Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Da er det "bare" drøye 3 måneder til FIFA 18 kommer. Det er fortsatt bra aktivitet på FUT 17, så jeg tipper EA vil videreføre mye av det som har vært bra med årets versjon.

Noe av det vi vet er blant annet at:

- Spillet slippes 29. september

- Cristiano Ronaldo blir "coverboy"

- Legender blir erstattet av Icons, og den "ekte" Ronaldo er første kort ut

- Spillet kommer i 3 utgaver;

Standard: 5x Jumbo Premium Gold Packs (1 hver uke i 5 uker), Cristiano Ronaldo på lån i 5 kamper, 8 kits

Pris: 599

Cristiano Ronaldo: 3 dagers early acces, 20x Jumbo Premium Gold Packs (1 hver uke i 20 uker), Cristiano Ronaldo på lån i 5 kamper, 8 kits

Pris: 779

Icon: 3 dagers early acces, 40x Jumbo Premium Gold Packs (1 hver uke i 40 uker), TOTW spiller på lån i 3 matcher (hver uke i 20 uker), Cristiano Ronaldo på lån i 5 kamper, Ronaldo på lån i 5 kamper, 8 kits

- Den samme spillmotoren vil bli brukt, så utseende-messig vil jeg tro det blir rimelig likt, men forhåpentligvis noen grafiske forbedringer

- The Journey blir videreført. Får vi et nytt Alex Hunter-kort? Håper det ikke blir for bra i så fall.

- Måten man tar straffespark på vil man antageligvis holde ved. Det kan bli endringer på frispark

I forhåndsbestillingen får man ikke med draft tokens. Hva skal man tolke ut av det? Går EA bort fra denne modusen? Vil de gjeninnføre turneringer? Slik det har vært i år er det kun spesielt interesserte som går for sølv/bronsespillere. Vil kontrakter fjernes? Hva med attributes kort? Personlig skulle jeg ønske attributes-kortene burde forsvinne. Når i tillegg EA legger begrensninger på hvor mange man kan bruke i diverse WL, tyder mye på at de også kanskje vurderer å fjerne kortene. Hva gjelder kontrakter skulle jeg ønske man kunne gjøre ting litt lettere. Hva med en "apply all"? Eller markere de man ønsker å gi kontrakt. Si man sitter med noen tusen bronsekontrakter. Hvorfor ikke gi muligheten til å bruke flere samtidig?

Serverne må det gjøres noe med. Det kan ikke være sånn som det er nå at man til stadighet blir kicket ut.

Nytt av året er at "Legends" blir byttet ut med "Icons", og disse spillerne blir tilgjengelig på både xbox, PS4 og PC. Hva skjer med de gamle legendekortene. Vil de fortsatt eksistere?

Faren er at Ronaldo rett og slett blir obligatorisk for alle proffene. I år er det sjelden man ser Pele på topp, men er redd at Ronaldo blir en Pele på stereoider. Pace og dribling blir nok lik, men både shooting og physical kan nok bli høyere. Han vil nok være den klart beste spilleren på spillet, i hvert fall frem til TOTS. Spørsmålet er om Cristiano Ronaldo blir ST neste år :)

Og hvilke andre Icons får vi. Hva med Ronaldinho, Zidane, Henry etc? Regner med at flere av disse kommer.

SBC har vært en suksess og blir nok videreført.

Hvilke andre forbedringer ønsker vi? Det er mye de kan gjøre enklere med menyene blant annet. Alt er for tregt og for tungvindt, men spørs om de gjør noe der.

4
13,2k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

robins

Takk!

T100! Ble nr.98 i verden. Skikkelig fornøyd med det!

17

balotell

T100! Ble nr.98 i verden. Skikkelig fornøyd med det!

Helt vanvittig. Grattis!

2

Ari_Gold

T100! Ble nr.98 i verden. Skikkelig fornøyd med det!

Rått!!

1

Unitedboy

T100! Ble nr.98 i verden. Skikkelig fornøyd med det!

Wow, imponerende! Hvordan Custom Tactics bruker du?

1

robins

Bruker kun standard. Bruker dog disse instruksene i 4-2-3-1; S; Kom deg bak, SOM; Ligg igjen i angrep, CDM; Hold igjen under angrep og mannsmarkering.

På 17 hadde jeg alltid "hold igjen under angrep" på backene, fordi det begrenset hvor mye de stormet fremover. Gjør man det i år, så blir faktisk backene mye mer passive offensivt. Noe jeg ikke er spesielt giret på.

Når AI'en er så fryktelig god, sparer man mye tid og risiko ved å komme seg til motstanderens banehalvdel/tredjedel ved backene. I tillegg til å skape overtall og flere bevegelser.

1

Jompa

Til glede for noen og forargelse for andre har jeg kjøpt inn spillere for en mulig BPL SBC. Til info hentet jeg også inn spillere til Calcio A ved å benytte denne guiden på reddit:

Link

(170k ca for samtlige spillere).

Det er ingen oppgjør i Calcio A i ukens SBC, så spillerne herfra er stadig billige!

Når det gjelder BPL har jeg stort sett bygget lagene i 4-4-2 med noen unntak. I tillegg tilfredsstiller jeg 95 i kjemi.

Det som ødela litt med tanke på prisen på lagene er at det kom et BPL-oppgjør i MM i går som blant annet krever 11 spillere fra BPL, samt at det straks er POTM som driver prisene på de kortene med litt høy rating oppover.

Jeg hentet spillere for et par dager siden, så jeg kom ut relativt rimelig (150k for samtlige spillere), men ser nå at prisen på futbin tilsier en totalsum på rundt 180k grunnet MM (som uansett ikke er ille). Spesielt gjelder dette non-rare gold lag der spillerne før kostet 400-500, men som nå fort koster 700-800. Jeg ville kanskje ventet en uke på å hente spillere, så får man satse på at BPL ikke kommer i kveld :)

Over til lagene:

Arsenal

Rating: 81

Pris: 10k

Prisen på dette laget har økt noe grunnet SBCen som krever Arsenal-spillere spesifikt. En lagrating på 81 bør holde. I fjor behøvde man kun 80 i lagrating på hhv Arsenal, United, City, Chelsea og Liverpool (79 på Spurs), men har økt samtlige av disse lagene til 81 i år for å gi litt rom, samt at kravene fort blir noe strengere dersom vi får KdB.

Bournemouth

Rating: 77

Pris: 8k

I fjor var dette gullgruven grunnet mange sølvkort, men nå har mange fått gullkort. Et behagelig lag som man lett får for 5-6000 ellers. Man trenger mest sannsynlig en sølvspiller, men man kan nesten velge fritt hvem man velger.

Brighton

Rating: 76

Pris: 8k

Igjen er det nok gullspillere her til at det blir relativt rimelig, men det er behov for noen sølvspillere. Ville hentet nok av sølvspillere herfra som en ekstra sikkerhet. Fås til 5000.

Burnley

Rating: 76

Pris: 8k

Det samme gjelder her som for B'mouth. Et veldig behagelig lag med mange non-rare som gjør at det nå koster en 2-3k mer enn ellers.

Chelsea

Rating: 81

Pris: 16k

Med unntak av Bakayoko og Pedro er dette et lag bestående av tilnærmet discard-spillere. Laget blir veldig dyrt om EA setter 82 i rating som krav, så er ganske trygg på at det blir max 81 her. Er sammen med City det dyreste laget per nu.

Crystal Palace

Rating: 78

Pris: 8k

Tilbake til et rent gullag bestående av discard-spillere.

Everton

Rating: 80

Pris: 9k

Igjen et rimelig lag. 80 rating er nok mer enn man kanskje trenger, så man kan kanskje finne det litt rimeligere, men spillerne koster stort sett under 1k nå.

Huddersfield

Rating: 73

Pris: 9k

Dette blir fort det dyreste laget når SBCen slippes. Man er avhengig av mange sølvspillere. Jeg har hamstret det som finnes av sølvspillere fra dette laget.

Leicester

Rating: 79

Pris: 10k

Unødvendig dyrt da man neppe trenger 79 i rating. Man kan sette inn en hvilken som helst spiller uavhengig av posisjon for Schmeichel, noe som sparer laget for 1500 coins ca.

Liverpool

Rating: 81

Pris: 10k

Fin pris for et 81-rated lag. Kan hende dette laget blir dyrere i morgen i forbindelse med Salah POTM.

Manchester City

Rating: 81

Pris: 14k

Her er mange av gullspillerne veldig dyre, så klarte å mekke til et lag ved hjelp av Zinchenko på midten.

Manchester United

Rating: 81

Pris: 13k

Veldig dyre spisser fra United, så her trenger man en CF Mata blant annet for å få det til å gå opp.

Newcastle

Rating: 76

Pris: 11k

Dette laget er dobbelt så dyrt nå som følge av SBCen. Avvent, for dette laget er grisebillig! Hent en sølvkeeper eller to!

Spurs

Rating: 81

Pris: 11k

Et relativt greit lag å bygge, men man trenger en lojalitet her dersom man ikke ønsker å bruke for mye coins på spillere i rett posisjon.

Southampton

Rating: 78

Pris: 8k

Et rent gullag, og er veldig rimelig!

Stoke

Rating: 78

Pris: 8k

Mange non-rare, så igjen er dette noe rimeligere i en annen uke.

Swansea

Rating: 77

Pris: 8k

Copy/paste fra Stoke :)

Watford

Rating: 78

Pris: 8k

Mange lag på slutten her som er relativt like med rene gullag der samtlige spillere går for discard.

WBA

Rating: 79

Pris: 8k

Mange non-rare som er billigere senere.

West Ham

Rating: 79

Pris: 8k

Avslutter med West Ham som har mange rare golds. 79 i rating er nok mer enn man trenger, så man kan justere litt når SBCen slippes eventuelt.

Totalt betaler man altså drøye 300k for spillere fra disse to ligaene. Jeg forventer pakker til en verdi av rundt 800-900 000, samt ca 25 000 i coins fra hver. I tillegg til at man får et par solide SBC-spillere. Alternativt kan man selge lagene for minst det dobbelte og sitte igjen med en fin profit. Dette avhenger selvfølgelig at man er villig til å investere 300 000 i spillere som blir låst for en lengre periode.

15

NinjaRichard

Jeg har lest forum i 6mnd og bitt tennene sammen mtp royu. En mer belærende, selvgod og nedlatende kar skal man lete lenge etter.

Når man ikke en gang skjønner at kane skulle få toty må man slutte å se på seg selv som ekspert - ferdig snakka.

Det at man skryter/skriver mest er langt fra synonymt med at man kan mest/er best. Alle som skjønner seg på fotball og fut skjønte SELVFØLGELIG at kane skulle få toty.

Poster mer pisspreik enn noen andre her og klarer å lire av seg (på dårlig engelsk) "nobody care" til et innlegg som er mye mer spennende en de fjortisskranglene han alltid drar igang. Max skjerping på deg Royu - du får deg selv til å fremstå som en fyr som tror han er mye smartere enn han er.

Bare glem at jeg blir med på en av dine fjortisskrangler. Over og ut.

12

Royu

Kane skulle ikke på toty nei. Neymar var og er bedre enn Kane i fjor. På samme måte som at Messi skulle ha vunnet foran Ronaldo. Ikke så veldig kontroversielt å hevde. :)

At noen fortsatt tar den kåringen seriøst i 2018 sier det meste.

Er nok flere eksperter der ute og andre personer som er enig meg i det :) så «alle» mente at Kane skulle foran Neymar er løgn. Som meget mye annet som har blitt skrevet her og har nå blitt rapportert inn til Mod for løgn, spam og personangrep.

ang at ingen bryr seg, så er det fordi ingen responderer på Oscrue sine daglig innlegg om de rareste lagene noensinne som er forferdelig sammensatt.

1

oscrue10

ang at ingen bryr seg, så er det fordi ingen responderer på Oscrue sine daglig innlegg om de rareste lagene noensinne som er forferdelig sammensatt.

Veldig mye av det som postes her inne er uinteressant for andre, inkludert en relativt høy andel av dine innlegg. Det er slik et diskusjonsforum fungerer.

Du har åpenbart ikke forstått deg på lagene mine. Du tror at jeg er like kjedelig som deg og bare prøver å stille med sterkest mulig mannskap (men likevel setter du inn IF Meite). Jeg klarer jo sikkert ikke å finne en bedre CB enn Astori.

Hvis du var veldig deppa eller rusa da du skrev den kommentaren i natt, må det være ganske pinlig å våkne opp til dette i dag. Ut ifra tomler på det jeg har skrevet i dag, og andres kommentarer, vil jeg påstå at du står temmelig lavt i kurs.

1

looprevil_fc_x2

ang at ingen bryr seg, så er det fordi ingen responderer på Oscrue sine daglig innlegg om de rareste lagene noensinne som er forferdelig sammensatt.

Så ikke bry deg da, istedenfor å komme med spydigheter.

Angående FUT: Hva skjer med WL nå? Har fått 3 disconnects på rad, en før kampen starta, også to tidlig i kampen der det også var insane speed up lagg...

1

Vetle13

Min 3-5-2 :)

Siden de færreste bruker backene fremover gir forsvarstreeren meg som regel overtall bakover. Midtbanen er også ofte i overtall, mens RM/LM er fint for å kunne spille seg ut av trengte situasjoner i midten. Laget er kapabelt til å spille med et ganske høyt press. (Ikke for å vinne ballen ved en takling, men for å stresse motstander til å gjøre pasningsfeil). Og alle spillerne unntatt stopperne er instruert om å presse høyt og gjøre aggressive interceptions (Først risikabelt når man møter en som er virkelig god og da endrer man :))

Armeneren på høyresiden får muligheten til å roame fremover (I bredden, han får ikke lov å bevege seg inn i banen før siste tredel), mens de tre andre på midten får beskjed om å bli igjen. Bergkamp spiller som kraftspiss, mens ADP søker bakrom, Rui Costa får bli igjen i angrep og danner triangler med de to andre.

De to DMene skal stå for mye av ballvinningen og resirkuleringen av ballen, begge to har ferdigheter med og uten ball som gjør at de kan bidra offensivt og defensivt (Selv om deres rolle primært er å sirkulere ballen så de tre fremste får mer plass).

Zuber er en av de beste LMene på spillet, mangler 4* skills og er såpass bra defensivt at han er instruert om å holde bredden og komme tilbake i forsvar når vi ikke har ballen.

Forsvarsrekka er ganske selvforklarende; Bailly er der fordi han er untradable og en god, samt rask forsvarer. Har omringet han med gode ballspillere så han alltid får et pasningsalternativ som kan sirkulere ballen videre eller spille fremover. Hummels med Shadow er den perfekte forsvarsspiller i midten av et slikt forsvar. Hans ferdigheter med ballen fører til at jeg kan treffe på kortpasninger alle veier samt at hans langpasninger kan brukes til å vri spillet ut til Zuber/Mhiktaryan i bredden.

Boateng er en kombo av Hummels og Bailly, siden Henrikh/Ander er bedre med ballen enn Vidal/Zuber passer det fint å ha enda en ballspiller å spille i støtte på her. Muligens den beste stopperen på spillet og passer fint i samspill med de andre.

Neuer er der rett og slett pga. traits. Leno funka bra, men man merker traitsa til Neuer. Stopper langt mer en mot en, kan starte kontringer med sine lange kast og er flink til å gå ut og plukke ballen.

Styrken i laget er at benken også er sterk. Mot 4-1-2-1-2(2)/4-3-1-2 vinner vi 99/100 ganger pga. at motstanderen ikke får utnyttet mangelen på sidebacker, men mot 4-3-3/4-2-3-1 og 4-3-2-1 må vi improvisere litt. I tillegg er det nødvendig å ha gode subs mot slutten av kampene når man spiller med såpass høyt press.

Mot 4-2-3-1 slenges Boateng over på ene backen mens Kimmich kommer inn på andre (Zuber kan også gå ned som back om tidlig i kampen) og vi vrir laget over i en 4-1-4-1, ADP og Rui Costa får tillatelse til å roame fra posisjonen mens Vidal markerer ut CAMen. RM/LM nuller ut hverandre mens backene gjør det samme. DMene i en 4-2-3-1 roamer ofte litt fremover og derfor vil bevegelsene til Rui Costa og ADP gjøre at jeg får plass mellom midtbane og forsvar.

Mot 4-3-3 legger jeg om til en 4-2-3-1, DMene hjelper backene mine med vingene mens vi får to stoppere mot en spiss, ADP/Bergkamp/Del Piero blir instruert om å spille smalt så vi overbelaster senteret av banen mens Zaza kommer inn på topp. Igjen fører dette til at mine beste spillere får rom bak motstanders midtbane. (I en 4-2-3-1 vil dog ofte midtbanen legge seg dypere og derfor er det vitalt å ha en sub som Aranguiz som kan skyte fra hold)

Mot 4-3-2-1 legger jeg om til 4-3-3(3). Dette gjør at jeg har to DMs som kan tracke LF/RF defensivt, Rui Costa som kan roame fra senter (Ingen DM til å markere han ut) og jeg kan derfor få en spiller bak midtbanen som kan stikke frem en av de tre foran eller skyte fra hold.

Quaresma/Nani/Layun/Sokratis blir mye brukt ved gule kort eller slitne spillere. De to første kan skape mye krøll i motstanderens forsvar (Liker Quaresma, men Nanis 5* WF er kanskje enda mer effektiv..), Layun gir en mer naturlig venstreback enn Boateng er (Boateng da inn i midten og Bailly ut) mens Sokratis er reserve dersom jeg skal bytte ut stopper for stopper eller bytter tilbake til 3atb.

TL;DR i det siste har jeg funnet ut følgende:

1: Prøve å tenke taktisk for å utmanøvrere motstander og få spillere opp i angrep, utnytte svakhetene i motstanders lag/formasjon

2: Gode subs gjør at jeg kan presse høyere som gjør at motstander gjør flere feil, med 3 stoppere som ligger i posisjon blir det få feil i bakre ledd uansett

3: En keepers traits kan ha en avgjørende effekt for laget offensivt

4: 3-5-2 er rett og slett en ufattelig sterk formasjon fordi de færreste FIFA-spillere bruker bredden av banen. (Mye fordi de fleste spiller smale formasjon med instrukser på backene om å holde igjen)

Custom tactics kan jeg evt. legge igjen seinere dersom ønskelig.

11

Oysteinsr97

Custom tactics kan jeg evt. legge igjen seinere dersom ønskelig.

Hadde vært supert om du la inn disse når du får tid! :)

1

Vetle13

Oppbygning

Fart: 28

Pasning: 25

Organisert

Ønsker en rolig oppbygning der de to DMene sirkulerer ballen så de tre fremre kommer seg i avanserte posisjoner. Fører også til at DMene kommer nærmere stopperne når de har ballen.

Offensivt:

Pasning: 33

Innlegg: 25

Skudd: 25

Organisert

Ønsket her er å få spillere nære ballen så det blir vanskelig å ta fra meg ballen. Ingen trusler i luften offensivt og ingen vits å ha skudd på høyere. (Høyere skudd vil gjøre at spissene går ut bredere så de får mer plass å kunne skyte fra, vil også gjøre at DMene går ut av posisjon som ikke er ønskelig)

Ønsker jeg flere løp eller å få spillerne nærmere så funker L1/R1 supert i år.

Defensivt:

Press: 65

Agresjon: 65

Bredde: 30

Cover

Fører til at vi kan satse på gjenvinninger høyt i banen. Føler at 65 gir en fin balansegang mellom å presse ballfører uten å tømme seg bakover. Ønsker jeg mer press kan jeg bruke R1 mens jeg presser manuelt mens om jeg ønsker mindre kan jeg løpe bakover med nærmeste spiller uten å trykke på noe annet.

2

Matsan

Forslag til å endre hvordan posisjonskort fungerer:

- Bruke de "prefered positions" som allerede er en del av "vanlig" FIFA til noe fornuftig. Slik at noen spillere blir mer allsidige og verdifulle fordi de kan spille i flere ulike posisjoner på banen.

- Forslaget mitt går ut på at man har posisjonskort hvor man bytter til en posisjon. ( Ikke fra en posisjon. ) F.eks Ronaldo til spiss eller David Luiz til defensiv midtbane osv.

- Men bare lov til å bytte til posisjonene som de "preferer". Dette vil gjør ting mye mer realistisk med tanke på å slippe å møte på en spiss på defensiv midtbane eller motsatt, noe som er helt urealistisk i mine øyne.

Kort sagt:

Posisjonkort til en posisjon, men ikke fra en bestemt posisjon slik som det er nå. Lovlige posisjoner bestemmes utifra «prefered positions» som allerede er implementert og er en del av spillet fra før av. Dette kan føre til mer realistiske og kreative «Ultimate Teams».

7

fotballeier123

Støtter dette 100%.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...