Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er den tiden av året igjen. Football Manager 2017 nærmer seg med stormskritt og tenkte derfor det var på plass med en egen tråd. Noen utgivelsesdato er ennå ikke offentliggjort, men ut ifra tidligere utgaver så kommer det nok en gang i slutten av oktober/starten av november.

Så hvilke forbedringer ønsker folket? For min del synes jeg de bør gjøre Deadline Day litt mer spennende. Litt for mye av det samme, og generelt sett lite som skjer (utenom da selve overgangene). Litt usikker på hvordan de evnt skulle endret det, men noe bør i alle fall gjøres. Synes også keeperne burde forbedres, i tillegg til at ballgutter burde introduseres (så en spiller slipper å løp over halve banen for å hente en ball). Synes også det bør gjøres en jobb med computerens forståelse når det gjelder overganger. Ofte når du skal kjøpe en nøkkelspiller må du betale blodpris, mens når du mottar bud på dine egne nøkkelspillere (som ikke er transferlistet) ligger denne nesten alltid rundt det han er verdsatt til, noe som kan være irriterende. I tillegg kan jo alltids 3D-gameplayet forbedres ytterligere.

Ellers håper jeg folk bruker denne tråden til å diskutere spillere, klubber, støtteapparat, til å gi tips og generelt dele sine erfaringer. Så kjør debatt! :)

1
1,4k svar

1431 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

NahDawg

Har selv begynt å spille litt FM igjen den siste tiden, etter en rimelig lang pause.

Tok og som startet arbeidsløs, med ingen lisenser og med amatørspiller som tidligere erfaring, altså en klassisk journeymansave. Tok og lastet inn alle ligaene i Europa som er mulige å ha på spillet.

Dro på mange jobbintervjuer rundt om i hele Europa i håp om en klubb hvor jeg kunne starte min managerkarriere. Jeg endte til slutt opp i Dundela, en klubb fra nivå 3 i Nord-Irland. Min første jobb ble altså i en liga som var rangert som nummer 357 i verden, og er altså rangert bak ligaer som nivå 2 i Luxembourg og nivå 6 i Ukraina.

Med et par signeringer følte jeg selv at laget var godt nok for opprykk til nivå 2, men måtte tidlig innse at dette kom til å bli en skuffende start på min karriere. Vi endte til slutt på en 7. plass, og selv om dette var en plass bedre enn Dundelas plassering året før, var dette noe hverken jeg eller styret var særlig fornøyd med. Fikk likevel tatt mitt første trofé, da jeg ledet laget helt til topps i Steel & Sons Cupen. Vi deltok i totalt fire cuper, og dette var vel kanskje den dårligst rangerte cupen av de vi deltok i, men nå har jeg hvert fall noe å vise til på CV'en. Jeg følte uansett at det var riktig å gå av etter sesongen og komme meg videre. Jeg hadde opparbeidet meg min første trenerlisens og tror ut på jobbmarkedet i håp om ta et steg opp sommeren 2017.

Det tok en drøy måned før jeg fant meg ny jobb. Turen gikk videre til Sverige, nærmere bestemt Lunds BK på nivå 4. Det kan kanskje høres ut som et steg ned, men både ligaen og klubben har et langt bedre omdømme enn Dundela og nord-irsk 3. divisjon.

Lunds BK var midt i sesongen, og lå på nest siste plass til tross for at det hadde flere gode spillere og var tippet ganske høyt oppe. Jeg ledet laget i sesongens 13 siste kamper, noe som ga 7 seire, 2 uavgjorte og 4 tap. Dette gjorde at vi klatret til 8 plass, og jeg overbeviste styret nok til at jeg fikk forlenget kontrakten med ett år.

Med sesongslutt i september og seriestart i april, hadde jeg god tid på å gjøre laget klart til min første hele sesong i Sverige. 8 spillere forsvant, mens 13 kom inn, og jeg følte vi satt igjen med et svært sterkt lag. I skrivende stund er jeg 16 kamper ut i sesongen, og med 10 kamper igjen topper vi tabellen med 33 poeng. Likevel er det utrolig jevnt, med kun 6 poeng tilbake til femteplass, og når det kun er førsteplass som gir direkte opprykk vil det bli en svært spennende sesonginnspurt. Har forsterket laget med et par lånesigneringer, samtidig som et par av spillerne som kom inn i vinter har forlatt klubben etter kun et halvt år. I tillegg har to av spillerne som kom opp i ungdomsinntaket i fjor tatt steget opp på a-laget. Spesielt midtstopperen Henrik Falk, som selv om han kun er 180 høy, har spilt 12 av 16 kamper så langt og levert på et solid nivå. Flere Allsvenskan-klubber har vist interesse for Falk, men 17 åringen valgte å forlenge kontrakten sin helt frem til 2020, og er en spiller klubben kan tjene gode penger på.

Har fått opparbeidet meg nasjonal B-lisens nå, og nærmer meg en stjerne i omdømme. Forhåpentligvis vil et opprykk hjelpe godt på omdømmet, og kanskje sørge for at jeg kan lande en god jobb etter sesongen. For selv om det skulle bli opprykk, er jeg ikke helt sikker på om jeg blir med Lunds BK videre.

Ble nå et litt langt innlegg dette, men det får gå. Skal komme med en litt kortere oppdatering når sesongen er over, der jeg forhåpentligvis også får med et par skjermbilder.

16

9ppon

Jeg endte til slutt opp i Dundela, en klubb fra nivå 3 i Nord-Irland

Interessant valg. :)

1

9ppon

Da vil jeg gjerne dele mine erfaringer med FM 2017 så langt, det vil si på betaen. Jeg spilte først en drøy sesong med Derby – det endte med opprykk via playoff, men en stusslig start på sesongen i Premier League med null seiere på de seks første kampene etter et veldig enkelt program. Jeg har spilt med klubben før og denne saven var uansett bare tiltenkt som en test, så jeg startet opp en ny game jeg håper blir en langvarig karrière som journeyman.

Jeg lastet inn alle ligaer på de britiske øyer, de skandinaviske, de store europeiske (inkl Portugal, Nederland og Belgia), Brasil og Argentina med alle spillbare ligaer i disse landene. Jeg startet uten jobb med ingen spillererfaring og ingen trenerlisenser. Det skal sies at jeg valgte å spille uten attribute masking – jeg spilte med dette og med 1 i player knowledge med Derby, og ser for meg at utfordingen med et lag i bunnen av ligasystemet med få og dårlige scouter ville blitt for stor, om enn mye mer realistisk. Jeg feiget i alle fall ut og kan nå se ferdighetene til alle spillerne i verden.

Første jobben ble i nord-irske Dundela på tredje øverste nivå i det nord-irske ligasystemet, som består av tre ligaer med 12 lag, der ett lag rykker direkte opp og ett ned og andreplassen spiller playoff mot nest-sisteplass i divisjonen over. Her skal det sies at jeg har måtte google litt på det nord-irske seriesystemet, og det viser seg at det er blitt lagt om med helt andre vilkår for opprykk og nedrykk der ligaen deles i to og øvre halvdel spiller om tittelen og nedre om nedrykk (noe à la Skottland eller Belgia?). Noe sløvt av SI at de ikke har fått med dette på det FM 2017 (påbegynt på beta - kanskje endret på fullversjonen?), men jeg liker personlig mye bedre de enkle forutsetningene som jeg spiller under her.

Hjemmebanen til The Duns heter Wilgar Park og tar 100 sittende og et par tusen stående tilskuere. Estetisk er stadion en britisk klassisker - får man noe vakrere stadion enn dette? Som det går frem av bildet er banen usedvanlig liten – 91 x 55 meter. Klubben har en viss historikk med én irsk cuptriumf i 1955 og ti av hver av cupene som spilles på lavere nord-irsk nivå (Intemediate Cup og Steel & Sons cup, siste trofé kom i sistnevnte i 2013), men har i mesteparten av sin historie vaket mellom nest- og tredje øverste nivå i Nord-Irland. Styrets mål i år er direkte opprykk og en grei prestasjon i cupene. Hvor god troppen er kan være litt vanskelig å skjelne med det blotte øye på dette nivået, men det ser greit ut. Alle spillerne er på non-contracts som vil si at de kun får betaling ut fra hvor mye de spiller – gjerne mellom £40 til £80 per kamp. Noen signeringer blir det, og siden det ikke er noe overgangsvindu å forholde seg til og spillerne kan sies opp vederlagsfritt, så kan det bli noe kaotisk på overgangsfronten.

Normalt vil jeg alltid forsøke å spille en kontrollerende og dominerende form for fotball, men siden jeg ikke ser for meg at det er så lett å få til finspill på dette nivået startet jeg her med en svært direkte og nokså simpel taktikk. Resultatene av dette har vært svært blandet. Jeg røyk tidlig i Steel & Sons cup og har foreløpig hanglet meg videre mot langt svakere motstand i Intemediate Cup. I ligacupen, derimot, gikk det over all forventning. En grei 3-0-seie i andre runde (vår første) mot divisjonskamerat Bangor følges opp med en nydelig 4-0 seier borte mot Harland &Wollf Welders, klubbens største rival som spiller på nivået over. Deretter møter vi to lang fra The Premiership. Først slår vi topplaget Belllymena United 2-0 borte i kvartinfalen, før vi knuser bunnlaget Arda 5-0 hjemme. Vi er dermed klar for den første ligacupfinalen i klubbens historie, og det uten å slippe inn mål på veien.

Jeg hadde da sett for meg en tur til Windsor Park, Nord-Irlands storstue i fotballøyemed, men Ligacupfinalen spilles visst litt rundt forbi og i år er turen kommet til Solitude (hørt maken på fantastisk stadionnavn?), som er fire ganger regjerende mester Cliftonvilles hjemmebane. Og hvem står ikke på andre siden enn nettopp Cliftonville? Vi kommer under tidlig, men utligner og ser ut til å holde uavgjort til pause, men ryker på et surt mål på ovetid. Når de så scorer i andreomgang er vi aldri nærme å komme tilbake, og finalen ender med tap 3-1. Å få spille en cupfinale etter å ha knust rivalen og to lag fra toppdivisjonen er uansett eventyrlig for klubben. En litt skremmende ting med finalen er at av 3797 tilskuere er 3301 bortesupportere når vi var oppført som hjemmelag, det vil si at kun 496 Dundela-supportere kom på kamp på en stadion som var halvfull (omtrent bokstavelig talt - en kortside var halvfylt og en langside helt tom, resten var fullstappet). At vi kun ser ut til å ha 500 som sympatiserer med klubben er noe skremmende, og sånn organisatorisk kan det være at Cliftonville burde fått et par billetter til. En annen ting er at jeg tenkte at cupsuksessen ville virkelig gjøre godt i klubbkassa, men £4000 i premierpenger er ikke mer enn at klubben akkurat kommer i pluss. Antagelig er det en god del mer penger i den irske cupen, men der røk jeg i fjerde runde (vår første) mot Sports and Leisure.

I serien er det helt andre tilstander enn i ligacupen. Det er null stabilitet å spore, men siden dette er en gjenganger blant alle lagene har vi ennå en god sjanse på opprykk i en meget jevn liga, om enn mest sannsynlig gjennom playoff. Opprykk er ikke noe must for meg - det viktigste er å få inn litt penger for å forhåpentligvis kunne gi kontrakter til de beste spillerne og på sikt oppgradere fasilitetene, men det finansielle vil jo antagelig være en konsekvens av suksess i ligasystemet. Så om ikke i år, så må vi opp neste år. En annen ting vi trenger penger til (spør du meg) er å sende meg på et trenerkurs så jeg får meg litt sårt tiltrengt kunnskap (jeg er en halv stjerne i alle treningskategorier nå).

På spillersiden er det ikke så mye å trekke frem, så jeg velger meg bare to karer. Venstreback Johnny Harkness har vært ligaens beste spiller og ble hentet før sesongen for sitt enormt gode venstrebein, som har resultert i seks frisparkmål allerede. Veteranspiss Michael Halliday har scoret bra med mål og ble toppscorer i Licacupen. Når disse to dominerer får dere kanskje ett inntrykk av hvor nivået ligger - jeg tror aldri jeg har spilt FM med et lag på et så begredelig nivå tidligere. Men dette er jo nettopp utfordringen - å komme seg fra de dypeste daler til den høyeste topp, helst via så mange klubber som mulig.

10

Dimmi

Da vil jeg gjerne dele mine erfaringer med FM 2017 så langt

Nydelig, mann!

1

Chelsea-guy93

Har bestilt spillet i dag. Gleder meg enormt. Dama er ikke like begeistret, ettersom FM ødela forholdet mellom henne og eksen.

Blir vanskelig å velge mellom henne og Forest Green Rovers.

7

Unitedboy

FM ødela forholdet mellom henne og eksen.

Lån eller overgang?

2

Gardio

velge mellom henne og Forest Green Rovers.

"I don't miss her"

1

9ppon

Siste nytt fra Nord-Irland: Min andre sesong med Dundela er godt i gang og den ser ut til å tegne seg ganske likt den foregående. På overgangsmarkedet er det vanskelig å finne de helt store forsterkningene, ettersom ingen spillere utenfor Nord-Irland er villig til å flytte til Belfast for å spille fotball uten en ordentlig kontrakt, forståelig nok. En del spillere går likevel ut og inn, der jeg vil trekke frem Ryan Arthur som det store varpet - en solid stopper på dette nivået. Siden vi ikke kan tilby ordentlige kontakter, ikke engang deltidskontrakter, så er spillerne fri til å gå når de vil. Som regel beholder jeg spillerne jeg vil ha med mindre det kommer klubber fra divisjonen over på banen og tilbyr en deltidskontrakt. Jeg mistet fire spillere på denne måten - en reservekeeper, et relativt stort keepertalent og to av mine beste spillere - Nathan Jones og Colin Smith. Dermed har jeg ikke fått forbedret laget så mye som ønsket (om i det hele tatt), men forrige sesongs prestasjoner burde tilsi at det likevel bør være mulig å kjempe i toppen. Ellers vil kanskje den oppmerksomme leser legge merke til at Rhys Grainger står oppført både inn og ut - han ble i et uoppmerksomt øyeblikk snappet opp av Lurgan Celtic, men jeg signerte ham tilbake igjen dagen etter. :)

Etter halvspilt serie ligger vi midt på tabellen, en posisjon som reflekterer prestasjonene på banen perfekt. Forrige sesong var det i andre halvdel at spillet begynte å sitte og seierene kom, men når man nå ser nylig nedrykkede Portadowns ledelse på ti poeng ser det umulig ut å skulle vinne ligaen. Å ta plass blant de to playoffplassene burde derimot absolutt være mulig, men serien er så jevn og prestasjonene til nå så ustabile at det er vanskelig å spå.

Serie er én ting, men sjelen i nordirsk fotball vil nok de fleste si seg enig i at ligger i de utallige cupene det konkurreres i hvert år. The Duns stiller i år i ikke mindre enn fem cuper. Hovedcupen, Tennent's Irish Cup, spilles hovedsaklig i andre halvdel av sesongen, sammen med Coca Cola Intermediate Cup (for nivå to og ned), som vi vant i fjor. I IRN-BRU League Cup (for lagene i de tre øverste divisjonene) ble det finaletap i fjor - i år ryker vi alt i første runde mot Crumlin Star fra divisjonen under. I Steel & Sons cup, for lag fra nivå to og ned, så ryker vi på meget surt vis i tredje runde mot reservene til Bellymena (eneste cupen som tillater reservelag) etter en opphenting som ender med tap på straffer.

Da gjenstår bare County Antrim Shield, som er en cup for lagene fra de to øverste nivåene. Her slår vi divisjonskameratene Larne og Police Service of Northern Ireland (P.S.N.I) i de to første rundene, og er da alt i semifinalen. Der møter vi Crusaders, som på dette tidspunktet topper Danske Bank Premiership. Som tradisjon tydeligvis er i Nord-Irland, så spilles også denne semifinalen på nøytral grunn - denne gangen på nydelige The Oval, Glentorans hjemmebane. Vi går ut lavt og satser på kontringer og det funker som bare juling og ender med en overbevisende 3-0-seier ved hjelp av en tidlig straffe.

Så da er det klart for min tredje nordirske cupfinale, og endelig skal vi få lov til å spille på nasjonalarenaen Windsor Park, som etter nylig utbedring nå er blitt en flott, om enn noe steril stadion. I finalen venter Bellymena United, og dermed en sjanse for revansje for det forsmedelige tapet på straffer mot reservene deres i Steel & Sons Cup. Laget holder til midt på tabellen i The Premiership, så vi velger nok en gang en defensiv tilnærming til kampen og satser på kontringer. Stadion er ikke akkurat fullpakket, men 2249 tilskuere, derav 229 med sympatier for The Duns, får se Bellymena spille seg altfor lett gjennom etter 17 minutter til 1-0. Ikke lenge etter dundrer frispark-legenden Johnny Harkness inn en Harkness-spessial fra 30 meter. Så kontrer de inn to mål etter at vi har stilt oss litt høyere i banen, og vi skaper ingenting og det hele ser svært mørkt ut sett med grønne Dundela-øyne. Men 10 minutt før slutt får vi et nytt frispark på 20 meter, og jaggu setter ikke Johnnyboy den igjen! Nå ofres alt fremover, og innbytter Mark Armstrong kommer seg gjennom på høyrekanten og det står som ved et mirakel 3-3 og dermed ekstraomganger. Første ekstraomgang er begivenhetsløs, men i andre spiller vi oss nok en gang gjennom på høyresiden, og høyreving Gary Irwin setter ballen iskaldt i mål alene med keeper. Seks nervøse minutter følger, men Bellymena klarer ikke å skape noen ordentlige farligheter, og vi vinner 4-3, og dermed Dundelas første County Antrim Shield.

For seieren får vi med oss £10 000 i premiepenger til klubbkassa, dessverre ikke nok til å få økonomien over i pluss. Vi bruker bare halvparten av det avsatte lønnsbudsjettet på £2 537 i uka, mest fordi vi ikke klarer å bruke mer så lenge vi ikke kan gi deltidskontrakter, noe som antagelig er like greit for klubbens økonomi. Jeg vet ikke hvordan man kan få styret med på å gi kontrakter til spillerne - det eneste jeg kan be om er å gjøre klubben profesjonell, men alle klubbene i Nord-Irland er semiprofesjonelle, så antagelig kommer dette av seg selv ved et eventuelt opprykk. Nå har vi alle fall alt å spille for i siste halvdel av seriespillet og i tillegg gjenstår den "irske" cupen og "mellomcupen" (som nok ikke vil bli prioritert i år). Up The Duns!

6

Vetle13

Da var handelen fullført, om det ikke dukker opp et ekstraordinært tilbud på spillerne mine.

Følgende gikk ut:

Bonera (Gratis)

Castillejo (120 mill)

Dos Santos (Forlater oss 1/1 for 67.5 mill)

+ et par som ikke var aktuelle for førstelaget ut på lån..

Stall før sesongstart:

GK:

Barbosa

Asenjo

FH

Mario

Rukavina

FV

Costa

Angel

FS

Alvaro

Musacchio

Ruiz

Henrique (4.75 mill fra Boavista) - Fin spillende stopper og et greit fjerdevalg

Regista:

Bruno

Battaglia (18 mill fra Braga, kan også spille på midten. Fantastisk midtbanemann!)

Indreløpere:

Albæk (13 mill fra IFK, kan styre midtbanen)

Vicente (39 mill fra Las Palmas - Trengte en spansk indreløper og han er såpass jevn og god på midten. Håper på en del mål fra han)

Fremskutt PM:

Manu Trigueros

Roberto Soriano

Dos Santos (Frem til 1/1 selv om jeg gjerne skulle vært kvitt han før)

Offensiv midt:

Borek Dockal (35 mill fra Sparta Praha, har trua på den tidligere RBK-spilleren. Teknisk og mentalt er han i verdensklasse)

Juanpi (100 mill fra Malaga, "alle" som spiller på FM kjenner til Juanpi, supertalent og omskoleres også til spiss)

Matheus Pereira (Lån fra Sporting CP)

Spisser: Bakambu

Khalifa (Free transfer)

Soldado (Skadd nesten hele sesongen)

Nicola Sansone (Omskoleres)

Cherysev (Omskoleres)

Alt i alt er jeg fornøyd med mitt første vindu i Villarreal. Med unntak av Dockal og Juanpi er det ingen som kommer inn som var spesielt ettertraktet eller som assistenten ser på som spesielt gode. Men de passer inn i min filosofi og taktikk og kan forhåpentligvis bidra sterkt.

Talentmessig er vi evigheter bak Valencia, Sevilla, Atletico, Real, Barca og muligens Bilbao, men jeg har trua på CL eller hvertfall EL i den første sesongen.

Vi startet forøvrig preseason med å tape 0-2 for B-laget, før gutta begynte å skjønne den nye taktikken. Endte opp med å vinne resten av vennskapskampene, inkludert en 3-1-seier over Roma og en 3-0 mot Porto i Brunos testemonial.

Nøkkelmenn:

Asenjo - Spanjolen er en strålende keeper, kan bli vital for oss i år.

Musacchio - Den defensive bærebjelken defensivt. God med ballen også

Mario - Den offensive bærebjelken defensivt. Skal få mye rom på høyrekanten vår i år

Bruno - Alt skal gå gjennom veteranen, helt klart min favoritt i Villarreal

Trigueros - Alltid likt slike spillere som er gode med ballen, men kan hjelpe til defensivt og offensivt også. (Vurderer å hente inn Pardo for å hjelpe han på sikt)

Dockal - Den målfarlige midtbanemannen stiller foran Juanpi i starten hvertfall.

Bakambu - Sammen med Khalifa den eneste rene spissen i troppen vår. Ferdigheter uten ball og en vill fysikk gjør at jeg tror han kan bli en av de virkelige store angriperne i årets sesong av La Liga.

På sikt ønsker jeg å få inn flere spanjoler. Her er ønskelisten min fremover:

Blanco inn som ny reservekeeper foran Barbosa

Capa inn for Rukavina som reserve-høyreback

Junca inn når Angels lån er over

Darder inn når Bruno er "ferdig"

Pozuelo inn for Soriano (Evt. VALERO, hadde vært fantastisk å få han tilbake om enn bare for en sesong eller to)

Canales inn for Dockal

Gerard Moreno inn for Bakambu

Ellers er det plenty av talenter som kan komme inn for å fylle roller i laget. Villarreal er en spansk klubb med innslag av fantastiske sør-amerikanere (Forlan, Sorin, Riquelme) og jeg vil holde meg til å hente spanjoler og Sør-Amerikanere fremover.

5

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...