14’, Murillo 50’, Gabi 82’

Røde kort: -

Yannick Ferreira Carrasco og Natxo Monreal klare for klubben

Jakten på en ny ving og venstreback er avsluttet med Carrascos og Monreals ankomst. Det er snakk om låneavtaler ut sesongen verdt henholdsvis 700,000 pr. måned og 50% av lønn for Carrasco, mens vi betaler 1,5 millioner pr. måned og 50% av lønn for Monreal. Den 21-årige belgieren, som kommer fra Monaco, kan bekle både høyre- og venstrevingen. Monreal er tiltenkt som back-up for Filipe.

Marerittrekning i Copa del Rey

Jeg ba en stille bønn om å få slippe Real Madrid over to kvartfinaler i den hjemlige cupen. Den ble ikke hørt. På en annen side så må de tøffeste lagene slås for å smykke seg med et trofé. Så vi skal på ingen måte synes synd på oss selv.

Første kamp spilles på Santiago Bernabéu 21. januar, mens returen spilles ei uke seinere.

20. serierunde – La Liga 17.01.2015

Atlético Madrid (1) – Barcelona (2) 1-1 (Diego Costa str. 40’ – Roberto 76’)

Langt ifra en severdig kamp dette her. Spillemessig hadde vi et lite overtak, mens Barcelona skate et par, tre flere farligheter. Dermed var det nok ganske greit med poengdeling, selv om det selvfølgelig er litt bittert å gi fra oss ledelsen med et kvarter igjen. Spesielt når vi måtte bytte ut tre nøkkelspillere i Koke, Cristian Rodríguez og Diego Costa med smeller. Jeg skal ikke påstå at vi hadde vunnet med de tre, men noe lettere ble det ikke av at vi ble tvunget til nettopp de byttene. Nå er det heldigvis, i så måte, bare Rodríguez som må belage seg på en pause fra fotballen. Han er ute i tre uker med en vrikket ankel. Da passet det ekstremt fint at vi nettopp fikk innbytter Carrasco på lån ut sesongen. Hell i uhell.

Vi kunne fått en luke på ti poeng ned til Barcelona med seier i kveld. Noen vil kanskje påstå at vi i realiteten kunne ha avgjort seriegullet med tre poeng her, men den er jeg ikke med på. Det er mange kamper igjen. Og vi har både Copa del Rey og ikke minst Champions League å tenke på ved siden av La Liga. Om fire dager reiser vi til Santiago Bernabéu for å utkjempe en durabelig kamp i nettopp Copa del Rey’s første kvartfinale. Dette blir spennende framover.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Giménez, Filipe; Koke (Gabi 67), Suárez; Vadillo, Quintero, Rodríguez (Carrasco 56); Diego Costa (Dybala 71) Ubenyttede reserver: Sotres, Juanfran, Domínguez, Óliver

Barcelona (4-2-3-1): Muslera; Efrén, Puyol, Martins Indi, Alba; Mascherano, Roberto; Cuadrado, Iniesta, Neymar (Deulofeu 83); Messi Ubenyttede reserver: Olazábal, Campins, Ayala, Bojan, Gafarot, Riera

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 8.4

Gule kort: AM: Suárez 25’ BAR: Efrén 16’, Cuadrado 36’, Alba 86’, Mascherano 90’

Røde kort: -

Igor Akinfeev pådrar seg influensa

Ikke akkurat dette vi trengte nå før rivaloppgjøret mot Real Madrid i Copa del Rey. Han sendes hjem for å pleie influensaen grunnet potensielt smittefare. Da ser han ut til også å glipp av seriekampen mot Athletic Bilbao.

Vi må for øvrig også klare oss uten suspenderte Jeison Murillo og José Giménez mot Real, samtidig som Álvaro Domínguez, Filipe, Gabi, Saúl og Óliver Torres er et gult kort fra suspensjon.

Copa del Rey – Kvartfinale – Kamp 1 21.01.2015

Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (Lucas Leiva selvmål 53’)

Oi, oi, oi. Her var vi griseheldige! Fullstendig overkjørt av vertene, men gud hjelpe meg så elendige de var foran mål! Spesielt Karim Benzema hadde en fryktelig slett kveld på jobb. Flere 100%-sjanser. Traff knapt mellom stengene. Alt i alt kunne Daniel Sotres bare stå rett opp og ned.

Et klønete selvmål av Lucas Leiva var det som skilte lagene i målprotokollen. Dermed tar vi med oss et aldeles fantastisk resultat foran returoppgjøret om ei ukes tid.

Real Madrid (4-4-2): Casillas; Carvajal (Isco 72), Maicon, Dória, Marcelo; Ben Arfa (Peruzzi 45), Lucas Leiva, Modric, Bale; Benzema, Ronaldo (Morata 77) Ubenyttede reserver: López, Jesé

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres, Juanfran, Alderweireld (Gabi 55), Domínguez, Monreal; Suárez, Guilavogui; Vadillo (Filipe 90), Óliver, Carrasco (Saúl 55); Dybala Ubenyttede reserver: Manquillo, Diego Costa

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 7.7

Gule kort: RM: Lucas Leiva 33’, Maicon 60’, Modric 78’, Marcelo 90+2’ AM: Juanfran 20’

Røde kort: RM: Maicon 72’ AM: -

21. serierunde – La Liga 25.01.2015

Athletic Bilbao (13) – Atlético Madrid (1) 3-1 (Aduriz 26’, Muniain 49’, 63’ – Dybala 72’)

Det skal ikke være mulig. Her er det veldig lett og faktisk relevant å dra paralleller til cupoppgjøret mot Real Madrid. For her dominerte vi fullstendig. Vertene hadde tre skudd på mål. Tre. Og alle gikk inn! Vi, derimot, fyrte av 27 forsøk. 11 av dem traff mellom stengene. Ett av dem ga resultat. Da kan vi bare takke oss selv.

Etter kveldens resultater har vi bare fire poeng ned til Mallorca og Barcelona. Ytterligere tre poeng bak der igjen følger Real Madrid. Det er bevis nok for at vi ikke skal feire noe som helst på forhånd. Forhåpentligvis fungerer dette som et realt spark i baken.

Athletic Bilbao (4-1-2-2-1): Iraizoz; Iraola, Laporte, Aurtenetxe, Balenziaga; San José; Rico, Iturraspe (Gurpegi 83); Ibai Gómez (Susaeta 83), Muniain; Aduriz Ubenyttede reserver: Fernández, De Marcos, Beñat, Etxeita, Sola

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Manquillo, Alderweireld, Giménez (Domínguez 86), Filipe; Koke, Gabi (Suárez 72); Vadillo, Quintero, Dybala; Diego Costa Ubenyttede reserver: Juanfran, Guilavogui, Ocampos, Saúl, Óliver

BB: Iker Muniain (Athletic Bilbao) 8.8

Gule kort: -

Røde kort: -

Copa del Rey – Kvartfinale – Kamp 2 28.01.2015

Atlético Madrid (1) – Real Madrid (0) 1-1 (Diego Costa 76’ – Ronaldo 48’) Sammenlagt: 2-1

Denne redda vi fint i land. Noe ufortjent. Derav mangelen på entusiasme. For igjen var Real Madrid best. Jeg frykta at både den suverene hjemmestatistikken skulle ryke, samtidig som vi måtte belage oss på ekstraomganger. Det hadde neppe vi kommet seirende ut av. Takket være et godt innhopp og påfølgende scoring av Diego Costa så avanserte vi til semifinalen og vår ekstreme hjemmestatistikk er fortsatt intakt. Nå har ikke denne cupen vår høyeste prioritet, men jeg kan gjerne koste på meg et smil da vårt avansement gikk utover erkerival Real Madrid. Når det er sagt så tror jeg Jürgen Klopp og kompani går en lysere framtid i møte enn under Carlo Ancelotti. Det er jo en liten trøst.

I semifinalen var vi noe mer heldig med trekninga da Segunda-laget Espanyol står på motsatt banehalvdel over to kamper. Første kamp spilles i Barcelona 4. februar, mens returoppgjøret som vanlig spilles ei uke seinere. I den andre semifinalen møtes Athletic Bilbao og Valencia.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Juanfran, Murillo, Giménez, Monreal; Gabi (Suárez 73), Guilavogui; Ocampos, Quintero, Saúl; Dybala (Diego Costa 59) Ubenyttede reserver: Domínguez, Óliver, Vadillo

Real Madrid (4-4-2): Casillas; Peruzzi, Ramos (Pepe 82), Dória, Manresa; Carvajal, Lucas Leiva, Alonso, Di María (Isco 82); Benzema (Morata 82), Ronaldo Ubenyttede reserver: López, Jesé

BB: Lucas Leiva (Real Madrid) 7.6

Gule kort: AM: Giménez 14’, Saúl 19’, Akinfeev 72’, Juanfran 80’, Monreal 90’ RM: Ronaldo 45’, Ramos 79’

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

STATISTIKKER – ATLÉTICO MADRID

LA LIGA

MÅL

Diego Costa - 20 Álvaro Vadillo - 11 Diego Costa - 10 Mario Suárez - 8 Koke - 7

MÅLGIVENDE

Álvaro Vadillo - 12 Koke - 10 Juan Fernando Quintero - 9 Cristian Rodríguez - 7 Filipe - 6

BANENS BESTE

Diego Costa - 5 Toby Alderweireld - 3 Álvaro Vadillo - 2 Paulo Dybala - 2 Mario Suárez - 2

GJENNOMSNITTLIG RATING

Toby Alderweireld – 7.53 Filipe – 7.38 Álvaro Domínguez – 7.27 Diego Costa – 7.20 José Giménez – 7.20

GULE KORT

Mario Suárez - 10 José Giménez - 5 Jeison Murillo - 5 Javi Manquillo - 5 Álvaro Domínguez - 5

RØDE KORT

Diego Costa – 1 Javi Manquillo - 1

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 12 16-30: 13 31-45: 9 46-60: 17 61-75: 15 76-90: 18

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 5 16-30: 10 31-45: 8 46-60: 13 61-75: 4 76-90: 11

CHAMPIONS LEAGUE

MÅL

Diego Costa - 6 Cristian Rodríguez - 6 Álvaro Vadillo - 2 José Giménez - 1 Jeison Murillo - 1

MÅLGIVENDE

Juan Fernando Quintero - 5 Igor Akinfeev - 2 Filipe - 2 Jeison Murillo - 1 Koke - 1

BANENS BESTE

Cristian Rodríguez - 2 Juan Fernando Quintero – 1 Diego Costa – 1 Filipe - 1

GJENNOMSNITTLIG RATING

Cristian Rodríguez – 7.39 Filipe – 7.37 Toby Alderweireld – 7.29 Juan Fernando Quintero – 7.26 José Giménez – 7.21

GULE KORT

Filipe - 3 José Giménez - 2 Koke - 2 Álvaro Domínguez - 2 Toby Alderweireld - 2

RØDE KORT

José Giménez - 1

NÅR SCORES DET FOR?

0-15: 5 16-30: 4 31-45: 3 46- 60: 3 61-75: 4 76-90: 4

NÅR SCORES DET IMOT?

0-15: 1 16-30: 2 31-45: 3 46- 60: 4 61-75: 4 76-90: 2

2

PRESENTASJON AV TROPPEN

Keepere

1 – Igor Akinfeev (29) – Solid keeper som dessverre led av mye rusk og slurv i de bakre rekker på tampen av forrige sesong. Dermed endte han ikke opp med de aller beste tallene i debutsesongen. Jeg har allikevel ingen planer om å bytte ut førstekeeperen vår med det aller første. Forrige sesong: Kamper: 37 Mot: 48 Rent bur: 10 Børs: 6.77

13 – Daniel Sotres (22) – Helt kurant back-up for Akinfeev. Intet mer, intet mindre. Forrige sesong: Kamper: 1 Mot: 3 Rent bur: 0 Børs: 6.30

Forsvar

2 – Javi Manquillo (21) – Han er enda ikke helt topp, topp klasse. Men han skynder seg langsomt. Relativt solid i foregående sesong, men også noe skadeplaga. Har forhåpentligvis hatt sin porsjon av uflaks og klar til å ta nye steg denne sesongen. Bankers på høyrebacken. Forrige sesong: Kamper: 21 Mål: 2 Målgivende: 1 Børs: 7.14

3 – Alberto Moreno (22) – Når du skal tråkke i sporene etter Filipe så forventes det en hel del av deg. Er Alberto Moreno rett mann for oppgaven? Jeg har troa. Spesielt når jeg la 90 millioner på bordet for han.

5 – Toby Alderweireld (26) – En av verdens absolutt verdens beste midtstoppere forrige sesong. Enkelt og greit. Helt suveren i sin ballspillende forsvarsrollene. Jeg savner fortsatt et par mål fra han på offensive dødballer. Det er et av veldig få ankepunkter jeg har mot den godeste Toby. Forrige sesong: Kamper: 29 Mål: 1 Målgivende: 2 Børs: 7.53

12 – José Giménez (20) – Vekslet med Álvaro Domínguez om plassen ved siden av ovennevnte Alderweireld. Er fortsatt urutinert og gjør noen blemmer en gang i blant. Det må vi nesten tillate. Og jeg har stor tro på gutten.
Forrige sesong: Kamper: 23 Mål: 2 Målgivende: 1 Børs: 7.20

21 – Lucas Digne (22) – Hentet som et alternativ til Alberto Moreno. Muligens noe risikabelt å ha to nyanskaffede spillere i samme posisjon i det som skal være sesongen vår, men både Moreno og Digne er virkelig backer etter mitt hjerte. Derav klokketro på begge to.

23 – Álvaro Domínguez (26) – Når Domínguez er god, så er han god. Når han ikke har dagen så er han kvalmende forferdelig. Heldigvis heller han oftere mot det første alternativet. Har en bitteliten ledelse på Giménez i jakten på plass i startelleveren pr. nå. Men det kan jo fort endre seg. Forrige sesong: Kamper: 26 Mål: 2 Målgivende: 1 Børs: 7.27

24 – Jeison Murillo (23) – Vi kan først som sist konkludere med at vi har fire meget gode midtstoppere. Colombianske Murillo stiller dog sist i køen akkurat nå. Det er nesten litt synd. Han tar jo alltid vare på muligheten når den først byr seg. Forrige sesong: Kamper: 13 Mål: 0 Målgivende: 0 Børs: 7.01

25 – Leonardo Morais (23) – I jakten på et alternativ for Javi Manquillo på høyrebacken så fant vi til slutt brasilianske Morais. Jeg forventer ikke noe fyrverkeri når jeg først putter han i startelleveren, men han kan jo alltids motbevise meg.

Midtbane

4 – Mario Suárez (28) – Han tok jo helt fyr på vårsesongen da han kom tilbake fra skaden sin. Da vi trengte det som mest. Da alle andre svikta. Åtte mål av en vaktbikkje er jo sletters ikke verst. Takker ikke nei til noe av det samme denne sesongen. Forrige sesong: Kamper: 27 Mål: 8 Målgivende: 1 Børs: 7.17

6 – Koke (23) – Klubblegenden-in-the-making er nå fast inventar på den offensive midtbanen. For der Óliver Torres og Juan Quintero tidvis har falt igjennom så har Koke storspilt. Det har blitt lagt merke til rundt om i verden. Spesielt av Paris Saint-Germain som la inn et vanvittig bud på 235 millioner i sommer. Gullgutten vår skal uansett ingen steder. Nei, han skal fortsette i klubben ut karrieren. Uansett hva han selv måtte mene om saken. Forrige sesong: Kamper: 37 Mål: 7 Målgivende: 10 Børs: 7.17

7 – Álvaro Vadillo (20) – Ny sesong, nytt draktnummer. Han har fått æren av å bære 7’ern. Har startet inneværende sesong med et realt brak. Slik som gjorde forrige sesong. Med påfølgende feriefotball fra nyttår av. Det har han forhåpentligvis tatt lærdom av. Førstevalget på høyrevingen. Forrige sesong: Kamper: 35 Mål: 11 Målgivende: 12 Børs: 7.12

10 – Juan Fernando Quintero (22) – Det startet jo så lovende i debutsesongen hans. Så døde det fullstendig ut. Har fortsatt fryktelig mye å gå på. Han har å overbevise meg denne sesongen. Hvis ikke kan det fort være at dette blir den siste sesongen hans i Atlético-trøya. Forrige sesong: Kamper: 25 Mål: 1 Målgivende: 9 Børs: 6.87

14 – Gabi (32) – Langt ifra like toneangivende som i min første sesong i klubben, men er nå fortsatt til å stole på. Er sammen med Mario Suárez fortsatt førstevalgene på den sentrale midtbanen, men det kan være at jeg jakter på et nytt alternativ i januar eller neste sommer. Forrige sesong: Kamper: 34 Mål: 3 Målgivende: 5 Børs: 7.06

16 – Óliver Torres (20) – Jeg blir ikke helt klok på Óliver. Enten briljant eller fullstendig anonym. Har startet denne sesongen på overbevisende vis. Vi kan bare håpe at det er en start på noe bra. Forrige sesong: Kamper: 26 Mål: 0 Målgivende: 3 Børs: 6.69

17 – Yannick Ferreira Carrasco (21) – Sesonginnledningen tilsier at jeg tok det riktige valget da jeg tok sjansen på å forlenge lånet av belgieren. Skal få det tøft med å holde Florian Thauvin bak seg i køen, men det er selvfølgelig ikke gitt at sistnevnte danker ut Carrasco med det første. Forrige sesong: Kamper: 8 Mål: 1 Målgivende: 3 Børs: 6.84

18 – Saúl (20) – Ikke den spilleren som stjeler overskriftene. Allikevel nyttig spiller å ha i troppen. Copa del Rey-materiale, i så måte. Forrige sesong: Kamper: 2 Mål: 0 Målgivende: 0 Børs: 6.50

20 – Luis Alberto (22) – Anvendelig spiller vi fort kan få nytte av, selv om hans kvaliteter ikke tilsier at en plass i startelleveren er på sin plass når de store kampene kommer på løpende bånd.

22 – Florian Thauvin (22) – Vårt storkjøp i sommer som jeg har store, store forventninger til. Jeg både håper og tror at han kan ta opp arven etter Cristian Rodríguez. Noe risikabelt med en femårskontrakt, men han skal få tid på seg. Om han trenger det. Men vi trenger avkastning for den relativt store investeringen vi la for å få han hit til klubben. Gjerne så fort som mulig.

Angrep

9 – Paulo Dybala (21) – Jeg tok en sjanse da jeg hentet han foran forrige sesong. Paulo kom tross alt fra spill i Serie B i Italia til en storklubb i La Liga. Det er et relativt stort sprang. Han tok gledelig nok nivået på relativt strak arm. Ti mål på femten kamper fra start er noe å skrive hjem om. Det gjør godt å vite at vi har en såpass solid målscorer i bakhånd for Diego Costa. Forrige sesong: Kamper: 24 Mål: 10 Målgivende: 2 Børs: 7.01

11 – Giampaolo Pazzini (31) – Hentet på lån fra AC Milan der han ble dyttet ut og vekk fra køen. Jeg tenkte at noe rutine ved siden av Dybala fort kan bli avgjørende. I utgangspunktet et tredjevalg, men vi veit jo aldri med denne fotballen.

19 – Diego Costa (26) – Gikk i dvale på starten av vårsesongen etter en helt grei start på sesongen. Så fikk han en ny kontrakt og banket inn mål på løpende bånd. Jeg mener fast bestemt at vi kunne vært med helt inn i kampen om gullet om ikke han hadde pådratt seg den leie skaden på tampen av april. Det kan kanskje virke som en personlig motivasjon de neste ni månedene og få han tilbake på nivået fra 13/14-sesongen. Forrige sesong: Kamper: 27 Mål: 20 Målgivende: 2 Børs: 7.20

2

OKTOBER

7. serierunde – La Liga 03.10.2015

Atlético Madrid (1) – Sporting Gijón (12) 5-0 (Quintero 10’, Diego Costa 18’, 59’, Thauvin 76’, 77’)

Fryktelig daft før pause, til tross for en komfortabel 2-0-ledelse. Når dét er sagt så var ikke Sporting Gijón bedre enn at vi kunne tillate oss denne gå-fotballen de første femogførti, bevisst eller ei. Etter pause så la jeg om til 4-2-1-3 og ba om et høyere tempo. Det svarte seg umiddelbart. Vi kjørte fullstendig over gjestene som ikke var i nærheten av å henge på et eneste offensivt løp gutta foretok seg. Da var det noe frustrerende å vente et kvarter før Diego Costa fikk krangla inn det forløsende 3-0-målet. For med normal presisjon og uttelling kunne vi hatt både to og tre mål før brasilianerens scoring etter timen spilt. Dermed var det befriende å se at Florian Thauvin på ingen måte hadde gjort sitt for kvelden. Drøye kvarteret før slutt banket han likeså greit inn to mål på like mange minutter. Det var nok til å få med seg bestemannsprisen i kveld når han tar med den målgivende pasningen på Diego Costas første mål. Mest fornøyd er jeg allikevel med Juan Fernando Quintero. Ett mål og tre målgivende tilsier at han fortsatt har noe å gi og bidra med i Atlético-trøya. Det han trøbler med er stabiliteten. Forhåpentligvis bevarer han formen og kan slå til med noe av det samme mot bedre motstand.

Nå blir det landslagspause. Så kan vi bare håpe på at spillerne holder seg skadefrie og at Chelsea-sjef José Mourinho i kveld var på Estadio de Madrid kun for å se vårt flunkende, nye stadion og ikke Diego Costa.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Koke, Óliver Torres (Gabi 55); Vadillo, Quintero, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Murillo, Giménez, Carrasco, Dybala, Pazzini

Sporting Gijón (4-2-3-1): Cuéllar; Dalmau (Aitor 71), Bernardo, Laguardia, Canella; Iturra (Sergio 77), Diop; Jara (Albiach 56), Falqué, Adrián; Plano Ubenyttede reserver: Alberto, Derik, Julio, Samuel

BB: Florian Thauvin (Atlético Madrid) 9.5

Gule kort: AM: - SG: Diop 39’

Røde kort: -

4. runde i Copa del Rey trukket

Vi får en komfortabel start på turneringen vi som kjent er regjerende mestre i. Vi møter nemlig 2. divisjonslaget Xerez. Det bør bli avansement til 5. runde. Noe annet hadde vært en skandale. Første kamp spilles på Manicipal de Chapín 5. desember, mens returen går 16. desember på Estadio de Madrid.

8. serierunde – La Liga 18.10.2015

Real Betis (7) – Atlético Madrid (1) 1-1 (Rubén Castro str. 62’ – Quintero 87’)

Det nytter ikke å hvile spillerne etter at de har returnert fra landslagsoppdrag. De er jo helt utslitte! Forbanna typisk at det er snakk om nøkkelspillere som Thauvin, Alderweireld og Manquillo. Vi kan bare prise oss lykkelige over at Diego Costa ikke er førstevalget på topp for Brasil. Ikke at han med bidro all verdens i kveld, men det gjorde neimen ikke mange andre heller. Vi måtte se til en annen spiller som både spilte samfulle 90 minutter for sitt fedreland i midtuka for å utligning etter at vertene tok ledelsen på et straffespark etter drøye timen spilt. Juan Quintero, som briljerte mot Sporting Gijón i forrige serierunde, har kanskje knekt en kode nå. Han tegnet seg i det minste på scoringslista da vi trengte det som mest. Forhåpentligvis klarer han å bevare formen sin og levere jevnlig. Det hadde gjort seg.

Real Betis (4-1-2-2-1): Andrés; Nacho, Amaya, Álvaro, Assou-Ekotto; Torres; Domínguez, Igiebor; Sevilla, Agra (Cuenca 73); Castro Ubenyttede reserver: Lázaro, Verdú, Ya Konan, Figueras, Sergio, Jaume Costa

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Morais, Giménez, Domínguez, Moreno; Gabi (Quintero 66), Suárez (Óliver Torres 82); Vadillo, Koke, Carrasco (Dybala 72); Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Murillo, Digne, Luis Alberto

BB: José Giménez (Atlético Madrid) 7.5

Gule kort: RB: Amaya 81’ AM: Domínguez 17’, Moreno 23’

Røde kort: -

Champions League – Gruppespillkamp 3 21.10.2015

Rubin Kazan (4) – Atlético Madrid (1) 2-3 (Rondón 14’, Ademílson 53’ – Vadillo 9’, Thauvin 25’, Diego Costa 81’)

Sterkt! Vi fikk virkelig kamp av Rubin, men vi har noen individualiser i laget som er mer enn kapable til å stelle i stand trøbbel for noen og enhver forsvarslinjer. Best av alle var Florian Thauvin. Jeg angrer overhode ikke på at jeg gikk til innkjøp av franskmannen, til tross for den relativt store kjøpesummen samt et par spillere andre veien. For han har overbevist så langt i Atlético-drakta. Ett mål og én målgivende ble det på han i kveld. Klapp, klapp!

Jeg tør nesten påstå at vi nå er mer eller mindre videre fra gruppa. Kanskje. Muligens. Selvmotsigende nøling på høyt nivå. Men, alvorlig talt, vi har nå tatt ni av ni mulige poeng. Og etter at Bordeaux snudde 0-2 til 3-2 på fem(!) minutter, så har de pissluktende løkene fire poeng, de hobbykriminelle fra Torino tre, mens russerarmadaen står på sitt ene. Mye skal gå fryktelig galt for at vi ikke skal avansere.

Rubin Kazan (4-4-2): Arlauskis; Kuzmin, Vasin, Marcano, Mavinga; Eremenko, Kisliak (Kasaev 75), M’Vila (Yusupov 82), Torbinskiy (Getigezhev 54); Ademílson, Rondón Ubenyttede reserver: Ryzhikov, Temnikov, Dzyuba, Nikitin

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Koke, Gabi (Óliver Torres 69); Vadillo, Quintero, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Suárez, Carrasco, Dybala

BB: Florian Thauvin (Atlético Madrid) 8.4

Gule kort: RK: Marcano 44’, Kuzmin 50’, Mavinga 55’, Vasin 57’ AM: Manquillo 85’

Røde kort: RK: Kuzmin 83’ AM: -

9. serierunde – La Liga 24.10.2015

Villarreal (9) – Atlético Madrid (2) 2-1 (Sánchez Miño 24’, Cani 50’ – Diego Costa 8’)

Fullt fortjent. Vi tok en tidlig ledelse etter en briljant stikker fra Quintero som Diego Costa banket inn i mål bak en sjanseløs Aitor Fernández. Jeg håpet det var et hint om hva som skulle komme i kveld. Den gang ei. For Villarreal skapte målsjanser på løpende bånd. Især gjennom kontringer. Duoen Bruno og Tomás Pina ryddet opp i stor stil på midtbanen, vant ballen og sendte i vei vingene Juan Sánchez Miño, Fran Mérida og Cani på løp etter løp. Vi skal egentlig prise oss lykkelige over at det ikke ble mer enn de to målene.

Det er lett å være etterpåklok, men jeg burde nok ha rotert mer på laget som møtte Rubin Kazan for tre dager sida. For det ble mange slitne bein utpå gressmatta i det kampen tikket mot slutten. Jeg forventer at vi slår kraftig tilbake mot Real Valladolid om fem dager. Noe annet enn en overbevisende seier vil bli slått kraftig ned på. Selv om Valladolid har startet sesongen over all forventning.

Villarreal (4-2-3-1): Fernández; Mario, Paulista, Gálvez, Insúa; Bruno, Pina; Cani (Pereira 90), Mérida, Sánchez Miño (Moi Gómez 29); Uche Ubenyttede reserver: Álvarez, Jokic, Pulido, Iñiguez, Pantic

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Koke (Gabi 57), Óliver Torres; Vadillo (Carrasco 79), Quintero, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Suárez, Dybala

BB: Cani (Villarreal) 7.8

Gule kort: VIL: Mario 25’, Paulista 68’ AM: Domínguez 90+1’

Røde kort: -

10. serierunde – La Liga 29.10.2015

Atlético Madrid (2) – Real Valladolid (5) 2-1 (Diego Costa 54’, str. 75’ – Pérez 82’)

Diego Costa matchvinner på et straffespark vi aldri i verden skulle ha hatt da Juan Fernando Quintero gikk ned i feltet. Det så mer ut som skulder-mot-skulder av Valladolid-midtbanemann Juan Rodríguez. Tre poeng med bismak. For vi var heller ikke gode i kveld. Det jeg sliter mest med er å finne en makker til Koke på midtbanen, etter at vår nummer 6 ble flyttet ned et hakk for å gjøre plass til en i-form Quintero. Nå har jeg forsøkt alle mann alle. Gabi, Mario Suárez og Óliver Torres har alle slitt med å overbevise meg. Det er bekymringsverdig ettersom kampene nå kommer hjernedødt tett med Celta Vigo om tre dager og Rubin Kazan ytterligere to dager seinere. Er det mulig?!

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld (Giménez 75), Domínguez, Moreno; Koke (Suárez 75), Óliver Torres (Gabi 45); Vadillo, Quintero, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Carrasco, Dybala

Real Valladolid (4-2-3-1): Mariño; Brecko (Rukavina 66), Valiente, Borja Gómez, Peña; Rodríguez (Manucho 82), Fuego; Ezequiel (Óscar 45), Pérez, Montañés; Rusescu Ubenyttede reserver: Jaime, Bagnack, Bergdich, Cadamuro

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 8.6

Gule kort: AM: Domínguez 16’, Óliver Torres 18’ RV: -

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

Da forsøker vi igjen etter mye elendighet rundt dette forbanna spillet.

NOVEMBER

Styret frigir ekstra overgangsmidler

Økonomiansvarlig Miguel Ángel Gil har gleden av å kunngjøre at på grunn av en forbedring av klubbens økonomi har styret økt overgangsbudsjettet med 107 millioner til 192 millioner. Det lukter en ny, sentral midtbanespiller i januar. Om ikke noen, og dere veit for faen hvem dere er, våkner snart.

11. serierunde – La Liga 01.11.2015

Celta Vigo (11) – Atlético Madrid (2) 3-2 (Augusto Fernández 3’, 64’, 71’ – Pazzini 10’, Murillo 78’)

Og kanskje en keeper? Back? Midtstopper? Faen heller. Også du da, Lucas Digne. Klager over manglende spilletid og vil avbryte lånet. Så blir du rett og slett pissa på av Augusto Fernández som finta og løp deg inn i pølseboder på et annen kontinent da du først fikk muligheten fra start. Jævla løk.

Celta Vigo (4-1-2-2-1): Adán; José Fernández, Lombán, Fontàs, Martínez; Escassi; Sánchez, Baena; Augusto Fernández, Fidel (Babá 78); Charles Ubenyttede reserver: Bounou, Cabral, Jairo, Jonny, Nolito, Madinda

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Morais, Murillo, Giménez, Digne; Saúl, Suárez; Carrasco (Luis Alberto 68), Óliver Torres (Diego Costa 68), Dybala; Pazzini Ubenyttede reserver: Sotres, Alderweireld, Moreno, Gabi, Koke

BB: Augusto Fernández (Celta Vigo) 9.5

Gule kort: CV: Sánchez 79’ AM: Digne 13’

Røde kort: -

Champions League – Gruppespillkamp 4 03.11.2015

Atlético Madrid (1) – Rubin Kazan (4) 2-0 (Thauvin 27’, 86’)

Kvalifisert. Og det på meget overbevisende vis, om jeg får si det selv. Der vi har slitt med å mobilisere i hjemlig liga den siste tida så har vist oss fra vår aller beste side i Champions League. Fire kamper. Tolv poeng. Kveldens mann er selvfølgelig Florian Thauvin med sine to mål. Han kunne like gjerne vært en spydspiss slik han avslutter. Fantastiske førstetouch og påfølgende avslutninger. Seks mål og tre målgivende på ti kamper. Sju av dem fra start. En underdrivelse å si at han har startet godt i Atlético-trøya. Måtte den fantastiske formen hans vedvare!

I kjølvannet av kveldens resultat har jeg vurdert om jeg skal stille med toppet mannskap i de to siste gruppespillkampene. Med respekt for turneringa, som man så fint kaller det, så har jeg kommet fram til at laget skal toppes. Selv om det hadde vært moro å ta tre poeng på Juventus Stadium for så å gå på en liten smell hjemme mot Bordeaux, for å få med franskmennene istedenfor forrige sesongs tapende finalist.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Koke, Gabi (Suárez 84); Vadillo (Carrasco 17), Quintero, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Óliver Torres, Dybala

Rubin Kazan (4-4-2): Arlauskis; Kisliak, Vasin, Marcano, Mavinga; Ryazantsev (Yusupov 56), M’Vila, Eremenko (Temnikov 77), Wakaso; Ademílson (Dzyuba 72), Rondón Ubenyttede reserver: Ryzhikov, Nikitin, Natkho, Bukharov

BB: Florian Thauvin (Atlético Madrid) 9.1

Gule kort: AM: - RK: Mavinga 14’, Marcano 50’, M’Vila 83’

Røde kort: -

12. serierunde – La Liga 08.11.2015

Atlético Madrid (3) – Granada (12) 1-0 (Quintero 14’)

Merkelig kamp. Vi styrte mer eller mindre alt sammen utpå gressmatta i kveld, men de gangene Granada fikk brudd på midtbanen og kjørte kontringer så var de fryktelig nærme både utligning og ledelse. Vi kan takke en briljant Igor Akinfeev i buret for at vi endte opp med tre poeng. Spesielt Gabi var generøs med sine balltap. Jeg savner virkelig stabilitet fra en makker til Koke. Det er nesten så jeg vurderer Saúl foran neste kamp. Nå får vi en landslagspause å tenke og gruble litt over saken.

Vi runder herfra med å hylle Juan Fernando Quintero. Målpoeng i sju kamper på rad viser at han fortsatt har noe å gjøre i Atlético Madrid. Et bevis på at et godt, gammeldags spark i ræva fortsatt fungerer.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld (Giménez 77), Domínguez, Moreno; Koke, Gabi; Vadillo (Carrasco 64), Quintero (Dybala 90), Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Suárez, Óliver Torres

Granada (4-4-2): Benussi; Heurtaux (Bougaidis 90), Coda (Torres 68), Belkalem, Douglas Santos; Cejudo, Diakhaté, Rico, Bangoura; Joselu, Thiévy (Chuli 57) Ubenyttede reserver: Gallego, Viera, Álvarez, Marcelo

BB: Igor Akinfeev (Atlético Madrid) 8.2

Gule kort: AM: Domínguez 3’, Manquillo 7’, Quintero 34’ GRA: Douglas Santos 73’

Røde kort: -

13. serierunde – La Liga 22.11.2015

Atlético Madrid (2) – Alavés (11) 2-0 (Diego Costa str. 13’, 26’)

Komfortabel seier hvor både Alavés og dommeren gjorde det fryktelig lett for oss. Et tidlig rødt kort etter en horribel takling av Iker Undabarrena på Saúl. Rett i dusjen med amøben. Og kun sju minutter seinere fikk vi tildelt det som muligens er historiens billigste straffespark. Det så i grunn ut som Unai Medina touchet Florian Thauvin på leggen med én knott. Alle så overraska ut da dommeren tok fløyta til munnen. Inkludert Thauvin. Selve straffen satte Diego Costa komfortabelt i mål. Samme mann doblet ledelsen i det 26. spilleminutt da han banket inn et elendig forsøk på klarering fra Alavés-forsvaret. 2-0 og kampen døde ut. Mye fordi jeg valgte en konservativ og ballbesittende spillestil med et fryktelig saktegående tempo. Takk for i aften.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Morais, Giménez, Murillo, Digne; Koke (Óliver Torres 75), Saúl; Carrasco, Dybala (Pazzini 63), Thauvin (Moreno 84); Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Alderweireld, Suárez, Vadillo

Alavés (4-4-2): Goitia; Medina, Ortiz, Mongil, Carole (Sánchez 6); Juanma (Drouin 56), Undabarrena, Rosell, Nano; Toché (Vélez 77), Viguera Ubenyttede reserver: Crespo, M’Tir, Serrano, Iriarte

BB: Diego Costa (Atlético Madrid) 8.6

Gule kort: AM: - ALA: Rosell 1’, Medina 39’, Nano 79’

Røde kort: AM: - ALA: Undabarrena 6’

Champions League – Gruppespillkamp 5 25.11.2015

Juventus (2) – Atlético Madrid (1) 0-3 (Siqueira selvmål 13’, Quintero 59’, Vadillo 87’)

Vi dundrer videre i Champions League! Den lokale pressen betegnet Juventus som sjokkskada. Noe jeg kan tillate meg å være enig i. For vi var suverent best. I absolutt alt! Vertene hang rett og slett ikke med på noen verdens ting. Og igjen må jeg ta av meg hatten for Quintero. Hans åttende kamp på rad med målpoeng. I tillegg til 0-2-målet fikk han også kreditert en målgivende på Guilherme Siqueiras selvmål. Det er veldig moro å følge colombianeren utpå de forskjellige gressmattene for tida. Bestemannsprisen må han allikevel avse til Álvaro Vadillo. Etter å ha vært litt borte i noen kamper nå så klev han fram og disket i likhet med Quintero opp med ett mål og en assist. Meget godt tidspunkt på å snu den litt negative og anonyme trenden.

Juventus kan, tross kveldens håpløse resultat for deres del, glede seg over at Rubin Kazan slo Bordeaux med hele 3-0 i drueland. Dermed har italienerne alt i sin hule hånd hva avansement angår, mens vi går for seks seire av seks mulige når vi tar imot franskmennene i siste gruppespillkamp.

Juventus (3-5-2): Krul; Bonucci, Chiellini, Ogbonna (Ljajic 75); Magnasco (Marchisio 80), Vidal, Enríquez (Giovinco 59), Pogba, Siquiera; Tevez, Llorente Ubenyttede reserver: Leali, Bertolacci, Musacchio, Lovren

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno (Digne 79); Koke (Gabi 79), Suárez; Vadillo, Quintero (Óliver Torres 79), Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Carrasco, Dybala

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 8.7

Gule kort: JUV: Chiellini 9’, Vidal 23’, Magnasco 68’, Bonucci 69’ AM: Quintero 7’, Suárez 51’, Moreno 63’

Røde kort: -

14. serierunde – La Liga 29.11.2015

Athletic Bilbao (9) – Atlético Madrid (2) 2-3 (San José 6’, 17’ – Quintero 51’, Vadillo 65’, Suárez 78’)

For et comeback! Et unødvendig et, i så måte. For det blir for dumt å gi en spiller som Mikel San José absolutt fritt spillerom innenfor sekstenmeteren på defensive dødballer. Noe vi fikk svi for to ganger i løpet av drøye ti minutter.

Spillet satt, målsjansene ble skapt og vi var totalt sett det beste laget før pause. Dermed var det veldig ubeleilig å gå inn i garderoben til pause med 0-2 i sekken. Jeg valgte en positiv tone og understreket at vi fortsatt kunne vinne dette. Noe som tydeligvis ble banket inn i skallene på gutta. Uttelling fikk vi nesten umiddelbart etter pause da Mario Suárez banket til fra distanse. Ballen føk som et prosjektil, traff tverrliggeren og havnet ut i returrommet hvor formspilleren Quintero hadde en enkel jobb med å trille inn reduseringa.

Utligninga kom kvarteret senere da Florian Thauvin forserte nedover på venstrekanten før han slo et forbilledlig innlegg mot motsatt kant. Der dukket vingkollega Álvaro Vadillo opp som fikk en enkel jobb med å bredside inn 2-2.

Comebacket ble fullført i det 78. spilleminutt da nevnte Vadillo slo inn et innlegg som kan karakteriseres som et forsvars verste mareritt; mellom keeper og backlinja. I det rommet hadde Mario Suárez sneket seg inn. På direkten banket han inn 2-3 bak en sjanseløs Gorka Iraizoz i Bilbao-buret.

Med kveldens resultat kan vi oppsummere med at november alt i alt ble positiv til tross for den håpløse innledningen både i kveld og mot Celta Vigo. Dermed ligger vi fortsatt ett lite poeng bak serieleder Barcelona. Og om tre dager reiser til Camp Nou i håp om et godt resultat mot nettopp det katalanske laget. Et lite spørsmålstegn må settes bak navnet til Koke som i kveld pådro seg en liten smell. Det spørs om han vil være helt i hundre. Forhåpentligvis vil to dagers hvile gjøre han godt.

Athletic Bilbao (4-1-2-2-1): Iraizoz; Iraola, Etxeita, Laporte, Aurtenetxe; San José; Iturraspe, Rico (de Galarreta 62); Susaeta (De Marcos 57), Ibai Gómez; Sola (Aduriz 66) Ubenyttede reserver: Molina, Beñat, Ramalho, Balenziaga

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo (Alderweireld 88), Giménez, Domínguez, Moreno (Digne 88); Koke (Gabi 70), Suárez; Vadillo, Quintero, Thauvin; Diego Costa Ubenyttede reserver: Sotres, Carrasco, Óliver Torres, Dybala

BB: Mikel San José (Athletic Bilbao) 9.2

Gule kort: AB: Iturraspe 78’ AM: Manquillo 14’, Moreno 61’, Domínguez 80’

Røde kort: -

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

Da ser det endelig ut til å kommet en spillbar oppdatering til dette møkkaspillet. Så vi forsøker igjen.

JANUAR

Álvaro Vadillo vinner pris

Og det er ikke hvilken som helst pris. Høyrevingen vår har nemlig stukket av med prisen som Europeisk Gullgutt. Han går dermed inn i historiebøkene med navn som Paul Pogba, Isco, Mario Götze, Mario Balotelli osv. Vadillo er for øvrig den første Atlético-spilleren som vinner denne prisen siden Sergio Agüero i 2007. Vi gratulerer så mye!

Diego Costas overgang faller igjennom!

Dramatikk! Paris Saint-Germain har nemlig nådd grensen for antall overganger i dette overgangsvinduet. Merkelig og utrolig klønete. Da må vi se oss rundt etter andre interesserte klubber, all den tid Diego selv er interessert i et nytt eventyr.

17. serierunde – La Liga 03.01.2016

Valencia (14) – Atlético Madrid (2) 3-3 (Alcácer 69’, 87’, Rami 77’ – Thauvin 48’, Dybala 73’, Vadillo 81’)

For noen helt vanvittig siste tjue minutter! Hawaii-fotball 101. Og hvordan-ikke-forsvare-seg 2.0. Det skal faen ikke være lov å gi bort ledelsen tre ganger. Dessverre og veldig uvanlig så må den ellers så bunnsolid Igor Akinfeev ta mesteparten av skylda for dét. Nå begynner varsellampene å blinke kraftig. Ni poeng bak Barcelona. Med en kamp mer spilt. Á poeng med Real Madrid. Med en kamp mer spilt. Nå er vi simpelthen helt nødt til å snu den negative trenden i serien. For dette holder ikke om vi endelig skal vippe de to store av tronen.

Valencia (4-2-2-2): Diego Alves; Pereira, Rami, Ricardo Costa (Escudero 82), Mathieu; Cala, Víctor Ruiz; Parejo, Canales (Herrero 69); Pabón (Alcácer 32), Viola Ubenyttede reserver: Pacheco, Duarte, Luis Gayá, Granero

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez (Giménez 61), Moreno; Koke, Suárez; Vadillo, Quintero, Thauvin (Carrasco 87); Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Gabi, Óliver Torres, Pazzini

BB: Paco Alcácer (Valencia) 8.8

Gule kort: VAL: Mathieu 36’, Cala 55’, Víctor Ruiz 81’, Pereira 90+2’ AM: Domínguez 32’

Røde kort: -

Copa del Rey – 5. runde – Kamp 1 06.01.2016

Las Palmas – Atlético Madrid 4-1 (Mas 33’, Rudy 75’, Juan Carlos 83’, Olivas 90+2’ – Dybala 56’)

Fy faen. Heng dere.

Las Palmas (4-2-3-1): Lizoáin; Alberto, Aythami, Mas (Olivas 88), Frascatore; Paglialunga, Ale Rodríguez (Sánchez 76); Gonzalo García, Juan Carlos, Rudy; Muzzi (Masoud 57) Ubenyttede reserver: Sillero, Bustinza

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Morais, Giménez, Murillo, Domínguez; Óliver Torres, Gabi; Carrasco (Dybala 48), de la Fuente, Saúl; Pazzini Ubenyttede reserver: Manquillo, Suárez, Vadillo, Thauvin

BB: Gonzalo García (Las Palmas) 9.1

Gule kort: LP: Alberto 32’, Paglialunga 35’ AM: Murillo 7’, Gabi 45’

Røde kort: LP: - AM: Gabi 47’

Diego Costa solgt!

Hva i alle dager som egentlig var årsaken til at den første, avtalte overgangen strandet skulle jeg gjerne ha visst. Nå er det uansett klart. Samme lag. Samme sum. Paris Saint-Germain og 290 millioner.

Da kan vi faktisk si et endelig farvel og igjen ønske han lykke til videre i karrieren.

18. serierunde – La Liga 10.01.2016

Málaga (10) – Atlético Madrid (3) 0-4 (Vadillo 3’, 45+2’, 79’, Domínguez 24’)

0-4. Álvaro Vadillo. Wow. Jeg er imponert. Spesielt med tanke den vanskelige fasen vi har vært gjennom i det siste.

En skulle tro at det bor en spydspiss i Álvaro Vadillo. Touchet. Løpene. Avslutningene. Det er som å se Diego Costa i sine glansperioder. Når han først har dagen så er han et langvarig mareritt for venstrebacker der ute. Alt er allikevel ikke helt perfekt. For andre kamp på rad pådro Gabi seg et rødt kort. I kveld var det jaggu også et direkte et. For en forferdelig stygg tofotstakling. Rett i dusjen. Fullt fortjent. Makan til oppførsel. Ikke en kaptein verdig.

Vi tar uansett med oss kveldens resultat og jevnt over gode prestasjoner. Forhåpentligvis er dette starten på en ny, god periode for oss. For det er noe vi desperat trenger for å henge med i de forskjellige tittelracene.

Málaga (4-2-3-1): Caballero; Gámez, Botía, Sergio Sánchez, Obradovic (Antunes 63); Rotan (Pallardó 78), Recio; Vitolo, Tissone (Morales 45), Eliseu; Scepovic Ubenyttede reserver: Escandell, Rordi, Ekiza, Adrián

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno (Digne 50); Koke (Óliver Torres 83), Gabi; Vadillo, Quintero (Suárez 26), Thauvin; Dybala Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Saúl, Carrasco

BB: Álvaro Vadillo (Atlético Madrid) 9.6

Gule kort: MÁL: Obradovic 54’, Eliseu 64’ AM: Moreno 12’

Røde kort: MÁL: - AM: Gabi 25’

Copa del Rey – 5. runde – Kamp 2 13.01.2016

Atlético Madrid (1) – Las Palmas (4) 4-0 (Giménez 10’, Thauvin 45+1’, Dybala 52’, 89’) Sammenlagt: 5-4

Dette var andre boller etter fadesen i første kamp. Dermed er vi i kvartfinalen. Det måtte noen nøkkelspillere til i kveld for å ordne biffen, men vi er i det minste i rute for å forsvare tittelen.

Atlético Madrid (4-2-1-3): Sotres; Morais, Giménez, Domínguez, Digne; Óliver Torres, Suárez; Koke (de la Fuente 77); Carrasco (Saúl 90), Dybala, Thauvin (Vadillo 77) Ubenyttede reserver: Alderweireld, Quintero

Las Palmas (4-2-3-1): Lizoáin; César, Aythami, Mas (Olivas 78), Frascatore; Gonzalo García, Paglialunga; Juan Carlos, Masoud, Rudy; Muzz Ubenyttede reserver: Sillero, Bustinza, Suárez, Sánchez

BB: Lucas Digne (Atlético Madrid) 9.0

Gule kort: AM: - LP: Mas 45’, Rudy 64’

Røde kort: -

Kvart- og semifinale i Copa del Rey trukket

Fotballforbundet ligger ikke på latsida. Dagen etter avansementet, ja så ble både kvart- og semifinalene for den hjemlige cupen trukket. I kvartfinalen møter vi Villarreal. Første kamp spilles på El Madrigal 20. januar, mens returen spilles nøyaktig ei uke seinere.

Skulle vi slå ut den gule ubåten møter vi høyst sannsynlig Barcelona over to kamper i semifinalen. Serielederen skal ut mot Sporting Gijón i kvart’n. Det bør og skal bety avansement for katalanerne.

19. serierunde – La Liga 16.01.2016

Sevilla (15) – Atlético Madrid (2) 0-2 (Koke 39’, Suárez 85’)

Takk og lov for det tidlig røde korte til Vicente Iborra. For vertene var virkelig overalt på banen inntil colombianeren fikk kveldens andre gule kort.

Det fryktelig underpresterende hjemmelaget disket opp den ene store muligheten etter den andre. Og det er ikke helt min stil i å godte meg i andre ulykke, sett bort ifra at det nettopp er det, men fra utvisninga og ut dominerte vi totalt. Så, igjen, takk til Iborra. Det kom raskt til syne på resultattavla da Koke BANKET inn 0-1 fra tjue meter. Rett i krysset. Like vakkert som kjærkomment.

I pausen la jeg om til en ballbesittende og disiplinert stil. Rett og slett fordi jeg var nervøs for at vertene skulle dra opp finspillet igjen. Nervene ble roet betraktelig da Mario Suárez kjempet inn 0-2 fem minutter før full tid. Dermed fikk vi med oss tre poeng vi simpelthen måtte ha med hjem til Madrid. Noe annet vi også tar med oss er mangelen på scoringer og godt spill av Paulo Dybala mot motstand verdig La Liga. Jeg trenger en ny spiss. Nå!

Sevilla (4-4-2): Varas; Coke, Arribas, Fazio, Monreal; Juanfran, Diamé, Iborra, Perotti (Stevanovic 77); Carbonero (Austin 77), Mitroglou (Bacca 71) Ubenyttede reserver: Beto, Guarente, Navarro, Rabello

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Domínguez, Moreno; Koke (Óliver Torres 90), Suárez; Vadillo (Carrasco 90), Quintero, Thauvin; Dybala (Pazzini 66) Ubenyttede reserver: Sotres, Giménez, Digne, Saúl

BB: Koke (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: SEV: Iborra 23’ AM: -

Røde kort: SEV: Iborra 32’ AM: -

Kevin Volland klar for klubben

Etter mye om og men så er det klart – Kevin Volland er Atlético Madrid-spiller. Og, ja, vi tar en risiko. En dårlig kalkulert en. Men markedet er aldeles håpløst.

Det stod mellom Volland og Sampdorias Mauro Icardi. Og da bruker jeg heller 160 millioner, som er fryktelig mye penger, på Volland enn 95 millioner pluss en haug med bonuser på Icardi. Så gjenstår det å se om tyskeren slår til eller om denne avtalen kommer til å hjemsøke meg eller om han slår til i kjølvannet av avskjeden til Diego Costa.

Copa del Rey – Kvartfinale – Kamp 1 20.01.2016

Villarreal – Atlético Madrid 1-3 (Giménez selvmål 59’ – Carrasco 32’, 76’, Gabi str. 73’)

Det stinker semifinale mot Barcelona lang vei. Vi kom, gjorde jobben og drar hjem med et aldeles fantastisk utgangspunkt foran returoppgjøret om ei ukes tid. Mye skal gå galt om vi ikke går videre nå. Mye takket være en Yannick Ferreira Carrasco i godt spillehumør. Kevin Volland fikk debuten sin i kveld, men fikk ikke til all verden. Vi kan bare håpe at han spiller seg varm. Venstreving Thauvin måtte tidlig gi seg med en smell, men han er heldigvis allerede klar til neste kamp. Men, det spørs nok ikke om jeg gir Carrasco muligheten mot Mallorca om fire dager.

Villarreal (4-2-3-1): Asenjo; Pantic, Gálvez, Pulido, Sánchez Miño (Paulista 17); Bruno (Fran Mérida 57), Iñiguez; Aquino, Moi Gómez (Nahuel Leiva 45), Flores; Perbet Ubenyttede reserver: Fernández, Arnau

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Morais, Giménez, Murillo, Digne; Saúl (Suárez 73), Gabi; Carrasco, Óliver Torres, Thauvin (Dybala 12); Pazzini (Volland 57) Ubenyttede reserver: Domínguez, Koke

BB: Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid) 9.1

Gule kort: VIL: Paulista 41’, Bruno 47’, Pantic 63’ AM: Digne 55’, Sotres 87’

Røde kort: -

20. serierunde – La Liga 24.01.2016

Atlético Madrid (3) – Mallorca (15) 4-1 (Volland 9’, 16’, Vadillo 15’, Alderweireld 42’ – Nsué 54’)

Kveldens batalje var allerede avgjort etter et drøyt kvarter. Tre mål på åtte minutter og vips så hadde vi mer eller mindre tre poeng i lomma. Veldig gledelig var det Kevin Volland scoret sine to første mål i Atlético-trøya i sin første kamp fra start. Så om han fortsatt ikke er helt varm i trøya så kan han i det minste ta med seg to fine scoringer fra en regntung kveld i Madrid. Det kunne og burde ha vært flere, men det er ikke så nøye om han sprer ut sine scoringer på vårparten.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld (Giménez 72), Domínguez, Moreno; Koke, Suárez; Vadillo, Quintero, Carrasco (Thauvin 58); Volland Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Óliver Torres, Dybala, Pazzini

Mallorca (4-2-3-1): Aouate; Estrada, Raúl Navas, Took Essome, De la Bella (Suárez 42); Antonio López, João Victor; Nsué, Pozuelo (Sastre 42), Isma (Roger 45); Hemed Ubenyttede reserver: Miño, Sánchez, Agus, Ienaga

BB: Kevin Volland (Atlético Madrid) 8.8

Gule kort: AM: Domínguez 10’, Alderweireld 47’ MAL: Antonio López 84’

Røde kort: -

Copa del Rey – Kvartfinale – Kamp 2 27.01.2016

Atlético Madrid (3) – Villarreal (1) 1-1 (Volland 78’ – Iñiguez 15’) Sammenlagt: 4-2

Kveldens kamp lar vi passere i stillhet. Skralt. Kveldens beholdning var en nydelig lobb av Kevin Volland. Dermed blir det to semifinaler mot Barcelona som slo ut Sporting Gijón med 5-0 sammenlagt.

Atlético Madrid (4-2-3-1): Sotres; Morais, Giménez, Murillo, Digne; Óliver Torres (Koke 78), Gabi; Carrasco, Dybala (Pazzini 66), Saúl (Thauvin 60); Volland Ubenyttede reserver: Domínguez, Suárez

Villarreal (4-2-3-1): Asenjo; Mario, Gálvez, Pulido (Fran Mérida 45), Pantic; de Guzman (Paulista 51), Iñiguez; Aquino, Moi Gómez, Sánchez Miño; Perbet (Pereira 78) Ubenyttede reserver: Fernández, Flores

BB: Kevin Volland (Atlético Madrid) 8.3

Gule kort: AM: Gabi 51’ VIL: Mario 8’, de Guzman 47’

Røde kort: AM: - VIL: Mario 33’

21. serierunde – La Liga 30.01.2016

Osasuna (14) – Atlético Madrid (2) 0-2 (Vadillo 7’, Alderweireld 89’)

Ett tidlig og ett seint mål i kveld sikret oss tre poeng på en bane det ofte det er reint helvete å spille på. I kveld så hadde vi dog full kontroll. Vi levnet ikke Osasuna en eneste mulighet. Og seieren kunne og burde ha vært vesentlig større. Kevin Volland er i fyr og flamme, men må nok lære seg å finne roen foran kassa om han virkelig skal bli en toppspiss i dagens moderne fotball.

Ellers kan vi nevne at Real Madrid slo Barcelona på Camp Nou, noe som dermed betyr at vi nå er tre poeng bak sistnevnte med én kamp mindre spilt, mens Real Madrid i skrivende stund er ytterligere tre poeng bak oss, men med to kamper til gode på oss. Så vi kan bare slå fast at det blir jevnt. Nok en gang. Og noe av optimismen vår er tilbake etter at den lå nede med brukket rygg tidligere på høstsesongen.

Det kan jo også være at vi drar opp en joker av hatten på overgangsvinduets siste dag. Tiden vil vise.

Osasuna (4-1-2-2-1): Riesgo; Oier, Alberto, Flaño, Satrustegui; Patric (Davidson 80); Lotìes, Silva; Femenía (Sisi 80), Omar; Riera (Iriondo 80) Ubenyttede reserver: Cantero, Armenteros, Oriol, Rubio

Atlético Madrid (4-2-3-1): Akinfeev; Manquillo, Alderweireld, Giménez (Murillo 54), Moreno; Koke (Óliver Torres 68), Suárez; Vadillo, Quintero, Thauvin (Carrasco 80); Volland Ubenyttede reserver: Sotres, Digne, Dybala, Pazzini

BB: Toby Alderweireld (Atlético Madrid) 8.6

Gule kort: OSA: - AM: Moreno 3’

Røde kort: -

Hektisk overgangsvindu ved veis ende

Da kan alle overgangseksperter og TV2-spalten slappe noe av. Overgangsvinduet er nemlig stengt.

Vi var relativt aktive de siste timene. Inn har Lorenzo Crisetig ankommet. Den 23-årige italieneren kom for den nette sum av 77,5 millioner fra Napoli hvor han kun fikk en halv sesong. Jeg følte at et nytt alternativ i rollen ved siden av Koke på den sentrale midtbanen trengtes all den tid Mario Suarez og Gabi ikke har prestert på det nivået som forventes av dem. Lorenzo har fått tildelt draktnummer 15 i klubben han i utgangspunktet skal representere ut 2019/2020-sesongen. Han vil ligge på 325,000,- pr. uke.

Jeg tok også en sjanse på å hente inn en landsmann av Crisetig. Nemlig klubbløse Mattia Perin. Gutten med det så langt uforløste talentet hadde mange beundrere, men slet langt og lenge med å velge seg rette klubb. Om han har funnet det i Atlético Madrid gjenstår å se. I utgangspunktet vil han spille annenfiolin bak Igor Akinfeev, men etter endt sesong skal jeg vurdere å cashe inn på vår russiske førstekeeper.

Tabell

Hjemmetabell

Bortetabell

Formtabell

Lagstatistikker

Spillerstatistikker

2

Lignende innlegg

Laster...